Единадесети клас - 2020-2021 - живот и здраве

• 38 310
  • 744
  •   1
Отговори
# 690
  • столицата
Да е жива, здрава и успешна Сашата! Да следва мечтите си!

Габиплюс, точно от това с колите ми се изправя косата. Вече се развеждат из София с автомобили като ме уведомява постфактум, защото не съм много съгласна да се вози с млади и неопитни шофьори, ама кой ли ме пита.

# 691
  • sofia
Бети, Ваче, честити пълнолетници!
Моят набор преди 3 седмици навърши 18. Празнува навън с трима приятели. Излязоха, почерпи ги с дюнери и това беше празнуването.
Напоследък май нищо не го вълнува. За шофьорска книжка говорим, реакцията му е :" Колко вълнуващо!" - казано с отегчен равномерен глас. Искам да го водя да гласува тази неделя, проверих, има го в списъците, но и това му е много "вълнуващо". Някаква апатия го е обвзела.

# 692
  • Русе
Мирта, честити 18 и на твоето момче! Да е щастливо и успешно.

Явно това е някаква наборска мода. И у дома е също толкова "вълнуващо" всичко Dizzy Face

# 693
  • София

Явно това е някаква наборска мода. И у дома е също толкова "вълнуващо" всичко Dizzy Face

И у нас така.
И ако го питам как е - добре е, всичко е наред и проблеми няма.

# 694
  • столицата
И на тях се отразява локдауна, за съжаление.
Иначе навършилите 18г. вече ще могат да упражнят правото си на глас. Моето още няма 18, но като го питам дали обсъждат кандидатите за депутати, ми отговаря, че тази тема не ги вълнувала особено и вероятно връстниците й щели да гласуват съобразно гласуването на родителите им. Все си мислех, че младите ще са по-активни на изборите.

# 695
  • България, София
Мирта, и твоят младеж да е жив и здрав, да е обичан и щастлив с всичко, което среща по пътя си и да сбъдва мечтите си.

Това с гласуването на наборката е далече Simple Smile Чак през октомври става пълнолетна.

Галимар, във връзка с поста ти за колите, и аз много се притеснявам от возене при пресни шофьори с недостатъчен опит, но с желание да впечатляват девойки с не/умения зад волана. Има такива примери и сред девойки, но сякаш са по - малко.
Моля се младите шофьори в обкръжението на децата ни да са достатъчно разумни, а и наборчетата да си правят добре сметката при кого се качват да ги вози.

# 696
  • София
Честито пълнолетие на наборите на Ваче,Бети и Мирта!Да са здрави,разумни и много щастливи! Hug
Моята девойка стана пълнолетта на 21.03. Blush
Кара вече шофьорските курсове,много е щастлива,а аз напрегната Joy
Празнува щуро,две вечери на домашен купон,като разделихме децата на две,тя си реши кои,кога и така се получи чудесно и съобразено с всички мерки. Grinning
ДО си тече,много ни писна на всички вече Grin
За гласуване се чуди дали да ходи,засега ме ръчка за карта,но мен още ме мързи да ходя с нея и само я подсещам,че може и сама вече Grinning

# 697
  • София
Благодаря на всички за пожеланията! Heart
 Мирта, честит пълнолетен младеж! Да бъде здрав, да сбъдва мечтите си!
Enigma, и на теб честита пълнолетничка! Да бъде здрава, щастлива и обичана, заобиколена от верни приятели!

Ехааа, още едно пораснало наборче! Жалко, че не успях да се запозная с нея Sad
Да е много щастлива и успешна, Ваче!  Hug
Че то изобщо не е късно Wink Simple Smile

Амбър, и аз ще чакам да видя реализирания потенциал. Но истината е, че между вчера и днеска разлика нямаше, хихихихи

Mrs. L, това с тогите нас поне не ни сполетя, все едно вчера беше, наистина. По една случайност и малката не успя да сложи тога Simple Smile))) Ще се надяват чааааак на дипломирането в университета Wink

Темата за изборите ни вълнува всички у дома. Аз също мисля, че поне на този етап повечето младежи ще повторят вота на родителите. Сашето е доволна, че ще гласува. Ще отиде с желание и осъзнато, че това е повече задължение, отколкото право.

За шофьорските курсове ми настръхва косата. Засега само теория имат, но и нея прекъснаха заради мерките. Мисля, че следващия месец ще се качи да шофира. След това баща й е предупредил, че ще кара известно време само с него, за да може да се поочупи Simple Smile  Аз хич не обичам децата ми да се возят при други щофьори, освен при нас, но явно ще тряба да го преживея.

За празнуването, ще се съберат у нас близки приятели и така.. надявам се първият купон да не е якото оливане Satisfied

# 698
  • Русе
Енигма, да е честита и твоята мома! Да е успещна и щастлива.

Моето диване явно не е от модерните. Не иска книжка, шофирането не е неговото, но ще вземе книжка, щото мама така каза Joy

# 699
Момичета, честити пълнолетни деца и на вас! Живи и здрави! И у нас шофьорският курс е на дневен ред и най-важен. Вчера си взе бележката за матурите, никакво вълнение, не виждам и да се готви. Но каквото, такова. За приятелите шофьори - вече над година живея с тези страхове. Има и три години по-голям много близък приятел, та първо с него започна да се вози. Една нощ се прибираха от Сливница след купон. Трябваше там да спят, а се появиха към 5.30 сутринта вкъщи. Тъкмо тръгвах за работа и ми се изправи косата. Лятото пък пътуваха до морето. Но най-големият ужас изживях заради една катастрофа на магистралата край Пловдив. В този ден младежите ходиха до Пловдив на аквапарк и инцидентът стана по същото време приблизително докато се прибираха. Звъня, не вдига. Заспал бил. Докато се чуем... побелях направо. Беше и в лека катастрофа миналата година, та тичахме до Пирогов да го шият, имаше рана на лицето. Явно спокойните дни свършиха. И малката вече я мисля. Наскоро се возила с братовчедка си, която има книжка от началото на месеца.

# 700
  • София
Ваче, Бети, Мирта, Енигма - да са ви живи и здрави порасналите деца!
За мен винаги ще си останат нашите "деца", пък те да мислят каквото си искат. Simple Smile
И моят син тръпне за шофьорски курс вече. Имаме и една кола, която ще кара той. Ще я постегнем малко и да я взема - няма търпение вече. Не че има книжка, де. Simple Smile На курс ще го запишем след като мине учебната година. 

# 701
  • България, София
Енигма, честита да е и твоята пълнолетна девойка! Да е жива и здрава, да преследва упорито целите си, да се радва на успехи и да сбъдва мечтите си Simple Smile

Виви, наистина ще си останат нашите деца, пък било то и вече пълнолетни Simple Smile
Хората са казали: малки деца - малки проблеми, големи деца - големи проблеми. И е напълно вярно. С порастването им, повечето свобода, която имат, идват и други тревоги за нас. Но не можем и нямаме право да ги спираме само заради страховете си. Господ да ги пази!

# 702
  • София
Виви, така е! Винаги ще си останат деца за нас Simple Smile
И Сашка я чака моята стара кола, тя пък няма търпение да я подкара. Аз нямам търпение да се отърва от поста на личен шофьор до метростанция Wink

# 703
  • София
Сега истински разбирам безсънните нощи на майка ми от времето, когато аз бях тийн фурия. Simple Smile
В нашите частично градивни спорове вкъщи казвам на моя младеж, че когато истински порасне, чак тогава ще оцени колко безценно е да имаш семейство и майка.
В момента ме възприемат като досадна, старомодна и задаваща тъпи въпроси.

# 704
Наборът е с книжка за мотор от 17-годишен, батко му от 16. Возили са  и дами, но винаги са им осигурявали екип и каска по мярка. Карат мотори от 10-ина годишни и са много внимателни и дисциплинирани шофьори.

Общи условия

Активация на акаунт