МАРТЕНСКИТЕ ни хлапета вирят дупета и лапат крачета!

• 9 821
  • 286
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте и от нас Hug!
Завърнахме се и ние от морето. Времето беше прекрасно, морето също! http://foto.bg/data/2510/medium/P1050314.JPG
За съжаление веднага след завръщането ни ме метна стомашно разстройство - припомних си първите месеци от бременността ми  Sick Sick Sick Слава богу вече съм добре и утре ще пътуваме отново за уикенда.
Захранването на Катерина върви добре, аз й давам нови храни по-набързо, а тя ги приема доста добре. Вече яде ябълка, круша, банан, морков, картоф, тиква, а от утре и тиквички. Днес й приготвихме домашно пчре от ябълка и круша, стана бързо, евтино и вкусно. Май ще "запрятам ръкави" като се върнем и ще запозная Катерина с истинските  вкусове на нещата. По въпроса за кърмените бебета и глезотиите и аз не съм съгласна че има връзка - Катерина ми е пример за това - леки колики, от рано спря да се буди нощем, спокойна денем и лесно захранена... Heart Eyes
Честито християнче на boriva! Дано има много късмет в живота.   bouquet
Честит празник на малката Катерина! Да е много щастлива!   bouquet

# 166
А има ли някоя мама ,която ще започва скоро да взима храна от детската кухня?

# 167
  • София, център
Ама те не са ли от 10-ти месец?

# 168
lily_b Hug
Креми, аз мисля, а и педито ме посъветва да започна след около 2 седмици, когато съм въвела напълно месото и жълтъка.
adiland при нас кухнята е от 6ти месец 1ва група и от 12ти месец 2ра група, а в някои градове има и 3 групи Peace

# 169
  • София, център
lily_b Hug
Креми, аз мисля, а и педито ме посъветва да започна след около 2 седмици, когато съм въвела напълно месото и жълтъка.
adiland при нас кухнята е от 6ти месец 1ва група и от 12ти месец 2ра група, а в някои градове има и 3 групи Peace

егати кефа...за тези като мен, 'дето все не ми стават пюретата Sad

# 170
  • Варна
Честити 6 месеца на Катето!   Heart Eyes  bouquet
Честито християнче на boriva!   Heart Eyes  bouquet
Аз, както вече казах, смятах да взимам вече храна от кухнята, но за сега се налага да отложа.
Не знам точно по колко време отделям на детето. Гледам да съм край него, когато не иска да се забавлява сам. Това е най-вече следобед, тогава е по-нервен. Вечер преди баня задължително го оставям за 30-40 мин. на нашето легло да се търкаля, а ние с баща му сме при него. Simple Smile
Добре дошли на почиващите и бързо възстановяване на Маги! Hug

# 171
  • Варна
Оф, че съм!  smile3555Честит имен ден на Криси и всички други, които празнуват!  bouquet

# 172
Аз съм горе долу като дейзи, занимавам се почти непрекъснато с Алекс той ,че си е лигав и разглезен спор няма ама и аз се възползвам от това и не върша почти нищо /че хич не си падам по домакинската работа/ Абе сега като ми е паднало с удоволствие си се занимавам по цял ден с децата сега обаче ми е много търсене защото Симона от 3 дена ходи на градина след 6 месеца почивка /че имаха варицела и не съм я пускала от както се е родил Алекс/
И аз мисля да го записвам на кухня от 10-тия месец ,на моя приятелка и я носят вкъщи и е много доволна та мисля и аз там да си подам документите.
 boriva честито християнче да е здравичък и щатлив  Heart Eyes

# 173
здравейте отново и от нас!

след дълго пребиваване край варненския бряг, отново сме на линия в София, ще видим докога, че Варна много ни липсва  newsm08 Целувки на Катето, Стели и Преско!

Виждам, че активно обсъждате захранването, то и на мен това ми е вълнението сега. Досега давах на Пресияна плодови пюренца, а от няколко дни и зеленчукови, но още не е опитала всички зеленчуци. Още не съм заместила хранене, но се надявам до края на месеца поне обедното да заместя със зеленчуково. Още не съм се пробвала да правя домашни пюрета, но предполагам, че и това ще стане. Искам да ви питам, сигурно вече сте го обсъдили де, ама.., откога може да се дават сурови плодове, например круши и ябълки?

Днес бяхме на консултация, Писи вече е 70 см и 7.840 кг, има два зъба, които й избиха още преди месец един след друг, без особени мъки. Но напоследък стана много нервна и щом не съм й пред очите започва да плаче. А онзи ден исках да отида на рожден ден и я оставих на баща й да я гледа уж за два часа. За съжаление след 30 мин. се прибрах, защото била изпаднала в истерия и се дереше все едно е свършил светът - нещо много необичайно за нея, защото като цяло е много спокойна. Аз стигнах до извода,че просто усеща като ме няма. Мислите ли, че е възможно или си въобразявам? Може и друга да е причината....

Охо, пак си спретвате срещичка. Дано да успеем този път да дойдем.

лека нощ и до скоро!

# 174
  • София, център
Точно сега чета, че до 1 годинка САМО банан и авокадо могат да се дават сурови!

# 175
Аз давам вече сурови банан и ябьлка,като банана трябва да е добре узрял.

# 176
  • София, център
Така съм се зачела, защото е на английски, че чак съм оглупяла  smile3555...естествено ,нали  правя всички плодови пюрета от пресен плод....ноооо тези ХАМЕРИКАНЦИТЕ са си по друга система   Laughing

# 177
Така съм се зачела, защото е на английски, че чак съм оглупяла  smile3555...естествено ,нали  правя всички плодови пюрета от пресен плод....ноооо тези ХАМЕРИКАНЦИТЕ са си по друга система   Laughing

Ама как всичките сурови ли ги даваш? newsm78 не ги ли вариш?

# 178
Честит имен ден на Криси!  bouquet
Честито християнче на boriva!   bouquet

Не мога да кажа точно по колко време отделям на Любомира, но намирам начин да си поиграем, да попеем и да изброим различните му там броилки. Но пък и аз си имам голяма помощница - каката мн се занимава с нея. А бе отмяна ми е - няма да си кривя душата  Laughing
Само да видя какво ще правя като от утре почва училището. Та в тази връзка - да им е честита новата учебна година, да е спорна и да е лека, както и на нас мамите с по-големи деца, ученици.  smile3529 Hug
Иначе, за кухнята, при нас тя е от 6 до 12мес. и от 12 до 18 мес. Аз вече пробвах няколко пъти да взимам храна, но все още не съм редовна, /че някои астия са с глутен,а аз го въвеждам постепенно/ и меша менюто с пюрета. Ще изчакам още 1-2 седмици и ставаме редовни.

И извинете за тъпия въпрос ама в царевичното нишесте и в грис има ли глутен?  Embarassed

Лека нощ и приятни сънища.  Hug

# 179
  • София, център

Ама как всичките сурови ли ги даваш? newsm78 не ги ли вариш?

KE... НЕ  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт