Против акне/пъпки по лицето 11

• 59 704
  • 762
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
Имам измивния гел, нямам нежелани реакции, но не виждам и ефект. Жалко за скинорена! Използвам го от хлапе.

# 391
Здравейте, бихте ли ми препоръчали фон дьо тен или бб крем ,който не запушва порите и не вреди на кожата,и едновременно да прикрива петна?

# 392
ББ крема на Missha е супер при мен, седи естествено, прикрива доволно, но не седи като маска и е с фактор 42+.

# 393
ББ крема на Missha е супер при мен, седи естествено, прикрива доволно, но не седи като маска и е с фактор 42+.
И аз го обожавам вече. Особено сега, с това зачервяване от ефаклар дуо, и него прикрива супер, а стои много естествено.

# 394
Исках да си купя въпросния ББ крем на Missha, но в Лили ми казаха, че нямали тестери., нямали и всипки цветове. Къде мога да видя тестери, за да си избера цвят?

# 395
Исках да си купя въпросния ББ крем на Missha, но в Лили ми казаха, че нямали тестери., нямали и всипки цветове. Къде мога да видя тестери, за да си избера цвят?

Аз си го купих на сляпо, номер 23. В началото леееко сивее но после става идеален цвят за мен, обаче ще ми е светъл за лятото и бих взела още един цвят да ги смесвам. Никъде не съм срещала тестери за жалост.

# 396
Тестери няма никъде. Аз също си го взех на сляпо ( номер 23) и уцелих в десетката с цвета. В ДМ имаха за избор 3 цвята.

# 397
В ДМ предлагат ли Миша? Мислех, че само в Лили.  И аз съм с 23 номер, но ми е малко по-тъмен, бих искала да го смеся с по-светъл тон.

# 398
Оттук можеш горе долу да придобиеш представа или да провериш в Гугъл за снимки. Не е същото, но на мен ми свърши работа и си уцелих цвета. https://douglas.bg/missha-m-perfect-cover-bb-cream-spf42-conf-52467
Моят е 21

# 399
В ДМ предлагат ли Миша? Мислех, че само в Лили.  И аз съм с 23 номер, но ми е малко по-тъмен, бих искала да го смеся с по-светъл тон.
Имат, да. Аз също се изненадах, явно е отскоро. Но веднага реших да го пробвам.

# 400
Какво ще кажете за скинорен сутрин и безакнен вечер? Като безакнена е след хидратиращ крем. Също прекалено ли ще е ако изполвам https://366.bg/la-roche-posay-effaclar-mikropiling.html като измивен гел всеки ден, заедно с двата крема?
Моите пъпки не изчезват. Един ден са изгорели, а на другия имам нови 5 болезнени.

# 401
  • София
Използвате ли продукти с Ретинол и от кои сте доволни? Мисля да го включа към грижата за кожата ми - мазна, с черни точки, разширени пори и понякога пъпки. Не съм сигурна към какъв % ретинол да се насоча. Някакви съвети?

# 402
Ани, възможно е да пресушаваш кожата или да прекаляваш с продуктите за акне. Успокой малко топката. Пробвай със скинорен сутирн и вечер, резултатите се виждат след около месец. Трябва търпение, няма да изчезнат изведнъж.

# 403
Ани, възможно е да пресушаваш кожата или да прекаляваш с продуктите за акне. Успокой малко топката. Пробвай със скинорен сутирн и вечер, резултатите се виждат след около месец. Трябва търпение, няма да изчезнат изведнъж.

Благодаря за отговора, Уейв Simple Smile
Проблемът е, че ползвам скинорен от началото на октомври, вече ще станат 3 месеца и при мен няма подобрение, а стават по - зле.
Дори няма да коментирам петната, те поне не болят. Но пъпките просто не се махат. Затова питам дали ако комбинирам продуктите няма да се промени положението.
Иначе ползвам скинорен сутрин; вечер се мажа с нощна маска на боди шоп с чаено дърво. Използвам измивен гел на ларош  https://www.laroche-posay.bg/tretirashti-produkti/Effaclar/Effac … d0%bb-p23453.aspx
Мисля, че не ползвам много козметика и не я пресушавам, но може и да греша, понеже се съм запозната.

# 404
В такъв случай не е твоят продукт щом след 3 месеца няма ефект, така си мисля аз. Всяка кожа е различна и за съжаление не всичко работи за всеки.

Не е много козметиката като бройка, но всичко, което ползваш е за акне, което може би я дразни.
При мен беше мнооого проба-грешка. Дразнеха ме 2-3 пъпки, мазах ги и си влоших положението, защото някъде четох, че оправяло кожата. Та, според мен ако след 3 месеца нещо не работи... няма и да проработи. Попринцип за Скинорен пише, че има най-добри резултати след около година, но до 3 месеца трябваше да има някаква доза подобрение. Възможно е акнето ти да не е бактериално, а хормонално, иначе щеше да се повлияе.

Пробвай повече хидратация и серуми, на мен доста добре ми влияе ниацинамид и цинк като комбинация.  Не се вторачвай толкова всичко, което ползваш да бъде за акне. Само гледай продуктът да е некомедонен и толкоз.
На твое място бих си взела измиващ гел, който не изсушава и не дразни кожата. Аз ползвам на СВР за чувствителна кожа (https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010018826) и е много приятен и нежен. Важното е да се чисти кожата добре от всичките кремове и мръсотии от през деня.

Прави си пилинг маска 2 пъти в седмицата, най-добре чрез киселини. Маски със салицилова киселина са най-ефикасни за затворени комедони. Аз ползвам тази https://theordinary.deciem.com/product/rdn-aha-30pct-bha-2pct-pe … tion-30ml?redir=1 , която в дългосрочен план излиза и доста бюджетна, но може да пробваш шийт маски с киселини, които са малко по-скъпи но ефикасни. Примерно корейските, които ги има в ДМ и Лили, пробвала съм няколко и имаха чудесен ефект.

Специално за акне пробвай примерно Епидуо, аз не съм тествала, но има много добри отзиви. И примерно само това да ти е продуктът за акне.

И разбира се - не си пипай лицето!

Общи условия

Активация на акаунт