На море в България 2020 г.! - 6

• 45 717
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
Подкрепям за "Риу хелиос" в Обзор, храната там ми беше много вкусна, обслужването и отношението на персонала страхотно. Даже планираме да го посетим пак тази година.
Вчера в "Сол Несебър палас" имаше миди и паламуд, но в никакъв случай храната не може да се нарече разнообразна и вкусна, въпреки че всяка вечер има риби и почти всяка миди. Алкохолните напитки са на "Винпром Карнобат", а ако искате бутилирана бира или бутилка вино, може да си платите за такава /например бутилка "Сайкъл" е 18 лв, бирата мисля, че беше 4 лв./ .
В  Дюни за мен си заслужава парите "Палас" /била съм в "Белвил" и "Палас"/. Само в "Палас" е по-спокойно на храненията, храната и алкохола по-добри, уж същите, ама по-добри😄. Един път след вечеря влязохме в ресторанта на "Марина Бийч" и взех от същото, което бяхме вечеряли, да пробваме......ами имаше разлика определено.

# 106
  • София
Вчера се върнахме от Сл.бряг.Хора си има доста, според мен.Бяхме в 2 хотела за по 4 дни.Първият- Best Western Premium- не се спазват много мерките, всеки си сипва храната, но ръкавици- малцина.Хората се бутат и няма почти дистанция.Персонала се старае, но хората са прекалено много.Много е шумно, хотелът е с пързалка тип ролба и пускат силно музика, дори и в обедните часове.Поискахме да ни преместят на по- горен етаж.2 хотел- Алба.Там са по- доволна.Храната се сипва от персонала.По- разнообразна и вкусна храна.Но пак си имаше опашки и хора.Плажът е супер.Курорта е вече пълен.На нас всичко ни беше интересно, тъй като не бяхме ходили отдавна.

# 107
  • Sofia
Руи Хелиос заглеждам отдавна, но как е плажът?
И това с липсата на паркинг...може ли да изсипеш една купа пари и да няма къде да паркираш? Непонятно ми е това бизнес-планиране.

# 108
Ако някой иска добър ОИ на ниска цена за почивката си ще трябва да избере планината. На море поне според мен цената за приличен ОИ е 100+ на човек.

# 109
Така, казах ви, че изпратих приятели (две семейства) в Aqua Nevis Hotel & Aqua Park  в Слънчев бряг за 10 дни, от няколко дни са там и са много доволни от храната, обслужването и най-вече аквапарка, стаите им също са били ъпгрейднати и с хубава гледка над аквапарка, което и очаквах. Общо взето потвърдиха високите оценки за хотела в сайтовете за ревюта към момента. Да не говорим, за доста ниските цени, когато правих резервациите преди няколко седмици двойна стая за 2+1 (до 12г.) за 7 дни беше към 800 лв. през booking с всичките му начини за отстъпки.

Пак да повторя, недостатък на хотела е, че е на около 1 км от плажа в Слънчев бряг, което тях не ги интересуваше, защото не са по плажовете, но ходят само да се къпят в морето, иначе и децата и възрастните се интересуваха предимно от голям аквапарк, като изрично ме предупредиха, че не смятат басейн с една пързалка за "аквапарк". Единствено, едното семейство се притесняваше за бабата, която също водят, защото иначе ще обикаля пазарите и не мислеха, че ще я вкарат в аквапарка, но тя си е намерила мястото в мързеливата река и казала, че не смята да излиза от там... значи и за баби ставало, или поне за някои. Бих постнал снимка, защoто е култова, но не я познавам жената много, а тя е модерна баба с facebook и ако се окаже злобна, като някои баби тук, утре като нищо може да ме заплюе и чумоса, пък аз пазя поведение, за последното излъгах. Laughing

И още един допълнителен недостатък към основния, въпреки че хотелът има безплатен транспорт, той не ходи точно до плажа, а спира в центъра пред т.н. Flower Street със сергиите и всичко останало, която е дълга около 400 метра, които трябва да извървите до плажа.

Събота и неделя е имало доста хора в хотела, почни никакви българи, както и персонала e потвърдил, ресторанта е достатъчно голям с много свободни маси и вътре и вън, в аквапарка е имало наплив и опашки на входа за външни посетители.

Мерките в хотела в началото на месеца са включвали раздаване на маски на входа на ресторанта и храната се е сипвала от персонала, плодовете увити в найлон, десертите в кутийки (вляво на снимката), сега това вече не е така (вдясно), сложили са само еднократни ръкавици и приборите са опаковани, В ресторанта почти само моите хора носят маски, няма много "мерки" и из курорта.   

Скрит текст:

Плажа през уикенда също се е пълнил още от рано сутринта, имало е у много водорасли в централната част при кея, това са снимки от 10:00 после е станало лудница.

Скрит текст:

Повече няма да пиша, ако някой има, каквито и да е въпроси, иска някакви конкретни снимки или каквото и да е друго ще му отговоря, то и в мрежата има достатъчно информация вече.

# 110
Пред Риу плажът е много добър, но не е към хотела. Миналата година нямахме проблем с паркирането, въпреки че е на улицата, но бяхме само няколко български семейства, 95% бяха чужденци и ги докарваха с автобуси.

# 111
  • В градината...
Някой скоро да е ходил на Карадере? През послените 1-2 години. Щяха да застрояват, още ли е чисто от към строежи?

# 112
И на нас много ни хареса в Риу-Обор, преди няколко години бяхме, но останахме много доволни.Местоположението на хотела е идеално-хем си на самия плаж, хем си на няколко крачи от центъра, тихо и спокойно е.Храната беше много вкусна и разнообразна, чисто, любезен персонал, голяма тераса на която се наслаждавахме на прекрасната морска гледка всяка вечер, докато вечеряме.
За Златни пясъци-били сме в доста хотели там, но определено Марина гранд бийч ми е любимият!На първа линия е в южната част на комплекса, чудесен ОИ, любезен и усмихнат персонал и уникална гледка от по-високите етажи.Плажът не е много плитък на Златните,  защото винаги има вълни и до брега все е изровено, но пък на моите деца им харесва много там, защото като е спокойно морето и им е скучно.Но те са големи вече, за много малки деца предполагам не е много приемливо.

Последна редакция: пн, 27 юли 2020, 11:40 от pepi80n

# 113
Днес си тръгвам от Аполо Златни пясъци. Хигиена нулева, румънци бол, наши и румънски,,бразилци,, колкото искаш. Пълен ужас, морето и плажа Нирвана превъзходни, чисто и спокойно. Единственото хубаво нещо

# 114
Здравейте, разписвам се с отзив от Уейв ризорт. В действително хотелът беше пълен, аз лично не видях тераса, на която да няма принадлежности, но комплексът е голям и не е блъсканица. В тази връзка - много вкусна и разнообразна храна, която не свършваше и до последната минута се приготвяше нова. Предостатъчно свободни чадъри и шезлонги пред басейните и на плажа, но в търсените зони се резервират от вечерта, въпреки, че от хотела молят любезно да не се прави чрез различни табелки и т.н. Не е абсолютно забранено явно и не се прави забележка, но това принуди и нас да го правим, а до този момент винаги съм била против тези неща. Просто ако искаш шатра дори в 6 да станеш - такава свободна няма да намериш. Плажът - нито "уау", нито ужасен, както бяха писали. При нас камъчета нямаше освен при влизане в морето, но много малка част, плажната ивица е пясъчна, както и морското дъно. Има много мидички, бели и големи, които не бях виждала от дълго време. Пясъкът е черен, но плажът беше чист. Ивицата е тясна, но достатъчна за всички гости и свободни места винаги имаше. Аз лично нямам забележка към нищо, персоналът беше изключително любезен, за разлика от опита ми в други хотели в България, дори от такъв клас. Питайте, ако имате въпроси, ще следя темата.

# 115
  • Русе
Момичета има ли някой с актуални впечатления от  Гладиола Стар**** в Златни пясъци или  Хотел Калиакра Палас*****?

# 116
Пред Риу плажът е много добър, но не е към хотела. Миналата година нямахме проблем с паркирането, въпреки че е на улицата, но бяхме само няколко български семейства, 95% бяха чужденци и ги докарваха с автобуси.
А към самият хотел има ли плаж? Ако ползваме плажът пред хотела сами ли трябва да си подсигурим чадър или има такива?

# 117
На плажа пред хотела има чадъри и шезлонги, които се заплащат, има и достатъчно голяма свободна зона, не беше претъпкан. Иначе на територията на хотела има зона насипана с пясък и шезлонги, която пак е близо до морето.

# 118
  • Sofia
Морски поздрав от мен. 😊

# 119
Прочетох последните 2 теми, опитвам се да открия има ли ол инклузив по нашето море с разнообразна храна и деликатеси, имам предвид да има миди, скариди, ципура, лаврак и т.н. Опитвам се да опиша категория храна...или по принцип който иска глезотии, не е за ол инклузив?
Да има средно ниво алкохол, като вино за 10лв в магазина, не като за 3-4лв.
Четох добри отзиви за Дюни, дори и там ли няма шанс?

И аз преди няколко дена мислех да задам този въпрос, после навлизайки в темата разбрах, че е напълно излишно, защото такова нещо в ОИ е изключено да се случи. Дори съм си мислил следното нещо. Примерно тези които могат да си позволят ОИ хотел от най-високо качество с цена от 300-500 на ден за 4 членно семейство/примерно каквото е моето/ би трябвало да имат доста сериозни финансови възможности. След като имат такива възможности би трябвало през останалата част от година/когато не са на ОИ, а са си вкъщи, да се хранят и пият по следния начин давам следните примери които важат за мен: Бира жива или ако е бутилирана оригинална немска /по 2.40 кенчето/, българските не ги броя няма нито една да си струва , ракия от типа на сливенска перла -30 лв литъра, вина от порядъка на мин.15 лв бутилката,  узо от типа на пломари, месо ако е пилешко оригинален френски дюк, ако е телешко да е сукалче или агнешко, свинското не го броя, десерти само с животинска сметана, сладолед признавам  един/изключвам занаятчийските/ за цената от 30 лв,италиански в Метро за 1.5кг, риба само прясна по възможност  дива, ако не е дива поне  ципура и лаврак и то гръцки,  щото има и други измислени лавраци и ципури в защитена опаковка по лидъл и била и не стават,  морски дарове. Безалкохолни -минимума е пфанер, макар че и той не струва но в БГ друго не може да се намери 
От това което съм прочел по назад в темата достигам до извода, че от всичко което съм изброил по-горе в ОИ мога да намеря тук там някой хубав десерт евентуално с животинска сметана,  евентуално някъде давали агнешко и до там. И за мен малко остава необясним факта, че ще имаш финансовите възможности да си купуваш качествена храна и няма да имаш кулинарната грамотност да знаеш какво да си купиш. За това съдя по големия наплив за скъпите ОИ хотели с уж многото и разнообразна и вкусна храна.

Общи условия

Активация на акаунт