Истанбул [тема 53]

• 67 824
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
Незнам дали е знаела, но имаше страшна кашлица, отпадналост, повръщане и температура.  Просто незнам къде беше тръгнала в това състояние. Всички в автобуса се потресоха и резултата е налице- Ковид и половин автобус в болница.
В тази пандемия дори със симптоми на настинка човек не бива да рискува

# 226
Освен пасажера, и ТА е за упрек. Как допуска пътник в не добро здравословно състояние да пътува.Безотговорност 🤔

# 227
Освен пасажера, и ТА е за упрек. Как допуска пътник в не добро здравословно състояние да пътува.Безотговорност 🤔
Напълно съм съгласна с теб! Загубиха ме Вече, като клиент

# 228
Само да ви кажа, че Turkish Airlines имат промоция и двупосочните билети София-Истанбул-София започват от 99 евро. Както обикновено същото важи и за полетите Варна-Истанбул-Варна.

Периода за пътуване:  8 ноември 2020 - 12 май 2021,
Период за купуването на билети:  8 ноември 2020 -  21 ноември 2020.
https://www.turkishairlines.com/en-int/flights/flights-to-istanbul/

Обърнете внимание и на условията за промяна на билетите при необходимост
https://www.turkishairlines.com/en-int/announcements/coronavirus … /flexible-change/

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 10:52 от Adventurer

# 229
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те

След няколкоседмично боледуване почина Гли - котарака, който последните 16 години живееше в Ая София.

# 230
Как сте, пътувате ли?
На нас ни пратиха смс от АБВ травйлс за 11 ноемри, че се събират в София -Невски. Ама нещо са ни объркали,защото ние я отложихме а април догодина. Стана ми тъпо, умирам да отида, но знам, че не е момента. Междувременно гледам, хората се скъсват да си ходят-не го разбирам,не ги ли е страх, как им се носят маски по улците.?Много се надявам скоро да можем да пътуваме.

# 231
  • Пловдив
Аз съм от тези, които ходиха и изобщо не съжалявам. Виждам доста хора, които се заразяват тук, и то хора, които много се пазят, гаранция няма изобщо.

# 232
  • Sofia
Как сте, пътувате ли?
На нас ни пратиха смс от АБВ травйлс за 11 ноемри, че се събират в София -Невски. Ама нещо са ни объркали,защото ние я отложихме а април догодина. Стана ми тъпо, умирам да отида, но знам, че не е момента. Междувременно гледам, хората се скъсват да си ходят-не го разбирам,не ги ли е страх, как им се носят маски по улците.?Много се надявам скоро да можем да пътуваме.
А защо да не е момента и какво точно ви притесняват маските?

# 233
Аз съм от тези, които ходиха и изобщо не съжалявам. Виждам доста хора, които се заразяват тук, и то хора, които много се пазят, гаранция няма изобщо.
Така е принципно. То ако става дума ММенапърва линия. Но не мога да го убедя, не било за ходене.
Ще си чакам до април. С надеждата да махнат маските и всичко да е наред. Не бих могла да се насладя на екскурзия с маска. Та аз дори 10 мин трудно я търпя.
Ще се утешава с вашите снимки.
Не е момента, защото има много заразени-и там и тук. Изобщо не знам какво ще е по автобусите.
За маската казах-не мога я търпя и не е от глезотия. Не мога да дишам с нея, изпотявам се, става ми лошо даже.
Та така... А как ми се ходи, много.

# 234
  • София
Жалко за котарачето! Sad Преди 1-2 месеца бях прочела, че не е добре и го гледат някъде другаде. Надявах се да го закрепят! Sad

Мис Каролин, прочети постовете на Елица от последната страница и ще ти стане ясно.

И аз не бих отишла на място, където навсякъде е с маски.

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 19:27 от Тaня67

# 235
Таня, благодаря, ще ги видя.

# 236
  • Варна
Е нали на границата мерят температурата. Поне на Малко Търново е така. Или нямат право да я свалят от автобуса ?

# 237
Аз ходих два пъти до Турция след отмяната на тестовете за влизане в България и хич не съжалявам. Фен съм на пътуванията и тази година едвам устисквам. Всеки си преценява за собствените граници на поносимост, разбира се. Аз съм оптимистичен човек и отидох на планирано пътуване до Измир пет дни след земетресението.
Знам, че има паднали сгради, съжалявам за загиналите и техните близки, но в града (цгч) по нищо не се усеща да е имало нещо. Оттук всички ни казваха, че сме луди и в града било апокалипсис.
Маските и мен ме дразнят. Като съм далеч от тълпите, ми е на брадата. Вчера се наложи да съм поне шест часа непрекъснато с маски (пътят до летището, чакане, самолет и шатъл до Таксим, че някой дявол ме накара да купя билет до новото летище) - ами на чисто здрав човек взе да ми се овлажнява и запушва носът. После отидохме на Каракьой с куфарите, пихме по две бири с миди и калмари в чакане да стане време за автобуса и всичко ми се оправи. Wink
Агенциите, предполагам, тъпчат автобусите до дупка с туристи, а редовните линии са полупразни. На отиваме бяхме двама човека във втората половина на автобуса, на връщане - четирима. С личен автомобил пък е още по-безопасно.
Туристическите атракции са празни, което е чудесно. От трети опит успях да посетя Ефес - имам снимки на широката алея от големия театър към бившето пристанище без нито един човек, библиотеката на Целз също. Кеф! Лирата е ниска, хотелите евтини, а и туриста там винаги го носят на ръце. Ако може, пак ще отида, и без това цяла Европа е блокирана и не мога да мръдна натам.
Заведенията взеха да затварят в 22 часа заради ковид. В Измир, където нощният живот е по-богат и от България, към 23 часа излизаха полицейски групи да затварят заведенията и да гонят веселящия се народ. Но там е друг свят, все едно не си в Турция - в центъра няма ни една джамия, няма жени с кърпи, пие се от обяд открито, пълно е с барове – място не можеш да си намериш, голям ефес по 15 лири, и даже има сокак с травестити, дето търсят клиенти на 20 метра до главната (ние бяхме в тристаен апартамент през airbnb баш на главната пешеходна за 50 лв/вечер).

Между другото, на влизане в Турция този път никаква температура не ни мериха. Обаче след скенера куфарите ги наредихме всички отпред на асфалта в легнало положение и дойде един военен със слабовато скокливо куче, което явно се обучаваше да търси наркотици. Поскача там наоколо, повесели всички и си отидоха.

# 238
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Танче, много жалко, да. Четох, че си имал другарче, но не съм го виждала  на живо - чисто бял котарак от Анкара.

Ако някой очаква април да не се носят маски, ще си остане само с очакванията. Поне до лятото няма да отпадне тази наредба в Турция. Да не говорим за изискванията по границите, които вероятно скоро ще се върнат. Иначе няма маска, която да спира кислорода и да създава изолирана среда. Проблема с дишането е на чисто психологическа основа, но без желание няма как да бъде преодоляно. И аз не бях свикнала с маска, но сега нося по цял ден, че и забравям че ми е на лицето изобщо...

Ех, как бих хукнала веднага към Истанбул, ама при нас не е като в България и няма как да стане тая.

# 239
На психологическа основа е, но когато си имал паник атаки нещата стоят малко по-различно и не е до желание,повярвай.
Така наизуст не е хубаво да се говори. Всеки сам знае себе си.
И какви са му границите. Гледам хората са си без маски по снимките от Истанбул, мои познати.

Общи условия

Активация на акаунт