За тези, които четат любовни романи № 37

• 60 597
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Мм, Дикс пак. Първата ми хареса много, но втората беше някаква тотална тъпотия, едва я издържах. Тази ще чакам да кажете как е.
Много ли са детски тези на Мона Кастен? Ама, честно! Иначе ми звучат притегателно, но четох из коментарите в ГР, че са ужасно написани, като от тийн. И превода куц.

# 631
  • Плевен / София
Мм, Дикс пак. Първата ми хареса много, но втората беше някаква тотална тъпотия, едва я издържах. Тази ще чакам да кажете как е.
Много ли са детски тези на Мона Кастен? Ама, честно! Иначе ми звучат притегателно, но четох из коментарите в ГР, че са ужасно написани, като от тийн. И превода куц.
За превода не мога да кажа...на "вие" съм с английският, но ги четох само електронни...не бих си ги купила на хартия....Ако това е ориентир за качество на историята....

# 632
  • Смолян

На мен честно казано ми харесаха книгите. Да, колежански са, но пък са леки и ненатоварващи.

# 633

Аз не бих ги препоръчала.Само първата ми хареса, останалите бързо ми доскучаха. Дори се отказах да чета друго от автора.

# 634
На мен пък страшно много ми хареса поредицата Ново начало на Мона Кастен. С удоволствие ще прочета и последните две - Нова надежда и Да мечтаеш отново. Но поредицата Макстън Хол ми дотегна страшно много втората книга и не я дочетох.. като цяло не ме кефят поредици в които втората книга е продължение на първата.. Освен ако не е много добре написана.. Иначе ми е едно такова протяяжно.. Ама пък например с Твърде далеч на Аби Глайнс нямах проблем Simple Smile именно защото беше увлекателна трилогията.

# 635
  • Плевен / София
Ама пък например с Твърде далеч на Аби Глайнс нямах проблем Simple Smile именно защото беше увлекателна трилогията.
Аби Глайнс пише по съвсем различен начин....Цялата поредица я прочетох благодарение на фен преводи в едно мобилно приложение...Сега превеждат последната книга за Нан...Мисля, че други вече няма

# 636
Ама пък например с Твърде далеч на Аби Глайнс нямах проблем Simple Smile именно защото беше увлекателна трилогията.
Аби Глайнс пише по съвсем различен начин....Цялата поредица я прочетох благодарение на фен преводи в едно мобилно приложение...Сега превеждат последната книга за Нан...Мисля, че други вече няма

Да, тази за Нан трябва да е последната.. Аз съм чела само за Блеър и Ръш и направо прескочих на тези за Харлоу и Грант, защото ме изкефи главата за тях в третата книга:)) другите си ги пестя.. гледам да не чета книгите от сериите една след друга, за да не привиквам прекалено към стила и да ги претупам Simple Smile

# 637
  • близо под тепетата
Аби Глайнс и стил ли има?! Stuck Out Tongue Winking Eye не я издържах. Даже не завърших първата от фен-превода. Може би в мен е проблемът, сигурно по-лесно възприемам този тип книги на английски, а всичко се изгубва с превода.... Макар че М.Марч и Крадецът на целувки са с хубави преводи. И аз не знам вече. За феновете на Rina Kent на 21/01 излиза друга нейна книга от нова поредица Hug аз все още чета Cruel paradise и заради лафовете между главната и приятелките ѝ клоня към 4* в ГР Grinning

# 638
  • Бургас
Момичета, да направим равносметка на прочетените през годината книги.
Аз всяка година залагам 50 и прочитам .... доста повече.
Откритя сред писателите за 2020 са ми Рина Кент и Мая Банкс /с историческите любовни романи/. Най-любима книга ...... хмм.. погледнах, била съм щедра към поредиците All Saints High Series by L.J. Shen, Royal Elite Series by Rina Kent, както и на няколко книги на Мая Банкс, Джуди Гарууд и Джулия Куин.
Имам обаче и малинки и държа да ги споделя:
1.В рокля на кралица JoWatson
2. Кръвта на Зевс by Meredith Wild
3.Anti-Stepbrother by Tijan

# 639
Аз тази година, прочетох малко книги. Преди четях по три книги за уикенд, сега чета “Спароу” от Коледа.
Откритие за мен е Ви Кийланд, с издадените от “Калпазанов”, книги. Мисля, че има нейна книга в съавторство, издадена от “Егмонт”, която не ме впечатли.
Стигнах до извода, че вече не ми харесват чак толкова историческите - забавни ми бяха само двете книги от новата поредица на Сара Маклейн. Мисля, че издадоха две книги и на Лайза Клейпас, които ми се сториха много по-слаби, в сравнение с всичко друго нейно, което съм чела, като изключим Бегачите.

Последна редакция: ср, 30 дек 2020, 19:16 от stasha_s

# 640
Сиела са обявили част от издателския си план за новата година. В него освен "Разгневеният бог" на Шен  е и „Пънк 57“ от  Пенелопе Дъглас, чела съм книгата и много ми хареса, радвам се че я издават.

Ето го и целият план.
https://ciela.bg/2020/12/novini/predstoyashti-knigi-ot-izdatelst … BwsRr2ebUA9ernUt0

# 641
Имам обаче и малинки и държа да ги споделя:
1.В рокля на кралица JoWatson
2. Кръвта на Зевс by Meredith Wild
3.Anti-Stepbrother by Tijan
Какво означава малинки - много добри или много лоши:)
Аз прочетох доста книги тази година. Бях занемарила много четенето. Определено фаворит ми бяха книгите на Меган Марч, но не порочните серии, а всичко от Beneath серията насам.

# 642
  • Бургас
Какво означава малинки - много добри или много лоши:)
Аналогия със Златна малинка за филми
Скрит текст:
Наградите „Златна малинка“ (на английски: The Golden Raspberry Awards, Razzies) са контрапункт на наградите „Оскар“ на филмовата академия на САЩ, които се присъждат за най-лошите актьорски изпълнения и най-слабите филми, сценарии, режисура и филмова музика.https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0% … D0%BD%D0%BA%D0%B0

Тази година освен брой книги, като предизвикателство си поставям да прочета поне 30-тина книги от 100 Historical Romances To Read Before You Die. Оказва се, че от първите 100 съм прочела едва 1/3, е полага ми се поне още толкова да прочета ... като за начало

# 643
Сега разгледах този списък с 100-те книги - прочела съм повече от 1/3 аз Simple Smile, повечето са любими автори, обаче има автори, които даже не съм чувала и други, на които така и не им е дошъл ред. Трябва да се поправя Simple Smile Ще си препрочета номер 55, за не знам кой път.

Препоръчвам Ребека.

# 644
Тази година доста малко преведени книги прочетох от жанра, но ще напиша моите топ и малинки само от тях.
Първо малинките:
Барбара Делински - Да уловиш мечта
Мариана Запата - Огън на леда
Катрин Байби - Съпруга до сряда
Тези, които ми харесаха и отиват в топ:
Ви Кийланд - Обяснения в омраза
Кати Лети - Как да убиеш съпруга си
Бет ОЛиъри - Споделеният апартамент
Ще сложа тук и тази, която чета сега - Аби Клементс - Открадни си целувка
То и горе-долу с тези ми се поизчерпват + още 3-4 посредствени, средно качество. Другата година се надявам да отметна повече.

Общи условия

Активация на акаунт