Чувствам се като стара мома

• 25 616
  • 857
  •   1
Отговори
# 585
Много интересна вметка за Тиндър.
Когато си направих регистрацията (изцяло с цел любопитство, не целеви дейтинг), и през ум не ми мина да си направя описанието на български. Осъзнах, че съм си написала описанието на английски, при това на малко по-висок стил и със съответната лексика, чак когато ме попитаха защо.
По лични причини (не умишлено търсене на чужденец, хах) за мен си е било напълно логично да е така и явно подсъзнателно е повлияло. Но сега като се замислям съзнателно - суперход е било, умно съм постъпила. Естествено съм отстреляла един куп хора, които не говорят езика или го говорят слабо, а аз с такива нямам никакви допирни точки и не бих помислила за повече така или иначе. Или ме намират за претенциозна, или каквото още там са си помислили. Супер всъщност, то това е идеята на описанието. 
Но е забавно какви свободни съчинения има под наслова за киселото грозде, де. Laughing

Иначе във връзка с темата: много окуражавам авторката да си направи такъв профил. Много плява има, но има и страхотни хора - дори познанството да не прерасне непременно в нещо романтично, така се създава среда и хора, с които да споделяш хоби, които да те запознаят с други и т.н. Просто добро описание, добри снимки и противно на всички съвети - пиши с някого преди да излезеш с него, доста помага да отсееш хора и да не си губиш времето на срещи, на които не можеш да извъртиш отегчено очи, да се изхилиш с глас на дебилно изказване или да си тръгнеш (ако си people pleaser и въобще по-мила по природа). Така и няма да се "изхабиш" емоционално и да претръпнеш, което е реална опасност.

# 586
Напротив, Дренке, съществуващият проблем - мъж без жена, - е решен именно с прибягването към бившето гадже, някога преценено като неперспективно.

# 587
Скрит текст:
леле, ама, тук мъжете били на 40! Някои ги мислех за по-млади.
Интересно, как има изисквания към жената да не се променя, ама никой не се пита той дали той самият не се запуска, променя и т.н. Аз му казвам "да избият патологиите". Wink А те с възрастта стават все по-изявени.

Авторке, ако не друго, поне в темата се завъртяха ергени, при това съвсем свободни, така че има шанс за "сго-дих-ме-се".Wink Къде си тръгнала по чужбините, ей ги на, нашите левенти!
В темата пишат и четат жени и мъже на всякакви възрасти, включително и на по 40 от двата пола и необвързани и от двата пола. Това пък с какво те учудва? Smiley

Скрит текст:
Бившите си гаджета, Дренке. Зарязани, невзети в емиграция, докато е имало очаквания за тълпи от загорели местни, които да предлагат да българските левенти охолен живот в собствена къща и т.н. После ситуацията бива преоценена, понеже местните отказвали да кълват на какво да е. Оказало се, че българката с традиционните ценности за скромност и ниски критерии за живота и мъжете, все пак ставала.

Не само са на 40... то това им е най-малкият проблем...
Ставаме, всичко можем, само да поискаме. Мъжете са в някаква заблуда. Навсякъде в природата избира женската. Мъжките може да се съревновават, да предлагат, накрая избира тя. Човеците не правим изключение.
Първо мъжете избират жената, после жената избира измежду кандидатите за нея, които искат да я опъват. И нерядко тя после съжалява за погрешния си избор, а понякога и пише теми в настоящия раздел. Справка: Настоящият раздел...
Грешиш Wink

# 588
  • Пловдив
Скрит текст:
На 40 ще те хване  критическата и  ще ти омръзне  с една жена . Ще търсиш пак 28 годишна . Щото е образована самостоятелна   винаги ще си намери работа .
Нищо лично просто мнение .

Как 28 годишна - той докато я прецени, дали изобщо да я ухажва,  минава време, после докато я ухажва 2-3 години минимум, после докато вземе решение дали му пасва или да търси нещо по-добро... И тя станала на 35... Затова се търсят 22-23 годишни - да има време 40-годишния младеж, докато стане на ок. 50 , да реши. Изключено е 40-годишният да търси връстничка, това се подчертава във всички теми - ТЯ нямало да е във фертилна възраст. За него е ясно, че няма съмнения.

Ама четете ги тези теми де!
Потърси мои стаи мнения с търсачката и числото 42 или 43. В тях съм писал как в мои профили в Тиндър и Елмаз съм посочил горната граница на жената, още когато бях на 39. Simple Smile За долна граница тогава бях посочил 33 години, ако не ме лъже паметта, но FF ме беше посъветвал да не пренебрегвам и по-младичките. Защо пък да се дърпам. Simple Smile
 Между другото, преди две лета излизах с 3 години по-голяма от мен жена и въобще не ми пречеше възрастта ѝ. На нея обаче по-късно започна да ѝ пречи, че нямам Порше Кайен като бившия ѝ. Smiley

# 589
  • Paris, France
Жребче, доста жени пишем в този форум и съпрузите ни не карат Порше Кайен, а сме имали ухажори и гаджета с Ламборгини или Бугатти, но не ни липсват нито ухажорите, нито колите им. Жените често цитираме финансова причина като искаме да скъсаме, защото е по-малко обидна от истинската. По-лесно ми е да кажа, че искам гадже с Ламборгини отколкото да призная,че устата на мъжа ми мирише или ми идва дебел, скучая с него, досаден е. Нямаш дебел портфейл е по-леко за вас отколкото нямаш достатъчно дебел пенис и това са ми го казвали мъже.

Жена, която държи на кола, ръст и това, дето ти го цитира, толкова много, че да скъса, изобщо не излиза с мъж без кола или нисък или излиза с ясното съзнание, че няма да има връзка. Всяка жена има някакви критерии, от които не отстъпва.

Колата на мъжа ми я видях чак като дойде да живее при мене в Лондон и само помня, че беше сива. 2 години сме се срещали без кола и не ме е бъркало. Бившият имаше 2 коли, но ходех на работа с метрото за по-бързо. Сега не се сещам нито какви марки бяха. Едната беше бяла, а другата червена и това забелязват повечето западни жени. Арабски, японки, балканските знаят марките, години на производство, цена. Майка ми знае цени, мита, марки, но е живяла само в България и арабския свят.

И с бившия, но и с мъжа ми бих излязла и живяла и ако нямаха коли. Бившият нямаше и собствено жилище тогава. Е, беше млад, красив, елегантен.

Синът ни отказа кола и шофьорски курсове за 18тия РД. Не било екологично, цапало, не било и морално. Така направиха много негови връстници.

Не пиша само мои изисквания, а по принцип. Да пишат и другите женени жени, но не мисля, че някоя от нас някога е зарязала любов поради липса на кола. Виж, коли поради липса на обич сме зарязали почти всички

# 590
Не бих зарязала за липса на кола, но, лично и само мое мнение- мъж след 20- тата си годишнина трябва да има книжка. Някак не ми е завършен мъж без право да шофира. Може и да звучи в нечии уши нелепо изискване, за мен си важи.

# 591
  • Paris, France
Не бих зарязала за липса на кола, но, лично и само мое мнение- мъж след 20- тата си годишнина трябва да има книжка. Някак не ми е завършен мъж без право да шофира. Може и да звучи в нечии уши нелепо изискване, за мен си важи.

Може би жените се притесняват от заболяването, заради което не може да си извади книжка и да не го предаде на потомството?????????

Братът на най-добрата приятелка на дъщеря ми е далтонист и се харесва на момичетата, като повечето му близки знаят какво му има.

Имам познат с епилепсия и няма книжка. Не му пречи да се запознава с жени, но не може да ходи по дискотеки, защото от светлините получава гърчове. Това му разваля връзките.

# 592
Невена, прощавай, не те разбирам?

# 593
Кой кого избира е спорен въпрос, за да има сделка трябва и двамата да се изберат. Мен са ме избирали много момичета, обаче този избор да съвпадне с моя не е било толкова често. Жена ми доста се постара в началото докато влезе в полезрението ми.

За колите и парите, не мисля, че е толкова голям фактор, може би защото съм извън играта много години и може да са се променили нещата, но преди като че ли не беше чак така. Първата ми приятелка, готина мацка с много кандидати и супер самочувствие, съм я свалил в раздрънкана лада. Е преди 15-20 години не беше чак толкова срамно, но все пак е показател. Никога не съм демонстрирал стандарт и не съм парадирал с пари.

# 594
  • София
Навремето пари за цигари нямахме, вие за коли говорите! Тогава други неща бяха по-важни.

# 595
Нито на мен ми се е случвало, нито някоя приятелка ми е споделяла, че е зарязала мъж заради липсата на кола. Някога излизах с един, на когото за седмица му бяха взели служебния Мерцедес и голямо гъцане и мъцане падна докато ми каже, че се налага да ме вземе с личната си кола, която ми била почти набор.

# 596
  • София
А мъжете що се перчат с коли - с каквото се перчат, такива жени привличат! що не се перчат с ум, а с коли? Поне интелигентността се предава на поколението и има смисъл от нея.

# 597
  • Пловдив
Невена, това беше единственият случай, с който съм излизал отново с моя бивша (същата, която 10 години по-рано ме наричаше "Неуморно жребче" и "На кака жребчето", което сигурно ще ти прозвучи познато отнякъде). Сещаш се, че отдавна ѝ е известен размерът на "самолета" и как се представя той по време на "полет", така че стреляш напосоки в предположенията си. Wink Тя е до болка откровена и когато иска да изтъкне истинската причина за нещо, го прави по възможно най-прекия начин и без да се съобразява дали ще прозвучи на отсрещния човек по един или друг начин. Просто го казва, за разлика от много други жени, които се чудят как да излъжат мъжа уж "от уважение" към него. Та, по принцип не моделът на Поршето беше чак такъв проблем, колкото липсата на каквато и да е кола, с която да я водя насам-натам. В началото това не ѝ липсваше, защото беше лято и ежедневно сме се разхождали по няколко км из доста горещия Пловдив, но покрай ветровете и дъждовете есента нещата се промениха. Изнерви се и заради това, че след няколко седмици трябваше да заминавам пак за чужбина и не успя да ме разубеди да се откажа от това, защото за нея часовникът тик-така ускорено и искаше дете на всяка цена още тогава. Затова реших да ѝ кажа, че няма смисъл да продължаваме при това положение, защото от днес за утре не се правят деца. Simple Smile

# 598
Кой кого избира е спорен въпрос, за да има сделка трябва и двамата да се изберат.
+1

Относно колите на мъжете, чувала съм за доста жени, които се вълнуват от такива неща. Жалко е, че поставят на първо място някакви материални придобивки, а не личните качества на конкретния човек. Все пак се предполага, че ще съжителстваш с мъжа, а не с автомобила му, нали?

# 599
Оххоо, Жреб, ясно. Ти не си я прежалил тази "на кака Жребчето". Че и никове с нейни изрази. Късаш и хвърляш. С минало не се живее в настоящето. Гледай напред.

Общи условия

Активация на акаунт