Августовски бебета 2020 !

• 20 175
  • 722
  •   1
Отговори
# 630
Zezeto, шапка ти свалям!
Имам подобна съдба.
Имам аборт ( беше си раждане) в 5ти месец на бебе с малформации. 6 месеца по-късно ми поставиха диагноза рак на гърдата. Абсолютно ми забраниха да имам деца. Минах химиотерапия. Лъчетерапия. 5 години по- късно се роди големия ми син.
3 по- късно- малкия.
Мисля, че приключих с геройствата.

# 631
Ето за това природата е отредила ние да раждаме, а не мъжете! Simple Smile

# 632
Момичета, след всичко през което сте минали на едни колики, неспане, никнене на зъби и др. няма да се давата Wink
Жалко, че не мога да го намеря, имаше в картинки как се справят мъжете и жените при трудности( PeacockLove точно като теб): жената след химио- и лъчетерапия, носи едното дете, бута количката с другото, влачи пазарски чанти, държи метла и тиган и т.н., усмихната до уши. А мъжът легнал в леглото, едва гледа и очаква края на света, защото термометъра показва 37 градуса температура, че има Wink
В Пловдив нещо времето се шегува, онзи ден валя и беше студено, на следващия хванах тен край реката, като бяхме на пикник, днес пак студено.....скоро май ще слагам килима.

# 633
Героини сте вие, евала 😮

Аз да попитам в това шантаво време как обличате бебчетата? Моят Северинозавър само го събличам и обличам, побърках се, ама и детето побърквам, писна ѝ да я подмятам 😬😃

# 634
Не обичам да се обличам и преобличам, да не говорим да се навличам. Не ползваме и пижами,/нощници. Баткото е същия като мен. Госпожицата вече е с боди с дълъг ръкав и ританки. Ако излизаме навън по топлото слагам къси панталонки и чорапки, може и къс ръкав. Предпочитам да е по-леко облечена или ако е шантаво времето слагам боди потник или къс ръкав, отгоре тениска или блуза, за да мода га я разсъбличам. Ако захладнее пък мятам вместо пелената тънката някоя пролетно/есенно одеалце.

# 635
При нас е студено и пускам парното. Обличам го в боди с дълъг ръкав и панталонки. Навън като излизаме със същите дрехи и дебело одеало.

# 636
Момичета, вие с две деца след всичко преживяно сте герои! Възхищавам и се!

Иначе аз второ дете искам възможно най-скоро, млада съм и имам доста време, но искам децата да са с малка разлика. Като цяло искам и трето дете, но пък не ми се ражда на 28-29г. Имам чувството, че трета бременност и раждане тогава ще ми се отразят доста зле исто физическо. Може би това е само в коята глава, но има време ще видим до тогава.
За обличането, вкъщи я обличам с къс ръкав и ромпърче или боди с дълъг ръкав и ританки/панталонки. Времето вън още е топло и обикновено я извеждам по къс ръкав и ританки или боди с дълъг ръкав и чорапки. Взимам съответно суитчър и панталонки, защото към 5;30-6 вече захладнява и я обличам. Днес отиваме на гости при свекърите, живеят в студен, балкански град и съм взела по-дебели дрехи, но въпреки времето смятам активно да я извеждам, да подиша чист въздух. Не искам да я изнежвам, уж гледам леко да я обличам, но пък и ме е страх да не се разболее.

Момичета, дойде ли ви цикъла? При мен вчера дойде за първи път както си трябва и е нещо страшно, толкова е обилен, че трябва да слагам памперс, а не превръзки... При вас така ли беше?

# 637
  • Denmark
Peacock Love, zezeto, наистина сте герои! Heart

И аз имам проблем с обличането. Гледам да е с дълъг ръкав и панталонче обаче ръцете му хем са ледени понякога, хем се поти като папка...

Моят от снощи не може да спи и 2 минути ако няма зърно в устата, премалява ми вече... Пробвах бибка, дадох му формула, уж да го засити и да заспи, но не - рев. Отделно докато яде размята ръце и крака и мрънка. Това ли са тъпите колики, не разбирам? Cry

# 638
Марая, за тортата имах предвид , че през бременността си хапваме повечко и килограмите са оправдани. Затова се шегувам с трета бременност - за да мога да си направя твоята супер торта. От моя близка знам, че гладът на една кърмеща жена не може да се сравни с глада на никоя бременна. Ноооо това не ми е достатъчно оправдание нито за кантара, нито за огледалото, нито за дрехите😄
И моят глезльо спи с мен в спалнята, кърмя го n-пъти на нощ. През деня рядко не е закачен за мен. Ползвам ергономична раничка на ergobaby omni 360 mesh и ми е много удобно с нея. Тя е подходяща още от раждането. Слингът го ползвах само десетина дни, защото ми е по-неудобен, а и съм от по-нетърпеливитеи това увиване ме изнервя. Алетея, тази раничка, която си харесала изглежда много готина. Ако е ергономична и пасва на ръст и тегло за Северина, аз бих пробвала. В раничката моят е най-спокоен - будува, спи, няма колики...
И между другото с раничката готвя, ходя до тоалетна, подреждам...само от чистене се въздържам.

# 639
Мен от бебешката група ме стресираха, че раницата нещо не била окей и аз взех да размислям 😔

# 640
Алетея, прочетох и аз какво са ти писали. Като цяло са прави, но нямам как една универсална раница да става за всички възрасти , форми и размери деца и да пасва по един и същ начин, а втора ръка пък не се знае как са я ползвали и съхранявали, дали не е компрометирана от пране и сушене или неправилно носене на детето. Дори и да си избереш друга, просто си направи сама проучване, може и да наемеш да пробваш някоя раница. Първите клипове за шалове, които гледах бяха на една африканка, която показваше как се носят бебетата там от край време....без за да са имали шевни и тъкачни машини, без дизайнери и др. "изгъзици" и до днес големите марки ползват кройките им за слинг шалове.....тези раниците пак еволюират от бебеносенето, но са вече и за удобство и улеснение на родителя при поставяне и носене. Като цяло е важното основата да е достатъчно голяма, за да обхване дупето и краката не по-малко от коленните сгъвки( за това е след 3я месец).
Погледни и тук за още малко инфо:
Скрит текст:

Почнах да се замислям и аз да купя още един, защото този с халката не ми е много удобен, а вече ме мързи да връзвам шала....за май тай-я е рано още.

# 641
Zezeto, шапка ти свалям!
Имам подобна съдба.
Имам аборт ( беше си раждане) в 5ти месец на бебе с малформации. 6 месеца по-късно ми поставиха диагноза рак на гърдата. Абсолютно ми забраниха да имам деца. Минах химиотерапия. Лъчетерапия. 5 години по- късно се роди големия ми син.
3 по- късно- малкия.
Мисля, че приключих с геройствата.
[/quote
Да , достатъчно геройства. Сега само да са ни живи и здрави дечицата и ние та да ги отгледаме и направим достойни хора. Каквото сме минали си остава в миналото.
Не знам за тези раниците, но за кенгурата питах ортопеда още  за баткото и той препоръча даже носенето в кенгуру, било полезно, а тотално забрани ползването на бънджи.

# 642
Днешният ден е богат на ваксини при нас: по една във всяко бутче + една с прием през устата. Панадол му дадох на обяд и задължително ще има и вечерта, пък дано от утре да няма нужда. Да мине неусетно първата вълна се надявам 🙂
Относно обличането - боди с дълъг ръкав и ританки или ромпър и боди с къс ръкав. И в двата случая с чорапи.
Отдавна виждам, че използвате раници и слингове, а аз все си мисля, че на 2 месеца още е рано 😃 Препоръчайте ми нещо - кой какво ползва. Знам, че е коментирано, но в онзи момент съм подминала полезното инфо.

# 643
Аз съм с еластичен слинг на Boba и чакам време да стане за Ergobaby adapt, което ще е към 3-4месец. Мисля все пак да си наема от Слинготека, за да пробвам преди да си го купя. Определено ми харесва носенето, както и на моето дете. Единствено еластичния слинг отнема малко повече време за поставяне.

# 644
Как така кенгуруто било полезно, ако наистина е така, никакви ергономични глупости, които струват майка си и баща си, няма да купувам. То не че нещо, ама колко деца са ги носили в кенгуру, пък нямаме цяло поколение недъгави деца, ама знам ли, нещо ме е страх

Общи условия

Активация на акаунт