Ясновидки (врачки)

• 323 357
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
Когато става дума за свръхестествено, логичното за мен е да го потърся при Бога.

Бог може да ти даде дори свръхестествена мъдрост как да постъпиш в даена ситуация. Може да промени всяка ситуация! Може да изцели детето ти! Врачката не го може.

А защо астрологията е от дявола, защото човек не зависи от творенията (планетите), а от Твореца.

Всичко най-най!

Това бих го определил като..."явяване неподготвен"

"Потърсете того, който прави Плеядите и Ориона. Господ е името му." Амос 5:8

# 166
То и канибали е имало преди християнството и Библията ама дали точно с това да се занимаваме.  Laughing
Tinatin, малко е поизтъркан този довод...  Wink

Преди християнството а и след това е имало неща, много по-различни от канибализма!
Неща които са движели човешкото развитие. След време църквите ще отпаднат, ще остане Христовото Учение...спомнете си го след 300 години... дано да не спите тогава  bouquet

# 167
Баница Йовановица, ужасно съжалявам за майка ти! Sad Сигурно и е било много тежко. По "Дискавъри" съм гледала много филми за обсебени, врачуващи, виждащи духове и какво ли още не. Потрисала съм се!
Но, астрологията няма нищо общо с това. Нека не изпадаме в крайности. Вярвам в Бог, но по своя начин и съм убедена, че е правилен(  за мен). Ходя на църква и паля свещи, но истинската връзка  с Него става по съвсем друг начин, поне при мен. Темата не е за това и няма да го описвам. Друга ми беше мисълта-дали Бог не е пратил като изпитание на имащите го, ясновидството и виждането на духове.? Може би майка ти не е била жертва, а е изкупвала някакъв грях, посочвайки бъдещето на другите и сама съсипваща себе си. Темата е необятна и не е за форума. Бих те посъветвала да прочетеш книгата " Майстора и Маргарита". За мен там е най-вярното описание на Дявола.   и Бога. Мотото и е" та кой си...Силата, която желае зло, а все добро твори"-Гьоте"Фауст".

# 168
  • Here, There and Everywhere

Хороскопите по вестниците имат толкова общо с астрологията, колкото Евангелието от Юда с Библията.  Mr. Green

Колкото до предмета на нашия разговор, астрологията е била наука, дълго преди някой изобщо да е чувал за християнство и Библия. Но това наистина е друга тема.   bouquet

Е, значи за хороскопите по вестниците сме на едно мнение  Grinning
А следващото бих казала така: Астрологията е съществувала, преди раждането на Христос...
Аз мисля, че се разбрахме      bouquet

Последна редакция: чт, 06 сеп 2007, 15:52 от pirinka

# 169
А защо астрологията е от дявола, защото човек не зависи от творенията (планетите), а от Твореца.

Всичко най-най!

Интересно...а планетите кой ли ги е създал... newsm78 ....Все си мислех че Всевишния...  Rolling Eyes А за какво ги е създал толкова много...за да ни покаже че не сме единствените във Вселената.Освен това Астрологията не е окултизъм...а е наука...и то доста сериозна.

Когато става дума за свръхестествено, логичното за мен е да го потърся при Бога.

Бог може да ти даде дори свръхестествена мъдрост как да постъпиш в даена ситуация. Може да промени всяка ситуация! Може да изцели детето ти! Врачката не го може.

Всичко най-най!

Това бих го определил като..."явяване неподготвен"

"Потърсете того, който прави Плеядите и Ориона. Господ е името му.
"Амос 5:8

Именно...  Peace

# 170
Може ли някой да ми препоръча ясновидка при която да е ходил, но НАИСТИНА това което му е казала да се е сбъднало.
Имам много сериозни проблеми и объркано бъдеще.
Много ми се иска да надникна напред. Това ще ми помогне.

pogled napred, ясновидката никакъв "поглед напред" няма да ти даде!

Ще ти обясня какво се случи с моята майка! Когато дойде демокрацията след няколко години я уволниха от едно предприятие, където тя е работила цял живот и се почнаха дела, разбира се. И реши нашата да ходи на врачка... (Аз бях против, но кой ли те слуша!) Отиде, а врачката започнала да я разпитва, за това ти - онова ти. И накрая майка ми й казва, че всичко дето я разпитва до тук си е наред, само за уволнението и делото иска да разбере. Почва врачката да обяснява, че на първо ще го отложат, после не знам си кво и т.н. Но майка ми задава въпроси и продължава да настоява да й даде ясен отговор дали ще спечели делото. Накрая врачката не издържала и казала:
"Ама госпожо, толкоз ли не можете да проявите малко логика и да разберете, че 1. Цяло лято съда почива (беше някъде към юни) т.е. до септември няма да има дело; 2. На първите дела кой се явил, кой не се явил, кой се разболял, значи ще се проточи и с едно дело никога не се взема окончателно решение..."  и някакви такива простотии.
С една дума: много хитри манипулатори са, а някои дори и добри психолози. Само ще ти объркат представите за всичко.
Обаче най-интересното стана когато разбра брат ми. Пита я: "Какво ти каза тая врачка?" и нашата му обяснява и той: "И колко пари й даде? ". Майка ми: "30 лв."(на ония времена бая пари си бяха). Брат ми: "Що не ги даде на мен щях да ти кажа същото, ама знаеш ли колко щяхме да ядем и да пием на някой ресторант?"  Laughing
Така че ако си заделила някой друг лев за врачка, идете по-добре някъде да хапнете и да пийнете.

Нещо друго от мен: врачките не оправят проблемите, създават само още един, някой път и повече!   

# 171
  • Here, There and Everywhere
врачките не оправят проблемите, създават само още един, някой път и повече!   

И аз споделям това мнение. Но човек като има проблеми, отвсякъде търси помощ и за сламка ще се хване.
За мен причините, човек да не се обръща към гадатели, врачки, ясновидци и пр. са следните:
- наличието на много самозванци и мошеници, които си приписват всякакви знания и  способности
- объркването в живота ни, което може да настъпи в резултат на очакването на бъдещо събитие (Представете си, че ви съобщят лоша новина - мисля, че животът на всеки би се превърнал в ад от този момент нататък). И за това мисля, че така проблемите не се решават
- категоричната позиция на Библията по въпроса за предсказване на бъдещето

Всеки може да подреди по важност тези причини според своите разбирания, за мен лично е достатъчна само третата.
  bouquet

# 172
Никога нищо и никой не е могъл да ми помигне освен дълбоката молтва към Бог...с молба да ме насочи към правилния избор / в случаите когато съм се двоумяла  и съм била объркана  понеже съм имала повече от един избор да избирам./ .Отговора ВИНАГИ е идвал! И най-инересното....точно на време... Heart Eyes И винаги с  прекрасен изход...  Grinning

На хората им е трудно да повярват, че ако се доверят напълно на Бог и се оставят " в негови" ръце, живота им  винаги ще е прекрасен ,щсталив и пълноценен.  Heart Eyes Защо не опитате вместо врачки...да се свържете с Бог... Wink

Последна редакция: пт, 07 сеп 2007, 15:22 от roza66

# 173
Никога нищо и никой не е могъл да ми помигне освен дълбоката молтва към Бог...с молба да ме насочи към правилния избор / в случаите когато съм се двоумяла  и съм била объркана  понеже съм имала повече от един избор да избирам./ .Отговора ВИНАГИ е идвал! И най-инересното....точно на време... Heart Eyes И винаги с  прекрасен изход...  Grinning

На хората им е трудно да повярват, че ако се доверят напълно на Бог и се оставят " в негови" ръце, живота им  винаги ще е прекрасен ,щсталив и пълноценен.  Heart Eyes Защо не опитате вместо врачки...да се свържете с Бог... Wink

А когато не си имала нито един избор? Sick Как пък не.
Хората принципно са си оставили живота на Бог. Но както знаеш, на земята сме пратени не за удоволствия, а за изпитания и земни уроци, така че, към неуспехи също сме водени от Бог.
Нищо чудно към врачки и гледачки също Бог да ни подтиква за да даде по-ясна ориентация на такива които временно са изгубили пътечката и не виждат светлинка в тунела.

Между другото....в момента съм в много тежко изпитание. Най-тежкото в живота ми вероятно. Ако не ми беше предсказан няколко пъти преди много години успешен изход, отдавна да съм се огънала и предала. Не знам как имам още сили, но само предсказанията ми дават кураж.
"Бог" или онзи жесток духовен водач който си играе с живота ми, ми разказаха играта.

Последна редакция: пт, 07 сеп 2007, 19:16 от xenia

# 174

...А когато не си имала нито един избор? Sick Как пък не.
........
Нищо чудно към врачки и гледачки също Бог да ни подтиква за да даде по-ясна ориентация на такива които временно са изгубили пътечката и не виждат светлинка в тунела.

Ксени...Тук се разминахме...нищо лошо няма де...  Grinning Винаги има избор...и иазход.Такъв е закона на природата и на Вселената. А с червенкото горе вьобще не съм съгласна... Naughty Не можем да виним Бог  или някокого за нашите невзгоди..Вината  си е лично наша.Бог може  да помогне, но не и да  ни подтикне към врачки и гледачки...

А това че вярваме повече на гледачки... показва че сме слаби...по някъкъв начин,По този начин обръщаме гръб на Бог като му показваме че не му се доверяваме.Е това си е наш личен избор....Той ни го е дал от самото ни ражадане... Wink Хората търсят спасение когато имат проблем...това е добре,НО....в грешна посока... Wink

Последна редакция: пт, 07 сеп 2007, 19:45 от roza66

# 175
А когато не си имала нито един избор? Sick Как пък не.
Има една поговорка, цитирам ти я без да знам от къде е:
"Всеки проблем има най-малкото две решения, важното е човек да намери поне едното!"

Като не вярваш в Бог, мисли и търси. Ама на някои хора им е по-удобно вместо да мислят да идат на врачка, тя да им намери решението.

Я да питам врачката взема ли пари? Щото ако взема просто се възползва от хорското нещастие.

Признавам има хора които виждат бъдещето, защото за мен бъдещето се проектира в настоящето и те виждат именно тази "проекция", но тя може да бъде изменена във всеки един момент, стига човек да намери подходящото решение.
Не знам дали го обясних много добре, но който ме е разбрал, който не е...   33uu

# 176

...А когато не си имала нито един избор? Sick Как пък не.
........

Ксени...Тук се разнинахме  Grinning , винаги има избор...и иазход.Такъв е закона на природата и на Вселената. А с червенкото горе вьобще не съм съгласна... Naughty Не можем да виним Бог  или някокого за нашите невзгоди..Вината  си е лично наша..Бог може да помогне,но не и да подтикне към врачки и гледачки...

Да, да... Като е за нещо хубаво, на Бог е заслугата, за лошото сами сме отговорни. Laughing Недей така Роза, чела си достатъчно книги и много добре знаеш, че не работят така вселенските закони. Всичко е написано и предначертано. От родителите ти до часа на смъртта. И хубаво и лошо...ВСИЧКО. Включително за врачките си има причинно-следствена връзка.

Не винаги има избор. И не винаги се намира изход. Дори бих казала, че в повечето случаи няма. Иди обясни на майката загубила рожбата си че е имала избор и изход!
Ако беше така лесно...всички да сме преуспяли в този живот. Докато хората не проумеят, че в този живот има неща, които ПО НИКАКЪВ НАЧИН не зависят от тях, няма да се отърсят от самоунищожително чувство за вина.

# 177

"Всеки проблем има най-малкото две решения, важното е човек да намери поне едното!"

Признавам има хора които виждат бъдещето, защото за мен бъдещето се проектира в настоящето и те виждат именно тази "проекция", но тя може да бъде изменена във всеки един момент, стига човек да намери подходящото решение.
Не знам дали го обясних много добре, но който ме е разбрал, който не е...   33uu

Hug Много гот казано...  bouquet
Ние проектираме нашето"утре" с делата ни "днес".Тоест ако се вайкаме и оплакваме постоянно от шефа...от съпруга...от съседа...от живота....как мислите ..какво ще е "утре-то" ви?Проектирате нещастие и мъки...
 После хората се чудят защо едни са "късметлии" а други са "къръци".. Grinning
Може да проверите от кои сте...като чувате мислите си за деня....и ги записвайте...Отговора ще е много лесен и много точен ! Гарантирам ви!  Wink

Последна редакция: пт, 07 сеп 2007, 20:06 от roza66

# 178
Ксени...Не съм съгласна с теб... Grinning ама е много дълго за обяснения...а и ще се отклоня много от темата.  Crazy Ще ти препоръчам  една много хубава  книжка... Wink Ще ти я пратя на лични...за да не спамим  Hug

# 179
Нещо много избирателно гледаш на книжките. Струваше ми се че познаваш законите на кармата и си наясно, че много хора са пратени на Земята не за да събират плодовете на изобилието.

За какво предопределяне от мисли говориш? За магия, самохипноза? Да, има място и за такива неща в живота, но не това определя главните и значимите събития в живота ни. Това е като значението на екологично-чистата среда за здравето. Едно нужно условие, но далеч не най-същественото. Най-важния фактор който определя пътя на всеки е решението там горе на небесата. А тези решения се взимат на базата на не един твой живот.

Общи условия

Активация на акаунт