Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 31

• 22 458
  • 749
  •   1
Отговори
# 285
Моят е подминавал с дни дроб, риба, месо....всичко различно от тъпите му гранули, и то на точната марка. Отиваше до паничката, подушваше дроба, поглеждаше ме обидено и си заминаваше.

# 286
Здравейте!
Накратко за мен на 21 съм ,и от 1г. и 8м. се опитваме за бебе , но нещата не се получават .
Имам поликистоза на яйчниците и днес разбрах ,че имам и ИР .
Това са показателите ми .
Ще се радвам да черпя идеи от вас относно храненето . На мен ми е много трудно и някак ангажиращо готвенето специално за мен, но здравето е най-важно и ще дам всичко от себе си ,  за да постигна желаното .
Висока съм 170см и тежа 74кг. Искам да сваля поне 15 кг .
В понеделник ще си запазя и час при ендокринолог,  за да разбера как ще процедираме от тук нататък .

# 287
Не е нужно да готвиш специално за теб, готвиш за теб, а за останалите добавяш още нещо. Специалното готвене на някоя манджа с повече въглехидрат, може да оставиш за почивните дни. Не познавам нито един човек над 18г , който няма да извлече полза, ако намали въглехидратите от менюто си. Всички ядем прекалено много.

# 288
Ще се радвам да черпя идеи от вас относно храненето . На мен ми е много трудно и някак ангажиращо готвенето специално за мен, но здравето е най-важно и ще дам всичко от себе си ,  за да постигна желаното .
Не го мисли толкова, започни и ще видиш че не е толкова страшно. И аз никога не съм си представяла че всеки ден ще си нося кутия с лично приготвена от мен храна на работа, обаче не ми прави впечатление, не било кой знае какво. Избор нямам, около мен предимно банички, пици и сандвичи има и не ми вършат работа.
На този режим готвенето ми е все неща дето са бързи, в сравнение с преди. Много малко са дето са по-пипкави. Яйца ли искат много готвене? Или някаква мръвка дето я мяташ там и сама се готви? Или пък дроб, дето става за нула време? Или гъби на тиган? Кюфтета и подобни готвя в по-голяма "партида" и после си ги ям 2-3 дни, разнообразявам само салатите към тях. Така постъпвам и с печено месо. Руло Стефани се изучих да ползвам кексова форма от продълговатите за "калъп" и рязко отпада играчката как да го навия и оформя без да иде всичко из цялата кухня, оформя се за минутка. И то ми стига да обядвам няколко дни, режа само по някой зеленчук отстрани в кутията.
От по-пипкавите неща са ми само пилешка супа или от сорта, че обичам да я правя от фенери и шийки и ми е играчка да сваля месото после от костите. Или супа топчета. Всичко друго е почти аламинути или някое задушено дето иска време, но не и занимавка много. Половинката ми не е постоянно при мен, но обикновено предлагам да направя и нещо по-въглехидратно отстрани за него, ако иска. Обикновено отказва, то кой мъж се сърди на месо/кюфтета или омлет с хубава плънка... идеално го устройва да яде каквото и аз. Иначе не е трудно на тия изброените неща гарнитурата да е по-въглехидратна, за останалите от семейството. Или да ядат с малко хляб, както болшинството българи правят и без това.
Като се сетя преди - то картофи белих и рязах (много мразя), то ориз мих и запържвах, то мусака с цялата му врътня там, дори хляб си правех вкъщи или каквото друго тестено ми се доядеше. Всичкото това си иска време и планиране, сега ми е по-прост животът в кухнята.

# 289
Абсолютно много по-лесно и бързо е - това от човек който мрази да готви.

Аз рулото Стефани го разстилам на алуминиево фолио и много лесно се навива. После с все фолиото в тавата и айдеее. Тамън после по-лесно мия и нея, че нямам миялна в момента.

# 290
Това с навиването така и не му свикнах аз, с форма ми е по-лесно. Иначе все ми бягат я яйцата, я друго от плънката, то ме хващат нервите.Обичам цели яйца да слагам вътре, не разполовени. Много се търкалят при завиването Grinning Така за нула време съм го стъкмила, един шут по посока на фурната и не го мисля за някое време.
Не мразя да готвя, но мразя да имам занимавки когато нямам време... а то почти винаги е така. Но пък съм израсла само на домашна храна и готвенето си го имам за нещо нормално, не по-необичайно от това да изпера като искам чисти дрехи - като искам и да ям, ще готвя. Хем знам какво има в храната, хем ще е приготвена както аз си я харесвам. Ако много ме домързи - яйцеварката ще ми свари яйца докато пия кафе и се разсънвам и пак ще имам нелош обяд, мятам там шепа маслини и някой зеленчук при тях и съм готова.

# 291
Натка, ето затова си обожавам яйцеварката, а още по-голям кеф е, че моята се самоизключва. Пък и къде ти да докарам така съвършено сварени яйца в някое канче, че и да се въртя около него Joy Най-много обичам варените яйца между леко рохки и твърди, а изобщо не ми е лесно в канче да ми се получат такива Grinning
Моят мързел отдавна се кани да си направи и месо в буркани... Stuck Out Tongue Winking Eye

# 292
Аз обожавам да готвя , но по-прости манджи 😄.
А руло стефани е любимо и на мен и на мъжът ми . Отначало ще ми бъде трудно , но с времето ще свикна . Ние много често излизаме на ресторант и там малко ще ми е кофти защото там ям предимно спагети , панирани хапки , палачинки   , но ще се справя ! Благодаря Ви за подкрепата ! 🤗
А със сладкото как се справяте?
От всичко друго ще се откажа , но от най-вредното  как ?!

# 293
Като спреш да го ядеш. В началото ще ти е малко трудно, може и абстиненция да имаш. Може да хапваш по парченце - 1 квадратче, не половин, черен (над 75%) шоколад, ама само в краен случай ако не можеш да издържиш.

След кратко въздържание, ще усетиш всъщност колко натъпкани със захар са сладките неща. Твърде вероятно е даже да не са ти вкусни от прекалена сладост, но трябва да преминеш периода на зависимост. После ще се чудиш как си ги яла.
Майка ми твърдеше, че подслаждат млякото от супермаркета Satisfied защото ѝ се сторило по-сладко от нормалното, а тя дори не беше от хората, които ядат сладко често.

# 294
  • София
Аз съм вече малко над  един месец без рафинирана захар, досега само 2 пъти съм прегрешила - с една маслена сладка и с едно парченце шоколад. И на мен ми се повтаря как ще свикна, но въобще не свиквам. Непрекъснато само за сладко мисля и по-конкретно за кекс и за кола. Joy Може и защото съм бременна де, не знам. И преди не ядях кой знае колко сладко, моят порок винаги са били пустите газирани напитки. Иначе пробвах някакви неща да правя с бадемово брашно, ама са ми много гадни, по-добре въобще да не ям.

# 295
Ее, ама те в ресторантите готвят и неща като за нас, не само паста и пици и питки... Има много режимни неща които вкъщи няма да си ги направя, примерно нямам скара, а обичам. Като изляза, с удоволствие си поръчвам точно нещо на скара. Салати всякакви има, на доста места има опция да са със зехтин а не с олио и си става чудна вечеря по всички правила. И да не е скара, кой каквото обича там, имам познати дето пък риба ядат само навън а вкъщи не готвят. Варианти има, няма да се отказваш я.
За сладкото съвет не мога да дам, никога не ми е било зор да го ям него, при мен етап на отказване имаше за солените въглехидратни храни - хляб, ориз, картофи, всякакво друго тесто. Ама като спрях да ги купувам и приготвям и спрях и да ги ям, къде ще ходя.
Преживява се, а и с времето човек наистина не ги намира толкова вкусни повечето неща. Че и почва по-трудно да ги храносмила, като отвикне. И накрая в повечето случаи решава че не си струва хем да му е гузно (за който е склонен към такива угризения де Grinning ), хем да му е тежко...

# 296
Възможно е да ядеш малко протеин или мазнини. Когато човек е сит, е далеч по-трудно постоянно да мисли за сладко. А ако си пиела ежедневно газирани сладки напитки, може да е по-трудно. Те са доста сладки...Яж от въглехидратите които са ти позволени.
Това с газираните и сиропите за разреждане си е сериозен навик- като гледам как някои хора се мъчат да ги носят на ръка тези тежести и го предпочитат пред това да минат без тях- явно си има сериозно привикване.

# 297
Момичета, минавам и тук да се похваля. Не мога да повярвам! Не стига, че м. ми дойде навреме, ами и продължи само 6 дни! Това за мен си е истинско чудо! Много съм доволна! ВМ НВХ за мен върши чудеса. Сигурно и фастовете са оказали положителен ефект. Да, първите дни ми беше доста обилно, но предполагам и това ще се оправи.
Освен това съм и още килограм надолу.

# 298
Аз никога не съм пиела газирано, че хълцам:joy:
Ако толкова ти се пие газирано дали газирана вода с няколко резена лимон, портока, краставица, мента или др под няма да ти вършат работа . Ще ти я ароматизират и няма всички тия гадости. Според мен и самото газирано е вредно, подува стомаха, но е по-добре от кола
Иначе съм виждала здрав, млад мъж за 1 г. От наливане с кола (почти нищо не ядеше, само цигари, кафе и кола - 3+ литра дневно) стана за година с огромно шкембе и не знам колко кила качи, но поне 20. То ако ще приема толкова захар човек, по-добре да хапне някой качествен сладкиш (повечето нямат толкова захар, колкото има в половин литър кола). Това си го представям веднъж на няколко месеца де, за повод ... не ежедневно.
Сладко винаги съм обичала, но за щастие любим ми е шиколада и тези от 85% са ми екстра (1 кубче има ~1.5 г-1-9 г. Захар, на около 55 калории огромната част от Калориите са от какаовото масло - но тр да четеш етикета. Шоколадът тр да има само 4 съставки какаова маса (какао+ Какаово масло), ванилия и захар. Всичко друго е джънк. Като спреш да ядеш сладко, ще ти станат сладки неща, които преди са ти били безвкусни. За мен десерт вече е кафето ми с мляко, какао с малко сметана или като си сложа 40 гр. Малини или банан в киселото мляко 😂 . Нищо не подслаждам с каквото и да е
Всичко е навик. Свекърва ми от бая време като прави сладки или кексове в къщи слага на 1/3 на захарта, която е по рецепта и всички са свикнали и го ядат и им е сладко (без да са на режим). Аз сега изцяло съм спряла такива неща, но за повод това е по-добре от всеки купешки джънк
Когато човек си оправи метаболизма може от време на време да съгрешава, но в началото май не си помага. Така си мисля, защото тялото е преситено от тази отрова. На мен ми отне от вторник до днес стриктно хранене, 18 ч фаст и яко движение, за да си сваля добре кз (едва днес сутрешната ми беше под 5 - 4.6!!!). Явно за тялото ми този въглехидрат беше много сложно да го усвои.

# 299
Минавам, само да споделя....при увеличение на протеините, като че ли ми е по-добре! Благодаря Ви за съветите!

Общи условия

Активация на акаунт