Дистанционно обучение за учениците-Teмa 10

• 29 296
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
Това са експертни решения. Гласувания сред родители и директорски решения са абсурд. Дори и в компетентността на МОН не са - те не са епидемиолози. Да бяха се поразмърдали лятото, ни звук, ни шум нямаше от тях  3 месеца, за да осигурят едно нормално ДО, ако се наложи.

# 451
Хора, вчера след 15 дена АБ, на ММ тестът пак положителен.
Бях писала в друга тема, при голям брой цикли при тестване откриват и малко остатъчни фрагменти, сменете лабораторията и питайте на колко цикъла пускат, до 30 било нормално, СЗО препоръчва 35, което хваща  и хора, които фактически не заразяват, а при нас някои лаборатории се презастраховали на 40 цикъла.
Сменихме я, това показа.

Потресена съм от РЗИ. Току що ми съобщиха, че децата са карантина само за първия ни тест.

Сега, да отиват на училище!

Моля??? Ама кой ще ги води? Единият е ДГ, сам ли да иде? А другият аз го водя, как да иде сам??

Ми, не знам, госпожо, така ни е заповядал министърът!

Значи, смятайте!😃🌞😀

# 452
  • Майничка
Румка, да ви дадат номера на протокола за карантина на децата, съобщавате го в училище с мейл до канцеларията, копие до директор (ако има опция и през ел.дневник), за да извинят отсъствията за октомври. Иначе принципно ЛЛ има право да издаде бележка със задна дата, на база протокола.

# 453
  • София
Скрит текст:
Изглежда разумно, но на практика зависим от директора. Ако е някой дарвинист, докато се накани ще има тежки последствия. Да не говорим за анкетния принцип, който е нелеп.

Щом нещата ще се решават на парче, трябваше да дадат възможност и на родителите да оставят децата у дома без санкции. Редно ли е здравето на моето дете и семейство да зависи от концепциите за живота и смъртта на родители , каквито имаме и в тази тема, ако са се паднали в класа ни?

Това е дълбоко погрешна стратегия. Решенията трябва да се вземат от овластените, спрямо ситуацията в страната. Иначе какво се получава - в едно училище нямаме много заболели, чакаме да станат много, та да вземем мерки. Не разбрахме ли, че това е именно пътя към омазването, в което сме сега.

Иначе за какво точно им плащаме на овластените е тук въпросът. Плаща им се именно за да вземат решения - дори и когато решенията не са леки. Не за да се държат като нискокачествени ветропоказатели.

# 454
  • София
Румка, няколко страници по-назад писах, че и аз имах такава информация от РЗИ. Родителите под карантина, но "Дечицата не може да ги спрем от ясла". Това е точния цитат. Но съфирумките ме изядоха, че давам невярна информация.

# 455
  • Ямбол
Ти още ли не си разбрала, че карантина не е равно на болен?
Румка беше болна, карантината е минала, прави тест на децата си и ако са минус, отиват на училище.

# 456
  • София
Ти още ли не си разбрала, че карантина не е равно на болен?
Румка беше болна, карантината е минала, прави тест на децата си и ако са минус, отиват на училище.

Единия родител беше в болница. Според теб дали е бил болен. Не ми отговаряй!

# 457
  • София
Да, родителят може да боледува и 1 месец у дома. Детето е карантинирано 10 дни, като контактно на родителите си. Ако се чувства добре и няма симптоми е свободно от карантина по всеки смисъл.
Ако има симптоми, могат само родителите да го задържат у дома.

# 458
Румка не вярвам да тръгне сега да прави тест на децата. Те се водят контактни, а родителите болни. Карантината на едните е по-дълга от тази на другите. Кой ще ги води тези деца на училище, градина?

# 459
Аха, именно, и аз това попитах? Как физически ще отидат? А и къде остава етичната страна на въпроса? Останалите деца в класа, и техните родители - дали ще са защитени от моите?

Аз бих ли искала такъв случай да се случи с моите деца, ако друго дете с двама болни родители, идва на училище??

Честно ви казвам, това не е редно от никакви гледни точки.

Благодаря ви за подкрепата. Аз, междувременно се успокоих. Изпих едно кафе, поспах малко следобяд и реших, че още 2 седмици ще изтърпя. Макар че кипя от енергия, ще се справя Wink

# 460
  • София
Яслите имат доста дни по домашни причини, май 30, дали няма да е решение?

# 461
  • Бургас
В яслата и градината може да не се представят никакви бележки ако родителя не взема детски. Поне ние бяхме така. Въпроса е, че болния родител трябва да излезе от вкъщи за да закара детето. Освен това каква е гаранцията, може днес това дете да е отрицателно, но след дни да прояви симптоми, ако родителите продължават да са заразни.

# 462
При нас и ДО вече няма по някои предмети. Част от учителите са болни до степен, да не могат да преподават от дома си.
Ситуацията болен родител да трябва да води дете до училище или градина няма да коментирам -малоумно е.
Хич не е по темата, но във въпросното училище не сме имали родителска две години. Две думи в Школо-няма, мълчат. Три думи за карантина няма-пак мълчат. Води се, че учат, в началото присъствено, когато половината класове бяха болни и не учеха, сега откакто минаха гимназиите на ДО 70% от учителите са болни и явно зле, защото не могат да се включват вече в ДО.
На фона на това, трети ден най-важните новини са изборите в САЩ.
Иначе развълнувани майки реват колко е важно присъственото, на всяка цена, и ковида е конспирация.
На ви една конспирация сега, без учители. И те ли си измислят, че са болни? И на тях ли са им платили да се пишат позитивни? Леко грипче ли?

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 08:16 от фаастък

# 463
  • София
И преди писах, че родителите в яслата крият, че са болни. Щом крият за състоянието си какви може да ги спре да заведат децата си. Директорката не получава никаква информация за болните родителите и решението дефакто остава в ръцете на родителите.

# 464
В нашето училище учителите са присъствено, засега болни няма.
В Школо бг получаваме навременна информация.
В Teams, децата имат групови консултации онлайн за всеки предмет, разпределени седмично.
Пак там се публикуват домашните.
Родителски срещи имаме минимум два пъти на срок.
Също така, индивидуални консултации  учител-родител, могат да се заяват по имейл към учител, и пак са онлайн.
В ето такива извънредни ситуации си проличава как се управлява училището и дали директорът си върши работата. Добрите и съвестни директори изградиха добра среда в училищата. Други родители са ми споделяли, че много прехвалени училища, въобще не се управляват добре.
В крайна сметка всеки родител има право да се съгласи/не се съгласи с ДО,водейки се от личните си аргументи.
В нашият клас повечето родители са ЗА присъствено, не мисля че са конспиративно настроени за Ковид-а, или са безотговорни. Действията според ситуацията,локално, са най доброто решение засега.
Има училища без болни и карантинирани.
Училищата,където масово са болни, директорът носи отговорността да ги затвори. Защо не реагира е друг въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт