Септемврийчета 2020

• 32 085
  • 661
  •   1
Отговори
# 450
Момичета, два бързи въпроса имам. По колко грама пюре изяждат вашите бебчета на обед и колко каша за следобедна закуска? И колко често акат? Борето яде около 170/175 гр на обед и около 200гр каша. От вчера до днес много пъти ака, което ми е малко притеснително. И във връзка със забелването на пишката, видях скролвайки, че някой беше писал. Ние водихме на консултация при херург малкия и той каза никакво пипане там. При всички бебета се получавала естествена фимоза, но не се пипа, дърпа, опъва. От самосебе си трябвало да се оправи с възрастта и само ако се наложи по нататък се консултираме отново.

# 451
Момичета, два бързи въпроса имам. По колко грама пюре изяждат вашите бебчета на обед и колко каша за следобедна закуска? И колко често акат? Борето яде около 170/175 гр на обед и около 200гр каша. От вчера до днес много пъти ака, което ми е малко притеснително. И във връзка със забелването на пишката, видях скролвайки, че някой беше писал. Ние водихме на консултация при херург малкия и той каза никакво пипане там. При всички бебета се получавала естествена фимоза, но не се пипа, дърпа, опъва. От самосебе си трябвало да се оправи с възрастта и само ако се наложи по нататък се консултираме отново.
Силви, не се притеснявай,хапнало си е детето, като е "хубаво "скоро, в смисъл, не е много, много рядко, няма поводи за притеснение.
Ние, пък сме в другата крайност и честичко, Дамян си забавя акането, но дойде ли, си е както трябва. Simple Smile

# 452
Здравейте,
в аптека Субра има намаление на 50% на всички слънцезащитни продукти. Купих един комплект за Uriage за деца SFP 50. Всъщност исках да закупя за бебета, някакъв уж по-специален крем, обаче явно нямаше защото аз взех последната кутийка, която си е за деца... реално пише на едно място “вашето бебе/дете” До сега изследвах състава и се оказва че съдържат едно и също, явно обаче различни грамажи защото местата на съставките са разменени. Та да ви питам вие какво ползвате и според вас по-добре ли е да пише конкретно че е за бебе? Чудя се дали да не купя на др марка за бебе, просто ми бяха препоръчали този 🤔

# 453
Аз взех някакъв обикновен на Хип 50 фактор.
За яденето яде между 170-190 гр. пюре и ака сутрин и следобед. Ако нещо се наруши, давам запичаща или разхлабваща храна според състоянието му.

Редактирам де да попитам;
Вие изчаквате ли ги да се оригнат, или направо ги слагате да си играят или спят?
И още нещо - стерилизирате ли им играчките?

Последна редакция: чт, 29 апр 2021, 12:03 от Jаsmin

# 454
  • Пловдив
Не чакам да оригне малката и не стерилизирам играчки . Играчки никога не съм стерилизирала, само ги пера/ забърсвам при първо ползване.

# 455
  • Terra incognita
Отдавна не оригвам, тя и не връща вече храна.
Играчки никога не съм стерилизирала, още повече пък сега 😃 когато са големи. От земята я вдигам и дирвктно я давам, освен ако няма някакви полепнали бо куци.Време им е да се запознаят с бацилите и да си изграждат имунитет.
Някъде четох, че стерилната обстановка е дори по- вредна от мръсната.

# 456
При Борето положението с анатено започва да ме притеснява Pensive вече четвърти ден има доста изхождане, около 6 пъти, а днес към момента вече са 4. Вчера само беше намалил на 4 за целия ден. Като казвам изхождане, първите едно, две са нормални, средно гъсти, а другите са не много обилни, жълтеникави и течни. Не ми се вижда да имат слуз. Като цяло Борето е жизнен, хапва си, кърмя го, пие вода и от вчера включих по препоръка на педиатърката глюкоза от 5 процента да пие, за да не се обезводнява, плюс Рехидрато прахче разтвор по една чаена лъжичка през три часа за диария. Вчера се поуспокоих, че намли изхождането, а днес пак... Възможно ли е да е зъби? Споделете опит, моята кака не разбрах едно време как ги извади, но тя и много късно ги почна. Чувала съм, че някои имат разстройство, ама какво, колко. Иначе той има уж някакви признаци, станал е доста мрънкащ, нервен, гризе всичко настървено. Ако продължи така, е търсим мнение при гастро и ще моля за изследвания, да не е някоя инфекция или алергия.

# 457
  • Terra incognita
Не е възможно да има такова разстройство от зъбоникнене. Според мен причината е в някоя храна, да си въвеждала нещо ново напоследък? Понякога непоносимостта се изразява с разстройство.
Иначе някои твърдят, че има връзка между разстройство и зъбоникнене, тъй като в този период има увеличено слюноотделяне, което може да разреди изпражненията, но едва ли би увеличило честотата им. Според мен е добре и да пуснеш мкб, за да изключиш някоя патогенна бактерия.
При нас слюноотделянето спря, вече не се гигаеи така обилно, но дори и когато го правеше не е имала разстройство. Вече има 2 зъба.

# 458
Здравейте мами,пълзят ли вашите бебоци.Ади е доста мързелива и не иска по корем хич,не пълзи стои по 10мин.в проходилка и стъпва на пръсти обаче.При вас как е

# 459
Лази, много е бърза моята кукла, като буболече е. Изправя се на пръсти вече.
Аз пък да попитам, ще ходите ли на море с мъниците? Който има опит от преди, моля да сподели как е минала почивката и как се е отразило на бебето.

# 460
Момичета, бихте ли споде лили какви термо чанти ползвате, които са удобни за носене навън и в чанта за количка, защото ми се иска сега в топлите месеци да не се чудя какви схеми да правя за обед с пюрето или за кашата следобед докато сме по разходки. И другият ми въпрос е, вашите бебчета почнахте ли да ги слагате на гърне? Аз мисля да започвам опитите. С каката горе долу в тези месеци почнах проучването и се справихме чудесно. До година и половина, две вече беше махала и нощният памперс. Дано с Борето имаме успех, че съм чувала при момиченцата било по-трудно.

# 461
  • Terra incognita
Аз не ползвам термочанти и термоси. За обяд нося купешко пюре, а за сз в контейнерче си наливам точна мярка вода, в празно бурканче слагам дози ам и каша и отделно едно малко бурканче плодово пюре и смесвам на момента.
За гърне ми е рано, за сега не бързам, пробвала съм от чисто любопитство, но тя изпада в ужас, а и пада, не иска да седи. Когато- тогава, цялото време е пред нас.
На баткото го махнах на 2г от раз, предпочитам някакъв такъв вариант без месеци седене на гърне.

# 462
  • Пловдив
Нямам термо чанта, а за гърнето - веднъж я сложих и се разплака....сега след няколко дни пак ще пробвам, дано  е с повече успех.

# 463
Ив, нашият се опитва, но все още се влачи по корем повечето време, иначе седи и седнал, и прав.
Орхидея, ние бяхме 8-9 дни сега по празниците на малка екскурзия...що багаж беше... На малкия му се промени режима малко, но като се прибрахме, всичко беше по старому. За море ще видим...
Силви, как е Борето? Зъби ли бяха? Ние сме настинали и едни сополи, едно чудо.. Термо чанта имам някаква малка най-обикновена за  1 лев от такъв магазин. Но не я използвам за него. Все още не го слагам на гърне.
Я кажете с какво махате петна от морков по дрехите и от капки Коралгол?

# 464
  • София
Пюрета - и купешки, и правени - давам на стайна температура когато сме навън. Иначе има вероятност от топлото да се вкисне. За мляко - нося дозички АМ + вода в термос. Имат 4 хранения с твърда храна, но все още си търсят млякото.

И двете ги слагаме на гърне. Без някакъв график (особено като няма кой да ми помага през деня), просто при подходящ момент. Седят вече стабилно и не се плашат, макар че едната падна веднъж и доста порева.

Общи условия

Активация на акаунт