На море в България 2020 г.! - 5

• 38 657
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
Той колегата е малко странен. Има малко постове и му прегледах профила. Преди време е решил да се мести в малко село, защото може да работи от всяко място по света. Разгледа българските села и изведнъж писа, че отива да живее в Гърция. Преди  5 години е написал, че животът до Халкидики е много хубав и семейството му е много доволно от избора им. Сега пита за хотел в България и пак нищо не му хареса и започна песента за Гърция. Е как живее до ръкавите, а пише, че ходи в хотел на 100 километра от неговото курортно селище, а сега не му се правели ПСР тестове за да отиде до Гърция. Живеейки та.м би трябвало да не му е проблем. А може би живота в Гърция не е хубав и се е прибрал в България, на която в момента пак намира само кусури 😀😀😂.

Simple Smile  Има някои верни неща, които си прочела, но някои си си ги измислила. Трябваше да ме питаш и щях да ти кажа директно. Отидох в Гърция точно както съм писал преди 7 години. Само че никога не съм писал че съм до Халкидики. Бях ето тук:
https://www.booking.com/hotel/gr/vryzas-resort.bg.html?aid=31861 … =1&#hotelTmpl
Това с виното и гледката беше нашия апартамент. Мога да ти пратя лични снимки от същото място:)  Живяхме там 3 години. После причините са много, лични , служебни няма да ми стигне време да изброявам и се наложи да се върнем. Ако зависеше от мен щях да остана. Но се съобразявам с мнение и на жена и на деца и надделя това да се върнем. Животът в Гърция е супер и това бяха едни от най-хубавите ми три години.   Така, че от 4 години вече не съм там и затова последните 4 години съм ходил на най-различни места из Гърция, докато като бях в Гърция си живеех само там -  в Офринио. А сега погледни снимката на масата с виното и гледката към плажа от среща на 30 м. , почти винаги полупразен и ми кажи - как да ида на местата които ми предлагаш Simple Smile?
Щом човек е странен за теб като обича простите и хубави неща, значи съм странен Simple Smile
Аз също мога да живея навсякъде (работата ми го позволява) и съответно живея там където най-много ми харесва. Със семейството ми имаме пълно единомислие. Всички оценяваме наистина хубавите места. Щом на твоите не им е харесало да живеете там значи не е толкова хубаво за постоянен  живот. Разбирам ги. П.П. Живял си до ръкавите (между тях и Кавала), а в питането си пусна хотел от съвсем друго място. Затова се зачудих защо не посочи хотел в Офринио.

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 16:31 от Анонимен

# 346
  • somewhere over the rainbow
Не виждам нищо кой знае какво на снимките от хотела в Гърция. Почти всеки хотел на първа линия в Бг предлага апартаменти с подобна гледка. Аксел, като те чете човек, ще рече, че на плаж на Малдивите си живял, та чак пък как ще идеш в България ... Да не говорим, че салатата си е еднаква и в Гърция, и в Турция и в Бг. Пържолата също. Само, дето в Гърция е на двойна цена.
Но пък харчи си парите, както ти е кеф. Само не се мъчи да ни убедиш да ги харчим и ние толкова безсмислено и префърцунено. Особено в тази тема.

# 347
Не виждам нищо кой знае какво на снимките от хотела в Гърция. Почти всеки хотел на първа линия в Бг предлага апартаменти с подобна гледка. Аксел, като те чете човек, ще рече, че на плаж на Малдивите си живял, та чак пък как ще идеш в България ... Да не говорим, че салатата си е еднаква и в Гърция, и в Турция и в Бг. Пържолата също. Само, дето в Гърция е на двойна цена.
Но пък харчи си парите, както ти е кеф. Само не се мъчи да ни убедиш да ги харчим и ние толкова безсмислено и префърцунено. Особено в тази тема.
Не ми се влиза в безсмислени спорове за салати и пържоли. Всеки който има кулинарен вкус и е ял нещо в Турция, Гърция и България ще ме разбере. Относно хотели и гледки няма повече смисъл да спорим, потребителите са прави, че темата не е за Гърция и сравенията й с България. Гледката за мен е не само гледка от хотела към морето, а от морето към сушата.  Доти тя е по-важна, защото аз прекарвам повечето време на плажа. И когато от плажа погледна към сушата и видя гледка подобна на тази все едно съм в центъра на София, значи това не е моето място.

# 348
Ето какво се вижда от Смокиня и Каваци. Въобще не виждам прилика със София. https://www.youtube.com/watch?v=h9OZMBTS1YQ

# 349
Ето какво се вижда от Смокиня и Каваци. Въобще не виждам прилика със София. https://www.youtube.com/watch?v=h9OZMBTS1YQ

Да, супер е и след дълго търсене вече се ориентирах към Каваци. Благодаря! Сега остава да намеря и хотела Simple Smile

# 350
Цитат
И да, от години тук в тази тема основно се обсъждат големи хотели и то такива на ОИ. За останалите вкусове има отделни теми за бунгала, за квартири, апартаменти под наем, за малки семейни хотели и къщи за гости.

Аааа, ясно. Не е за плебса тука Grinning

# 351
Откъде накъде ще се обсъжда само ОИ в тази тема? А и напоследък забелязах, че доста плебс търси ОИ, на свободно изхранване му е скъпо.

# 352
Ха, ха, ха! Ами, че то ОИ е замислено точно за плебса с малко пари.

# 353
  • Beyond the stars
Мен лично ходенето по заведения, избирането, чакането, особено с малко дете ме натоварва излишно. Не сме ценители на гурме кухните и като цяло не сме по яденето, та all in ми спестява излишен дискомфорт.
Кое е по-скъпо и евтино не знам.. Не знам защо и темата се превърна в за и против Гърция и за и против all in.

# 354
Мен лично ходенето по заведения, избирането, чакането, особено с малко дете ме натоварва излишно. Не сме ценители на гурме кухните и като цяло не сме по яденето, та all in ми спестява излишен дискомфорт.
Кое е по-скъпо и евтино не знам.. Не знам защо и темата се превърна в за и против Гърция и за и против all in.
Превърна се, защото някои ги влече да се заяждат и изтъкват.

# 355
Благодаря на всички включили се с реклама за Гърция и Турция! Само да напомня, че темата е за България и като такава НЕ НИ вълнува нито Гърция, нито Турция. За тези дестинации има отделни теми. И да, от години тук в тази тема основно се обсъждат големи хотели и то такива на ОИ. За останалите вкусове има отделни теми за бунгала, за квартири, апартаменти под наем, за малки семейни хотели и къщи за гости.

Права си, че това не е тема за хотели в Гърция и Турция, но не си права, че е само за хотели с ОИ. Има си специална тема за тях – да ти я потърся ли, или сама ще си я намериш?
От години следя темата и много се забавлявам да наблюдавам как се променят вкусовете на едни и същи потребители – от върли и дори агресивни фенове на ОИ, докато децата им са малки, как рязко разлюбват този вид хотели, щом децата им минат свещената граница от 13 години. И се ориентират към по-малки хотели, къщи за гости, дори бунгала. Някои се пробват с теми за хотели, в които децата до 18 години се настаняват безплатно, ама нещо не им върви...
Освен това има и хора с вече пораснали деца, които бягат с писъци от ОИ, защото под почивка нямат предвид анимация, детски писъци и плюскане на сладолед на корем. Напротив, търсят тихи и спокойни местенца.
Та така. В заглавието на темата изрично е споменато – на море в България. Където и да е. При каквито и да е условия. Конкретизация – в съответните теми. Има доволно за всеки вкус.

# 356
К.к. Слънчев ден - актуални снимки и инфо от днес:

Зоната с чадърите на снимките е вляво, където са плажните барове. Вдясно (след мостчето) тази година е изцяло свободна зона (без чадъри), тъй като хотелите не работят. Спасители има.
Минуси - днес имаше мушички; хотелът хвърля сянка върху плажа (свободната зона) и още в 17 ч. общо взето трябва да си стягаш багажа (във Варна на втора буна до 19 ч. грее слънце и можеш да се печеш).

# 357
Здравейте!
Тъй като повечето препоръчани хотели по нашето Черноморие са AL, може ли да помоля за препоръки за спокойно местенце по южното Черноморие. Единствените ми изисквания са да е близо до плаж и център, и да е с включена закуска

# 358
  • В градината...
Как Сийке, много хора ни убеждаваха, че като дойдат децата, ще започнем да търсим хотели и още повече, ОИ. Ами не. Точно с децата се чувстваме добре в къщи за гости и хубави бунгала, където им приготвяме качествена храна и не ядем боклуци.

# 359
Ще използвам случая, че има известно затише в темата, за да направя следните уточнения във връзка с много от нещата писани по-горе. Ако вземем за пример Хотел Алгара и цените му ще видим, че за 4 -членно семейство като моето, цената без ОИ е 200 лв на ден, и  400 лв. с ОИ. Което означава, че ОИ си е сериозно оскъпяване. И тъй като повече големи хотели предлагат директно и ОИ без дори право на избор, се оказва, че храната се явява основно перо в разходите  /около 50 % / за хотела.  Значи трябва да й отделим повече внимание, като говорим цялостно за море в България. Аз имам сериозни познания за храната, качеството й и т.н. С много малко хора бих могъл да водя пълноценен диалог на тая тема. Съжалявам за скромността в кавички, но си е така. Накрая на постта има въпрос и ще видите колко могат да отговорят на него.
Обиколил съм всички съседни държави без никакво изключение като съм посетил всички възможни културни забележителности в районите в които съм бил, но така също и всички  най-добри ресторанти, намирани най-вече по отзиви от интернет. Пиша го за да не излезе, че отивам само да плюскам някъде, но кулинарния туризъм ми е веднага след историческия.  Моята класация е Турция и Гърция начело като не мога да преценя точно коя е първа, после Сърбия и накрая са Македония и Румъния на едно. България е най, ама най-накрая. И защо е накрая най-накрая? Ами защото българина/съответно българката/, като цяло и в 90 процента нямат никаква кулинарна култура/някаква дама по-горе беше казала, че пържолата и  салата в Бг и Турция и Гърция били едно и също/. И тези от които зависи качеството на храната използват невежеството в кулинарно отношение на българина и пробутват тук най-големите си боклуци. Постта ми не е с идеята да се хваля какъв кулинар съм и колко държави съм посетил и ресторантите им, а с идеята поне две мами или двама татковци да обърна в правилната посока, пак ще има полза.
И накрая, все пак понеже вкусове и мнения са субективни, ще попитам някой знае ли каква е разликата между гръцката кола и фанта и българската? Питам, защото тези напитки влизат в ОИ на БГ хотели, а после сравняваме с Гърция и то неща несравними въпреки, че са една и съща марка. А колата и фантата са една малка част от общата кулинарна картинка, която пък картинка дава около 30-50  процента от общата картинка на едно море.
И пак  казвам , не пиша поста с идеята да сравнявам или хваля някоя държава за сметка на Бг, а по-скоро като информация и тема за размисъл.

Общи условия

Активация на акаунт