В момента чета ... 66

• 51 838
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Прочетох "Цвят продълговат в морето" на Исабел Алиенде, прекрасна както винаги.
Историята за Испанската гражданска война ми беше леко схематична, но то е защото тази година така се получи, че прочетох други две на тази тема, доста по-изчерпателни. ("Човекът, който обичаше кучетата" на Леонардо Падура и "Където никой няма да те намери" на Амелия Хименес Бартлет, тази тема ми е една от любимите)
След това разказът продължава в Чили, тази гостоприемна далечна земя, поне до годината на военния преврат.
Много ми стана любопитно как по време на тези трудни години хиляди чилийци търсят по-добър живот в просперираща Венецуела. А в днешно време самите венесуелци търсят спасение извън родината си.
Замислих се също, че съм чела май само още една книга, разказваща за Чили - "Ритъмът на спомените" на Алисън Ричмън, също си заслужава прочита.
Някой да сподели нещо чилийско?

Сега чета "Загадките на безумието" на албанеца Исмаил Кадаре. Прекрасна малка книжка, разказана през погледа на дете с голямо семейство. Прилича на другата негова, която изд.Колибри издадоха тази година-"Хроника на камък", която също е разкошна.

# 496
  • около Варна
Приключих трилогията Бастан, интригуваща, увличаща история, на места изпусках нишките, на други места се дразнех, че героинята не вижда очевидното, но като цяло много ми хареса.
Заредила съм "Кестеновия човек".

# 497
  • Mediterraneo
Wiwi, аз изгледах и филмите по трилогията, след като изчетох книгите. Хубави са, въпреки че книгите "показват" повече.

# 498
Wiwi, аз изгледах и филмите по трилогията, след като изчетох книгите. Хубави са, въпреки че книгите "показват" повече.
Не знаех, че има и филми. Испански ли са? Аз страшно много харесах трилогията. В същия дух препоръчвам трилогията на друга испанка Ева Гарсия Саенс де Уртури "Мълчанието на Белия град"

# 499
  • Mediterraneo
Испански са, гледах ги в Нетфликс.

# 500
  • Чукарландия
Прочетох с удоволствие "Атлас на невъзможния копнеж" - Анурадха Рой. В началото ми беше малко скучна, в последствие ми потръгна четенето. Хубава и тъжна история е...
Сега смятам да започна "Град Отчаяние" - Стивън Кинг. Някой чел ли я е? Отзиви? 🤗

# 501
  • гр.Видин
Испански са, гледах ги в Нетфликс.
Как се казва филма?

# 502
  • Mediterraneo
Трите филма са със същите имена, както частите от трилогията за Бастан-
El guardián invisible- Невидимият пазител, Legado en los huesos- Зовът на костите, Ofrenda a la tormenta -Дар за бурята

# 503
В момента съм на третата книга от поредицата на Холи Блек - "Вълшебния народ"

# 504
Аз пък приключих "Жертвите, които правим". Много хубава пак, ще чакам продължението с нетърпение, дано по-скоро да се появи. Но вече ми идва да удуша Били.

След нея мисля да започна "Палми в снега" на Лус Габас.

Елинка, благодаря за отзивите за Исабел Алиенде, Падура и Хименес Бартлет! И на мен Испанската гражданска война ми е много интересна, а книгата на Алисия Хименес Бартлет дори я имам, но я отлагах. Падура също ми харесва, макар че на него съм му чела само криминални романи. А Исабел Алиенде ми е отдавнашна любимка, та нейната книга щях да прочета със сигурност. Но сега ще имам предвид и другите.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2020, 08:09 от Cioccolata

# 505
Аз си получих дозата зловещ скандинавски джънк с "Момчето в снега" (Самюел Бьорк) и съм доволна Simple Smile
Разтеглих я бая във времето, но много ми хареса. Малко към развръзката имам забележки , дали защото този път  изобщо не заподозрях каква ще е тя ... ? Joy
Оценка 4*/5*

# 506
  • София
Аз бях отпуск и четох кримки и трилъри.
"Осем перфектни убийства" ми допадна, без да ми е уау. Беше ми интересна заради препратките към известни крими романи и автори.
После отметнах два съдебни трилъра на Уилям Дийл. По единия от тях (Първичен страх) има хубав филм с Ричард Гиър. И книгата не беше лоша като сюжет, но имаше нещо много дървено в превода сякаш, а и разпознаването на текста беше с доста грешки. Втората книга, "Спектакълът на злото", също не беше лоша, но едва ли ще прочета третата от поредицата.
Най-доволна съм от новата книга на Антъни Хоровиц "Moonflower Murders" , която се явява втора част от поредицата за Сюзан Рейланд. Подобно на "Мозайка от убийства" и тук имаме книга в книгата. Мисля, че ГР трябва да ни я отброява не като една, а като две прочетени Sweat Smile.

Сега започвам новия исторически роман на Кен Фолет - "Вечерта и утрото".

# 507
  • София
Аз пък приключих "Жертвите, които правим". Много хубава пак, ще чакам продължението с нетърпение, дано по-скоро да се появи. Но вече ми идва да удуша Били.

По-внимателно с Били Simple Smile)). Не помните ли, че мен ме направиха на луда заради подобно изказване? Даже бях докладвана и модератор ми изтри поста.

# 508
Вчера завърших "Теменужки през март" на Сара Джио. Хареса ми много, историята беше интересна и заплетена. Сега издирвам "Пролетен сняг" на същата авторка.

# 509
  • София
Приключих с новата книга на Кен Фолет, която се оказа грандиозно разочарование!
Вярно е, че след "Устоите..." Кен си следва добре утъпкана схема в тази историческа поредица и не съм очаквала нещо невероятно, но той просто е свел всичко до съвсем базово ниво. Героите са супер плоски (добрите са много добри, лошите много лоши), историята и сюжетните линии също не се отличават с нещо впечатляващо, а повтарят познатото от другите му книги. Освен това през цялото време четем за някакви мърляви селяни, благородници и (или) войници, безумно елементарни секс сцени, моменти с насилие, а изобщо за някакъв стил в писането, в диалозите и т.н. дума няма да отварям..., лоша работа.

Общи условия

Активация на акаунт