Керем Бюрсин в Почукай на вратата ми. Преди, сега и бъдеще /Тема 39/

• 36 001
  • 754
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, привет!! Изписали сте всички мои мисли и чувства от последния епизод. Благодаря за споделените емоции. Тъй като не знам за кой път гледам серията, наминавам само да споделя едно усещане от нея- по-точно момента в който бяха в къщата на прочутия лекар и историята свързана с нея. Мисля че купувач на къщата е самия Серкан и се надявам да я е предвидил за бъдещ семеен живот с Еда. Не случайно историята донякъде напомня тяхната.

# 226
  • София
paterina, съгласявам се с всичко, написано от теб и най-вече искам да вдигна палец относно това:
“А най ми харесват такива сценарии където ГГ са заедно и щастливи през цялото време, имат си доверие и си споделят, и устояват за всички опити да бъдат разделени и всички гадости, които им се случват. Накрая настъпва малко драма за 1-2 епизода преди да се съберат околчателно и следва сватба и т.н. За жалост такива сериали не изкарват много дълго май.”
Силно се надявам Серкан и Еда да са от тези двойки. Не мисля, че задължително рейтингът трябва да страда от този факт. Ако се случват достатъчно интересни неща, какво значение има дали ГГ са заедно или се разделят/събират?! Мен пък ме губят като зрител сериали, в които ГГ постоянно се разделят, постоянно има драма или се менкат помежду си (както обичат да правят с двойките в повечето американски сериали).

# 227
За мен лично, тази целувка трябваше да бъде доста по- страстна, така си я представях аз

И аз , но това идва от тяхната СЕМ Grinning не се позволяват много целувки по устата по сериалите Joy особено , ако се излъчва по TRT , там дори една няма,  само държене за ръце маааксимум целувка по бузата Joy Режисьора умишлено я е заснел така в далечен план , предишните две също бяха така , но пък какъв фон бяха избрали , на залеза Nature Sunrise Nature Fire

Разбирам. Аз съм гледала само 2, с този стават 3 турски сериала и нямам представа от това, благодаря. В "Слънцето" нямаше такава цензура, може би за това реших, че и тук ще е така, при такива силни чувства, такава постна целувка не върви Simple Smile , но....

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 00:35 от imagine

# 228
  • София
Привет момичета!
Идвам само за кратко с една новина от последните минути!

Информацията от рускините, касае статията която ни показаха на два пъти снощи: "В статията се посочва, че двама членове на известното бижутерско семейство Йълдъръм от Мардин са загинали при катастрофа. Еда вероятно е сменила фамилията си на Йълдъз, за ​​да не знае никой коя е баба ѝ."
Анализите, коментарите, разследванията и т.н. оставям на вас!
Хубава вечер! Nature First Quarter Moon With Face

# 229
Здравейте и от мен! Снощи не можах да се включа, защото бях обляна в сълзи и не можех да повярвам на очите си. Днес като се прибрах изгледах епизода с превод. Едва миналата седмица разбрах, че го превеждат на английски, а аз се мъчих преди на руски да го гледам... Но толкова съм се вкарала в сериала, че просто няма как да не го гледам на живо в сряда, а на другия ден с по-разбираеми субтитри и най-накрая с български.
Първо, ще започна с това, че и аз много благодаря на sevgito, благодарение на която още по време на епизода ми ставаха ясни нещата. Kiss
Второ, с риск да стана досадна ще споделя всички емоции, които снощният епизод и днешният превод оставиха у мен. И срам не срам ще споделя, че бая си поплаках вчера. (поне 4 пъти… Grin) Не се чувствайте длъжни да ми изчитате романа, аз просто ей така си пиша, защото не се сдържам, та почва се:
1. Неочакваният за мен отговор на Серкан, който просто си хвана Еда за ръка и без думи ясно показа на Селин кого избира. А последвалата целувка от страна на Еда просто ме разтопи. Защото те нашите на думи си казваха какво ли не и че се мразят, но действията им показваха точно обратното, та при тях действията имат много по-силно значение от думите.
2. Чудех се защо така дълго наблягат на момента в колата, но после напълно разбрах. То този текст, пълен с думи, които и двамата мислят, но не казват, то това, че Еда каза „Нека следващата песен е поздрав за теб.“, то погледите и усмивките, които се прокрадваха, докато я слушат, и най-вече неочакваният талант на Башак, която такъв нежен глас извади, че сега без дори да слушам песента мога да си спомня ясно гласа й и мелодията.  Heart Eyes
3. Поредният паралелен разговор между Еда-Джерен, Серкан-Енгин. Много се радвам, че имаме такива добри помощници в тяхно лице и в това на Мело, Сейфи и Сириус, най-вече! Но в този момент Еда беше толкова сладичка как си мисли „Той не каза „да“ на Селин…Дали не ме харесва?“ Ама как ще не те, та той се разболя от любов по теб. А от друга страна Енгин, който лека полека показа на Серкан, че не е страшно да се извиниш, да потъпчеш за малко ината и гордостта си, да не слушаш всеки път разума и да си признаеш, че обичаш някого.
4. На следващия момент пуснах първите сълзи, когато двамата гледаха по нещо скъпо, напомнящо им за другия, и го сложиха на възглавницата до себе си, но заспаха самички. След вече три прекрасни нощи, в които заспиваха сгушени един в друг, тази вечер другата половина от леглото бе празна, така както онази вечер на стъпалата си спомняха целувката, но другият го нямаше... Disappointed
5. Няма как да не ми хареса как Серкан вечерта се перчи, че нямало да се обади на Еда, но какво стана - отново не думите, а действията говориха вместо него. Не само че й се обади, но и цъфна пред вратата. А с нейното „Знам,че няма да се обадиш“ отново ми стана жал за нея, но когато звънна телефонът чак и аз се зарадвах, все едно на мен ми звъни Серкан Болат. Animal See No Evil
Другите неща ще споделя в друг пост, че този се опасявам ще стане многооо,много дълъг, а имам още куп неща да споделя. Grin

# 230
  • In the light side of the Moon!
Здравейте момичета,
пльосвам се при вас, щото то вече не се издържа ! Sweat Smile Sweat Smile
Отдавна не бях писала в този форум, но то и отдавна не ме е хващало нещо като сега!  Kissing Face

Страхотен екип, страхотна хармония, химия...до степен, че чак те побиват тръпки, докато ги гледаш и не можеш да спреш да гледаш. Пристрастяваш се, не можеш без тях. С тях лягам, с тях ставам, че и през ноща са ми в главата, гледам клипчета или чета новини, докато вървя и пресичам улиците, което допълнително застрашава живота ми!   Sweat Smile
Керем ми е на сърцето, толкова балансирано играе това момче, толкова спокойно, без излишни мимики и движения, елегантна игра! Purple Heart Целия каст е страхотен разбира се!
 Вие толкова красиво описвате всичко, че каквото и да кажа, ще е само повторение, но определено не съм на себе си.... което си е малко или много за притеснение! 😂😂😂

Тъй като съм на работа по време на излъчването на епизодите и не мога да ги гледам, разчитам само на вашите коментари и преводи, затова искам огромно да благодаря на sevgito за превода и на всички за страхотните ви постове! 💐💐

Епизодите гледам по 4-5 пъти. 1 път в оригинал и вече прочела онлайн преводите много ми помагат да разбера горе долу, за какво става въпрос. 2 път с английски суб и след това няколко пъти с български субтитри.
И тук искам да кажа, че българските субтитри нямат нищо общо с английските и съм много благодарна на екипа преводачи, които са толкова бързи и професионални! Правите ни щастливи, момичета! 💐

Та, за 11 еп, освен всички прекрасни моменти вплитането на ръце, Боже толкова елегантно Серкан хвана ръката на Еда.... и преплете пръсти в нея... дългоочакваната целувка, която показаха, ама не толкова, че да я видим добре..... 🥰
ето това ми направи впечатление.

На Еда баща й е бил от знатно златарско семейство и фамилията, която използват в новината за тяхната смърт е Йълдъръм. Не е грешка в превода, защото ясно се вижда, че е изписано Yildirim.
Еда си сменя името предполагам. Но защо? С каква цел?
Сега да видя ще се справя ли с качването на снимки 😎

https://youtu.be/mD30w_XGg2w

Писането ми е трудно поради липса на кирилица на компютъра ми. Старата версия на бг мама имаше опция да избереш кирилица, фонетика, латиница. Сега не я намирам. Дали я има все още? Ще съм благодарна, ако я има и ме насочите!
Че и търкалящите emoji ги няма..... имаше едно дет се биеше по главата... представете си, че него съм сложила 😆

ps: Сега виждам, че и е nrgmama 🥰 сложила същата новина, но толкоз време си писах поста, че ме е жал да го изтрия  !!!

# 231
Момичета, привет!! Изписали сте всички мои мисли и чувства от последния епизод. Благодаря за споделените емоции. Тъй като не знам за кой път гледам серията, наминавам само да споделя едно усещане от нея- по-точно момента в който бяха в къщата на прочутия лекар и историята свързана с нея. Мисля че купувач на къщата е самия Серкан и се надявам да я е предвидил за бъдещ семеен живот с Еда. Не случайно историята донякъде напомня тяхната.

И аз си помислих същото, дали Серкан не купува тази къща за Еда?

Относно целувките, наистина в Слънцата има доста целувки и то не такива дето ги чакаш 10 епизода, ГГ се гледат 5 мин. втренчено, бавно се навеждат един към друг, затварят очи, камерата започва да се върти около тях и ако не ги прекъсне някой най-накрая се целуват, а са едни такива спонтанни, непринудени и искрени. Но до колкото разбирам в последните години положението с интимностите е по-затегнато, въпреки, че не мога да си обясна как позволяват това разголено облекло при жените?! Кой ходи на работа така в реала? И като казах облекло, какво точно и харесаха на Еда с това сакенце снощи не разбвах, ама нейсе.

# 232
Пак съм аз и продължавам:
6. Любимото ми пиукане на часовника, което така издава нашето момче. Какво му прави Еда, само с излизането си, без дори да го заговори, един поглед да й хвърли и вече сърцето му се разхлопва. Ще ми е интересно ако сега след като са заедно и ще си споделят чувствата, дали Еда няма да види ярко червената му чаша или да разбере защо часовникът му пиука така често в нейно присъствие. Нека роботчето се поизчерви малко и признае защо.
7. Хареса ми, че Серкан заведе Еда на специално за него място и разказа толкова красива история, казаха си мили думи и завършиха с прегръдка. Може би много почвам да си фантазирам, но и аз си мисля дали тази къща не е негова. Може да я има отдавна, но заради проблема на майка си да се е преместил и да не е могъл да започне работа по нея, та сега ще има възможност да я устрои за двамата с Еда. Тя си каза „Бих живяла в тази къща.“, сподели му, че според нея стаята с най-хубавата гледка трябва да е спалнята, да си е лично място. Та дали той тайничко няма да сбъдне това? Защо иначе ще му е толкова специално това място, ако е на клиент? Клиент като клиент, и онази къща, която устройваха за 24 часа беше за важен клиент, ама не е казвал, че е специално мястото. Thinking
8. Няма как да не спомена болестта на Серкан. Ясно се видя коя е жената до него в този момент, коя прекара цялата нощ в грижи за него, коя чете цитати от любима книга, коя го завива и се мушна под одеялото, за да го стопли и да го прегърне. Ясно се видя и на коя от двете на „Ще тръгвам.“, той отвърна с „Не, остани, моля те…Да си поговорим… Остани още малко.“ и на коя казва „Добре. До утре.“  Тук бе вторият момент, в който заплаках, заради адски убедителната игра на Керем, че е болен, как само бълнуваше, молеше Еда да отиде с нея и когато тя го попита „Къде?“, той отвърна с „Навсякъде, където поискаш. Отивам в Италия.“ И мисълта, че любимото му момиче е плътно до него, за да се грижи също ми повлия, играта на Ханде също бе безупречна според мен, но аз още от началото на сериала си я харесвам как играе и успява да ме разчувства и да съпреживявам емоциите й.
9. Събуждането им на сутринта бе колкото мило, толкова и гадно заради думите на Серкан, който не помни нищо и малко или много отново нарани влюбеното сърце на Еда. Надали очакваше с точно такива думи да започне денят й след тази нощ, а после й думите на Айдан, които отново я пронизаха. Как може да й каже “Задръж пръстена, за да не си спомня Серкан за теб.“.Ще кажеш, че Еда е най-лошото,което може да му се случи, та не бива да си я спомня, а напротив…Точно обратното. Тя е най-хубавото нещо, което се е случвало досега в живота на нашия рОботохолик.
10. Преследването с колата, бибиткането, как просто нашият си слезе и каза на шофьора „Станала е грешка, това е годеницата ми“, взе си куфара й и ме разсмя с „Джапанки ли носиш?“. И така до заветния момент, в който по роботски най-после си призна. Тази целувка дори аз не я очаквах, ама на фона на тази вода и залез нямаше как по-хубава да е,та пак ревнах. А след това и сладката усмивка на Ханде, неговият очакващ нейната реакция поглед, малко и мен ме озадачи с тази негова реакция, ама все едно си казва „Еми, направих го.“ или „Това е моята причина, нямам друга“.Но то няма и нужда от други причини, самият факт, че не само си призна, ами и я целуна говорят достатъчно.Сигурно това е най-спонтанното нещо, правено от него, и дошло за пръв път не от разума, а от сърцето, а какво повече да иска едно влюбено момиче. Heart Eyes
След фрагмана ми стана толкова мило и хубаво да ги гледам така щастливи, така влюбени, в толкова нежни сцени, че те сълзите си тръгнаха от само себе си. Нямам търпение да гледам нашите влюбени гълъбчета и аз също като вас много, ама много се надявам да не ги разделят за щяло и нещяло и веднъж да видя двойка, която вместо да се раздели, което е най-лесното, ще минава през всяка една трудност заедно. Така сякаш ръцете им са хванати с белезници и не могат да се пуснат в нито един момент, каквото и ще да става, който и ще да е срещу тях. Blush
П.с. Докато пиша това вие сте споделили адски интересни неща с тази изрезка от вестника. Не стига че самата история със загиването на родителите е тъжна и гадна, а сега когато излезе, че семейството на Серкан е замесено… Не ми се мисли колко тежко ще е и за двамата, когато разберат… Sob

# 233
Патеринка, прекрасно написано Blush Май съм съгласна с всички мнения, които прочетох до тук. Flushed
Габи, аз си мислех същото. Серкан успя много бързо да усети какво харесва Еда. Знаеше, че и къщата и историята ще и харесат. Поиска мнението и за градината и за къщата. Обзавеждането на спалнята... Мислех си, че в някой момент по-натам това може да е тяхния дом. Би било хубаво. Има гледка към морето, и то от спалнята Heart Eyes, а всички (дори Серкан) вече знаем, че на Еда и стига само да вижда морето, за да е щастлива . Надявам се само тяхната приказка да има щастлив край, а не като в историята (все пак гледаме романтична комедия).
Успях да си изгледам серията с буквички. Няма да повтарям всичко, което сте написали вече. Всички сте направи много хубави анализи. Обожавам да ви чета, това няма да се уморя да го повтарям. Sparkling Heart

Още в първите минути Серкан ми хареса с поведението си. Съвсем ясно, без да каже и дума даде отговор на Селин. Тя не пожела да го разбере. После, като получи паник атаката пак я отсвири, тя пак не разбра. И Еда много добре се  вкючи и в двата момента. Много и се изкефих." С: Ако има нужда от нещо.. Еда "Аз съм тук. Сейфи е тук. И Сириус е тук."
Хареса ми разговорът на Серкан и Енгин. Енго забърка такава каша в живота си, но по отношение на Серкан е обективен и много добре му отваря очите. Много ми хареса коментара му по отношение на предложението на Селин "Що за глупост. Що за дързост (направо си беше наглост). Тя нали се жени. И ти си сгоден. Поне хората така знаят."
Много се радвам, че ги има Джерен, Енгин и разбира се Сейфи, за да помагат на нашите сладури.

Много, много силна игра на Ханде и Керем. Страхотни бяха и двамата. Всичките им сцени бяха страхотни. В хижата, в колата, в къщата ... Когато се разделяха в офиса и на двамата очите им бяха пълни със сълзи. И Еда след разговора със Селин в края. Керем страхотно пресъздава емоциите на Серкан. Очите, мимиките, преглъщането даже. Heart Направо ме сразява. Искаше ми се цялата серия да са само те двамата.
За първи път Айфер много ме подразни. Ядосана съм и. Айдан и тя. Няма да ги коментирам. Unamused

Надявам се и втория фраг да е също толкова хубав, като този. Сега се връщам да чета коментарите, които пуснахте, докато пишех. Направо нямаме спирачки тези дни. За два дена ще изпишем и тази тема Hug

ПП. Така, след като ви изчетох определено съм съгласна с всичко споделено. Да не кажа, че си пишем от клавиатурите. Бела HugKissing Heart докато те четях и се сетих какво пропуснах да напиша. До тук историята на Серкан и Еда ми прилича хем на Гордост и предразсъдъци, хем на Малкия принц. Какво ли още ще включат тези сценаристи, много ми е интересно. До тук магията добре им се получава. Така са ни промили мозъците, че мислим и чувстваме еднакво. И не само в тази къщичка, а на доста места по света Blush

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 19:16 от blue`

# 234
paterina, съгласявам се с всичко, написано от теб и най-вече искам да вдигна палец относно това:
“А най ми харесват такива сценарии където ГГ са заедно и щастливи през цялото време, имат си доверие и си споделят, и устояват за всички опити да бъдат разделени и всички гадости, които им се случват. Накрая настъпва малко драма за 1-2 епизода преди да се съберат околчателно и следва сватба и т.н. За жалост такива сериали не изкарват много дълго май.”
Силно се надявам Серкан и Еда да са от тези двойки. Не мисля, че задължително рейтингът трябва да страда от този факт. Ако се случват достатъчно интересни неща, какво значение има дали ГГ са заедно или се разделят/събират?! Мен пък ме губят като зрител сериали, в които ГГ постоянно се разделят, постоянно има драма или се менкат помежду си (както обичат да правят с двойките в повечето американски сериали).

И според мен няма да ги разделят, може да се скарат, да се цупят, да се инатят, но винаги ще са един около друг и ще се подкрепят (тайно и явно), независимо от родата и "доброжелателите" Blue Heart
В някой от епизодите Серкан беше казал нещо от рода на: "Или няма да се включваш в игра, в която няма да спечелиш. Или влизайки в нея, ще удържиш победата". Cupid
А той влезе в играта стискайки здраво ръката на своята Еда Gift Heart

От Туитър (от сета)

# 235
  • Плевен / София
Скрит текст:
Здравейте момичета,
пльосвам се при вас, щото то вече не се издържа ! Sweat Smile Sweat Smile
Отдавна не бях писала в този форум, но то и отдавна не ме е хващало нещо като сега!  Kissing Face

Страхотен екип, страхотна хармония, химия...до степен, че чак те побиват тръпки, докато ги гледаш и не можеш да спреш да гледаш. Пристрастяваш се, не можеш без тях. С тях лягам, с тях ставам, че и през ноща са ми в главата, гледам клипчета или чета новини, докато вървя и пресичам улиците, което допълнително застрашава живота ми!   Sweat Smile
Керем ми е на сърцето, толкова балансирано играе това момче, толкова спокойно, без излишни мимики и движения, елегантна игра! Purple Heart Целия каст е страхотен разбира се!
 Вие толкова красиво описвате всичко, че каквото и да кажа, ще е само повторение, но определено не съм на себе си.... което си е малко или много за притеснение! 😂😂😂

Тъй като съм на работа по време на излъчването на епизодите и не мога да ги гледам, разчитам само на вашите коментари и преводи, затова искам огромно да благодаря на sevgito за превода и на всички за страхотните ви постове! 💐💐

Епизодите гледам по 4-5 пъти. 1 път в оригинал и вече прочела онлайн преводите много ми помагат да разбера горе долу, за какво става въпрос. 2 път с английски суб и след това няколко пъти с български субтитри.
И тук искам да кажа, че българските субтитри нямат нищо общо с английските и съм много благодарна на екипа преводачи, които са толкова бързи и професионални! Правите ни щастливи, момичета! 💐

Та, за 11 еп, освен всички прекрасни моменти вплитането на ръце, Боже толкова елегантно Серкан хвана ръката на Еда.... и преплете пръсти в нея... дългоочакваната целувка, която показаха, ама не толкова, че да я видим добре..... 🥰
ето това ми направи впечатление.

На Еда баща й е бил от знатно златарско семейство и фамилията, която използват в новината за тяхната смърт е Йълдъръм. Не е грешка в превода, защото ясно се вижда, че е изписано Yildirim.
Еда си сменя името предполагам. Но защо? С каква цел?
Сега да видя ще се справя ли с качването на снимки 😎

https://youtu.be/mD30w_XGg2w

Писането ми е трудно поради липса на кирилица на компютъра ми. Старата версия на бг мама имаше опция да избереш кирилица, фонетика, латиница. Сега не я намирам. Дали я има все още? Ще съм благодарна, ако я има и ме насочите!
Че и търкалящите emoji ги няма..... имаше едно дет се биеше по главата... представете си, че него съм сложила 😆

ps: Сега виждам, че и е nrgmama 🥰 сложила същата новина, но толкоз време си писах поста, че ме е жал да го изтрия  !!!
тези ли...

# 236
Момичета, момичета!
    Коментарите ви предизвикват непринудената ми усмивка. Цял ден си ходя така ведро усмихната. Още сутринта осъзнах,че тя се дължи колкото на развоя на събитията в епизода, два пъти повече на усещането за споделеност и уют в темата. Благодаря на BlackRose, че ни приютява заедно тук. Благодаря и на sevgito, че така отдадено се включи с превод и ни накара да съпреживеем това вълшебство.
    По повод целувката на Серкан: Още в първи епизод Еда постави най-точната диагноза на този човек-"робот, безчувствен робот". Той трябваше да извърви дълъг път, за да осъзнае собствените си чувства, да ги признае пред себе си, пред Еда и да предприеме някакви действия. Даже проявата на тези чувства му е непозната. И на мене  целувката ми беше някак странна, но осъзнах, че това си е чисто роботска целувка. Във фрага за следващия епизод   и двамата изразяват чувствата си много естествено и красиво.
    Честно казано не държа да гледам много целувки, защото знам, че Керем с едно докосване, с изражението на лицето си, само с очи, може да изрази толкова страст и романтика, колкото хиляди целувки не могат.
      Страхотна игра и на Ханде. Достойно партнира на Керем. Двамата сякаш се предизвикват в актьорската си игра.
       Изражението на Серкан след целувката разчитам като: "Успях! Направих го! Хубаво беше!" Доволство от това, че е преодолял себе си. Доволство и от отговора на Еда. 
       А сега ще се отдам изцяло на епизода с руски субтитри.
         Желая ви приятна и спокойна вечер!

# 237
          Изражението на Серкан след целувката разчитам като: "Успях! Направих го! Хубаво беше!" Доволство от това, че е преодолял себе си. Доволство и от отговора на Еда. 

s...v Flowers Hibiscus Само ще добавя и  "Не беше толкова страшно, колкото си мислех. И Тя наистина ли ми отговори на целувката!?! Heart Exl Направо не мога да повярвам." Heart EyesHeart EyesHeart Eyes

# 238
  • София
Момичета, сега като чета конспирациите ви за къщата, ще почакам до уикенда, за да си изгледам серията с бг превод, но отсега да си кажа, че тази сцена ми напомня малко на една от филма Тетрадката. Напълно е възможно Серкан да е купил преди тази къща или да обмисля да я купи, и с Еда да живеят в нея. Ще видим. Но много ми хареса момента, в който заедно излязоха на терасата. Heart Eyes

# 239
Бърборанке, на мен точно от тази асоциация ми дойде идеята. И този филм си го обичам. Heart

Общи условия

Активация на акаунт