Паническо разстройство - 47

• 35 530
  • 762
  •   1
Отговори
# 120
  • Цюрих
Значи,намерих една опаковка Ксанакс.Не знам подробности,но жената каза,че ще ми я даде,за да пия при нужда.Сега стои въпросът как да го започна,дали да го започна изобщо и какво да правя с Диазепама?Трябва ли първо да го намаля до края на тази седмица,като съм пила има-няма 2 хапчета за 7 дни?Не ми харесва самолечението изобщо,но пък така не мога да продължавам! Съвети?

# 121
Значи цял живот ще сме така, ще пием хапчета и ще ни е страх! Благодаря Георги!
С едно уточнение - цял живот ще сме така и ще си пием хапчетата, само че ако ти улучат правилните хапчета има много голяма вероятност да не те е страх цял живот или поне да те е страх много по-малко отколкото в момента.

# 122
Още като стана и не се чувствам добре. Езно ми е светло, едно ми е гадно.... Объркано. Изписа ми психиатъра лексотан и циплалекс, но няма да ги пия. Мъча се сама да се справя. Просто трябва да се нормализират тия невротрансмитери. Не се отказвайте, борете се. Това е адски трудно и гадно, обаче после ще се гордеете със себе си.
Когато вече е настъпило патологично изменение в невротрансмитерите и хаотичното реагиране на мозъка, без хапчета не става. Трябва някакъв ЦНС депресант да бъде прилаган.
Минава ли някога това състояние.
Бих казал не. На 95% не минава, просто се адаптира организма към това. Мисля, че и да има физическа причина, медицината все още не е открила какво е.
Значи цял живот ще сме така, ще пием хапчета и ще ни е страх! Благодаря Георги!
Както казах се адаптира. Т.е. след някакво време спираш да усещаш проблема. И се разреждат епизодите. Ако това е успокоение, 86% от българите пият успокоителни под някаква форма - билкови, бяла рецепта и тежка артилерия. Останалите 14% са все още в ранна възраст да ги смачка стреса. Аз не вярвам, че това състояние минава, самия аз също имам кофти периоди. И днес е един такъв, но щото вчера пих повече. Но не отразявам състоянието.

# 123
На някого да му се е случвало да не приема АД 2-3 дена и да е забелязал странични реакции.Специално за Есобела питам-2 дена подред забравих да го пия и вчера вечерта имах нощно изпотяване.И като цяло дали някой е забелязал изразено потене при прием на Есобел.

# 124
  • густо майна Филибето
Момичета и момчета, нова съм за темата.
Предисторията е, че преди година започнаха проблеми с цикъла (възрастта ми е такава), и всичко ми се стовари наведнъж - шум в ушите, пищене, високо кръвно и едни кратки епизоди на смразяващ страх без никаква причина, понякога по десетина пъти на ден. Джипито каза - паник атаки. Аз съм много спокоен човек, никога не изпитвам неоснователен страх и ми е трудно да приема такава диагноза. Обяснението му, че това може да е разтоварване след стрес, също е неоснователно. Затова ми е нужно и вашето мнение.
 Усещането е като да се случва нещо на живот и смърт, разбрах какъво е физичкото проявление на израза - да те побият тръпки от страх.Губех почва под краката си. Така съм се чувствала два-три пъти в живота си, все във връзка с децата и реалната опасност да им се случи най-лошото.
 След като разбрах, че от това няма да умра Joy , започнах да контролирам състоянието, и ако се появи вече го усещам като странна тревога и студ. Кратко е, за половин минута, и после постепенно изчезва. Когато започнах да го приемам спокойно, и само като физическо усещане, доста се разреди, и забелязах, че започна да се появява точно преди цикъл, затова си мисля, че по някакъв начин е свързано с хормоните. Вече има месеци, когато не се и появява.
 Как мислите, това паник атаки ли са, и имам ли основания да потърся специализирана помощ?

# 125
Класика в жанра. Паник атаки от всякъде. Браво, че си се научила да ги контролираш. За 16г аз все още не съм се справила.

# 126
Хора, сутринта пих деанксит, обаче ме хвана нещо вирусно гърло. Мога ли да пия парацетамол сега, има ли проблем, че съм пила  деанксит по-рано?

# 127
Здравейте отново,

Благодаря ви за отговора. Аз съм като цяло човек, който си мисли, че е победил ПА и т.н имах кофти предиод преди години и 2-3 години нямах ПА. И не съм пила АД - пробвах отначалото но видях, че ме съсипват и че не е за мен и пробвах сама - и стана. За мен ключа е заангажираност, която ни носи удовлетворение. Това беше за мен работат ми и колегите в офиса, докато не ни затвориха хоум офис. Сега съм хоум и откачам. Къде от страх за Ковид и се пазя, къде от това, че с мъжа ми сме много години заедно и той не ми обръща нужното внимание, ме е страх как живи и здрави ще изкараме хоум 5-6 месеца без да се побъркам.

Това + страха от Ковид + това че изкарах/м и някакъв вирус пак ме "върна в играта". За мен единствения изход е да си пренаредим живота за среда в къщи плюс спорт на открито, но имайки предвид, че идва Зима, ще е доста сложно. Друг проблем е и това, че съм изключително социално животно, и това допълнително подстрекава ПР.

Та това, което не мога да си обесня е ПА докарват болки или болките ПА. Бях здрава и нищо не ме болеше. После ПР започнаха с високо кръвно и пулс, след което 1-2 дни не мога да спя. после спя, после не мога да спя. Поражда се един цикъл в който имам страх, че няма да заспя и това според мен тотално прецаква трансмитерите и нивото на серотонин.

Друго което обаче ми е интересно е страхът. Мен ме е страх от всичко, основно от смърт и последствие от летене със самолет, болести и безсъние, както и това да не полудея.
За капак на всичко сега се чувствам в безизходица.

ТА въпроса ми е страхът ли поражда ПА/ПР и тревожност или тревожността и ПР/Па поражда страх. Малко като кокошката и яйцето.
И как вие успявате да запазите самообладание в това време с тези болести и това стоене у дома , предварително благодаря  Heart

# 128
Та това, което не мога да си обесня е ПА докарват болки или болките ПА. Бях здрава и нищо не ме болеше. После ПР започнаха с високо кръвно и пулс, след което 1-2 дни не мога да спя. после спя, после не мога да спя. Поражда се един цикъл в който имам страх, че няма да заспя и това според мен тотално прецаква трансмитерите и нивото на серотонин.

Друго което обаче ми е интересно е страхът. Мен ме е страх от всичко, основно от смърт и последствие от летене със самолет, болести и безсъние, както и това да не полудея.
За капак на всичко сега се чувствам в безизходица.

ТА въпроса ми е страхът ли поражда ПА/ПР и тревожност или тревожността и ПР/Па поражда страх. Малко като кокошката и яйцето.
И как вие успявате да запазите самообладание в това време с тези болести и това стоене у дома , предварително благодаря  Heart
Мозъкът и биохимичните процеси в него пораждат страх, а страхът поражда всичко останало - високо кръвно, сърцебиене и т.н. В основата на всичко е мозъка и процесите които протичат в него.

# 129
Шоко, за 7 дни два Диазепама не е схема, не е прекаляване, няма какво да намаляваш. Хубаво е че си се сдобила с ксанакс. От колко мг е? Ако е от 0,25 можеш да го делиш на две и да пиеш така няколко дни сутрин и вечер. Това е толкова малка доза че нищо няма да ти се случи. Но ще те успокои. Аз пия при нужда 1 от 0,25. Само при нужда, без схеми и т.н. На теб ще ти подейства и 1/2 защото ти не си пила от тежката артилерия до сега. Два Диазепама направо не се брои. Ксанакс е по-скоро дневен транквилант, добър е, ще си доволна. Ако пиеш 4-5 дни по 1/2 от 0,25 ще те отпусне и направо го спираш без намаляване. Няма да имаш проблем да се чудиш как да го намаляваш, защото е малка доза. Като те отпусне и вече се чувстваш стабилна, след това вече може да го пиеш еднократно когато имаш нужда. Аз в момента така го пия. Горе долу веднъж на седмица, че и по-рядко. Когато се чувствам пренапрегната и не искам да се мъча и да чакам да ми мине от само себе си, или когато съм добре но ми предстои нещо което би ме притеснило, като например изпит, интервю, събеседване за работа и т.н. тогава пия предварително. Забелязала съм как всичко минава по-лесно, по-адекватна съм и се представям много по-добре, защото съм спокойна. Това е от мен като съвет.

# 130
Забравих да попитам нещо, тъй като нямам много опит с антидепресантите
Както споменах вече, бяха ми изписали Тритико 75
бях го пила 1-2-3 дни и го спрях

От вчера имам зверско главоболие и гадене с оригване. И днес не съм спала и пак главоболие. Принципно пия беналгин и веднага минава сега пих 2 + миг 410 и нищо
Мислите ли , че може да е от АД-то или няма как да имам някаква реакция за 2-3 дни и пос-ркоо е друго.

Предварително благодаря

# 131
Шокиче, махай го направо диазепама! Почвай си ксанакса! Както Сали ти каза.
Много е по-ефективен и пречистени. То свястно бензо няма де!

А, цял живот ще сме на хапове!
АД го захвърлих за винаги. Боря бензото. Че 8 години с него правим трудов стаж.
Георги каза - разходки, разсейване, секс! И поркане!

Давайте инфо за срещата. Аз утре или вдругиден трябва да отида до нас. Че къщата може да е опожарена,баща ми припаднал.
Не, че в апартамента на Наско не искам да стоя десетилетие Heart
30 години съм живяла, знам на всякъде да дойда в София!
Казах за Студентски град, че там бих могла да резервирам в едно тихо заведение.
Ако не ви водя в чалгарниците Simple Smile

Поркам 2 литра вино. От това на баща ми заграбих вчера. Само него пия. Не, че обичам много вино, но ми се услажда. Скучая, че групата отидаха на важна среща.

Май снощи много се напоркахме аз, Наско и Коцето, че се борихме кой най-добре ще пее и издокара Черната овца. Докато накрая не докарахме Звезди. И още уиски...

И тази нощ няма да е лека!
Айде, на вас спокойна!

Поздрав и самопоздрав, за този дето трети час го чакам

Последна редакция: вт, 27 окт 2020, 19:34 от Jerry F

# 132
Аз пък си взех фитнес гривна Honor 5 по съвет на Георги😁. Много съм доволна, разучавам я още, но напълно оправдава хипохондрията ми😂😂. Майка ми я изписаха, с операцията всичко е наред. Но сега имаме друг проблем-много нисък хемоглобин и висок креатинин. Той креатинин е бил висок и преди операцията. Даже моя мъж и негов колега даваха кръв, защото и правиха кръвопреливане. ЛЛ я прати на нефролог за някакъв протокол за инжекции, които иначе 2 бона👀. Не знам какви са и дали ще се подобрят нещата...
Иначе аз два дни не съм много ОК-имам замайване, усещам ниско долу в корема все едно нещо ми стърже, на моменти ми става горещо и пулса ми се ускорява... Все още изследвам и анализира дали е критическа, ПА или и двете... Поне вече не се плаша, чакам си да премине и така... То не че Ви интересува, но реших да се изкажа и аз🙄. Сега като ми спряха и хапчетата за щитовидната,само се услушвам "като свиня на кладенчова вода"

# 133
Интересуваме се от всички в групата. Нали сме си аверчета. Аз даже се притеснявам ако някой дълго време не пише, макар че логично е като не пише всъщност това да значи че е добре.

# 134
Аз пък днес отидох на контролни при ендо и се оказа че от хипер съм отишла в хипо с тсх 10
Ебаси играта
За един месец

Искам да ми дадете акъл
Лекаря каза да почвам да спирам пропранолол че хормоните са ми ниски
Пия 3 половинки пропранолол
Вика 10 дена намаляваш едната, 10 дена така и после намаляш пак
Шубе ме е да не направя адското сърцетуп
Дайте акъл как да се пробвам да намаля бета блокера
Сали каза че пие ксанакс при нужда
Поблазни ме таз идея

Общи условия

Активация на акаунт