Клиника Адела Фертилити - есенна тема на надеждата 12

• 37 717
  • 724
  •   1
Отговори
# 420
Благодаря за подкрепата момичета, но си е чиста 0...
Ще се ориентирам към Турция явно, че като гледам тук вече станах като цветарка да обикалям клиниките и нищо да не се случва.
Дано да не се разпадне групичката и да черпим позитивна енергия. Безкрайно е ценна.

Ако позволите мнение на човек с опит в Турция, при създалата се ситуация не бих стартирала там . Имам замразени ембриони и заради идиотскара пЛандемия на практика не мога да довърша започнатото...
Аз пък днес преди да видя постовете с инфото по темата звънях в клиниката на Сигридов да разбера кога Калчев започва работа  там и там ли ще оперира. Няма предвидена операционна там, така че явно остава както пише и в официалната информация операциите да са в Адела...

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 21:50 от ALFIETKA

# 421
Ограничения в инвитрото ли имат или е заради карантини при пътуванията? Наистина е много неприятна ситуацията. Човек не знае ако тръгне къде ще го заварят някакви ограничения.

# 422
  • София
Боби, пътуванията са изтощаващи да. Често ходене, много средства. И за капак както казва Alfietka, скапан ата пЛандемия. Ако нещо ви интересува за Турция можем много да говорим за там. Нямам успех и в Турция, ей така да вметна между другото.

# 423
Тоест ти прави опит там и е неуспешен ли? Аз честно казано не мисля, че имам време за Турция. Влагам последни усилия там където съм сега. Имам 3 замразени ембриона /1 в Адела и 2 в Надежда/. Някой ще каже какво чакаш още, връщай. Ама аз съм си наумила че искам още 2 да събера. Та май това ще са ми последните напъни. Някак си нямам сили да правя инвитро в чужда държава и да си причиня допълнително стрес. Дори и сега ходя с нежелание по прегледи.
Не знам колко от вас са като мен, но аз от 2016та година абсолютно всеки месец съм по клиниките за нов опит. Реално съм почивала само когато са в летни отпуски или имам задържан фоликул. Вече направо не издържам и го смятам за нечовешко. И не знам колко още мога да понеса преди да се превърна в болен човек. Извинете ме за словоизлиянието ама ми дойде от душа. Stuck Out Tongue Winking Eye
Може би ако в началото се бях усетила и бях поела към Турция щях да имам някакъв шанс. Но вече е късно...

# 424
  • София
Боби, знам че имаш в Адела едничко, но не знаех, че в Надежда са станали 2😊. Като ти зная борбата, аз също бих събрала още някое друго преди да трансферирам.
Да, правих в Турция 2019 без успех. Там ми останаха 2 и падна пандемията и реших, че ще правим при Калчев пак само, че със задължителен ПИД. Е и с ПИД не се хванаха и сега ще върна останалите 2 от Турция и приключвам за тази година. Моля се само да не затворят граници и да сме здрави.

# 425
Хубавото е, че след ПИД имаш здрави ембриони и все ще стане в един момент. Аз имам съмнение по отношение на качеството на моите. В Надежда установих, че на 4ти ден забавят и спираха на 5ти или 6ти. Загубих 5 броя там в чакане да станат бластоцисти, за да им се вземе материал за ПИД. От 5те само 1 оцеля до 5ти ден и беше с хромозомни аномалии. Затова се отказахме от замразяване на 5ти ден.
А вие сигурно всичко сте изследвали, но явно нещо се пропуска, за да не се хванат дори здрави ембриони. Sad

# 426
  • София
Ами и Калчев и Турция не намират причина за липсата на имплантация.
Аз вече си мисля, че просто всичко е късмет или не уцелваме точния момомент. Ще видим до кога ще издържим с борбата🙁

# 427
Ограничения в инвитрото ли имат или е заради карантини при пътуванията? Наистина е много неприятна ситуацията. Човек не знае ако тръгне къде ще го заварят някакви ограничения.
Ограничения в инвитрото няма, отпаднаха PCR тестовете на влизане в България, съответно карантината, но месеци по-рано не беше така. Не стига другите организационни въпроси, свързани с пътуването и процедура на голямо разстояние, но и трябваше да се съобразяваш и с безумните изисквания по темата с истерията. Отделно от това, както е писала Ивка изобщо не знаеш дали утре няма да затворят границата и да увиснеш с наполовина направена процедура. Което, мисля разбирате, е източник на допълнителни зверски негативни емоции, освен усилията и парите залудо!

# 428
Ивка, аз пак като развалено радио, обаче пак с моите НК-клетки - проверявала ли си ги? И въобще как си с имулоногията? Не знам защо съм си втълпила, че при мен заради тях не става. Аз си ги представям като едни малки стражи, които отблъскват всичко "чуждо" за организма и заради тях няма имплантация. При долна граница 13 при мен (преди 5 години бяха) 40. Та ми звучи логично да са една от причините. Просто защото при мен друг кусур нямаааа, та затова съм се втренчила в тях.

Боби, при теб не помня дали имаше повишени такива?

# 429
НК клетки съм изследвала само веднъж, 1 месец след миседа ми. Тогава решихме да ги пуснем, защото търсехме причината за миседа, която впоследствие се оказа генетична аномалия. Та тогава при горна граница 12 моите бяха 26. На последвалия след няколко месеца трансфер правих вливка на Интралипид, но опита завърши с кръгла 0, което може да се е дължало на некачествен ембрион.
Сега евентуално ще питам доктора дали да ги пусна пак преди трансфер. Отделно в Надежда правят и имунологични биопсии, та се вижда и вътре в самата матка какво е положението. Вече 2 жени познавам с такива биопсии, при които се налага лечение. На едната доктора даже й казал, че ако забременее при такъв резултат от биопсията и без лечение ще трябва да почерпи. Simple Smile На същата НК клетки изследвани с кръв са в норма.

# 430
Уааааау, до какви неща имат достъп лекарите в днешно време! Как се развива медицината, забележително е! Ами хайде, Боби, чакаме да ги връщаш вече тия бобчета и да отваряме шампанското!

Хахахахаха, както си умнеех за НК-клетките, така си рефрешнах изследванията, които чаках от Русев и ИЗНЕНАДААА:

Заключение от доц. Русев: "Сериозно висок фолат! Да не се приема фолиева к-на във всякакъв вид през следващия месец и да се направи контролен фолат."

Де го чукаш, де се пука! Добре де, КАК е възможно НК клетките да са ми В НОРМА, като преди 5г. са ми били 40, а днес са 6,9 (в долната граница)??? И сега не мога да ги обвиня за липсата на имплантация! Triumph Triumph

И тоя пуст завишен фолат е от фолиевата киселина, която ми бе предписана да пия около двата трансфера! Сега излиза, че е проблем, офффффффффф!

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 16:41 от AnMary

# 431
Ами супер. То е по-добре да са ти в норма. Нищо, че не можеш да ги обвиниш за неуспехите.
А откога и по колко фолиева пиеш, че е толкова висока? Сигурно е и мета форма. Аз моята отдавна не съм я проследявала, но не съм и толкова сериозна. Кога пия, кога пропускам.. И с Б12 и Д е същото. Чакам да наближи трансфер и тогава ще ги проверявам витамините.

# 432
Моника, НК клетките се променят постоянно. Фолиевата е поредната тенденция в предписанията на доцента. Едно време тепърва се беше фокусирал върху вит Д и друго не признаваше. Дори Б12. Да, медицината се развива постоянно. Обаче вече ми идват в повече тези моди с витамините. А не е като дълги години да не съм търсела със свещ  безкрайни причини и изпила сто вида добавки.

# 433
Здравейте момичета, все се каня да пиша и в тази тема, която следя от няколко години, но така и не съм писала, а ето че се случва отново промяна при д-р Калчев, която изправя много от вас пред взимане на решения, но и може би смесени чувства... Наистина отдавна се каня да пиша, бях си обещала, че като сбъдна своята мечта ще го направя, е това е факт от вече 8 месеца и може би за това не намерих време.... Но реших да споделя щастието си с вас и мнението си за създалата се ситуация. Пациентка съм на д-р Калчев от 2014 г., от времето когато д-р Сигридов работеше в клиника Малинов, именно тогава той не успя да направи втората част от хистероскопията ми и ме прехвърли при д-р Калчев. А там се озовах по повод първия ми мисед и последвалата хистероскопия и така още две загубени бременности (всички спонтанни) след това, много изследвания и прегледи, и отказа за ин витро защото забременявам нормално. Но когато заработи Адела казах, че правим инвитро защото не ми се чака, уж бързо забременявах, а сега повече от година нищо... Калчев се съгласи... старт и юни трансфер, февруари 2020 бебе 🙏 Ами момичета, обичам го и него и Теди и Деси..., но когато почнах процедурата видях, че той не е това, което беше в Малинов, беше претоварен, трудна комуникация, а аз се притеснявах, че това ще доведе до пропуск. Бях изчела всичко свързано със загубите, но ин витрото ми беше непозната материя. Моите притеснения се оказаха напразни. Бременноста ми беше отново проблемна, не си поех дъх до последно, ходех в Адела при д-р Христова и всеки път като видех Калчев така ми се стопляше сърцето... Мои близки продължиха при него няколко опита и ми беше мъчно че не успяваха, а аз все си мислех, че той е претоварен и ще се стигне до някакво решение накрая, е то е факт. Загубените бременности ме научиха, че не всичко е на всяка цена, бременността ме научи на търпение и смирение, а той... моя син... гледам го в очите и си казвам, ако не бях минала през всичко това нямаше да видя точно този поглед... Знам на повечето момичета историите, съпреживявала съм ги и ще кажа на тези които още се борят, търпение и смирение момичета, дерзайте... А аз имам още замразени... дали ще имам късмета отново с Калчев незнам, но знам, че това решение е взето трудно, но за добро на всичките му пациентки и отново доказва, че не се "изгубил безследно и е преди всичко Човек... За жалост няма как начина на обявяване да се хареса на всички.... Бъзете здрави всички и сбъдвайте мечти🌈🙏❤

# 434
Със сигурност не е приятна ситуацията с Калчев, ние и без това бяхме решили да се разходим до Турция за следващ опит, защото наистина изглеждаше малко работата на конвейр. Липса на нормална комуникация, всичко на юруш, подход тип "ти си знаеш" за хапчетата при стимулацията. Някак останахме с едно усещане, че минахме като поредна бройка в системата. Всички са мили, любезни, отговориха ни на повечето въпроси, но с Калчев да се срещнеш си е тегаво. Дебнал съм го в чакалнята, за да получим даден отговор. И честно казано имам мое виждане, че това решение е взето отдавна, но е бил натиснат още малко да потърпи и в един момент той просто е стигнал до бърнаута и е казал край. Нямам/е лоши чувства към никой от клиниката, някой ден при нужда може би пак ще се върнем при тях, но мисля, че стабилно бъркат в подхода. Благодарен съм на екипа, въпреки че не успяха да ни зарадват. Но имайте предвид, че преди всичко, док е човек, който колкото и да е отдаден на работата си, има някакъв предел на натоварването, има свое виждане и желание за развитие, което може би се разминава с това на клиниката. Честно казано ме съмнява човек като него, така един вид безотговорно да каже, че от утре спира с инвитрото и който имал късмет да се запише ще довърши.

Искрено се радвам и завиждам благодорно на дамите с положителни новини. За все още неуспелите - не губете кураж, ще стане рано или късно! Успех!

Общи условия

Активация на акаунт