Дистанционно обучение за учениците-Teмa 6

• 27 088
  • 767
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Хайде сега, Кати, ти да не си фейс-контрол, че да казваш кой да пише и кой да не пише?

Нито пък ти си форумския Заратустра, колкото и да ти се ще.

Кати е много права в апела си да си абстрахираме от чесане на езици. Темата се изкриви силно, а тя е важна и вълнува определен контингент хора, сред които не сге нито ти, нито winni-то.

# 586
  • София
А защо мислиш, че мен не ме вълнува? Вълнува си ме, и още как! В момента, в който локнат училищата на дистанционно, дистанционно минаваме и ние.

# 587
  • София
Андариел, в училище ли си или в изнесено звено/център. Преди малко излезе заповед на здравния министър, според която ми се струва, че школи, курсове и т.н. мероприятия ще си останат онлайн...

# 588
  • София
не сме в училище, нито сме школа и подобни. Ние сме си офлайн откакто отмениха ИП, училищата продължиха онлайн.  Обаче локнат ли отново училищата, а вероятно и градините, и ние минаваме онлайн. А ако те минат онлайн, значи бройките ще са сериозни.

# 589
  • София
А защо мислиш, че мен не ме вълнува? Вълнува си ме, и още как! В момента, в който локнат училищата на дистанционно, дистанционно минаваме и ние.

Знам, че деца в училищна възраст нямаш. Темата е основно за това. Не за бизнеси, евентуално засегнати от противоепидемични мерки.

# 590
Андариел, в училище ли си или в изнесено звено/център. Преди малко излезе заповед на здравния министър, според която ми се струва, че школи, курсове и т.н. мероприятия ще си останат онлайн...
Какво значи това?
Задължават частните школи да са онлайн ли? Това как ще стане, родителите ще писнат.
Иначе мен ми се струва разумно, ако е така. Децата поне ще имат контакти само в училище, а не на сто места още.

# 591
  • София
И какво като нямам? Темата ме вълнува и ме засяга. Не разбирам теб какво те засяга дали мен ме засяга.

Сега я видях - да, за езиковите центрове е така.
3. Езикови центрове, образователни центрове, занимални, организирани от
юридически и физически лица предоставят услугите си в електронна среда, а при
невъзможност при осигуряване на физическа дистанция между лицата от 1.5 метра, при
условията на т. 11 и съобразно указанията по т. II.

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/08/31/rd-01-489.pdf

Последна редакция: пн, 31 авг 2020, 22:23 от Andariel

# 592
  • София
Дъждец, ето цитата от заповедта:
3. Езикови центрове, образователни центрове, занимални, организирани от
юридически и физически лица предоставят услугите си в електронна среда, а при невъзможност при осигуряване на физическа дистанция между лицата от 1.5 метра, при
условията на т. 11 и съобразно указанията по т. II.

Но при условие, че миналата година всички вкараха онлайн обучение, ми се струва, че трудно ще докажат, че сега не могат.

# 593
Скрит текст:
Какво значи това?
Задължават частните школи да са онлайн ли? Това как ще стане, родителите ще писнат.
Иначе мен ми се струва разумно, ако е така. Децата поне ще имат контакти само в училище, а не на сто места още.

Езикови центрове, образователни центрове, занимални, организирани от юридически и физически лица предоставят услугите си в електронна среда, а при невъзможност при осигуряване на физическа дистанция между лицата от 1.5 метра, при условията на т. 11 и съобразно указанията по т. II.

Предполагам, че ще се опитат да докажат, че са в " невъзможност".

# 594
  • София

МОЛЯ!?!?
Наистина ли!?
Що за глупост - да не разрешава да се събират по 3-12 деца, а в същото време да обяснява как е безопасно да се събират по 30 парчета в същите помещения!?

Надявам се да не е вярно... В 7-ми клас е важно да се учи ефективно - в школите и курсовете, училището може и онлайн да е, ама поне курсовете, където децата са малко и се учи съсредоточено...

# 595
# 596
Аз го намирам за ок. Мен ме притеснява, че има деца, които ходят на 99 извънкласни занимания, където ще имат още контакти. Така че съм за ограничаване или онлайн провеждане на всичко такива мероприятия.
Даже имам теория, че на миналото нво резултатите бяха толкова високи, защото децата стояха повече вкъщи, съответно учеха, а не си разпиляваха времето на много извънкласни занимания и молове.

# 597
  • София
Има нещо вярно в последното. А и като си стояха вкъщи, онлайн уроците и школите си вървяха без разкарване насам-натам за училище.
Не виждам смисъл да искат от езикови центрове и подобни да остават онлайн или с голяма дистанция, щом училищата са отворени и децата така или иначе там нямат дистанция. Малко са прекалили.

# 598
  • София

Видях - бях отговорила преди да се появи линк към текста...

Абсолютно удивително е как този човек смята, че е по-безопасно за едно дете да прекара 5 часа в присъствието на 25 други деца (става дума за занималнята при целодневното обучение) вместо в присъствието на 10 други деца в затворено помещение (частна занималня, която според него е, види се, далеч по-опасна).
Абсурд над абсурд...

Последна редакция: пн, 31 авг 2020, 22:43 от katiABV

# 599
Защото не е вместо, а плюс. На едното място задължително трябва да се ходи, на другото не. Отделно е въпросът с мерките в училище...

Общи условия

Активация на акаунт