МАРТЕНСКИТЕ ни хлапета вирят дупета и лапат крачета!

• 9 769
  • 286
  •   1
Отговори
# 60
 Честито и на Преслав  Laughing
 Зори, искренно ви завиждам за морето и малкото мишле е много сладко край водата  newsm53.
 Violanta, правя я както са описали във форума http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7750.0 само имай в предвид, че с кухненски робот не става достатъчно дребно /не че го правя на брашно  Simple Smile /. Смилам ориза с блендера и става много бързо. Ползвам обикновен бял, но когато го изяде feeding smile3532 ще пробвам и с кафяв. Но сигурно тогава вече ще правя каша смес от различни семена. За утре съм решила да й дам морков, та ще видим как ще го приеме.
 П.П. С една супена лъжица с връх и 100мл. вода става много гъста каша. Камо ли да слагаш по две връшни на 150мл.  Laughing Laughing

# 61
  • София, център
Здравейте,

Аз съм Ади ПРИЯТНО МИ Е !
      Все гледам, че някъде там има тема за мартенски бебета, но чак сега се престраших...
      Радвам се , че има място във форума където всички са със сходни радости и проблеми ...
Надявам се да се включвам редовно  Hug

# 62
Добре дошли на новите майчета! newsm51

# 63
За съжаление ние ще пропуснем срещичката този път  Sad , защото в петък заминаваме за Варна  newsm44  Още една от абонираните за парка мами (румчето) е на море, нооо Танчето ще отсрами компанията  Wink
Добре дошли на новите мами и бебоци  Hug

# 64
 Azzy , честит празник и честито на всички празнуващи   bouquet

Аdiland , добре дошла. Какво бебе имаш? Напиши кога, как и колко го роди  Grinning Вие захранени ли сте вече и дали си го кърмила или сте на АМ?

# 65
  • София
За съжаление ние ще пропуснем срещичката този път  Sad

Жалко, че няма да се запознаем, адашке. А и ми се искаше да видя тази хубава девойка, дето има на какво да й се слагат шнолки Simple Smile

В линка на Нели за кашите открих тайната на хемоглобина на Зори (130 при положение, че е захранена месец преди изследването и не е яла нищо освен кърма и оризова каша по-малко от един пакет за този месец). Овесените ядки съдържали най-много желязо от зърнените, пък аз понеже огладнявам по 100 пъти на ден, поне 2 пъти дневно ям овесени ядки. Хем да не е много калорично, хем увеличавали кърмата. Желязото се оказа страничен ефект.

Калаза, пробвай и ти с овесените ядки. Желязото от кърмата се усвоява по-добре отколкото от директно приемани храни. В сравнение с лекарството не съм сигурна, но поне няма да навреди Simple Smile.

Какъв празник е днес? Света Ана? нищо не пише на заглавната страница на форума и аз съм в неведение  Blush

# 66
  • София
Здравейте  Hug
Ние се върнахме преди 3-4 дни, но все не намирам време да се разпиша.
За статистиката зъбки нямаме още, но много се лигавим и хапем какво ни попадне пред погледа. Нощем се буди поне по 100 пъти и понеже не използва биба, мен ме ползва като такава.
Мами, които кърмят нощно време искат ли да сучат бебетата? Давате ли им гърда като се размрънкат или ги приспивате по друг начин? Вече не издържам с това безсъние  Twisted Evil имам чувството, че тя непрекъснато си цока Mr. Green
Добре дошлина новите мами  Laughing
На всички празнуващи честито   bouquet
Слънчев ден от нас  Hug

# 67
И аз съм на линия за 16.09. Мисля, че в 12ч е добре.

Добре дошли на новите мамчета wavey
Ади, много ви е готина снимката на малката сладурана Grinning

Така завиждам на всички били/ще бъдат на море Weary Така ми се ходи и на мен Weary Да ни донесете по малко мидички и пясък за настроение поне  grinning039  Mr. Green

За киселите - аз първите няколко пъти давах готов. На Овко с ябълки, банан и сметана. Но нещо не съм очарована от готовите кисели. Ослен това почти във всички има овесени ядки, а ние още не сме яли глутен. Пък и, като прочета колко глупости още има и направо се отказах да давам повече. Сега мисля и аз да си взема нишесте, но чисто без аромати и т.н. и да го правя, както някой беше писал с АМ. Тези дни давам о/о 150гр плодово пюре с 3 лъжици АМ.

Зори, както ти е казала Габи, не че не е полезно, а много се пълнеело от кашите. Но ние и без това не сме особено дебели, то мисля да й давам каша 3 пъти седмично, а през останалото време кисел или грис.

Вчера дадох на Маги жълтък за първи път. Не мисля, че въобще усети някаква разлика, защото аз го набутах директно в пюрето и той се изгуби. Мисля да й давам за сега по 2 пъти седмично по 1/4 жълтък. Към края на 6-и ще видим.

Деси, твоята сладурана хареса ли попарата? Като чета във форума май повечето деца не я харесват Rolling Eyes

# 68
  • София
Привет и от нас! Hug

Добре дошла Ади и бебка Мария!  bouquet

Нощем се буди поне по 100 пъти и понеже не използва биба, мен ме ползва като такава.
Мами, които кърмят нощно време искат ли да сучат бебетата? Давате ли им гърда като се размрънкат или ги приспивате по друг начин? Вече не издържам с това безсъние  Twisted Evil ...

Еми, и ние сме така.Явно сега е неспокоен и от никнещите зъби и се буди още по-често и ми виси по цяла нощ на гърдите,от което аз изобщо не мога да се наспя.Надявам се,че скоро ще отмине този период,за съжаление не знам как да разреша проблема сама.Тази нощ бях решила да си спи в леглото и да не го взимам при нас,но на третото събуждане през един час просто не издържах и пак го взех,иначе нямаше да мигна цяла нощ.Освен това ние спим на персон и половина и ни е доста тясно с таткото,тъй като сме оставили место да се шири на малкия господин. CrazyЛуда работа...

# 69
Привет,милички,
от днес започваме разходките в Южния парк та към разхождащите се там-хайде да се видим!!!

И Константин все още няма зъбки, но от 2 вечери насам не спи нощно време или спи на пресекулки,нервен е и може би скоро ще пробият,но аз си ги чакам от 3 месец...та ще видим.

Ади,добре дошла!

Мишел, много съжалявам за това, което сте преживели-дано Вики да се възстанови бързо и да нямате подобни изживявания повече!!!

Поздрави

# 70
Деси, твоята сладурана хареса ли попарата? Като чета във форума май повечето деца не я харесват Rolling Eyes

Хареса я! Да не повярва човек - като я знам какви капризи проявява (като баща си  Mr. Green) Даже ми казаха, че трябвало по 1 к.л. захар да се слага на 2 сухара, а аз слагам на върха на лъжичката на 1 1/2 сухара и тя пак яде. Тази сутрин изяде 1 1/2 сухара с вода, сиренце и малко масло (1/3 к.л.). Абе като гледам след кашата, май това ще е 2-рото заместено хранене. Тия пюрета на обяд - зеленчукови и месни - хич не я кефят.

# 71
Нощем се буди поне по 100 пъти и понеже не използва биба, мен ме ползва като такава.
Мами, които кърмят нощно време искат ли да сучат бебетата? Давате ли им гърда като се размрънкат или ги приспивате по друг начин?
Али е същата, но спи при нас, защото сложа ли я нейното креватче веднага заплаква, и нямам голям проблем със спането. Кофтито е че спя все на една страна и се схващам.

# 72
  • София
Добре дошли на новите майчета! Hug Аз вече нищо няма да казвам за срещата, че колкото пъти се наканя да идвам все нещо изниква и не успяваме... Sad но ако този път тръгнем на там ще звънна на Веси, че само нейния телефон имам, дано тя да е там. Simple Smile Вие колко време се разхаждате? Ако дойдем към 13ч., а не към 12 ще има ли някой там?

# 73
Здравейте  Hug
Ние се върнахме преди 3-4 дни, но все не намирам време да се разпиша.
За статистиката зъбки нямаме още, но много се лигавим и хапем какво ни попадне пред погледа. Нощем се буди поне по 100 пъти и понеже не използва биба, мен ме ползва като такава.
Мами, които кърмят нощно време искат ли да сучат бебетата? Давате ли им гърда като се размрънкат или ги приспивате по друг начин? Вече не издържам с това безсъние  Twisted Evil имам чувството, че тя непрекъснато си цока Mr. Green
Добре дошлина новите мами  Laughing
На всички празнуващи честито   bouquet
Слънчев ден от нас  Hug
Емии ние сме така. Има нощи в които ми се буди през по-малко от 30 мин. Много е неспокоен. Много са редки случаите, когато се събужда само 3-4 пъти. Това е откакто настанаха жегите и преместихме кошарата в по-хладната стая. Нещо не му е удобно. За да не мрънка му запушвам устата с цокане и така се унася, дърпам се и след известно време всичко започва отначало. И Данчо не иска биберон-залагалка,изплюва го, само цокане признава за успокоение, иначе си хапва  от шише с биберон и то още от втория месец, защото неискаше да се храни от мен и бях принудена да се цедя до 5 месец.

# 74
  • София, център
Вярно , че трябваше все нещичко да напиша за нас  Rolling Eyes
Мария е родена на 26.03, 3 кг. и 50 см!
Само 2 месеца я кърмих и сега сме на АМ + зеленчукови пюрета ( на обяд ) + Каша с плод ( следобед ) + АМ (за вечеря )!
Ох като ви слушам с каква охота правите за бебенцата домашно приготвени неща, направо ви се възхищавам!!!!
Аз така се мъча... все нещо не става както трябва , я пюрето лепне от повече картоф, я моя пасатор не смлял люспите на граха ( и го минавах през една цедка ), уфффф .....
А така ми се иска да спестя каквото може от семейния бюджет!!!
     Искам да ви напиша какво сме яли изобщо до сега, защото ми се струва малко ... искам още разнообразие! Ако и вие ми напишете мога да взема идеи от вас newsm78 !

Сок: ЯБЪЛКА,морков,СЛИВА,ябълка с грозде,ПРАСКОВА,пъпеш
Плодово пюре:ТИКВА С ЯБЪЛКА,кайсия,ЯБЪЛКА,праскова,ЯБЪЛКА С БАНАН,ябълка с круша
Зеленчуково пюре:картоф,КАРТОФ С МОРКОВ,+тиквичка,+ ЧУШКА,+домат,+ГРАХ (ЗА УТРЕ), + карфиол ( купено),+ЦАРЕВИЦА(купено)
Каша:оризова (готова), ОРИЗОВО-ЦАРЕВИЧНА (ГОТОВА)  и в двете слагам плодово пюренце!

Общи условия

Активация на акаунт