Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 75

• 40 288
  • 723
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, понеже не ме отрази ха в другата тема да попитам и тук - на 11. 09 след отрицателен тест спрях прогестерона и Естрофем и ми дойде на 14.09. Вече 10-ти ден продължава да ми тече слабо и да имам тежест и болка в корема. До колко е нормално и е резултат от хормоните или да звъня в клиниката? Първи опит ми е, а консултация с доктора имам чак края на октомври
Най-добре звънни на лекаря си. Успех!

# 151
Ирен, нормално е, при ин витро при някои жени се променя изцяло цикъла на база промяна и на хормоналния фон. Може менструацията да е по- продължителна, или обратното. Пий вит Ц, ако си много притеснена, можеш и да се консултираш с клиниката за твое успокоение.

# 152
АурораБореалис, не мога да кажа нищо по темата. Най-добре лекар да прецени
Иренче, всичко е нормално след инвиро. Лигавицата е стимулирана и е огромна и затова Ц може да е всякакъв, а и всичките хормони са объркани. За твое успокоение, най-добре кажи на лекарите си както са написали момичетата, поне да можеш да си отдъхнеш.

# 153
Благодаря, момичета, ще звънна в клиниката, че с доктора няма как да се свържа.

# 154
  • Пловдив
Здравейте!
Идвам при вас,понеже правих цветна снимка днес и АГ каза - инвитро.Много слабо пропускливи и там,където трябва да направи течността "локвичка",не я прави.Едната много нагъната.Говорихме си скоро за инсеминация,но вече този вариант не стои.Записала съм още на едно място час,за понеделник,да видим какво ще ни кажат и да започваме от някъде.Имам едно кухо яйце преди 3 години,тогава стана от първия месец опити.И какво толкова се е променило за това време просто не мога да си обясна.Не съм имала инфекции и проблеми,просто съм адски изненадана.Отивам да ви чета,за да се запозная И с тази материя.Успех на всички.

# 155
Достинекс пих по 1/4 веднъж седм.,заради пролактина и го пих вечер,наистина е силен.

# 156
Здравейте момичета,

Достинекса за висок пролактин ли ви го изписват?

# 157
При мен пролактинът бе на границата към 600, а се цели 200 до 290 за зачеване, никой не обръщаше внимание,дори и в клиниката по ин витро, но намерих ендокринолог,който да помогне в тази насока и пих минималната доза, свали се в рамките на месец и нещо, пих до полож.тест, поне по мое инфо е важно да се спре при порож.тест макс.бързо, затова и на 5дневни пуснах кръвен на 9ти ден от трансфера, т.като се падаше да пия именно същата вечер (пиех по 1/4вечер веднъж седмично).Спрях го от раз,но звъннах веднага да питам ендото и по негова препоръка.Не съм имала др.проблеми, каза ми че при бр-ст е висок пролактина и да ну изследвам повече.
Вярвам,че това е помогнало също за имлантирането и успеха ни❤

# 158
Ясно, благодаря за инфото. И аз преди време го пих за висок пролактин, но още не бях тръгнала по репродуктивни. Сега последно ми беше в горна граница, може би преди трансфер пак трябва да се провери. Ендокриноложката не ми каза нищо - освен че ми изписа Инофолик комби  . Имам поликистоза.

# 159
Малко лекари го следят, както и малко ендокр.се занимават с проблеми по зачеването.За мен бе ключово.Физиологично ни казваха,че сме идеални,идеална СГ,идеална ову ...ама 4 инсе, 2 ин витро, само при последното имах коригирани щитовидни хормони и пролактин...

# 160
И аз от 1 година пия 1/4 Достинекс седмично и веднага заспивам. Лекарката ми каза, че към него се привиква, тоест в началото бях силно сънлива по 2-3 дни след прием, а сега спя само нощта след като съм го изпила. Най- добре го пийте преди лягане. И внимавайте с шофирането. Каза ми да го спра при положителен тест.

# 161
Аз съм към хипер стимулация, с най малките дози Гонал 175 и Цитродит 0,25. Доктора вчера ми изписа Калций и Достинекс, заради високия пролактин. Сега обаче се притеснявам дали ще има свеж трансфер, или ще правим ЗЕТ следващ цикъл. Нямам оплаквания само много по често пишкам и ако не отидат време ме боли ниско долу,предполагам от притискането на пикочния мехур.

# 162
Доктора каза че следващия път ще трябва да пуснем микробиология за мен и мъжа ми. Ние пускахме преди месец, сега пак трябвало. Но не попитах дали обикновена микробиология или пак уреаплазма и микоплазма. Че има бая разлика в парите.

# 163
Валидността на микробиологията е 30 дни. Според мен става въпрос за обикновена.

# 164
Аз започнах с гонал 150, накрая 2дни бях с 75...т.е има и по-ниска доза.

Общи условия

Активация на акаунт