НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 136

• 37 514
  • 781
  •   1
Отговори
# 30
Джема, по- добре си сега! И модела на дрехите е по- модерен.
Какво е НЕ?

# 31
Джема, поздравления! Много ти личи промяната! Давай в същият дух 🤗

# 32
  • София
Поздравления, Джема. Резултатите наистина са видими.

# 33
Последният ред на предишния ми пост.
Това ползвам

Браво Джемма. Ще сменяш гардероба.

# 34
  • На брега на реката
Браво, Джемма!  За 3 месеца, промяната е огромна! Не зная каква е целта ти /в кг./, но визията и здравословния аспект са неоспорими!

Аз, от миналата есен, не съм на строг режим. Позволявам си и чат-пат нарушения, но запазвам постигнатите кг. /72-3/ с много спорт.  Сигурна съм, че ако започна съвсем режимно, ще сваля още, но на моята възраст /почти 51 г./, май няма да ми ходи много. Всички ми казват, че изглеждам много добре, а и аз самата се чувствам чудесно. Високо кръвно имам от години и там нещата, не се повлияха. Останалите неща се нормализираха и очаквам скоро, да спра Сиофор-а, но аз имам и Хашимото, та е малко по-сложно.

# 35
Буболина,
за високо кръвно помагат фаст, ходене и гимнастика за шия на д-р Шишонин (при някои е блокаж в шийните прешлени ).
https://youtu.be/MR4Y4SuC3qk
HE е етерично масло на български, но внимавайте и четете. Не са безобидни и си има тънкости. Споменах само тези, които познавам добре. Знам също, че чаеното етерично масло е полезно за нокти разядени от гъбички и за целулит лимоново (пак няколко капки в масло за масаж или крем за тяло)
Тук видях на български
https://www.rivana.eu/Eterichni-masla?page=2

# 36
И аз се присъединявам към поздравленията за Джемма. Определено видим прогрес!

При мен промяна няма, аз съм си все така и все на режим. Нямам оплаквания за сега. След малко повече от 2 месеца правя 2 години режимно хранене и съм много доволна от резултатите в здравословно отношение.

# 37
  • Plovdiv, Bulgaria
Не планирай! Купи повече яйца!

Честно казано ежедневното ядене на месо и яйца ме отвъщават от тях, но се насилвам да ги ям. Винаги имам яйца, но понякога госпожицата не ме оставя да стигна и до хладилника 😁 Ама лека полека ще влезна в ритъм де, този път няма да бързам и да поставям срокове. Искам трайни резултати и начин на хранене дето се вика до живот.

# 38
  • На брега на реката
Таня, благодаря за линка. Ще пробвам. Фастове не мога да правя, заради Хашимото.

# 39
Аз съм на 54 и моето кръвно се повлия от режима. Пих хапчета за него около 1.5 година. Не пия от края на 2017, 120/80 е, на моменти пада до 110/65.

# 40
Джемма, наистина има голяма промяна! Flowers Hibiscus
Таня, през цялото време се чудех какво е НЕ Laughing
Аз източих най-накрая килограм задържани течности, но има още доста...

# 41
  • На брега на реката
Аз съм на 54 и моето кръвно се повлия от режима. Пих хапчета за него около 1.5 година. Не пия от края на 2017, 120/80 е, на моменти пада до 110/65.

# 42
  • Балчик
Благодаря, момичета. Имам още да свалям, разбира се, но за кратките 3 месеца и аз съм доволна.
Целта ми е да съм в категорията 60+, т.е още едни 6-7 кг, тъй като съм 165 висока. И аз съм на почти 50г и по-малко от 68-69 ще е грозно. Най-малкото ще се сбръчкам от бързо сваляне, затова се върнах към двукратно хранене. И не бързам вече да ги сваля, но до Коледа примерно ако ги махна ще е добре.
Другата ми цел е КЗ, все още нямам трайна петичка на глюкомера.
Кръвното много се повлия при мен, както и първите симптоми на климакс. Много, много по-добре се чувствам. Няма горещи вълни, миналата зима беше кошмар- не можех да облека блуза с дълъг ръкав, ужасно ми беше горещо и се изпотявах. Спрях хапчетата за кръвно, засега 118-120 на 78-80 го държа вече месец. Но хапчета съм пила около месец-40 дни, не с години.

Последна редакция: сб, 19 сеп 2020, 13:49 от Джемма

# 43
  • На брега на реката
Браво на теб!

При мен проблемите с кръвното, са от 10+ години. Майка ми е хипертоник и баба ми също беше.
Опитах се да намаля хапчетата за кръвно, но не се получи.

# 44
Майка ми е хипертоничка от 30+ години и вече не пие ежедневно хапче за кръвно. Има за спешни случаи, но цяло лято не ѝ се е налагало да пие нито веднъж.
Кръвното се повлиява бавно и хапчетата не се спират за 2-3 месеца на режим, че може и година да отнеме. Започват да се намаляват, когато кръвното започне да пада. Не бързай Бубoлина, когато му дойде времето.

Общи условия

Активация на акаунт