СЕДМИ клас 2019/2020 - Първо класиране - (13.07. - 19.07)

• 107 127
  • 2 759
  •   1
Отговори
# 2 475
Clevermary, а вие къде се записахте? Благородно завиждам за приключилите емоции....
31—во с испански и английски. Това е второто желание. Първото беше испанската с англ., но за там на второ класиране нямаме никакъв шанс и още вторник я записах.

# 2 476
  • софия
Nata, от класната на детето знам, че учителите, които поемат гимназистите са много сериозни, изискващи и отговорни. Дори и да останете в 133то, детето ще има много добра среда и учители. Френската паралелка е най-добрата. Училището има традиции и наистина страхотни преподаватели, има атмосфера. Само директорката или зам.-директорктата да не се падне да преподават. Имат много друга работа и много отсъстват. Надявам се, че се ориентираха и в ДО. Последните 2 седмици от срока бяха добре.

# 2 477
Леле, какво пишете, ще си позволя да помоля и аз за прогноза за 1 АЕГ, понеже сме писали преди ФЕГ паралелката с АЕ/ФЕ, има ли шанс да прескочим френската гимназия с 442?!? Моля ви, още е рано за аперола!

За протокола, тези дни успях за пръв път да говоря с някой от 1-во лице, чието дете е във ФЕГ. На майката й светнаха очите само като чу за къде чакаме. Толкова е впечатлена - колко добре се чувствало момичето й, колко интелигентна среда, учителите, франкофонията, духът на гимназията...

# 2 478
Като гледам любителите на този плаж предлагам догодина форумската среща да е там...Аз имам много мили спомени-там се запознахме с Бети от нашата тема.
Тоест наживо, иначе си общувахме и преди това. Запознахме и децата, ама бяха малчовци тогава. Иначе да, това е любимият ни плаж и на нас. Ние почивахме 16 години на Китен, имаме станция. Децата обожават мястото, аз не толкова. И на други места сме ходили, но те си искаха там. Но самите плажове на Китен не харесвам, прекалено много хора.
Още ден чакане. А можех да съм сложила точка и да сме се записали още след първо класиране. На девойката й хареса, на мен вече също, ама... пусто подадох за второ. Според мен имаме шанс за три паралелки нагоре, едната е малко по-вероятна, разликата е 12 точки, останалите са на около 20 и вероятно няма да стане. Не ми харесва мястото на едното училище, едната паралелка, но няма какво да направя по въпроса. Не ми обръщайте внимание, мрънкам си, че у нас вече не ме понасят...
Благодаря ви, момичета, за линковете за тестове по английски!

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 08:13 от Betty L.

# 2 479
  • София
Хора, аз пак да питам😄 Какво медицинско предствавихте при записването? Имаше ли специално упоменато нещо за цветоусещането. Нашето медицинско ни го направи личния, сложи няколко печата, взе 20 лв. и товя беше, не ни праща по специалисти....

# 2 480
  • София
Не мисля,  Poppea, че това означава, а именно, че си нямат представа колко е трудно...
Скрит текст:
..Сигурно има и такива, но не са преобладаващата част.  Дали са си ясно сметката, че ще им е трудно по простата причина, че масово Германия се избира от деца , учили в гимназии с немски и имащи множество приятели от предходни випуски, които услужливо ги светват отрано какво ги чака. Да не говорим колко от тях всъщност имат и по-големи братя/сестри там,  вече завършили или все още следващи, та са напълно наясно...Отказването и местенето другаде (друга специалност, друг университет) показва за мен , че просто не са догледали по-скоро  задълбочено програмите и в един момент се оказва, че учат нещо, което не отговаря съвсем на търсения профил.  А не че са нямали представа по принцип какво ги чака, хвърлили са се слепешком в дълбокото и никога не са чували, че примерно след втори неуспешен опит на даден изпит, хвърчат или че до нашенска тройка ще се докапат при 50-60% успеваемост.  Ако беше така, нямаше да сменят с нещо подобно като тежест, а щяха да си хванат парцалките и  скоростно да се приберат. Никой не е толкова луд, та от трън да скочи на глог..Други си удължават следването заради работа, което пак не значи, че не осъзнават тежестта на ученето, ами просто обстоятелствата налагат необходимостта от носенето на още една диня под мишницата и те съответно поемат риска, който понякога води до проточване на следването във времето. Върналите се  окончателно са също много цветна групичка, за да се обобщава - далеч не всички се връщат заради несправяне и неправилна преценка за това какво ги чака там. Познавам за жалост деца със здравословни проблеми, такива, които  не могат да преборят носталгията и въпреки, че се справят с ученето, не се адаптират и не  намират своята среда за контакти, трети,  на които обстановката/начинът на живот/градът не им пасва, четвърти, пети, шести са  с други доводи. Но в общия случай децата за мен знаят много точно какво ги очаква,  затова  още от 11 , 12 клас немалко  си казват в прав текст - да не съм луд/а,  няма да се гърбя там, ще си изкарам доста по-лежерно едикъде си...

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 08:20 от пенсионирана русалка

# 2 481
Ох, тоя Рошавия на море ли е,не може ли да пусне класирането вече Joy Изчака ми се всичко вече

# 2 482
  • Пловдив
Aз пък съвсем се успокоих. Така и така почти не може да мине нагоре, а там, където е приет е достатъчно ок, а и видях, че едно много умно момиченце, с което бяха заедно в детската градина, се е записало вече на същото място, отделно и момиче от неговия клас е там (според него много свястно), та викам добре. Те вероятно ще са с английски, де, до колкото помня какви им бяха нагласите, но пак не е съвсем да е трагично положението. Отново ми каза, че не се притеснява да е единствено момче в класа (на Аманда притесненията минаха върху мен 🤣🤣🤣🤣), купил си е и книга по шах да надгражда заради училището, макар че ми е смешно, в 1 и 2 клас беше в отбора и трябаше да участва на Републиканско, ама бягал от треньора, за да не ходи на тренировки, съответно се отказа, после 5 години нищо, и сега хоп, искал да напредва. До сега другите деца са вече гросмайстори, не може да навакса. Е, нека поне се занимава с нещо полезно, за мен е важно, че показва някакво желание за гимназията. И дано не се изпари, защото френския никак не е лек език.
А рошльото със сини очи сигурно си почива някъде на плажа с лап топа и през ум не му минава да натисне копчето преди понеделник сутринта 🤣

# 2 483
Привет,
Ех ММЦ, мястото на моите детски лета. Водих е детето миналата година, точно в Златни дюни бяхме и то, защото в истинското ММЦ нямаше места.
Като дете Що бръмбари рогачи съм събрала там и светулките вечер преследвахме..
А що сладолед съм изяла в стола и от машина. Имаше един в машина - сладолед вишна и сега ми е в устата този вкус.. Аууу верно съм остаряла...
Относно информацията за НВО и прием в училищата.. Моят беше в СУ, рекламираха си техните паралелки и класната на два пъти даваше грешна информация. На РС са наложи да и посоча наредбата, където пише, че балообразуване то е с оценките от 7 клас
Дръго пък ОУ накара деца и родители да подават заявления в училището. Обсадили се класните да се явяват по график. Като гледали балът да стига за паралелките, които пишат децата..

# 2 484
  • София, Лагера
Аз от известно време проучвам 133 училище и чувам само добри отзиви. И аз научих, че френския им е силен. А го разучавам, защото малкия ми син има необясним, но много силен интерес към руския език. В колата винаги пуска руска музика. Ако това продължава така, след някоя и друга година 133 ще ни е първо желание. Без оглед на бал.

Наборът го записахме в крайна сметка в 1НЕГ, защото познава езика, учил го е 7 години в училище и в занималня. Иска да учи в Германия специалност, която тук я няма. Натоварване него не го плаши. По природа е упорит и паметлив (а това е голяма благословия, казвам го като човек, който не е такъв и знам колко усилия и труд са ми коствали изпитите). Човекът винаги си е искал да се занимава с научна дейност и отсега иска да работи в университета.
Малко смешно така, с планове за 100 години напред, ама и хубаво да има идея. Пък то че може да се промени в последствие е ясно. За всички.

А, като се заговорихме така за руски, аз пак да питам освен 133 има ли други добри училища за изучаването му? Имате ли впечатления от Руския лицей?

# 2 485
  • софия
Единственото, което знам за Руския лицей е, че не е акредитиран и се получава само руска диплома.
Богатството на 133-то са учителите. Има наистина, наистина страхотни. Част от тях са и бивши възпитаници на училището, има и нейтив 🙂 Другото, което за мен беше голям плюс, когато го избирах в първи клас е, че тъй като сградата е малка, имат само *4 паралелки във випуск. Въпреки всички слабости, които има (моите забележки са към ръководството и начина, по който нищо не се позволява да се случва), в училището има атмосфера.

# 2 486
Ох, да си призная и аз чакам второ класиране с надеждата, че ФЕГ ще мине 400 за момчета. За да съм абсолютно сигурна, че не направихме/ха грешен избор/ най- вече детето и баща му/. Проблемът е, че и ние бяхме писали паралелка с водещ английски в 133 СУ след ФЕГ, а пък изведнъж си дадохме сметка, че първи английски би било загуба на време.
А аз се подведох да редя по училища, които харесвам, а не с мисъл за езиците. Но подозирам, че и в 133 СУ за английската паралелка  няма да се стигне под 400. Много го харесвам това училище, като ученичка все съжалявах, че не се насочих там  Ама бях малка и объркана- като детето в момента.
Френската паралелка там не я писахме, защото реших, че френски и руски могат да му дойдат много като комбинация, с испански ни се струва по- добре, защото казва, че го разбира на моменти и без да го е учил.Тогава пък щеше да отиде в 22- то  с испански, което отново не е никак зле .. Бети, желая ви късмет за там! Много ми харесва тази паралелка.

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 08:39 от Amanda.D

# 2 487
  • гр.София
Звънче,това на РС не беше учителката от горния курс, а класна и преподавател на Г клас.
При втори руски,започнаха да четат руски класици лека-полека,но това се дължеше на преподавателя.
От няколко години по-големи усилия от ръководството,което е енергоспестяващо към допълнителни занимания, се изсипват към чисто руската паралелка( там има деца с мн висок макс бал),вероятно заради връзките с руското представителство в БГ. -материална база,мероприятия...
За английската паралелка само хубаво мога да кажа,за френската-не знам.
Който ужасно не харесва определено училище-пожелавам му да се прекласира в желано.Излишно е да се мъчи 5 години.

# 2 488
  • София
То какво значи харесва/не харесва училище. Били ли сме там, знаем ли колко учители/ директори ще се сменят, ще напуснат, какви деца точно ще учат там? Като се замисли човек, всичко е някаква изградена представа от подочуто, прочетено. А реалността предстои да я видим. Затова по- разумно е да се четат и учебните планове, които Дидева многократно ни казва къде са.

# 2 489
  • Пловдив
Бланк, така е, но мисля, че "ужасното нехаресване"  идва все от родителите. Хич и не ми се струва децата да са така предубедени, а ако са, пак е от родителите в повечето случаи.
Аманда, не сте направили грешка, детето щом иска, и тази комбинация от езици си му харесва, какво толкова се притесняваш? За подредбата първо по училища, а след това по паралелки и синковеца си я направи така, все пак и аз мисля, че е по-добре да се учи в добро училище, макар и не толкова желан език, отколкото желан език в квартална гимназия, като не се знае ще се научи ли въобще.

Общи условия

Активация на акаунт