COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 001 989
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 14 940
  • Deutschland/HE
В нашия окръг (не за цялата провинция) от днес част от децата минават на ДО, класът е разделен на две части и се редуват по седмици - дистанционно и присъствено обучение, това е за децата от 7ми и горните класове. Пети и шести си остават присъствено (там децата са под 12г и явно, за да могат родителите да ходят на работа) със спазване на всички мерки. За класовете 1-4ти  си е както до сега. Основанието е, че сме минали 120 случаи на 100 000 жители. Но това е решение на окръга и съседния окръг при по-високо ниво не са така.
За сега само забавленията/ресторанти и част от услугите са затворени, дано така да остане.

# 14 941
И  в Австрия беше така. До четвърти клас нямаше ДО. Ама никакво. От 13 март, до 17 май, получих два имейла от учителя. В началото раздадоха само упражнителни материали и ни убеждаваха, че няма да трябва да учат нов материал. После, се оказа друго и родителите станахме учители. Кой колкото може. В някои случаи не беше много...и маса деца не могат да делят още.

По време на пролетното заключване бяха загубили контакт с 30% от учениците.  Нито домашни се предаваха, нито са влизали в часове онлайн, нито са учили нещо. Ниенте.

# 14 942
  • Варна
Информация за починалите:
Вчера един повече, днес един по-малко ... статистика
48    M           
56    M    Търговище    Омуртаг   
39    F    Хасково    Харманли                   
73    M    Благоевград    Разлог   
74    M    Шумен    Шумен                   
79    F    Варна    Варна   
63    F    Шумен    Венец   
64    F    Варна    Варна   
84    F    Хасково    Хасково   
74    M    Русе    Русе   
87    M    Стара Загора    Стара Загора   
61    M    Кюстендил    Кочериново   
71    F    Шумен    Велики Преслав   
74    M    Сливен    Сливен   
61    F    Сливен    Сливен   
72    F    Разград    Завет   
80    M    Пловдив    Първомай   
70    M    Хасково    Харманли

# 14 943
Тоест у нас ДО е по- добре организирано ли, Бояна?
У нас обаче се чува само : Всички държави са оставили отворени училища!

Та много неща изглеждат по някакъв начин примамливи ако ги гледаме отстрани, но си имат предистория и утежняващи фактори, за които тук не знаем или не мислим. Ние също си имаме проблеми, но те са други. Затова, колкото и да не ми се иска, мисля, че спешно трябва да се премине тук към ДО. Няма как тепърва нито да се въведат маски, нито да се спазват мерки. Гледам само в основното училище до нас болните учители вече са 8. Накрая няма да има кой да преподава това ДО, нито кой да гледа децата вкъщи като се тръшнат и родителите.
И аз се надявам днес да вземат най-накрая решение поне за две седмици да спрат училищата, поне в София... дано има разум. Съседният клас имат случай и парапалелката не се карантинира, защото детето 3 дни по-рано от теста си било останало вкъщи...

# 14 944
Затварянето на училищата според мен няма да се случи, освен ако не станем по 10 хил нови случая и по 100 умрели на ден.
Причината е само една - трябва да се плаща на 1 родител да си седи вкъщи и да гледа дете под 12 години. А ще ревнат и от детските градини и ясли, и тях да затворят. Много пари трябва да се раздават, а държавата не иска да дава. Само на Мазната коса и сие, за друг не може.
Ще жертват учителите, както жертваха лекарите, това е. После кой ще ни лекува и кой ще учи децата, не е ясно. По-точно ще хвърлят младите току-що завършили учители и неграмотността ще разцъфти напълно.
И пак ще стане, който има пари, ще си образова детето на частно, който няма, ще се радва, ако се научи да чете и пише и да си преброи жълтите стотинки в джоба.
Проблемите ще лъснат след няколко години, когато вече не броим трупове, а други негативи.

# 14 945
Добра новина: спират протестите в София :https://dnes.dir.bg/na-fokus/sled-116-poredni-vecheri-otrovnoto-trio-obyavi-kray-na-dosegashniya-protest
Изобщо не ме интересува политическия аспект. Визирам само спирането на струпването на много скандиращи хора, в повечето случаи - непредпазени с маски. Правителството ще го отнесе заради неконтролираната (бих казала дори - предизвиканата от него) настояща криза.

Последна редакция: пн, 02 ное 2020, 17:08 от Шарлот

# 14 946

Не съм Бояна, но да споделя - в Дания също е нямало ДО.Поне не в този вид, както при нас. Т. е. почти нищо. Самоподготовка. Дори дъщеря ми е давала за пример България. А ние сме все недоволни.
Отбелязвам, обаче, че те тръгнаха на училище в края на април. Малките по-рано, големите по-късно.Децата бяха в 4 и 7 клас.

Последна редакция: пн, 02 ное 2020, 09:53 от W

# 14 947
Моето мнение за репортажа е малко по-различно. Първо искам да се поклоня пред себеотрицанието на лекаря. Обаче... Не мисля,че показването му,че работи без маска в ковид зоната е правилно. Огромна част от зрителите,ще видят, че докторът работи без маска, без да чуят или обърнат внимание,че вече е преболедувал.Оттук още повече засилване на конспирацията,че вирусът не е страшен,нито толкова заразен щом и докторите са при пациентите без маски,също ето и Мангъров така казва.
Съобщаването на доктора,че се е самозаразил също ще бъде прието по двусмислен начин. Докторът се е самозаразил,изкарал го е леко и вече няма страшно. Мантрата, че всички ще го минем или заразяваме се ,преболедуваме и си живеем живота ще достигне още по-големи висоти.
Показването на почти здравите хора пред изписване ще избяга покрай ушите на мнозинството. Повечето ще видят едни лежащи хора, добре изглеждащи, усмихващи се, единично закашляне, оттук и че могат да играят карти докато така или иначе си лежат. Съвсем друг ефект би оказал надникване при болните с тежко протичане или пък в интензивното.

# 14 948
Стига сте нищили студентите. Таксите са еднакви за всички ЕС студенти включително и български. Студенти извън ЕС плащат пълна такса с програма на английски. Обикновено са от близкия изток или Африка. Никога немец няма да стъпи в МУ. Първо заради рейтинга и второ, че дипломата му няма много да мине лесно в Германия.
А заминаващите доктори не ги чакат с отворени обятия. Обикновено работят на по ниско ниво като позиция и им скъсват от работа и правила. Голяма част от тях след 2 год се прибират тук с мотива "може да са малко парите но поне е по спокойно", купуват си апартамент или правят ремонт и до тук със спестяванията.

Няма такова нещо. Пишете непроверена информация.
За справка дъщеря ми в МУ плаща 900 лв такса за обучение. Чужденците от ЕС плащат 7 хиляди евро за медицина на български!!!! и 8 хиляди евро за медицина на английски!!!
Коя такса е еднаква?
И чужденците не са от Африка!
В потока на дъщеря ми (5 курс, МУ-София) са предимно италианци и гърци.

# 14 949
Наш лекар от Швейцария , публикувано преди седмица, но...
То се оказва, че не само нашите тук лекари са възмутени, но е известен и в чужбина станал.
Не разбирам хората, които му вярват. Не разбирам и как им проми мозъците във ФБ, та станаха толкова нагли и нападателни точно към тези, които ги предупреждават, молят и т.н. Вече се сипят закани за неподчинение, ако се наложат мерки, като пролетта, подстрекават се да не носят маски, аз съм втрещена направо. Някой социолог да обясни това явление как може един такъв човек да разбуни цялата маса неверници и изкара най-ниското от тях, като възпитание, човечност и т.н. Против тестове са, против ваксини, бе няма нещо да са съгласни. После защо няма да има места, линейки и т.н.  Няма да е лесно у нас, вече е късно за всичко си мисля.

Сутринта гледах един лекар за плазмата обясняваше. Даде и пример как да се действа за разширяване на дробовете. Дори показа нагледно - застанали на колене на земята с глава опряна в пода и подкашляте леко. Така се изкарвали по-леко секретите и отваряли дробовете, също и температурата спадала значително. Имали наблюдение над такива болни и много помагало това упражнение. То явно действа и при грип, пневмония, при белодробни проблеми, та...просто споделям, ако не сте гледали.

това е от лекаря в Швейцария
"Asparouh Iliev
миналия понеделник

На сравнително малката група мои познати искам да кажа нещо абсолютно категорично, заставайки като лекар с името си зад това мнение - изказванията на Мангъров за Ковид, за маските, за рисковете и борбата с Ковид са неверни, категорично не отговарят на медицинския консенсус и са подчертано опасни за здравето ви. Мангъров е детски инфекционист, реално не работи с Ковид болни, в клиниката си няма интензивно отделение и е виждал тежки случаи само по телевизията. Какво му се иска на човек е едно, какво казва науката е съвсем друго.

Категорична нагла лъжа на Мангъров е, че науката мисли като него - научният консенсус по отношение на Ковид е на срещуположно мнение. Не си играйте с една много сериозна болест, която в момента в България е изпусната от контрол. Няма никакво значение дали вярвате в инфекцията или не, подходете интелигентно и носете (ако не вярвате просто като подсигуряване) маска, мийте ръце, спазвайте дистанция и проветрявайте помещенията. Не знаем със сигурност какво е поведението на вируса при минусови температури, но това, което виждаме при само няколко градуса захладяване, е стряскащо и много сериозно."

# 14 950
Скрит текст:
Стига сте нищили студентите. Таксите са еднакви за всички ЕС студенти включително и български. Студенти извън ЕС плащат пълна такса с програма на английски. Обикновено са от близкия изток или Африка. Никога немец няма да стъпи в МУ. Първо заради рейтинга и второ, че дипломата му няма много да мине лесно в Германия.
А заминаващите доктори не ги чакат с отворени обятия. Обикновено работят на по ниско ниво като позиция и им скъсват от работа и правила. Голяма част от тях след 2 год се прибират тук с мотива "може да са малко парите но поне е по спокойно", купуват си апартамент или правят ремонт и до тук със спестяванията.

Няма такова нещо. Пишете непроверена информация.
За справка дъщеря ми в МУ плаща 900 лв такса за обучение. Чужденците от ЕС плащат 7 хиляди евро за медицина на български!!!! и 8 хиляди евро за медицина на английски!!!
Коя такса е еднаква?
И чужденците не са от Африка!
В потока на дъщеря ми (5 курс, МУ-София) са предимно италианци и гърци.

Твоята дъщеря е държала кандидатсудентски изпити, италианците и гърците не са. И аз имам приятелка (българка), която беше платено обучение, защото не можа да изкара добри оценки на кандидатсрудентските.

По Нова казаха, че в случай, че се задушаваме например, трябва да използваме личния си автомобил, за да стигнем до болница, защото линейките са малко.Grinning

# 14 951
Човек, който се задушава и въобще е зле ако шофира става потенциален убиец и самоубиец на пътя.

# 14 952
  • Deutschland/HE

Не съм Бояна, но да споделя - в Дания също е нямало ДО.Поне не в този вид, както при нас. Т. е. почти нищо. Самоподготовка. Дори дъщеря ми е давала за пример България. А ние сме все недоволни.
Отбелязвам, обаче, че те тръгнаха на училище в края на април. Малките по-рано, големите покъсно.Децата бяха в 4 и 7 клас.

Явно зависи от райна в Дания, наши много близки приятели са там и синът им беше 8ми клас и имаше ДО. Дори през месец май имаха сутрин по три часа онлайн и после от 12ч отиваха на присъствени часове.  В много страни нещата не са централизирани, а ги решават на ниво окръг/област.

# 14 953
Снощи гледах темата на Нова, филма от Пирогов и т.н. И един известен лекар българин в Америка твърдеше, че ковид е спекулация, заради Тръмп Simple Smile
Така че конспиративни теории винаги и навсякъде има. Включително и все пак вероятно има някаква далавера и някой злоупотребява, разбира се. Винаги има такива.
Но все пак ковид не е САМО конспирация. Реален си е.

# 14 954
Аз това за личния автомобил не чух, но го вярвам напълно. Вече и линейка май не може, както и лечение от ЛЛ , преглед, снимка ..нищо не може.
Това го очаквах да го кажат на населението, но е безотговорно напълно, защото отивайки в болница не очаквам да дойдат с носилка до колата да натоварят болния, както е по филмите. Още по-голяма каша забъркват и повече се излагат хората на риск от заразяване , а другите от липса на помощ.

Да не смятаме тези дето нямат кола собствена (ние в момента сме такива) Ами, ако шофьорът точно е със задух и болния, а жената няма книжка примерно, имат малки деца в семейството и няма на кой да ги оставят... Тогава болният пали колата, кара и докъдето стигне, ако удари някой или помете човек ...еми късмет , човекът умрял на волана или получил криза и не видял да реагира... Все по-налудничави неща съобщават и така се оплитат, че направо ставаме за смях в другите държави си мисля. Безобразие пълно и безпомощност.

Общи условия

Активация на акаунт