Септември наближава вече, чакаме те, мъничко човече! Тема 7 (2020)

• 45 391
  • 561
  •   1
Отговори
# 315
  • Terra incognita
До колко дни най- късно се появяват коликите, някой знае ли?

# 316
Честито бебче, Нелка ☺️

Моето първо раждане си тръгна само, но не се развиваше и ми пуснаха окситоцин. 3 часа, докато ми сложат упойка, болката беше кошмарна. Не искам да плаша никого, но е хубаво да се има предвид, че е различно от естествения процес.

Лефакс прави запек при мн бебета. За колики няма май определен момент за проява, имюа приятелка, при чието дете почнаха след 1вия месец. При нашия батко почнаха на 6тия ден

# 317
  • Terra incognita
Дали е възможно да ни подминат коликите?

# 318
Вики, ти с момиченце ли беше? Знам, че при тях са много по-леки коликите и е напълно възможно да няма такива.

# 319
Възможно е, има бебенца, при които са почти незабележими, дано й при вас е така ☺️

# 320
Здравейте момичета! С радост влизам да ви съобщя, че вчера сутринта се роди мъжът на живота ми, Борил. Появи се по есествен път, 3700, 51 см. Раждането беше доста тежко, но пък като часове кратко. Засега успявам да го кърмя въпреки, че зърната вече много ме билят. Да са живи и здрави всички новодошли бебчета Heart

# 321
Браво на мама 🍀🍀🍀 да ти е жив и здрав Борил!

# 322
  • София
Нелка, Ssillwi, честито и бързо да се възстановявате сега.

Betty, вие на кърма или на АМ сте? Има значение  за запека, ако е на кърма може и 3 дни да няма изхождане без проблем. Стига разбира се общото състояние да е добро, да не е твърдо или подути коремчето например. Аз с баткото имах много ядове със запек. Взимах едни свещички easywax, за малки бебета се цепят на две и се слагат в дупето.
Иначе капките за колики запичат, давай пробиотик за да компенсира капките поне малко.

Вики, може и да ви се разминат коликите. При нашия батко бяха слаби. Аз давах само хомеопатични капки коликинд.

Да дам отчет и аз Simple Smile Днес завършвам 38г.с. и влизам в 39. Бебка е 3245гр по ехограф, плацента втора степен, води в норма. Миналата седмица бях с 1,5см разкритие и сега не сме правили нова проверка. Все още нямам ясни индикации да наближава момента и ми е много странно. През цялата бременност се притеснявах, че ще избърза, а сега започнах да се чудя дали няма да пренося 😂

# 323
  • Чикаго / София
Добре дошли на Биляна и Борил! Да са здрави с късмет! Нелка, Ssillwi честити рожби! Бързо възстановяване на вас! Heart

# 324
Момичета, тези, които бяхте с избор на екип - как се процедира? Разбирате, че започва раждането и звънкте на лекаря да дойде? Дори и през нощта ли? Отивате в съответната болница и ви приемат, но ако лекарят ви още не е дошъл?

# 325
Нелка*, ssillwi, честити да са Биляна и Борил! Живи и здрави да растат и много да ви радват! Бързо възстановяване на вас!

sunny_bunny, на мен лекарят ми каза, ако ми изтекат водите или започнат болките през нощта примерно, да не му звъня на пожар, а да отида в спешното. Там ще ме прегледат, ще проверят разкритието и те ще преценят дали да му звъним, или да изчакаме сутринта. Ако примерно разкритието е 1-2 см. няма да го будим през нощта

# 326
Силви, честит да е Борил! Много щастлие и любов да ви донесе у дома Simple Smile Кака много да му се радва и да имат прекрасно детство заедно Simple Smile

Ние сме изцяло на кърма. Вчера хапнах стабилно сини сливи и днес Теди си ачка цял ден без проблем. Само коликите ни останаха, но днес и те са по добре. Взехме си и слинг и сега ще пробваме да се носим, уж това също облекчавало коликите.

Вики, дано да си от късметлиите, чиито деца нямат колики. На една приятелка малката нямаше и бяха супер.

# 327
  • Чикаго / София
BettyBe аз днес пак я носих Радост в слинга, че бяхме на лекар, а столчето за кола ми е ужасно тежко да го мъкна насам - натам, та вадя я от столчето, слагам в слинга и се носим. Веднага заспива и се успокоява като я сложа вътре. Оказа се удобна работа. Дано коликите намалея при вас.

И ние за сега сме само на кърма, днес ходихме на преглед да видим как върви наддаването - днес е на 11 дни. Изчистила се е от жълтеницата, а и си личи - една розовка изглежда вече Simple Smile  Върнала си е теглото от раждането, т.е наддала е около 110-120гр. Добре ми се струва, като се има предвид, че кърмата ми слезна на 4тия ден, до тогава беше само на коластра. Нищо друго не съм давала. Първите 2-3 дни давах по малко вода със захар, за да изчисти по-бързо жълтеницата, но наистина малко - няма и 20гр, за цял ден. Една от лекарките в болницата настояваше да й давам по 15мл. добавка АМ на хранене първите 3-4 дни, за да изчисти жълтеницата, че й бил висок билирубина. Даже ми дадоха и мляко. Аз казах - добре, като се прибера в къщи ще дам, но така и не дадох. Много съм доволна. Продължаваме с кърменето Simple Smile А снощи и онази вечер се събуди само веднъж за кърмене през нощта - хапна в 11.30, после се събуди в 4.00 сутринта и след това в 8.00 - тъкмо и аз си поспах сравнително нормално две вечери.

# 328
Честито на новите майчета!
И аз да се похваля на 10.09 се роди нашето момченце Йоан-3230гр, 49см! Не мога да повярвам, че това човече е било в мен!
Все още не се кърмим, защото нямам нито коластра, нито нищо, но го слагам на гърди, въпреки това, надявам се скоро да станат нещата.
За раждането две думи-на 10ти се събудих към 4:30 сутринта от контракции, които обаче не бяха достатъчни силни, че да реша, че раждам. Води, тапа-не 😄 Към 8 вече бяха през няколко минути, но все още слаби. ММ ме накара да дойдем до болницата за всеки случай. Като дойдохме се оказах с 4 см разкритие, без да съм усетила кой знае какво. Докато ме приемат бях на 5 и директно ме сложиха в родила зала. Пукнаха водите и ми сложиха епидурална, която спести около час вече доста болезнени контракции. На 9см вече ме пусна и напъвах около час, защото малкия се беше оплел. Доста зор си беше, няма да лъжа. Не се разминах без епизотомия, но имам само 3 външни шева. Три часа след раждането вече се разхождах и даже успях да си взема душ 😄
Всичко на всичко много се радвам, че успях да си го родя естествено и сега много се гушкаме и обичаме❤

# 329
  • Terra incognita
Честит Йоан, Димитрова, бъдете живи и здрави ♥️
Ирка, колко й беше билирубина на Радост?

Общи условия

Активация на акаунт