Парфюмни размисли и страсти - 251

• 53 539
  • 759
  •   1
Отговори
# 525
  • виртуално
Момичета, този парфюм подходящ ли е за младо момиче? Лесен ли е за харесване? Загледах го заради динята, но не познавам нищо на марката.

този не го познавам, но ако търсиш диня: D&G Anthology L'Imperatrice 3
намира се по сайтовете за около 55лв/100мл

# 526
Ланвина е лесен за харесване според мен, лек и плодов, може би малко нетраен.
Императрицата освен динята има и единмного натрапчив ревен, много зеленчуков аромат.

# 527
#densi, не сподели впечатления от Musk Kashmir Attar Collection , или се отказа от него?
Не се отказвам аз.
Дойде вчера и го разучавам, преди да го опиша.

# 528
Вероятно за притежателките на Lira, ще е кощунство това, което ще напиша, но Lira и спряната Lolita L нямат голяма разлика в аромата. Simple Smile

# 529
За мен имат.

# 530
Въпрос на субективни възприятия най-вернятно. Аз пък установих, че Алюр ми прилича на АРОМ. Не знам на какво се дължи, но наистина усещам двата аромата сходни (не еднакви).

# 531
Тези дни обикалях бюти зоните и си харесах няколко аромата. Ив сен Лоран Блак опиум неон, Дюпонт Ванила табако, Ван клиф Нероли Амара и Монт бланк Сигничър. Сега ги искам всичките Simple Smile Но съм си поставила лимит да купя два. Една от консултантките горещо ми препоръча Клауд на Ариана Гранде. Пръснах веднъж от него, някак много странен и хард ми се видя. Изкъпах се, а още мирише.

# 532
Понеже, както нескромно си признах, много се обичам, към основният парфюмен самоподарък за РД, добавих още два - Valentino Donna Noir Absolu и Guerlain Black Perfecto! 🖤🦇🍒🕷🥀🦂🖤

Проблемът сега обаче е, че съм влюбена и в трите, и ми е много трудно да реша всеки път, кой точно да нося.
Няма какво да разтягам локуми, всички са запознати с уханията... пък и съм толкова опиянена, че освен ах и ох, друго не мога да сътворя.
Само искам да вметна, че Donna Noir е много, много близък роднина на TF Vanille Fatale, особено в драйдауна.

# 533
Аризона, моля те разкажи повече за Guerlain Black Perfecto! Аз не съм запозната с уханието му. Innocent
И честити! С радост ги носи Gift Heart

# 534
  • София
Cloud на Ариана Гранде е много интензивен и присъствен и за парите си, да не говорим какво промоции излизат напоследък си е подарък от всякъде. Началото му е странно, тука съм намирала какви ли не описания за него, но след това се носи на облаци буквално ароматът му!

Прибрах си вчера това бижу от Дъглас! Heart Eyes
https://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/La-Nuit-Tresor-Nude-58825.html
Ммм, много красиво шишенце! Абсолютно ювелирно изкуство!  А кокосът върху подложка от роза, за мен този път е осезаем и много разпознаваем! Много приятно се изненадах този път! Много съм доволна! Simple Smile

# 535
Аризона, моля те разкажи повече за Guerlain Black Perfecto! Аз не съм запозната с уханието му. Innocent
Благодаря! 🤗🌹
Обещавам да се включа по-късно (сега отивам да вая железни мускули 💪😀).

# 536
Днес тествам последното чудо на Том Форд - Bitter Peach.....много мой-аз както обожавам праскови и кайсии в парфюм, но не е сладък парфюм, в развитието има горчивина, или по-скоро една тръпчивост на фона на прекрасната узряла праскова, вероятно тази тръпчивост идва от рома и коняка, които са в пирамидата.Определено не е някакво сладникаво парфюмче, а класен аромат, и вече пети час излъчва и се усеща осезаемо, съдейки по името си представях плодово гурменце, но си е по-скоро дървесно - подправков аромат с повей от плодове...., но цената му е ..... wow.... , но пък чичо Форд си знае цената......

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 19:41 от macadamia

# 537
И аз го тествам Bitter Peach последните дни, но впечатления ми са различни. Започва много сладко, после уляга, но си е типично плодово гурме със сочна праскова, полята със захарен сос. Много вкусен, много ядлив. Средна трайност и излъчване при мен. Ако се напръскаш много става прекалено сладък и буквален. Никога не бих го купила за тези пари, това е смешно. На -50% бих, но ще го нося вкъщи вечер. На работа не бих, нито в сериозна среда. Закачлив е, пълен унисекс, но според мен малко мъже ще искат да миришат на сочна прасковка полята със сироп с алкохол. На пияна прасковка.
На мен лично черешата ми харесва повече, но и този е сладурски.

# 538
Благодаря! 🤗🌹
Обещавам да се включа по-късно (сега отивам да вая железни мускули 💪😀).
Брех какъв ден, не мога да се добера до форума! 🤯
Така... вече на дивана, с чаша калифорнийско мерло❤, прясно напръскана с Black Perfecto.
Може би трябва да започна от там, че не познавам първообраза на Роклята, нито който и да е от последвалите амнайсе на брой фланкъра.
Много харесах ЕДТ на Black Perfecto някога на едно летище, обаче показа срамна, 30 минутна трайност върху мен и биде забравен веднага.
ЕДП нямах нито намерение, нито за цел да придобивам, но ми изпадна добра оферта и...
Като цяло върху мен черешата и розата са доминантни.
Интересно, че повечето отзиви са за черешов парфюм, а всъщност каква прекрасна подправкова роза има в него... да си посегнеш.🥴
Вчера го носих в топлия есенен вятър, който разнасяше приказен шлейф около мен.
Череша, роза, лакриц, бадеми в опияняващ, интоксикиращ коктейл.
Не го намирам захаросано сладък, в никакъв случай "сладникав", нито пък ядливо вкусен. Има си нужната дълбочина, без да се напъва да е супер сериозен или dark.
Супер подходящ за утрешния Хелоуин, по мое мнение.
Обаче мисля, че с теб харесваме абсолютно различни парфюми, така че не съм сигурна, че би ти допаднал.🙂
EDIT: Ама забравих да напиша най-важното, ех, старост-нерадост!🤦🏼‍♀️
Улавям една много интересна, мръснишка нотка в аромата. Опитвах се всячески да я разгадая откъде идва, но не успях.

И по последните 2 мнения - обожавам Том Форд, но да, цените му са брутални. 250 паунда за Bitter Peach... мм, ще се въздържа.
Черешата също държи цена, нищо, че не е нов.

Последна редакция: пт, 30 окт 2020, 19:24 от Аризона

# 539
А Черешата на Том Форд има трайност от точно 20 минути при мен, иначе има няколко пъти годишно 40% намаление. Но за тази трайност ще го купя като стане 120 лв.

Общи условия

Активация на акаунт