На море в Турция - тема 69

• 93 182
  • 821
  •   1
Отговори
# 240
  • Sofia
Навсякъде раздават маски,на границата също в пакет с дезинфектанти.Приятно изненадана съм!

# 241
  • Sofia, Bulgaria
От днес съм в Sueno Delux Belek, еми не съм впечатлена!Стаята ми е ок,но е пълно с хора по къси гащи и джапанки на вечеря,самата храна не блести. Като за първи ден това са ми мнението

Какво ви пречат хората с джапанки, все пак си на почивка на море смокинга не е задължителен Simple Smile
Всъщност аз съм от тези с късите гащи, и се дразня точно когато ми се направи забележка за това. Слава богу от години не ми се е случвало да ми направят забележка за 3/4 панталон на вечеря. За официално облекло си има алакарти, някак си не се виждам в официално облекло да обикалям щандове да си слагам в паничката и да внимавам някой съсед по витрина да не ме залее със сосче Simple Smile

# 242
  • Sofia
Не ми пречат,но на вратата си има нарисувани с картинки за недосетливите какво следва да е облеклото.Бих казала,че за къси панталони и джапанки си има плажни и басейн заведения.Изказала съм лични впечатления и честно казано ми е все едно как ходите точно вие на ресторант .Няма нужда от официално облекло,а от дълъг крачол пък бил той и работен пантолон.И когато не се впишете в картинката сам/сама ще се сетите как е прието да се ходи на вечерен ресторант .В случая е пълно с руснаци от ниския клас и те явно разсъждават като вас и не четат какво пише.
Не се чувствайте длъжна да ми отговаряте!

Последна редакция: вт, 06 окт 2020, 09:01 от chocha

# 243
Ще ме извинявате, но при тази жега в Турция и то на почивка където се предполага, че си отишъл да разпуснеш и да се забавляваш, най-малко ще ме вълнува дали съм с дълги гащи.

# 244
  • София
Ще ме извинявате, но при тази жега в Турция и то на почивка където се предполага, че си отишъл да разпуснеш и да се забавляваш, най-малко ще ме вълнува дали съм с дълги гащи.
Ееееее, нима не е ясно, че не е важно Вас какво Ви вълнува, а какви са правилата и етикета!
Нали сте в социум, да не сте в гората, че да не се съобразявате с другите...

# 245
  • Sofia, Bulgaria
Ееееее, нима не е ясно, че не е важно Вас какво Ви вълнува, а какви са правилата и етикета!
Нали сте в социум, да не сте в гората, че да не се съобразявате с другите...

Ние проблем с хората облечени официално не мисля, че имаме Simple Smile. Нека се замислят тези, които се опитват да ни дискриминират Simple Smile

# 246
Всеки е свободен дс е облечен както му е удобно.Табелката на ресторанта е била препоръчителна не задължителна.Ние като бяхме в Турция всички французойки бяха с панталон на вечеря ,но те така обичат да са изискани.Когато на човек не му харесва как е облечен някой, просто гледа в своята паница не в чуждата.

# 247
Всеки е свободен дс е облечен както му е удобно.Табелката на ресторанта е била препоръчителна не задължителна.

Изискванията за облеклото в ресторантите, не са препоръчителни, а задължителни и на "табелките" ясно е обозначено какви са те и как не трябва да се влиза включително и със забранителни знаци. Друг е въпросът, че много хотели разчитат само на културата на гостите, именно за да избегнат разправии, но и има и по-претенциозни, в които просто няма да ви пуснат, ако не спазвате "дрес-кода".

Не е лошо този спор да приключи, защото нищо смилено няма са излезе от него.

# 248
  • Sofia
Абсолютно "за" съм да приключи спора!Споделила съм лични впечатления,както и лични мои очаквания от хотела.Не съм сноб,не ходя официално облечена,но спазвам нормите и се възмущавам от хора,които не го правят.Може да ви е топло,студено или понеже сте на почивка да ходите по бельо,но това е когато сте си в къщи,когато има ясни изисквания сте длъжни да се съобразите с тях.А лично аз догодина бих си помислила да сменя хотела с друг.

# 249
Всеки е свободен дс е облечен както му е удобно.Табелката на ресторанта е била препоръчителна не задължителна.

Изискванията за облеклото в ресторантите, не са препоръчителни, а задължителни и на "табелките" ясно е обозначено какви са те и как не трябва да се влиза включително и със забранителни знаци. Друг е въпросът, че много хотели разчитат само на културата на гостите, именно за да избегнат разправии, но и има и по-претенциозни, в които просто няма да ви пуснат, ако не спазвате "дрес-кода".

Не е лошо този спор да приключи, защото нищо смилено няма са излезе от него.
Чак пък задължително.

# 250

Основната причина България да е в днешното състояние е нежеланието на мнозинството от българите да спазват каквито и да е правила за каквото и да било, особено ако никой не ги дебне за това с "тояга", както и на всеки да му пука само и единствено за самия него.

В другата крайност има страни като Япония, в които напоследък е популярно да има закони, които не включват санкции за тези, които не ги спазват, като жест на доверие към хората, а резултатите са не по-малко ефективни. Какво представлява Япония няма смисъл да ви обяснявам, но е страна, в която общия интерес се смята за по-важен от личния, затова могат да си позволяват подобни неща, затова и са толкова развита нация.

Който разбрал - разбрал, на останалите нямам какво повече да им кажа.

# 251
  • У дома !
Ами не е въпроса да ли ви е удобно по къси гащи и джапанки в ресторанта за основните хранения, а това да се спазват инструкциите! Повече, които са така облечени идват направо от плажа, което не е редно! Първо вкарват пясък и второ късите гащи обикновено са бански и често сядат по масите с влажни такива и не е приятно друг след това да седне и да си намокри гъзягата! На нас също като бяхме сега в Турция ни направи лошо впечатление, че имаше мъже и жени директно от плажа дошли да се нахранят без да са се преоблякли ! Жени сложили къси панталони и на горе с бански и мъже наметнали по хавлиена кърпа на раменете си! Еми не ние приятно да гледаме мръсни крака, гнусни косми, шкембаци и провиснали меса, гърди около нас докато се храним!!!
В нашия хотел ту им правиха забележка на такива индивиди, ту не....., а тези на които им казваха да се покрият , започваха и скандали да правят, толкова нагли бяха! Това бяха предимно турци и руснаци.

# 252
  • София
Тифони, сериозно ли ти пречат късите гащи? Ще отидеш на майната си да си обуеш дънките на ядене. 360 дни ходя с дълги гащи и 10 дни да не мога да съм по жапанки и късо. 90% по хотелите са така, ти си от 1-ния % щото 9% нямат мнение. Аз дори в багажа си никога не нося яке и дълга гаща.

# 253
Здравейте, на летището в Анталия мерят ли температура на качващите се на самолета за БЪлгария?
Човек по човек ли става? Това налага ли да се ходи по-рано?

# 254
  • Варна
Не ми пречат,но на вратата си има нарисувани с картинки за недосетливите какво следва да е облеклото.

Над 95%  от хотелите в които ходят българите и се коментират тук са от нисък до среден клас.Имало е случай когато в Лонисерите или Ефталиите е имало 500 българи едновремено.Виждал съм как пристигат заедно 4 автобуса на ОРИЕНТ !  . В тях да се говори за дрескод е меко казано смешно Simple Smile Simple Smile Simple Smile А картинките са си служебни .

Общи условия

Активация на акаунт