Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 9 част

• 79 106
  • 857
  •   1
Отговори
# 555
Аз с първото ми дете вече преди десет години ходих при нея и бях изключително доволна. Друг лекар ме беше намалил и ми назначи аминоцентеза и аз направих втора консултация с нея, за която не ми взе пари, всичко подробно ми обясни и ме посъветва, че няма нужда от аминоцентеза. За второто дете не отидох при нея, защото правеше феталната в "Света Петка" и не ми беше удобно. Отидох при Чавеева (ако не бъркам името) в Щерев. Тя също беше изключително мила и много обясняваше. Съжалявам, че Стратиева така се е променила, иначе доколкото знам е много добър специалист.

# 556
Стратиева е много добър специалист,но е малко по-нервна.На мен ми е правила хорионбиопсия и беше много внимателна.
Тя и д-р Янкова и Чучумишев са най-добрите специалисти по фетална морфология.Била съм и при тримата.

# 557
Момичета,а ако искам секцио  по желание (1400лв в сайта)  трябва ли да платя и  още 900лв екип или влиза в тази цена?

# 558
Влиза в тази цена. Обаче добре го обмислете. Аз съм с две секции раждания по медицински причини и, въпреки че не съм имала някакви проблеми не бих го препоръчала. Възстановяването отнема по-дълъг период, след това минимум шест месеца трябва много да се пазиш и да не вдигаш тежко. И т.н.

# 559
Това за възстановяването не е така. Две седмици след секцио си вдигах тригодишната кака, а месец след това спортувах и не съм се пазила. Зависи как е направена операцията и как се чувствате.
Въобще възстановяването не бива да е критерий за начин на раждане. И двете може да минат много леко и много тежко. Важно е накрая да има здрава майка и здраво бебе.

Влиза в тази цена. Обаче добре го обмислете. Аз съм с две секции раждания по медицински причини и, въпреки че не съм имала някакви проблеми не бих го препоръчала. Възстановяването отнема по-дълъг период, след това минимум шест месеца трябва много да се пазиш и да не вдигаш тежко. И т.н.

# 560
Здравейте,аз раждах при Даскалов на 27.01.2020,спешно секцио и едва не ме погуби.Карах много леко 9 месеца и ме агитираше да родя естесвено.На 24 януари влезнах по спешност и в понеделник тръгнах да раждам естесвено и в последствие получих усложнения и ме рязаха секцио.Едва оцелях физически и психически.От 27 до 29,Даскалов не ме посети в реанимация,а с цялата си наглост накара акушерките да ме свалят на столче(бях цялата в кръв..преливаха ми кръв постоянно).След като ме закрепиха след 5 дни,ме пратиха на втория етаж.Хемоглобина ми беше много нисък и отново ми преливаха кръв.Въпросният доктор не дойде веднъж да ме види,добре,че бяха докторите от реанимация и доктор Петров.Почнах да вдигам температура и се събраха всички доктори на ЛКК.Оказа се,че изобщо не е трябвало да раждам естествено и имах хематон от натиска по време на естественото раждане.Наложи се повторно да ме отварят...Даскалов не смееше да ме погледне в очите пред другите доктори.Та отвориха ме повторно,минах пак през реанимация,вторият етаж.През това време ме обгрижваше доктор Константин Петров.Оцелях,но Даскалов замалко да погуби мен и дъщеря ми.Никога няма да забравя унижението как накара акушерките да ме свалят от реанимацията,на стол,цялата в кръв и да го чакаме на първия етаж докато си гледаше пациентките.Извода,който си направих е следния:винаги се консултирайте с два независими лекари как да раждате и дори да имате индикации зс естествено раждане,помислете дали бихте издържали на болката,на мен ми правиха секцио на 9см разкритие,та си родих естествено и  секцио.Сега отново съм бременна и се следя при доктор Константин Петров,надявам се,да мине по-лесно раждането,но за всеки случай ще си направя завещание .д

# 561
Подкрепям с две ръце написаното. Сходна ситуация с вашата. Цяла бременност ме агетираше за нормално раждане Даскалов. Накрая само ме измъчи и ме вкара на спешно секцио. Арогантен и нагъл. Мина месец от раждането и още се опитвам да се оправя и физически и психически...  За посещение от негова страна не чакайте, той се мисли за велик
Само да добавя обикновена медицинска сестра ми каза това дете няма да слезе и ще те режат. Даскалов не успя за 9 месеца да прецени. При условие че последния половин месец бях всеки ден буквално на преглед..
quote author=ana1994 link=topic=1247172.msg44885726#msg44885726 date=1654783085]
Здравейте,аз раждах при Даскалов на 27.01.2020,спешно секцио и едва не ме погуби.Карах много леко 9 месеца и ме агитираше да родя естесвено.На 24 януари влезнах по спешност и в понеделник тръгнах да раждам естесвено и в последствие получих усложнения и ме рязаха секцио.Едва оцелях физически и психически.От 27 до 29,Даскалов не ме посети в реанимация,а с цялата си наглост накара акушерките да ме свалят на столче(бях цялата в кръв..преливаха ми кръв постоянно).След като ме закрепиха след 5 дни,ме пратиха на втория етаж.Хемоглобина ми беше много нисък и отново ми преливаха кръв.Въпросният доктор не дойде веднъж да ме види,добре,че бяха докторите от реанимация и доктор Петров.Почнах да вдигам температура и се събраха всички доктори на ЛКК.Оказа се,че изобщо не е трябвало да раждам естествено и имах хематон от натиска по време на естественото раждане.Наложи се повторно да ме отварят...Даскалов не смееше да ме погледне в очите пред другите доктори.Та отвориха ме повторно,минах пак през реанимация,вторият етаж.През това време ме обгрижваше доктор Константин Петров.Оцелях,но Даскалов замалко да погуби мен и дъщеря ми.Никога няма да забравя унижението как накара акушерките да ме свалят от реанимацията,на стол,цялата в кръв и да го чакаме на първия етаж докато си гледаше пациентките.Извода,който си направих е следния:винаги се консултирайте с два независими лекари как да раждате и дори да имате индикации зс естествено раждане,помислете дали бихте издържали на болката,на мен ми правиха секцио на 9см разкритие,та си родих естествено и  секцио.Сега отново съм бременна и се следя при доктор Константин Петров,надявам се,да мине по-лесно раждането,но за всеки случай ще си направя завещание .д
[/quote]

# 562
Д-р Константин Петров ме спаси в една неделя вечер преди 3 години от сигурна смърт,постъпих с масивен кръвоизлив и почти в безсъзнание една седмица след аборт по медицински причини в същата болница но отделние по патология.
Благодаря ви д-р Петров!
За мое голямо съжаление познавам всички лекари в тази болница.
Има страхотни специалисти,но и страхотни некадърници!

# 563
Много съжалявам че ви се е наложило да  минете през този ужас момичета , за съжаление и аз минах през ужаса заради доктор Даскалов, само че при мен края не беше щастлив,дори не дойде да ме види  . Няма да казвам ужасиите но ме приеха с масиран кръвоизлив в 5 месец ,нямаше как да се овладее. 1месец преди това лежах в патологията, един месец нищо не направи ,било нормално да кърви докато накрая стана най лошото. Не искам да го виждам никога повече заради него си отиде бебето ми

# 564
Много съжалявам че ви се е наложило да  минете през този ужас момичета , за съжаление и аз минах през ужаса заради доктор Даскалов, само че при мен края не беше щастлив,дори не дойде да ме види  . Няма да казвам ужасиите но ме приеха с масиран кръвоизлив в 5 месец ,нямаше как да се овладее. 1месец преди това лежах в патологията, един месец нищо не направи ,било нормално да кърви докато накрая стана най лошото. Не искам да го виждам никога повече заради него си отиде бебето ми
Съжалявам за това което преживявате,разбирам ви напълно и ще ви кажа,че след лошото идва добро,колкото и клиширано да ви звучи.
Аз събрах смелост след доста време от всичко преживяно и в момента най-усмихнатото човече спи в кошарата.
Дай Боже всеки да се радва на здраво бебе!
И въпреки всичко родих в тази болница
Но при д-р Ковачева,каквото и да напиша е малко,няма такъв професионалист.
Шапка и свалям на тази жена и вечно ще съм и благодарна.

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 23:57 от Teriska

# 565
Много съжалявам че ви се е наложило да  минете през този ужас момичета , за съжаление и аз минах през ужаса заради доктор Даскалов, само че при мен края не беше щастлив,дори не дойде да ме види  . Няма да казвам ужасиите но ме приеха с масиран кръвоизлив в 5 месец ,нямаше как да се овладее. 1месец преди това лежах в патологията, един месец нищо не направи ,било нормално да кърви докато накрая стана най лошото. Не искам да го виждам никога повече заради него си отиде бебето ми
Съжалявам за това което преживявате,разбирам ви напълно и ще ви кажа,че след лошото идва добро,колкото и клиширано да ви звучи.
Аз събрах смелост след доста време от всичко преживяно и в момента най-усмихнатото човече спи в кошарата.
Дай Боже всеки да се радва на здраво бебе!
И въпреки всичко родих в тази болница
Но при д-р Ковачева,каквото и да напиша е малко,няма такъв професионалист.
Шапка и свалям на тази жена и вечно ще съм и благодарна.
Благодаря ви знам че е така ,и при нас изгря слънчицето . Само че аз не исках да се връщам по никакъв повод в болницата, успях при доктор Вецев от Шейново. Но онзи кошмар от преди две години никога няма да отмине. Както и да е да са ни живи и здрави дечицата. Пиша го всичко това за да мога да предпазя дори  и една жена от подобни проблеми.  Момичета ако имате съмнение търсете второ мнение не правете моята грешка, аз много му се бях доверил на Даскалов и платих висока цена за моята глупост.

# 566
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Понякога хората стават груби или цинични, когато видят, че лошият изход е неизбежен, но правят там нещо, защото са длъжни.

# 567
Момичета, към тези, които са раждали нормално, даваха ли ви да се разхождате или да смените позиции или задължително се ражда по гръб и на магаре?

# 568
Мнения за др Ралица Василева? Предстои ми раждане при нея, а не намеих нилаква информация

# 569
Момичета, към тези, които са раждали нормално, даваха ли ви да се разхождате или да смените позиции или задължително се ражда по гръб и на магаре?
По време на първите контракции  даваха,но после следяха и тонове. На магарето се ражда ,когато имаш вече напъни.Никой няма да ти даде да се разкарваш, я и не вярвам да имаш сили .Аз поне въобще не бих се замислила за друго освен лежане.Беше ми удобно на една страна и съответно тоновете много не ги следяха,защото  по гръб изпитвах страшно неудобство  и задух..
Инаме имаше до мен момиче с изтекли води,но тя нямаше никакви контракции  и се разкарваше свободно Единственото ужасно,е че ни ми даваха да пия грам вода.Само марля напоена от чешмата.Просто накрая със сълзи ги помолих да пийна малко от чешмата прези магарето,че имах чувството,че няма да родя без вода...Някакво момиче  стажант ми позволи.
Моята информация обаче е стара.Сега ми предстои второ раждане, но ще е секцио по желание.

Последна редакция: пн, 13 юни 2022, 17:32 от Edelvais123

Общи условия

Активация на акаунт