Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 75

• 40 203
  • 723
  •   1
Отговори
# 315
Аз с килограмите нямам проблем -между 62 и 64 варирам и дори да се мъча с глад не мога да сваля под 61(една година бях 59,но след много силно преживян стрес и буквално не приличах на себе си,разни познати все ме питаха дали не съм болна,та явно доста зле съм изглеждала).Лятото пробвах за няколко дни кето диета,ама не е за мен.Не обичам месо,но учудващо имам хемоглобин 150 и Б12 в норма (него го вземам когато се сетя,но не съм много редовна).Вит.Д също е в норма,тсх под 1.Та се надявам все пак на добър резултат.Ще ми е трета стимулация и ми се иска ако не по-добър резултат от предната(тогава бях с АМХ 3,30,сега ми е почти 5),то поне да е сходен,т.е.6-7 бластоциста да извадя...Но тая Хома ме притеснява,т.к.четох че при ИР се скапвало качеството на яйцеклетките...
Ели,вярно е ,че ИР оказва влияние върху качеството на яйцеклетките,но кето диетата е още по-пагубна.Месото и голямото количество наситени мазнини повишават нивото на оксидативен стрес в организма и сриват показателите както на яйцеклетките,така и на спермограмите.Не си го причинявай, опитай да премахнеш всички рафинирани храни,захар,преработени меса(кремвирши,салами...).Наблегни на пресните салати,плодове,зеленчуци,високо белтъчни растителни храни:леща,грах,нахут,олющен боб и много ядки,но СУРОВИ и ще видиш положителния ефект.Аз постигнах чудеса с мъжа ми,след 5 месеца правилно хранене от ИМСИ и почти никакви надежди за успех(фрагментацията му беше 67%),този път ембриоложката дойде да ми каже"Не знам какво сте правили,но ще правим ИКСИ,параметрите са му почти в норма."
Знам,че трябва воля да промениш хранителните навици,но ще видиш,че си е заслужавало усилията.Успех.

# 316
  • София
И аз с един въпрос-някой стартирал ли е стимулация с повишени показатели на Хома теста(нямам ИР,резултатът ми е 3,7,а за да се водя с ИР трябва да е над 5).
Моят HOMA-индекс е 3,75 и съм със сериозна инсулинова резистентност и метаболитен синдром, диагностицирани от няколко ендокринолози. Не бих лежала на кълката, че при 3,7 всичко е наред. Под 2,5 НОМА би трябвало да са ОК стойностите, но при 3,7 имаш или инсулин или кръвна захар, които вдигаш повече от нормалното и които е хубаво да следиш. Заради ИР и преди двата инвитро опита ми предписваха Инофолик - хранителна добавка за подобряване на яйцеклетките и за подобряване на инсулиновата чувствителност. Не знам дали подобри нещата.
Дори да си с ИР, диета е това, което трябва да се спазва, плюс движение/спорт, така че правиш каквото зависи от теб.
Иначе първото ми инвитро е успешно, а още преди него бях с ИР, която лекувах с диета и Метфогама, като преди инвитрото ми включиха и Инофолик. Второто инвитро вече се точи повече от два месеца, чакам нов цикъл за да правим ЗЕТ /не правихме свеж, заради свръхстимулация; първия цикъл след това нямах овулация, та да правим ЗЕТ на естествен цикъл; и сега чакам с нетърпение следващия цикъл с надеждата най-сетне да направим ЗЕТ, да се надяваме успешен/.

# 317
  • София/Севлиево
Аз бях на лекар и каза,че още нямам ИР,но инсулинът ми играе доста,затова го и следя.Инофолик не е подходящ за мен,заради формата на фолиевата киселина,иначе преди да разбера ,че трябва да приемам мета варианта съм го пила и то доста време...
Пожелавам ти успешен ЗЕТ Hug

# 318
Аз бях на лекар и каза,че още нямам ИР,но инсулинът ми играе доста,затова го и следя.Инофолик не е подходящ за мен,заради формата на фолиевата киселина,иначе преди да разбера ,че трябва да приемам мета варианта съм го пила и то доста време...
Пожелавам ти успешен ЗЕТ Hug
Аз бях на комбинация от Иногинол и инофолик, въпреки че съм с ИР и нисковъглехидратна диета + Метфогама си извадиха 23 зрели. Всичко зависи как доктора подхожда към стимулацията. Сега си чакам 16.10 за тест 😘🤗

# 319
Налага ми се да правя вливка на интралипид. Днес звънях в една аптека и ми казаха че могат да ми поръчат, но 12 банки. Немогат по малко. Вие откъде си купувахте

# 320
Налага ми се да правя вливка на интралипид. Днес звънях в една аптека и ми казаха че могат да ми поръчат, но 12 банки. Немогат по малко. Вие откъде си купувахте
Не си го купувам аз лично. В болницата, където правя IFV процедурата, срещу заплащане от 80лв, правят вливка.

# 321
  • София/Севлиево
Габи в коя болница е това?

# 322
  • София
Аптека Авицена срещу Пирогов.

# 323
Здравейте.

След пункция съм - правена днес. Имам болки в яйчниците и ниско долу. Правили са ми пункция и преди, отдавна, но нямам спомени за болки. Корема ми е много подут и чувствам голям дискомфорт. Особено седнала - свита, както и права....
Моля, тези от вас с болки в яйчниците и корема след пункция, споделете колко време продължи, какво усещахте ?
Много ме притеснява, че ще тичам по задачи, много задачи и с тези непредвидени болки ще видя зор. Много бих искала да мога да направя нещо, за да ги облекча.

# 324
  • София/Севлиево
При мен и двата пъти почна на другия ден и продължи около 36 часа.Пих повече течности и наблегнах на леките разходки...

# 325
Здравейте.

След пункция съм - правена днес. Имам болки в яйчниците и ниско долу. Правили са ми пункция и преди, отдавна, но нямам спомени за болки. Корема ми е много подут и чувствам голям дискомфорт. Особено седнала - свита, както и права....
Моля, тези от вас с болки в яйчниците и корема след пункция, споделете колко време продължи, какво усещахте ?
Много ме притеснява, че ще тичам по задачи, много задачи и с тези непредвидени болки ще видя зор. Много бих искала да мога да направя нещо, за да ги облекча.
При мен продължи седмица, но болката затихваше всеки ден, пих но шпа.

# 326

Привет, не знам дали ти отговори някой, аз си го взимам от аптеката в Токуда /1 банка/, не си спомням последно колко платих, върти ми се нещо 12 лв, ама не съм сигурна Smirk
Вливането го правя в спешното в Лозенец. Единият път ми взеха 50лв, другият път 35лв /минаха го по различен начен/.

Последна редакция: вт, 06 окт 2020, 20:51 от greis

# 327

Привет, не знам дали ти отговори някой, аз си го взимам от аптеката в Токуда /1 банка/, не си спомням последно колко платих, върти ми се нещо 12 лв, ама не съм сигурна Smirk
Вливането го правя в спешното в Лозенец. Единият път ми взеха 50лв, другият път 35лв /минаха го по различен начен/.
Благодаря. И аз преди две години си купих една банка и ми направиха вливането. Но сега не може. Утре ще потърся в друга аптека.

# 328
Габи в коя болница е това?
В Пловдив е, в Селена. Виждам, че момичетата са отговори за София от къде взимат. Успех!

# 329
Здравейте. Включвам се да кажа, че днес ми беше пункцията. Извадиха 13 яйцеклетки. След упойката не усещах никакъв дискомфорт, но малко по-късно започнаха много ама много силни болки, аз по принцип търпя на болка, но тази беше постоянна и засилваща се. Дадоха ми един Аулин. Ефект от него почти нямаше. Болките продължиха. 2 пъти доктора идваше, за да ме види, каза, че всичко било минало супер. Взеха ми 2 пъти кръв и ми казаха, че и изследванията ми са наред и нямало нищо притесняващо. После ми дадоха един Диклак и от него болката спря. Самата болка беше най-много на единия яйчник и имаше пробождащи като стрели към ректума. Пуснаха ме да си ходя и болките пак започнаха, но този път върху целия корем и яйчниците и около пъпа и нагоре. Като дишам ме боли, едвам ставам от леглото, а когато отида до тоалетната по малка нужда болката е ужасно пронизваща. Докторът ми беше казал да му се обадя към 17:30 и сега се чухме, каЗах му че ме боли и той каза, че яйчниците ми са били много нараснали. Каза, че доста време ще ми е тежко и ще имам болки и ако се наложи в събота може да ми поставят някаква инжекция.
Следиха дали нямам кръв по бельото и как ми е урината, всичко беше чисто.
Изписаха ми Фраксипарин и Крион гел за 10 и 12 дни. Дайте ми съвет и някакви насоки и за болката и за медикаментите. При вас имаше ли такава силна болка и кога започна да отшумява. Защото ми е малко притеснено, дори като дишам ме боли.

Общи условия

Активация на акаунт