СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 110 061
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 1 290
..........
 Но явно харесва закътани училища, с много зеленина. Прилича му на вкъщи.
                Amanda,нашата госпожица ,като видя у-щето и влезе в него,каза,че "това не е у-ще,а дворец"! За подаване за второ класиране бяхме тръгнали цялата свободна рода и в колата продължавахме дебатите "за" и " против".Така,че отминахме Пиротска и влязохме от Симеон ,аз показвам у-щето ииии...."много е голямо".Виждайки отпред входа веднага каза "Тук искам и се записваме"! Опитах се да обясня,че не губи нищо ,ако подадем за 2-ро ,само ще отложим записване евентуално със седмица.Не бях чута, а ММ,който беше с нас /нали е Неда как ще липсва ,та той си я гледаше от 6-месечна Yum / рече и отсече - каквото иска детето и стига му пълнихте главата с вашите амбиции.Така решихме проблема!
                 Вчера , на концерта ,първата песен беше на Едит Пиаф и слушах как добре звучи гласът и на френски и леко ме обзе съмнение ,но....когато коментирахме след това тя категорично отказа да тичам и да сменявам статута на "заявил участие"!
                 В момента пътуват към морето.Всяка година ходят на Тюленово още от малки и много го обичат.Имат си и приятели там,та взе и йониката и окулелето.Сега чакам да звъннат, когато пристигнат, та да си седна на трибуквието,че все се притеснявам с тия пътища.

# 1 291
22- ро с испански е супер, вижте резултатите от олимпиадите. Често са и по- напред от испанската. Ако детето има влечение към езици, бих избрала 22- то. Ако пък искате професионална насоченост, другото.
Didia, право си е детето  Heart Eyes Надали има по- красиво училище

# 1 292
  • София
Готово. Подадохме и ние за второ класиране. Много бяха любезни учителките и много му се зарадваха на моя, защото бил момчето с най-високия бал във френската паралелка и ще се радват ако остане при тях. Моят гламчо обаче без никакъв такт изтърси "Съжалявам, но аз ще уча във френската" Simple Smile. Пожелаха му успех и това е. Направи ми впечатление, че имаше доста деца, които направо се записваха. Ами това. Сега пак чакане ...до 20-ти!

# 1 293
Аз съм в колебания, но ние записахме определени паралелки и профили, не цели училища и не всичко, за което стига бала. Затова някои чужденки са ми непонятни, но и аз имам чуденки, ако бях писала всичко, за което стига бала...сега щеше да е приет кой знае къде и да се тръшка и реве, а можеше и да го приеме...не знам . Ето че доста хора си обмислят и си харесват разпределението и се записват Simple Smile
Но вече е подадено. Simple Smile

# 1 294
Аз пък не мога да разбера как може човек да си смени желанията в рамките на няколко дни. Има толкова много време да се избират и подреждат желанията, а сега като чета немалко хора записват на първо класиране, макар и неприети по първо желание, или пък се ядосват за грешна подредба. Отделни случаи мога да ги разбера, защото виждам, че желанията им още първоначално са били равностойни, ама повечето....👀 След толкова проучване, защо успяват някакви оплаквания от този и онзи или пък само защото са влезли еди-къде си 2-3 познати свестни деца, да обърнат подредби и желания? Все едно не вземаме стратегическо решение, а се чудим какъв вид сладолед ни се яде в момента...
Стратегическите решения са с толкова неизвестни, че граничат с лотария. Единици от 13-14 годишните са наясно със себе си, че и там се случва впоследствие да се завие.
Сега с това профилиране, избора между професионално или профилирано с известни последствия от него не е лесно.
Въобще не е като със сладоледа, а и там всички са сигурни.
Децата имат идеи какво и как, но е чисто емоционално.
Като му заговориш за профили и учебни планове и прочие подробности, за които да си го кажем никой седмокласник сам ненасочен не се замислв и виждаш, че и то не е убедено в желанията си.

# 1 295
  • Отвъд алеята зад шкафа
И нашата драма е подобна: НТБГ или второ за 32 ро
Гледах учебния план на Икон.информатика, имат страхотни предмети, по-интересни и не толкова тясно специализирани като Банково дело. И според мен са знания, които са много полезни и нужни, без оглед на бъдещата професия.
Бизнес комуникация, маркетинг, уеб дизайн, програмиране..отделно общите предмети като счетоводство, финанси и т.н. Масово гимназистите не знаят какво е кредит, дебит, не могат да разберат нещата, написани в договора за лична сметка в банката, да направят бизнес план. Който има подобни интереси, ще си е намерил мястото.

Последна редакция: ср, 15 юли 2020, 09:51 от gadamer

# 1 296
Добро утро. Мен сън не ме лови заради нашата неправилна подредба - в последния момент преместихме една паралелка напред на база на грешно проверен бал от миналата година и точно там го приеха. Така елиминирахме  френската, 133-то.... май ще чакаме трето класиране Той пък снощи включи НТВГ в плановете неочаквано, макар че преди отказваше тази гимназия, но аз не искам много, защото сестра му е завърши. А бе.... Не съм очарована.
Здравейте,
Може ли да споделите резервите си към НТБГ. Моята дъщеря е приета там - Икономическа информатика. В момента се чудим дали да участва във второ класиране за 32 - ро. Тя учи там до сега и го искаше, но в момента е разколебана.
Ами...не се юркаха много много да учат. В 8 клас доста добре беше с езика, но после...то намалени часове за щяло и нещяло ли не беше, счетоводство как и предаваха - не е истина!! Дъщеря ми намрази математиката заради учетилка..... И дъщеря ми и сина ми са учили с 32-ро до 7 клас/ в кой клас беше дъщеря ви?/ и знаете там как стои въпроса с намалените часове. Снощи гледах в НТБГ има променя в плановете, дано са позатегнали нещата вече.
На въпроса за грешките....ами как стана - в последния момент променихме подредбата, която бях направила преди това, щото бащата настоява за френски и това обърка нещата, защото сме гледали грешен бал на първо класиране от мин.година - гледали сме навярно девойки. Знам ли вече....
Благодаря!
 Това училище го сложихме в последния момент, а то настана страшна чуденка...

# 1 297
И ние сме за второ класиране.Приета е англйски с руски вариант който на мен ми харесва но тя пожела да пробва за паралелка френски английски.Така че отново чакане Relaxed

# 1 298
  • София
Готово. Подадохме и ние за второ класиране. Много бяха любезни учителките и много му се зарадваха на моя, защото бил момчето с най-високия бал във френската паралелка и ще се радват ако остане при тях. Моят гламчо обаче без никакъв такт изтърси "Съжалявам, но аз ще уча във френската" Simple Smile. Пожелаха му успех и това е. Направи ми впечатление, че имаше доста деца, които направо се записваха. Ами това. Сега пак чакане ...до 20-ти!

Бъдете сигурни, че ще бъдете приети на 2-ро класиране.

# 1 299
Това в кое училище?

# 1 300
Ако не се беше събрала такава хубава форумска група деца във ФЕГ, които информирано и целенасочено избраха училището, а не защото просто балът им стига, ако в гимназията не е времето да научиш език, нямаше да се тормозя.
Не се колебай, детето постигна мечтата си. Средата никога не може да я предвидиш, а език се учи навсякъде. Възхищавам се на малкото Звънче, през цялото време беше толкова устремено и сигурно в избора си. Боец.
Аз съм на 40+години и винаги съм вземала решения за бързо и без особени колебания, сега когато се налага да дам съвет на "My Precious", моята бяла лястовичка, се чувствам като шизофреник. Постоянно се лашкам от едното към другото, кое е най-добро, къде ще е щастлива, как ще се справя все неща, които за съжаление няма как да предвидя. 😊
Вчера се чух с приятелка, сина й е записан по първо желание в кварталното училище, много са щастливи. Пита ме за моята щерка. Казвам й -колебае се. Тя помълча и каза "Вашата е трудна, не знам какво ще правите, как ще изберете? Добре, че нямам такива проблеми."😊
Та,тъй знам,че трябва да избираме с разум, но ще изберем със сърце. Пък каквото ще да става. Майната му, все пак отива само в една гимназия, не е като да свършва света. (Сама си се успокоявам)😊

# 1 301
  • София
sara7, и ние така с НТБГ. Уж между другите, а сега като че ли виждаме много предимства.

И аз завиждам на родителите, чиито деца отсега и категорично знаят какво искат и го преследват. Heart

Бендива, супер ми звучи, че счетоводството не се задълбава твърде много. Приемам го по-скоро като плюс. Ако иска да задълбава там, така или иначе трябва висше. Намалените часове пък хич не ме притесняват. За 8 години в 6ОУ ми втръсна от провеждане на всички часове до последния, независимо от случаите, когато на директорите се даваше възможност да избират и наистина имаше нужда от олекотяване на времетраенето или пък провеждане на спортен празник и други такива. За някои може и да е важно де.

# 1 302
  • София
Dodiela, колко си права само.... Все едно описваш мен.

# 1 303
И на мен ми са странни драмите с разнопосочни и сбъркани желания, но хора разни. Ето, сега в математическата паралелка на синковеца отново е попаднало дете, което мрази математиката. Висок ѝ е балът заради БЕЛ. Има и прилични точки по математика. Добре де, ама като не искаш да учиш математика, защо я пишеш тази паралелка? Само и само да си в определено училище. Не го разбирам това. Не бих писала в желанията паралелки с профили или езици, които детето категорично заявява, че не иска да учи. Вярно, че все някъде трябва да се запишеш и интересите до 10-11 клас може няколко пъти да се променят, но поне в началото да е нещо, което ти допада.

# 1 304
  • Варна
Аз пък не мога да разбера как може човек да си смени желанията...

И за мен е чудно, на дъщеря ми примерно се припокриват - в МГ с немски или езикова с немски и математика профил. Въпреки, че беше категорична, че предпочита математическа с АЕ пред друго, след като на първо класиране се озова в Първа с немски, някак разбирам позицията ѝ да остане там, първото желание е подобно.

Общи условия

Активация на акаунт