COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 003 049
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 14 805
25к да ги изкараш наведнъж от арсенала на вируса никак не е малко. Експериментът в Словакия също така показва какъв малък процент са текущо заразените. Сигурно няма да могат да разчитат само на тази мярка, но в комбинация с останалите е възможно с по-лек локдаун по-бързо да смъкнат бройките надолу.

# 14 806
  • София
Изгледах видеото. Сега изясни ли се защо лекари в Пирогов лекуват без маски? На такава саможертва и отдаденост на професията не очаквах че някой лекар е способен в днешно време. Респект и поклон!
Да изясни ми се, надявам се че са разбрали и някои, защо Мангъров също преглежда без предпазни средства. Явно тук им се препокриват вижданията и нямаше нужда от помията, която се изля.

# 14 807
Изгледах видеото. Сега изясни ли се защо лекари в Пирогов лекуват без маски? На такава саможертва и отдаденост на професията не очаквах че някой лекар е способен в днешно време. Респект и поклон!
Да изясни ми се, надявам се че са разбрали и някои, защо Мангъров също преглежда без предпазни средства. Явно тук им се препокриват вижданията и нямаше нужда от помията, която се изля.
т.е. Мангъров е преболедувал ковид?

# 14 808
А какво става, ако всички в едно домакинство са болни и нямат наблизо роднини, които да им носят?
Кой им носи харана, как пазаруват, какво се случва?

Колеги, съседи, БЧК, социални...

# 14 809
Не, Мангъров не е прекарал Ковид, просто потребителката не е разбрала нищо от репортажа....

# 14 810
Тъй както всяка зима ни изненадва снегът и сега Ковид успя, след цяло лято, в което уж знаехме какво ще се случи наесен.
Ние знаехме, но не и министерство на здравеопазването. Те са изненадани, а министърът се сърди и кара.

# 14 811
На границата на отчаянието съм.Работя в здравеопазването.Имах дежурство в събота: всеки пациент беше или контактен( и търсеше лаборатория за PCR,или с доказан COVID.....и бяха на възраст 20-30-40.
Не успявам вече да запазя самообладание.Разстроих се като разбрах за пулмолога в Пазарджик....,както и за млади пациенти,влошили се за часове.
Самото лечение на симптомите включва  медикаменти,които не всеки организъм понася без последствия. Не проумявам безотговорното отношение на много българи, отричащи мерките и вируса.
Всеки ден разбирам за нови позитивни колеги.....Как да се зарадвам на живота.....Как да изпитам удоволствие от разходката сред природата,от разходката с кученцето ми....
Смятах,че мога да остана хладнокръвна,но усещам,че отчаянието ме побеждава.

# 14 812
  • София
Още в началото Мангъров каза, че лекарите, които се занимават с ковид рано или късно ще го изкарат. Предполагам, че го е приел и това донякъде им развързва ръцете, за да могат да си вършат работата.

# 14 813
Директорите на болниците са излезли с предложение към министъра - една болница да се преобрази в болница за лечение на Ковид и всички заразени да се лекуват само там, като всяка болница се ангажира да изпрати свои специалисти там /това, което ние коментирахме тук/. Интересно дали би приел това предложение, което лично за мен е в пъти по-логично и правилно от това, което е в момента
Това е добра идея, само че няма да се получи точно така дори и при добро желание и съдействие от двете страни защото има и ще има все повече болни от ковид нуждаещи се от друг вид болнична помощ - раждания, онкоболни и т.н.
Централизиране на повечето болни в една болница, добре, ама другите пак няма да работят абсолютно без ковид.

# 14 814
Аз предполагам и сега че лекарите в Ковид отделенията не лекуват по другите отделения. А онкоболен от Ковид си лекува Ковида и след това основното заболяване, диабет и хипертония по същия начин. Само не знам коя ще бъде тази болница?

# 14 815
  • Mediterraneo
Тези хора не са епидемиолози, не са си представяли, че ще трябва да лекуват хора от потенциална смъртоносна болест, не са учили за това. Не е ли нагло да искаме това от тях? Н

Аз не мисля, че епидемиолозите изобщо лекуват нещо. Те изучават, идентифицират и имат отношение към превенцията повече, а не лекуват.

# 14 816
  • София
Скрит текст:
Още в началото Мангъров каза, че лекарите, които се занимават с ковид рано или късно ще го изкарат. Предполагам, че го е приел и това донякъде им развързва ръцете, за да могат да си вършат работата.

Ако той е приел, че ще го изкара и няма проблем с това, то си е негов избор. Но постъпвайки по този начин, той излага други хора на риск, разхождайки се свободно докато е потенциално заразен, и в същото време създава грешни нагласи в обществото. Това нито е ок, нито е избор на нищо подозиращите хора, с които в даден момент ще се засече. При докторите от Пирогов този риск не съществува, защото след като те са го изкарали, вече не могат да заразяват.

# 14 817
  • София
Предполагането на нещо подобно, без да си сигурен е меко казано безотговорно. Хеле Мангъров, дето я видял болен от ковид, я не. Той приел, ама така ли е? С неговите предположения, колко ли хора поставя в риск? Предполагай си Зверино,  ама нямаш основание за такива категорични.... хм... Само предположения.
След като не изисква тест за преглед, а работи с инфекциозни заболявания, едва ли ще му се размине срещата с ковид. Ако му се размине ще потвърди твърдението си, че знае как да се пази и досега през цялата си практика не се е заразил с нито едно опасно инфекциозно заболяване. Чест му прави, че не се е покрил, като някои лекари от страх, а си върши работата, както и тези от Пирогов.

# 14 818
Аз предполагам и сега че лекарите в Ковид отделенията не лекуват по другите отделения. А онкоболен от Ковид си лекува Ковида и след това основното заболяване, диабет и хипертония по същия начин. Само не знам коя ще бъде тази болница?
От статия за болниците в Англия го гледах това, не че на мен ми е хрумнало. Примерът който дадоха беше пострадали при катастрофа, които се оказват позитивни. Няма как да затвориш болните само в една болница колкото и да ни се иска, въпреки че мисля че трябва да има болница която да специализира и да се занимава основно с това.

# 14 819
  • София
Скрит текст:

Ако той е приел, че ще го изкара и няма проблем с това, то си е негов избор. Но постъпвайки по този начин, той излага други хора на риск, разхождайки се свободно докато е потенциално заразен, и в същото време създава грешни нагласи в обществото. Това нито е ок, нито е избор на нищо подозиращите хора, с които в даден момент ще се засече. При докторите от Пирогов този риск не съществува, защото след като те са го изкарали, вече не могат да заразяват.
А докато го изкарат, преди да проявят симптоми, имате ли информация дали не са се движили никъде и в инкубатор ли са живяли?

Общи условия

Активация на акаунт