208 бърборани на дистанция. НЕМСКАТА тема.

• 26 329
  • 763
  •   1
Отговори
# 645
Дано затворят училищата.

# 646
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Добре, че е пандемията, че да измерят нивата на кислорода в стаите...😁

Съседното училище вече имат болен ученик от 1кл. Незнам кой е в карантина.
На детето училището е малко, класовете не се смесват, по-добре е. Добре, че и учителката е ангажирана и предпочитам да ходи, отколкото аз да му преподавам.🙄
Едно време можех да изкарам и педагогически профил и отказах, защото мразя да преподавам! 🙄
А и не мога, бързо се изнервям.

# 647
  • Немция
При 30 деца в клас и при двете ми деца не мога да си представя да изкарат на присъствено обучение в училище до Коледа с тези темпове на епидемията.
Когато бяха разделени на групи през пролетта за около месец, нямаше сериозен растеж на случаите, даже вървяха надолу. Но това разделяне на класовете е май най-сложно за изпълнение от всички варианти.

# 648
  • Germany
При нас пак няма транспорт. Нищичко. Тук - таме някое автобусче. Абе каква е тази година не знам...
Изчезна ми една пратка. За първи път ми се случва. Някой от входа я е взел, оставих бележка, но вече няколко дни минаха и никой не се обажда. Няма отбелязано име, само че била взета от съсед. Не е нещо важно, но се поядосах, за толкова време тук не бях имала такава ситуация...Нещо ретрограден Меркурий да не е сега 🙄

Последна редакция: пн, 26 окт 2020, 09:48 от PeaPink

# 649
PeaPink, обърнете се към куриерската фирма, вероятно ще го намерят.

# 650
  • Germany
Оплаках се уж, да видим какво ще измислят👍

# 651
  • Hamburg
Дано затворят училищата.

Дано не. Още един период като тази пролет с две деца вкъщи - едното на 3, другото първи клас - няма да мога да издържа нито психически, нито физически.

Класа на големия са разделени на две групи по 12 деца, защото класната е “рискова”. Докато тя преподава на едната група, другата се поема други учители, които затвърдяват преподаденото. Засега схемата функционира, дано да остане така до края на годината. Последното от което имат нужда децата е още една провалена учебна година и безумно стресирани родители работещи от вкъщи.

# 652
PeaPink дано се появи съседа- "получател".
При съпруга ми имаше загубване на пратка, докато издирваше първата, беше направил нова поръчка, така се получиха накрая две, защото изчезналия пакет се намери.

deni_hh, много добре те разбирам. Докато учителите на детето ти са здрави и/ или не са карантинирани, а и децата от класа не за заразени, всичко е ОК.
Обаче, ако Ковид ви сполети?
В училището на моето дете последната седмица преди ваканцията всичко се преобърна, точно за един ден, когато Короната дойде. Учители в карантина, няма кой да ги замести, респективно- да поеме децата...някои деца заразени, други в карантина....трети - притесняващи се да не са се заразили.
Това също влияе на психиката. И то доста, подрива я невидимо и в един момент избухват кризи.

# 653
  • München, Deutschland
+1 Hands V
Не искам пак събаряща се икономика заради невъзможността на хората да ходят на работа, за да си гледат децата вкъщи. Не е полезно за никого.

# 654
Разделянето на класовете наполовина и намален хорариум с повече домашни за вкъщи е работеща схема, много по-успешна от изцяло онлайн обучение.
Има случай на ковид в спортния ферайн на децата, 2 седмици без тренировки и мачове. Една мина, тегаво е.

# 655
Аз ако затворят у-щата ще скоча от някъде. А на детето се отрази толкова зле пролетта. Навсякъде портарят, че не могат да го причинят това на децата. Надявам се затварят единични класове само.
За CO2 ще попитам като мине малко време класния на колко време пищи това устройство.
Как така разделянето на класовете е най-сложно? Нашите от пролетта са разделени и като нямаха маски на двора бяха дори и там разделени на класове.

# 656
Е хе...и аз не искам, ама кой ме пита. 🙂
Много от обстоятелствата и житейските събития не са във властта на човека. Обичам си работата, харесва ми, не искам да имам повече стрес и да живея с денонощното съзнание за риск, атмосферата в работното ми място няма нищо общо с предишната. Всичко се преструктурира, понякога си мисля защо не си остана вкъщи....докато целият този кошмар отмине.

# 657
Катерица,
С цялото ми уважение към чувствата и страховете ти, но аз предпочитам схемата 2 седмици карантина с дистанционно обучение, после пак присъствено и така до безкрай, отколкото цяла година дистанционно през компютъра. За моя син това ще бъде абсолютно провалена година. Той някак си оценките ще ги натамъни, но нищо няма да научи. Сигурна съм, че тази година ще бъде по-добре от миналата пролет, при нас показваха, какво са се подготвили, ама знам, че дори моята суперизпълнителна отличничка накрая на миналата година също се измързеляви и гледаше на нещата през пръсти, да не говорим за сина ми. Нещо, което при присъствено не се случва.

# 658
Нарушаването на учебния ритъм се отрази и на моето дете. Присъственото обучение е много по- ефективно. Стига да има учители, да са здрави децата, както и ние, техните родители.
В момента присъственото обучение в гимназията на сина ми е опит за такова.
С много компромиси, препятствия и лишения. Търси се решение за " по- малкото зло".

# 659
Аз не знам какво е по-различно толкова във вашето у-ще..да имат маски децата, да няма АГ-та, но децата бързо се напасват. Мисля, че преди ваканзията нашето у-ще се справи много добре.
Предпочитам и аз две седмици карантина отколкото пак месеци вкъщи. Този стрес не може са се сравнява със стреса от зараза. Много е субективно, аз не го чувствам като теб например.

Общи условия

Активация на акаунт