Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света?

• 48 866
  • 771
  •   1
Отговори
# 75
А има ли изобщо място в Европа , до което може да се лети без тест и карантина? Най-вероятно няма и въпроса е неуместен , извинете за което. Sad
И за Израел всичко си важи предполагам,тест, карантина

# 76
А има ли изобщо място в Европа , до което може да се лети без тест и карантина? Най-вероятно няма и въпроса е неуместен , извинете за което. Sad
И за Израел всичко си важи предполагам,тест, карантина

Е ти па Европа... В Европа лятото. Сега в южното полукълбо

За да не е само спам в темата, Аржентина възнамерява да отвори границите си без тестове и карантини от 1 януари. http://www.lanacion.com.ar/2513796
Бразилия и сега не изисква никакви тестове и карантини, поне докато не решиш да се върнеш в Европа...

Последна редакция: пн, 30 ное 2020, 11:41 от neuromancer

# 77
  • Пловдив
Няма проблеми,разбира се,че важи,вие живеете на семейни начала.Вземете със себе си документи(преведени на английски или немски),доказващи връзката на детето с бащата и Вас.Може би акт за раждане на детето,едно време пишеше имената на родителите,сега не знам как е.Също адресна регистрация на Вас и приятеля Ви,за да докажете,че живеете заедно.Ако в личните карти се водите на един и същ адрес,е достатъчно
Ако пътувате с кола може би няма и да Ви спрат,но със самолет е малко по- строго.Мисля,че все още е нужна онлайн регистрация,за всеки пътник по отделно,не забравяйте да си я направите преди да тръгнете.Разпечатайте я на хартиен носител или направете скрийншот,на летището ги изискват,а ако Ви спрат на границата също.
Вашите роднини тук могат да се обадят на телефона на бундесполиция и да питат точно какви документи са задължителни

И аз предположих, че няма да има проблем. Ще вземем с нас акта за раждане и превод.

Макар да ми потвърдиха по имейл, че приемат и антигенни тестове се чудя дали да рискуваме. Допускам, че е възможно българските нещо да не ги харесат, но пък по-ниската им цена ме блазни. Някой дали е минавал с резултат от антигенен тест на влизане в Германия?

# 78
Никой не ти иска тест като влизаш,той се представя пред Gesundheitsamt по адрес.Аз като тръгвах за БГ началото на ноември,ми казаха,че антигенен тест няма да признаят,само PCR.Докато се върна промениха закона и трябваше да вися под карантина и чак на петия ден да направя тест,не приемаха и тестове от БГ.Докато си висях в къщи,отмениха всичко.Та законите се менят всеки ден.Не знам във вашата провинция как е,при нас,от 20.11. вече не се изисква нито тест,нито подлежим на карантина.Не е лошо да се провери преди да направите теста,парите не са много,но пък защо да ги плащате

# 79
  • Пловдив
Проверих за нашата провинция все още искат тест ако отиваш при роднини.
След много ровене в интернет намерих и критериите им за признаване на резултатите от антигенения тест. Искат мин 80% чувствителност на теста и 97% специфичност. Оставям линк, ако на някой му трябва - https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Tests.html

Трудното сега е да се намери лаборатория, която да напише в резултата с кой конкретен тест работи -
"For the comparison of the minimum criteria by the responsible health authorities, information on the manufacturer of the antigen test must be shown on the test certificate."

Звънях на няколко места - едни ме смъмриха какви са тези неща дето искам, други категорично отказаха, чакам отговор от трети ... Рамус лаб дадоха някаква надежда, но ако не стане с антигенния уж обещаха да ми изкарат резултати от ПСР по-бързо.

Най-обичам да си имам работа с администрация било то от държавни институции или на частни фирми. На никой не му се занимава с регулярните му задължения, камо ли да вдигне телефона да попита по-компетентните от него може ли, не може ли ..

# 80
  • София
Някой скоро пътувал ли е към Нидерландия, не откривам никакви специфични изисквания, нито за влизане в страната, нито за карантина

# 81
  • на село
Ползвайте сайта на МВнР, секцията "Пътувам за...". Информацията е сравнително актуална. Или поне беше лятото, когато следих за мерките на определена държава.

https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo

Страницата им във фейсбук също е активна.

# 82
  • София
Ползвайте сайта на МВнР, секцията "Пътувам за...". Информацията е сравнително актуална. Или поне беше лятото, когато следих за мерките на определена държава.

https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo

Страницата им във фейсбук също е активна.
На страницата аз не откривам грам информация къде се искат ПСР, къде е карантина и т.н. цъкнах на няколко държави за които знам мерките и виждам, че на сайта на МВнР не са отразени, така че относно това не е много полезен. Полезна е само информацията за консулски служби.

# 83
# 84
  • Наблизо
Здравейте!Някой има ли представа как стоят нещата при пристигане в Германия(Баден Вюртемберг) от България,София и веднага заминаване за друга държава?Тоест транзит?Важат ли 24тте часа гратис транзит?Благодаря!

# 85
Важат,но до колкото знам,трябва да носите тест и да не излизате от летището до следващия полет,т.е. разходки,пазаруване,посещение на познати/роднини са забранени

# 86
  • Наблизо
Заминаването е сухопътно.. тоест излизаме от летището.

# 87
  • София
.
Няма проблем, в неделя кацнах там. Доста хора за Франция имаше и продължи а кой с кола, кой с обществен транспорт. Бяха попълнили декларации с адреса във Фр.

# 88
  • Наблизо
.
Няма проблем, в неделя кацнах там. Доста хора за Франция имаше и продължи а кой с кола, кой с обществен транспорт. Бяха попълнили декларации с адреса във Фр.
Много благодаря!Не мога да се свържа с летището,а не пише никъде какво се прави,когато крайната дестинация е друга дръжава..

# 89
  • София
Здравейте, на мъжа ми му предстои служебно пътуване в Дания на 4 януари и не сме наясно с възможностите да направи тест преди това. Става дума за София. Звъняхме на няколко лаборатории, но ни отговориха, че още не си знаят графика за първите дни на Новата година, които отгоре на всичко се падат събота и неделя ( 2 и 3 януари). Имаме резервен вариант да пътува малко по-рано - на 2 януари, за да направи тест на 30 или 31 декември. Бързият антиген тест също е опция, но предвид, че ни трябва сертификат с резултата, времевият прозорец пак е доста тесен. Ще съм благодарна, ако можете да ми дадете съвети и насоки.

Последна редакция: пт, 04 дек 2020, 17:04 от sweetkids_mama

Общи условия

Активация на акаунт