На море в България 2020 г.! - 5

• 38 628
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
Св Никола на Каваците...кажете плюс и минус?! Изглеждат ми ок апартаментите. ...

# 406
  • There I was on a July morning
Практиката с хавлиите е популярна в цял свят, не е патент на румънците.
Такива са и моите наблюдения. Практикува се от всички националности.Hands V

# 407
  • Sofia
Здравейте, в момента сме в хотел Лагуна бийч Созопол. Изреждам набързо плюсовете и минусите, може на някой да му е от полза.
Плюсове: Хубава, зелена и добре поддържана територия.
Стаята не е лоша, в студио сме с голяма тераса, кухня, котлони, микровълнова, хладилник, чинии, чаши, купи, вилици, лъжици и т.н.
Има безплатен паркинг, но местата са кът, бяха ни обещали парко място и си спазиха обещанието. 😀
До тук с плюсовете. 😀
Минуси:
Ресторантът е малък за капацитета на хотела. Външните маси са кът, храната минималистична (пилешко, мини кърначета, малко печено свинско, три вида салати, задушени зеленчуци, два вида маслини, пържени картофи, спагети и това е. Кафе, чай, разредени сокчета от машина. Алкохол, водка, ракия и измислено местно уйски, бирата според ММ няма общо с бира, друго не посмя да пие! Аз не мога да дам мнение за алкохола. Определено няма нищо общо с понятието ОИ. Десерти 3-4 вида. Хотелът е пълен с поляци и българи. Персоналът е с маски и ръкавици, има дезинфектанти на входовете. Иначе всеки се бута и ръга, забравил за дистанция. Плажът е хубав, чадърите са супер малко, в 9,30 ч. вече няма места, уж са ни включени чадърите, ама наужким. Ако искаме плаж отиваш на платената зона, както и направихме, (чадър и шезлонг по 4,00 лв) Ако искаш! Не ме интересува кой, как ще го приеме, но определено имаме още много хляб да ядеме докато стигнем близките нам държави. Не е нормално да платя за ОИ с включени чадъри и шезлонги и да плащам по 12 лв/ден за същото! Определено приключихме с експеримента "почивка на море в България". Само за сравнение: Почивка в Анталия, в среден клас хотел излиза доста по-евтино от цената на този, в който сме в момента, срещу това там получаваш:
24 часа храна (безумно вкусна и качествена), алкохол, включително вносен, чадър и шезлонги на плажа и басейните (винаги има места). Няколко ресторанта,  поне няколко бара, включително бар на плажа, сладкарници, винарни, а ла карт ресторанти, аква парк, вечерна и дневна анимация за деца и възрастни, кърпи за плаж, безплатен сейф, безплатен мини бар, който се зарежда всеки ден. Вода, натурални сокове в кутии, фанта, кола, спрайт, айрян, бира и минерална вода в бутилки. Навсякъде са сложени хладилни витрини, който незнайно как винаги са заредени до горе. Тоалетни на плажа безупречно чисти и заредени, включително и с дезинфектанти (без да има Ковид-19). Плажните им тоалетни са в пъти по-хубави и чисти от общите тоалетни на повечето 4* хотели у нас.  Всичко това със самолет и трансфер, като куфар, нито мислиш за кола, нито се чудиш къде да я паркираш! Безупречна хигиена и организация навсякъде! Еми могат си го хората! Ние можем само да съжаляваме, че хем имаме море и прекрасна природа, хем не умеем да се възползваме от тях! Преди да "открием" Турция 7-8 години почивахме  в Гърция, морето им е уникално, плажни ивици да искаш там, но и те отстъпват на турците. Да, темата е на море в България, но лично аз държа да знам за какво точно си давам парите. Уважавам парите и себе си. Simple Smile

# 408
  • София
Всеки има право да ходи където си иска и да харесва каквото си иска. Само да не плюе Българското море. Тогава леко ми кипва, защото никъде не е идеално. Пък като напишат   "аз от години не стъпвам по Българското море   защото там е ужасно" съвсем смешно става. Хем не стъпва, хем в детайли се описва кое е ужасно. Grinning

# 409
  • Точно където трябва
Ще помоля за препоръка на място подходящо за деца. Плажа да е спокоен и плитък. Потърсих за Китен и Приморско, но подозирам, че ще е голяма шумотевица. Не съм ходила там.
Търся мнения за Влас, как е плажа, има ли свободна зона, вечер къде да се разхождаме?
И за Лозенец- била съм веднъж, чета, че плажа е хубав, но аз нямам спомен за такъв. Вероятно не е един.

# 410
В Лозенец са хубави плажовете Корал и Оазис.

# 411
В Лозенец са хубави плажовете Корал и Оазис.

+ централния в двата му края е по-плитък, както и "Мечата дупка" в десния край.

# 412
Оправиха ли канализацията на Лозенец?

Ise, много благодарско за хотел Лагуна. Плажът общ ли е с хотела  Blue orange?

Някой може ли да даде съвет за нещо чистичко в Сарафово, близо до плажа?

# 413
Скокнахме за уикенда на Слънчака при познати в малко хотелче.

Вчера имаше повечко водорасли, но днес беше прекрасно морето. Почти без щипалки. Обаче на мен ми дойде вповечко навалицата. Щото знам, какъв кеф е през седмицата.
Обаче и вчера и днес е доста ветровито.

# 414
  • Sofia
Надявам се да не третирате поста ми, като хулене. Не беше това целта! Определено има и хубави хотели у нас, но цените им са безбожни! Няма как да дам по 200+ лв на ден на човек За мен е важно съотношението цена/качество. На цени сме го докарали, надявам се в близките 5-10 години да го докараме и на качество! Да Ви питам нещо, можете ли да ми препоръчате хубав хотел на юг от Бургас? Пуснали сме си отпуски, с идеята за 10 дневно море. В Лагуната сме за 5 дни, с опция за още 5, но не си заслужава да си удължаваме престоя, искаше ми се другите 5 дни да са в наистина хубав хотел, въпреки, че мъжът ми хич не е съгласен на повече експерименти. Само дето се е оженил за тъпо и упорито магаре, което отказва да приеме, че навсякъде на нашето море е зле! Все си мисля, че мога да намеря пустото добро съотношение цена-качество! Похвалиха ми много Дюни, утре ще им звънна да питам за места, пък ни е и близо. 😀 Искам да знам какво да търся, ако в Дюни нямат места! Критериите ги знаете. Предварително благодаря на отзовалите се!

# 415
Ise, Laguna и  плажа на Blue orange същата работа ли е?
Много хвалят познати  Морско конче между Китен и къща Димови.

# 416
Здравейте, искам да попитам дали някой е посещавал тази година Свети Власт ходили сме преди 2 години и ни хареса не беше навалица, чисто плажа хубав и цените приемливи. Сега като липсват руските и другите чужди туристи се надявам да е още по спокойно. Ще съм благодарна ако сподели някой! Благодаря!

# 417
Saaa, Gardens of Eden са моите положителни отзиви от приятели.

# 418
Някои ще се учудят, че точно аз го пиша, но мисля, че не е редно да се сравняват Гърция и България, първо, защото темата е  "На море в България" и второ, защото нещата за непредубените, са несравними. Все едно някой да създаде тема - каква лада да си купя и да дойде друг и да почне да сравнява ладата с мерцедеса Simple Smile. Това в духа на шегата.
Но наистина темата си е за Бг морето и не бива да се превръща в друго. Съжалявам, че много мами и един татко ме разбраха погрешно, когато писах преди 2-3 дена че търся хотел подобен на еди кой си в Гърция. Също както сина ми като иде във фризьорския салон казва на фризьорката да му направи прическа като Роналдо. Но тя не й идва на акъла да го сравнява с Роналдо, а му прави подобен род прическа. Така и някои мами разбраха какво търся и ми дадоха добри предложения, други заподозряха, че искам да правя реклама на Гърция и сами вкараха разговора в тая посока. Така или иначе поради факта, че ние които сме привърженици на гръцкото море и по стечение на обстоятелствата ще посетим/най-вероятно/ българското, трябва да спазваме правилата на форума, а дългогодишните ни домакини в тази тема нека бъдат по-мили да ни предложат най-добрите места, че да може и друга година пак да искаме да го посетим. Нико, въпреки с че имам доста резерви към него, прави всичко възможно в тази посока и аз оценявам тези негови усилия.

# 419
Исето, аз се отказах от Дюни след многогодишно посещаване. По мое мнение след построяването на аквапарка комплексът загуби облика си на луксозно и тихо място с множество удобства, зелени площи и разнообразие. Отзив от миналата година - пълна трагедия в ресторанта, тълпи, шум, простотия, недостатъчно персонал, кратки интервали за храна, в които тези тълпи при 100% заетост няма как да се нахранят без да се бутат около маси и барове. За капа сервитьорите бяха изнесли казаните  и изсипваха пред всички недоядената храна в тях. Гнус и отврат, ама на тълпите румънци грам не им правеше впечатление. Камериерката идваше да почисти точно когато си лягахме след обяд, нямаше картонче "Не ни безкопойте" на вратата, два пъти си забрави парцалчето и препаратът  в стаята и я гонихме да го връщаме. Не говореше български, при положение, че е обслужващ персонал и това е недопустимо. Ресторант Ла Бриз - мръсотия, еднократни чаши обърнати по масите, мухи и остатъци от храна навсякъде. На барчето ти сипват разредена кола в малка чашка, която се изпоразлива докато си стигнеш до шезлонга. Та аз приключих с този вид почивки след миналата година и търся нещо спокойно, чисто и тихо за морска почивка. Може би ще отида извън сезона или въобще ще пропусна тази година. Фаворит ми е Санта Марина между другото, но нямат хубав плаж, иначе комплексът е невероятен.

Общи условия

Активация на акаунт