Дистанционно обучение за учениците-Teмa 10

• 29 283
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
Колега ни сподели, че при съпругата му, детска учителка, има трима болни учителки. Директорката ги е предупредила, че ако се обадят моментално ги уволнява. Колегата познавам много години, сериозен, възрастен мъж, никога досега не съм го хващала да лъже, така че съм склонна да му вярвам.

# 571
.... където е вървяло пролетта, ще върви и сега.

А дано, ама на дали.
Титулярите са болни и не е ясно нито дали ще се оправят, нито колко време ще отнеме това.
Новото ДО няма как да е като пролетното.
С тези вопли за присъствено , нищо чудно след месец пак да сме в настоящата ситуация - без учители. Само дето времето си тече само в упражнения без вземане на нов материал.

# 572
На много места се прикриват случаи. Не се посочват всички контактни лица, за да има кой да работи. Училищата не качват информация за епидемичната ситуация на сайтовете си.

# 573
  • София
... ами всеки говори от собствения си опит. При нас върви.

# 574
  • София
Току що ни информираха от Школо, че според резултати от анкетата, 60 % от родителите искат присъствено. Така че ние си оставаме присъствено, независимо, че липсват ключови учители.

# 575
Току що ни информираха от Школо, че според резултати от анкетата, 60 % от родителите искат присъствено. Така че ние си оставаме присъствено, независимо, че липсват ключови учители.

А дали е така...Ето за това централно, а не локално трябва да се вземе решение!

# 576
  • Бургас
С тези анкети директорите-дарвинисти си вързаха гащите.

# 577
  • София
В общи линии, точно това се случи: вързаха си гащите, че родителите сме допитани. Оттук насетне написаха, че ще ни затворят само с решение отгоре.

# 578
Това е демократично решение. В крайна сметка, ако наистина по-голямата част от родителти не се приесняват, защо да затварят училището.

# 579
Това е демократично решение. В крайна сметка, ако наистина по-голямата част от родителти не се приесняват, защо да затварят училището.
Пънки, това е експертно решение, няма демокрация в такъв случай. Не може хора неспециалисти да определят как да се управлява пандемия.

# 580
  • Бургас
Това е криворазбрана демокрация. Все едно да пуснат национален референдум искламе ли да НЕ плащаме данъци. И мнозинството ще гласуват с ДА. И ето, спираме да плащаме данъци, защото това е демократично решение.

# 581
  • Варна
Пънки, това е експертно решение, няма демокрация в такъв случай. Не може хора неспециалисти да определят как да се управлява пандемия.
Точно. Щото после същите тези неспециалисти ще викат "къде е държавата, защо не можем да се доредим до лекарски преглед и до болнично лечение". Ми как ще можете?

# 582
Това е криворазбрана демокрация. Все едно да пуснат национален референдум искламе ли да НЕ плащаме данъци. И мнозинството ще гласуват с ДА. И ето, спираме да плащаме данъци, защото това е демократично решение.

Доста близо всъщност до ситуацията...понеже има родители, на които ДО не им изнася, хайде ще изчакаме да окапят и децата, а учителите да се "застрашен" вид! Всъщност обаче тази демокрация май не е точно демокрация, дано не прерасне и в геноцид.
Доста случаи вече има тинейджъри да го карат доста трудно този вирус, доста млади хора си загубиха и живота, но демокрацията на заетия родител е приоритет!

# 583
  • София
Не знам, много ми е притеснено, тъй като имам външна информация, че всъщност хич не е розово положението при нас. Адски ми е притеснено. Също така изобщо не съм сигурна колко ефективен ще е учебният процес. Липсват наистина доста учители.

# 584
  • София
Пролетта дъщеря ми беше основно асинхронно.
Сега разликата е от небето до земята. Часовете си текат нормално, дори дъщеря ми казва, че така и е по - тихо, отколкото в клас. И си учи съвсем прилично.
С което не искам да кажа, че предпочитам дистанционно в нормална ситуация.
Но сега за мен е абсурдно да се върнат в училище. За София. А ще ги върнат. Днес трябваше да правят тест, учителката им казала, че ще е другия петък в клас.
Наистина не знам кой ще им преподава. Само от на дъщеря ми учителите има трима с Корона. От децата има 4 с Ковид в семейството.
Наистина недоумявам.
Сравнява се често с присъственото във Франция. Ами вижте какво пише Бояна в другата тема. Вече и там голяма част минават дистанционно. А прословутите балони там дали имат нещо общо с тукашните?!
И пак повтарям-- по- добро от присъственото няма. В нормална ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт