Енгин Акюрек в "Дъщерята на посланика". Нови и стари проекти – Тема 401

• 39 760
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте момичета!

Хайде и аз да изразя радостта си от 39 -тия рожден ден на многообичания ни турски актьор Енгин Акюрек!

Пожелавам му много здраве ,творчески успехи в това което прави и като актьор и като писател, да ни радва още с много нови и различни герои ,а той това го може най-добре, хубави разкази и щастие в любовта и личният живот!   Феновете му по цял вят с  различна възрастова група са невероятни,обичат го и му се радват!

Да ни е жив и здрав!

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 15:26 от mari52

# 526
  • Пловдив

https://cathiehubertfr.wixsite.com/tracespoetiques/post/art-beau … EUsjuwAfBfs1SxnUg

Изкуство, красота и песен за тялото на Енгин Акюрек.

В този свят има хора или произведения на изкуството, които могат да достигнат до най-красивото в нас. Подобно на инструменти, тяхната песен отеква в сърцето ни, огледало на самите нас.

Докато растем в живота, ние знаем какво говорят душите ни, какво ни кара да треперим, да мечтаем, да плачем от радост. Може да е някой или нещо в нашето ежедневие, свързаните с нас пейзажи, малките бели облаци в синьото небе, птиците по дърветата през лятото. Понякога това могат да бъдат и мъже или жени, чийто талант става част от живота ни, отваряйки врати, променяйки начина ни на виждане на нещата или допринасяйки за красотата му. Поетите на моя живот: Пол Елуар, Пабло Неруда, Назим Хикмет, Рене Шар и други. Те осветяват света с думите си и докосват нашето същество по фин начин. Обичам операта и огромния тенор Йонас Кауфман, неговият Вертер е много специален за мен, гласът му ни отвежда в небесен свят, универсален, говорещ на всички. Адажиото на 5-та симфония на Малер, цигулковият концерт на Чайковски, картините на Шагал "влюбени в небето", "синьото", картините на Рафаел, скулптурите на  Камий Клодел, романите на Достоевски, Джейн Остин и много други… Във филмите: филмите на Карл Теодор Драйер, абслютната красота на Уонг Карвай  във „В настроение за любов“, Ариан Мнушкин в "Молиер", "Смърт във Венеция" или Вим Вендерс "Крила на желанието"... техните истории са от съществено значение в живота ми, както и някои интерпретатори също. Роми Шнайдер във "Важното е да обичаш", Луис Брукс, Жулиет Бинош, Марчело Мастрояни, Де Ниро, Ал Пачино или Брандо.

И днес там е Енгин Акюрек. На този ден, 12 октомври 2020 г., искам да отпразнувам неговия талант. Открих го случайно в Netflix.fr, в "Мръсни пари и любов". Сега той е главният актьор в турския сериал "Sefirin Kizi "("Дъщерята на посланика" на Емре Кабакушак). Никога не бих си помислила да намеря такова съкровище в един от тези сериали, които също се наричат "Дизи" в Турция или романи в испаноговорящите страни. И тогава видях Енгин.

Искам да отпразнувам таланта му със собствените си думи, защото той е единственият, изключително надарен актьор и защото докосва душата ми. Той е влязъл в кожата на Савджар Ефе, неговият пищен, високо летящ, страстен, експресионистичен характер и по този начин внася ново измерение в ролята на актьора. Той е за мен като музикален инструмент, цигулар , с вродената си чувствителност, високи ноти и бързи вариации. Независимо дали той прелива като порой, излива яростите и страстите на сърцето си, или когато гласът и израженията станат чиста мекота, той е там, присъства с цялото си същество. Ръцете му, ритъмът на стъпките му, очите му, дори когато обръща гръб към камерата, той все още говори. Той притежава изключителната способност да призовава в себе си безкрайните дялове на човешките емоции, като по този начин ни докосва всички като хора. Песента му за тяло е уникална.

Връзката му с камерата (вижте статията ми: актьорът и камерата) в "Дъщерята на посланика" е безупречна. Талантливият актьор се отдава изцяло на окото на камерата. Влизайки в себе си, той има сърцераздирателната способност да извади душата си на открито и да даде живот на персонаж, без да губи себе си. Един от малкото живи актьори, способни на такъв директен, суров, лиричен диалог с камерата. В "Дъщерята на посланика" режисьорската работа на Емре Кабакушак,  разкрива истината за този изключителен актьор, вътрешната му светлина. Подаръкът на Eнгин Акюрек за света е да може да изразява страст, чувства, любов, молитва, без да се сдържа, да се хвърли в огъня, да държи цялата история в ръцете си. Той влезе в живота ми като музика, като докосващи думи на любим поет. Неговата артистична чувствителност, начинът, по който действа, това, което изразява, казва много за него като човек, той ме докосва. Той е един от малкото, които правят живота по-красив и искам да му благодаря, че донесе още повече красота на света.

Честит рожден ден скъпи Енгин! Благодаря ти!
Кати Хюберт -  художник, писател, учител. Франция.

# 527
Здравейте

Честит Ви рожденник!

Да е жив  и здрав Енгин Акюрек-много успехи в личен и професионален план!

Хубав празничен ден,дами

# 528
  • Пловдив

https://twitter.com/startv/status/1315631559974760448

Подгряват ни за довечера:

Планът на Meнекше и Aкън излага живота на Meлек в опасност!  

Нова. Сладури.
И те ще танцуват довечера...

# 529
  • Варна
Момичета , прекрасни клипове , снимки и пожелания към нашия любим актьор .
Благодаря на момичета от темите на нашите партньорки . 🌹Няма нищо по - хубаво от уважението и добрите чувствата . Аз лично чрез Енгин открих Туба и Берг като актриси и стойностни хора .

# 530

Вичона  Two Hearts  радвам се, че не е забравен стойностен партньор, двойка и проект!

И пак да кажа - интелигентните хора  си личат - първо с  възпитание, второ с изказ, трето с проявено отношение.
Хора,  не  гледали проектите на Енгин или пък  правили това с мишката отгоре-отгоре, никога не е късно да станат за смях с неадекватно поведение... Чрез героя си Даахан Сойсюр  от  "До живот"  Енгин показа какво значи висша класа актьор.

" Изгарям, ако падна"

Ако падна, свършено е с мен.
Затворих се в себе си, няма да
вдигнеш главата ми дори с кран.
Заровете ме жив.
Косите ми побеляха от мислене и мъка.
Ако падна, свършено е с мен.

https://www.vbox7.com/play:13a903f24d

# 531
  • Пловдив

https://www.instagram.com/p/CGPgf7VqVTQ/

Продуцентските компании също поздравяват Енгин:

Честит рожден ден Енгин Акюрек. Щастливи години.

https://twitter.com/SefirinKiziDizi/status/1315640864744583168

Подгрявка:

Дали замисленото състояние на Каврук ще засенчи щастието на Еше?

https://twitter.com/SefirinKiziDizi/status/1315627023583178753

Ако моето минало ти прости, настоящето ми няма!
Ох, това Наре. Сега от миналото мина на настоящето...

Още една нова снимка.

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 17:06 от mariana51

# 532
  • Бургас
HeartЗдравейте, момичета HugДа се присъединя към празника в нашата тема.Balloon Прекрасни клипове сте направили Hands Clap Марианка,Свети,Марта Kiss Толкова снимки и красиви и искрени пожелания от всички момичета Sparkling Heart

Да е жив и здрав Енгин,да е щастлив и да продължава успешно да снима и пише! Heart

# 533

Цитат
Подаръкът на Eнгин Акюрек за света е да може да изразява страст, чувства, любов, молитва, без да се сдържа, да се хвърли в огъня, да държи цялата история в ръцете си. Той влезе в живота ми като музика, като докосващи думи на любим поет. Неговата артистична чувствителност, начинът, по който действа, това, което изразява, казва много за него като човек, той ме докосва. Той е един от малкото, които правят живота по-красив и искам да му благодаря, че донесе още повече красота на света.
Hands Plus1HugHeart

# 534

Айдааа, чаканата снимка дойде - доволна съм и отивам на работа спокойна.
Гледайте и заради мен довечера серията и кратичко разказвайте за какво иде реч и дума.

# 535
  • Пловдив

Айдааа, чаканата снимка дойде - доволна съм и отивам на работа спокойна.
Гледайте и заради мен довечера серията и кратичко разказвайте за какво иде реч и дума.

Браво...
Сега се вижда добре, колко по-нисък е Ураз от Енгин.
За това говоря, че на моменти са го снимали с трупчета.

Това е едната торта - другата е от групата "Хайде, присъединете се към нас!" със сертификата на Уницеф.

https://www.instagram.com/p/CGPxqa2DkXT/

Снимката ни я пусна операторът Сердар Армутлу в акаунта си в инстаграм и написа: Щастливи години красив мъж.

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 17:57 от mariana51

# 536

Да се подсладят сладко, сладко.Heart

# 537

Други виртуални поздрави

# 538
Здравейте да ни е жив и здрав Енгин ,да е много успешен както в професионален,така и в личен план .Желая му да създаде щастливо семейство и всеки следващ проект да е по-успешен от предишния.😋🥰🥰

# 539
  • Пловдив

Сет - малеее, коя е тази красавица???

Отново от сета.

Хаштагът за 23 епизод е #UçurumunKıyısında/На ръба на скалата/В бездната.

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 19:36 от mariana51

Общи условия

Активация на акаунт