Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 24

• 25 660
  • 724
  •   1
Отговори
# 645
Точно от Дедо беше съвета за едра сол.Даваше някакво обяснение защо, но не си спомням точно. Да, и на мен ми липсват неговите коментари.  
След моя пост се коментира морска сол. Не съм имала това предвид. Ползвам сол на Медикс. Тя е на по-едри кристали. Не съм пробвала на Лидл.

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 07:42 от W

# 646
Здравейте,
споделете мнение от коя марка препарати сте най-доволни. Аз лично в началото, когато закупих машината си взех Fairy platinum (внос от Италия) и до момента (вече месец и половина) нямам други забележки. На скоро обаче видях, че има промоция на Finish Quantium и реших да ги пробвам (водят се уж топ марка), но не останах особено очарован. Силно замърсени тави които с Fairy се миеха без забележка, с Finish направо си оставаше доволно засъхнала храна по тях.

# 647
Здравейте,
споделете мнение от коя марка препарати сте най-доволни. Аз лично в началото, когато закупих машината си взех Fairy platinum (внос от Италия) и до момента (вече месец и половина) нямам други забележки. На скоро обаче видях, че има промоция на Finish Quantium и реших да ги пробвам (водят се уж топ марка), но не останах особено очарован. Силно замърсени тави които с Fairy се миеха без забележка, с Finish направо си оставаше доволно засъхнала храна по тях.
Има отделна тема за препарати !
Иначе Финиш изобщо не са топ марка . За мен са най–големите боклуци на пазара .

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 12:13 от strawberry84

# 648
Таблетките при мен са на Феъри Платинум.
Солта на Лидъл.
Гланца на Финиш.
Имаме и течен препарат на Сомат. Него го слагам след гости, когато има повече чаши, или когато 2 дни не е пускана и има малко съдове, за да си направя дозировката сам.

# 649
Имаме и течен препарат на Сомат. Него го слагам след гости, когато има повече чаши, или когато 2 дни не е пускана и има малко съдове, за да си направя дозировката сам.
И аз имам бутилка от него . Взех на промоция миналия месец две бутилки за 15–16 лева . Сега го има на промоция за 76 миялни около 20 лева .

# 650
Как подреждате големите дълбоки чинии? Аз ги сложиш долу както нормалните, но 3 от 4 не се измиха добре.

# 651
  • София
Какви дъбоки чинии, за супа, за паста или по големи? Ако са за супа/паста би следвало да се събират на определените с "рогчета" места, ако са някакви по-дълбоки (аз нямам, но пък слагам купи) - на долната кошница, но да няма друго под тях.

# 652
Имах същия проблем с дълбоки чинии за салата - все оставаше неизмита. Редях ги през една. Горе-долу се поправи проблема.

# 653
Ако са много дълбоки, ги подреждаш както би подреждала купи. Моите нормално дълбоки чинии (за супа) се мият идеално една до друга на местата за дълбоки чинии. Може да са се допирали плътно, иначе няма причина да не се измият.

# 654
Какви дъбоки чинии, за супа, за паста или по големи? Ако са за супа/паста би следвало да се събират на определените с "рогчета" места, ако са някакви по-дълбоки (аз нямам, но пък слагам купи) - на долната кошница, но да няма друго под тях.
Нормално дълбоки от комплектите сервизи, не купички. Обикновено са плитки големи, дълбоки и малки плитки. Събират се вертикално на поставките, но.....нищо де ще ги мия по друг начин

# 655
  • София
Такива би следвало да се измият нормално на определените за тях места в долната кошница. Да не би програмата да е била къса или препаратът да не се е разтворил (капсула на малки градуси/къса програма). С како изми и на каква програма (дължина и градуси)?

# 656
Такива би следвало да се измият нормално на определените за тях места в долната кошница. Да не би програмата да е била къса или препаратът да не се е разтворил (капсула на малки градуси/къса програма). С како изми и на каква програма (дължина и градуси)?
[/quote
Сомат гел, автоматична програма на Бош, 2ч и 15м. Как да разбера кои места са точно за тези чинии?

# 657
15 мл са много малко  .

# 658
  • София
Сомат гел, автоматична програма на Бош, 2ч и 15м. Как да разбера кои места са точно за тези чинии?
Ами тези "рогчета" на долната или горната кошница (зависи от модела), те са за всякакви чинии, някои модели миялни имат по сгъстено и по-отдалечено за плитки и дълбоки. Ето ти един полезен линк как се подрежда: https://www.bosch-home.bg/experience-bosch/articles/dishcare/how … load-a-dishwasher
Отделно напиши в гугъл и ще ти излязат различни начини на редене.

# 659
2часа и 15 минути, не са милилитри Simple Smile Афридита, благодаря

Общи условия

Активация на акаунт