Дистанционно обучение за учениците-Teмa 10

• 29 179
  • 751
  •   1
Отговори
# 705
irene не е опция да си спираш детето от училище. Така губите само вие.

Така е, но какви са ми вариантите?
Личната няма да ми даде бележка, имам право на 3 дни от класен и 7 дни от директор. Не може да трупа неизвинени, не знам на колко има право. Давайте други идеи.
Има вариант за спиране за 30 дни.

# 706
  • Бургас

Има вариант за спиране за 30 дни.

Какъв е той?

# 707
Sparkles, ако знаеш колко много ми се иска да имах възможността и да заставя всички "смели" души като теб на задължителен доброволен, да речем едномесечен, труд в ковид отделенията - но така, с една платнена маска, не със защитно облекло, та да имате прекрасната възможност да докажете колко е безопасно това преувеличено грипче. И без това със сигурност там има нужда от помощ! И без това така ще симулирате прекрасно условията на дифузното разпространение в училищата. И после бас залагам, ще започнете да мислите с главата си.
Толкова се радвам,че хора с подобен тип мислене никога няма да имат реална власт, за да изпълнят заканите си да стигматизират и наказават другомислещите. Мечтите за "заставяне" биха били актуални в други времена, преди десети ноември.

Голяма част родителите са ЗА присъствено обучение, заради образователния интерес на детето.
В ДО часовете от 45 минути,стават на 30 минути. Ако сметнем шест учебни часа по 15 минути загуба - 90 изгубени минути....

Всъщност съвсем скоро вероятно ще има задължително командироване на лекари в ковид отделения без да могат да отказват. Чух на последния брифинг да се говори за това. Лекарите няма да имат право на отказ, учители и деца са в среда, която пряко ги застрашава, а някои броят минути образователен процес...

За мен пък този тип  мислене е страшен.

# 708
Ако се мине сега на ДО за всички и възрастните драматично намалят излизанията си- без заведения, до магазина веднъж седмично и на.работа с маска през цялото време - ще може да ограничим нещата и да се върнем в класните стаи с някакви мерки.

Обаче да очаквате от мен да стоя по 8 часа на ден с маска (което правех и се свиква), общувайки  в близък контакт с десетки деца без маски, а  останалите да твърдят как се задушават и им е невъзможно да не ходят до магазина по 300 пъти, защото им се е приел шоколад точно сега... нещо не ми се вижда справедливо.
Ако ще е присъствено- сериозни мерки за всички, а не учителите на заколение.

Последна редакция: сб, 07 ное 2020, 16:08 от Alyssa

# 709
  • Варна
Естествено! Аз работя сама в стая и понякога стоя с часове с маската, еми не се задушавам! Съвсем възможно и поносимо е.

# 710
Не желаят, защото сред тези "всички" има мнозина, които искат присъствено. Много от учителите също са ОК с присъственото. Взема се предвид желанието на мнозинството.

Ще бъдеш ли съгласна, ако мнозинството реши да те линчува, просто защото не ги кефиш?
Не подлежи на коментар, защото ОЕСР е дадено като възможност.

Не питам това, питам дали би била съгласна мнозинството да решава, ако мнозинството иска да те линчува.

# 711
...о.
Ако ще е присъствено- сериозни мерки за всички, а не учителите на заколение.
Това при положение, че всички сме с равни права.
Обаче както видяхме пролетта, правата на неосигурената  кака Кинка да се прибере от Майната си и да не спазва карантина, а да обиколи където и душа поиска, бяха по-приоритетни за нашите управляващи от правото на детето ми да се разходи в парка след месеци у дома. Моето право бе да споделя пряко волята си  с нея правата си на здравно осигурен , та да я излекуват безплатно.
Според народните избраници така е справедливо и редът е такъв.

# 712
  • София
Winni_, не разбирам аналогията ти. Няма как да ме линчува мнозинството за нещо, за което ми дава избор. Двете концепции са несъвместими.

# 713
Mamamari, съгласна съм на теория. На практика обаче какво се получава -" няма сложа маска докато леля Гинка не сложи"- и всички са без маски и заразата си върлува.

# 714
Winni_, не разбирам аналогията ти. Няма как да ме линчува мнозинството за нещо, за което ми дава избор. Двете концепции са несъвместими.

Не правя аналогия, а тествам принципа, който защитаваш, а именно - мнозинството да решава. Но подозирам, че ако мнозинството не се смяташе на безсмъртно или не разчиташе на развиването на колективен (стаден, аккто директно някои го превеждат имунитет, веднага щеше да писнеш да личните ти права.

Също така, колко родители трябва да споделят, че просто не им дават да запишат децата на ОЕСР, за да престанете да го използвате като довор. Детето на Irene Adler даже са го разпитвали пред класа, типично по комунистически.

# 715
  • София
Скрит текст:
Андреа,
Много съм съгласна, проблемът е, че и тези, от които зависи решението на централно ниво явно не вдяват и предпочитат популисткото решение. Имам чувството, че учители, родители и т. н. не се разглеждат като човешки същества, а като някакъв си там неодушевен ресурс. Имало достатъчно учители да запълнят липсите, моля ви се. Това ако не е престъпна наглост и безогледност не знам какво е. Това са хора, бре, не роботи!!!! Как решихте така бездушно да ги жертвате????

Хората СА ресурс от гледна точка на една държава. А за държава с такъв катастрофален отрицателен прираст - твърде ценен ресурс. Уви, това не се разбира твърде добре от управляващите... за тях те са просто потенциални избиратели и дребни пречещи на избирателите неща (това са децата).

# 716
  • Бургас
И разпитването на детето ми да ви кажа постигна жилания от тях резултат. Сина ми каза, че вече не иска да е ОЕСР, за да не е различен от децата. И мъжа ми не иска, защото смята, че учителите ще го нарочат, ще му правят проблеми и нарочно ще му пишат по-ниски оценки.
В момента съм в една патова ситуация и съм се оставила на течението. Отделно имам и проблеми на работа. Колегите ми не искат да работим хоумофис (ние сме едни от малкото привилегировани, които могат да изнесат цялата си дейност от вкъщи без никакви проблеми), защото ами то всички ще го минем и трябва да гледаме позитивно и какво толкова, хора умират от други болести всеки ден и абе не е толкова лошо положението, те сега ги надуват бройките за да вземат пари от Европа. Това са интелигентни хора... уж.

# 717
  • София

Не правя аналогия, а тествам принципа, който защитаваш, а именно - мнозинството да решава. Но подозирам, че ако мнозинството не се смяташе на безсмъртно или не разчиташе на развиването на колективен (стаден, аккто директно някои го превеждат имунитет, веднага щеше да писнеш да личните ти права.

Също така, колко родители трябва да споделят, че просто не им дават да запишат децата на ОЕСР, за да престанете да го използвате като довор. Детето на Irene Adler даже са го разпитвали пред класа, типично по комунистически.
И кой точно линчува мнозинството, че толкова се докачи? Joy

# 718
Аз съм учител и ще ви разкажа как е в клас. 26 деца седят рамо до рамо без маски в часовете. В междучасията тичат, викат, смеят се, прегръщат се - пак без маски. Болшинството учители носят маските под брадичката и влизат от клас в клас. Ако има болен учител, се пише, че е бил с маска и класовете, в които е влизал не се карантинират. Има доста болни деца, но не се тестват, защото им минава бързо и казват, че е някакво леко вирусче.  Родителитеж явно нямат възможност да задържат дете с леки симптоми вкъщи и то си посещава училище. Най-вероятно в училищата е пълно със заразени деца, но НЗОК няма средства да ги тестват. Съответно и бройката на заразените се покачва всеки ден според статистиките. Дори всички да сме с маски, ако в училищата не е въведе задължително носене на маски навсякъде,  в класните стаи включително, няма да има намаляване на заразените лица.

# 719
  • Варна
Никой не линчува мнозинството, кой и кога е казал такова нещо? Казваме, че е тъпо и безотговорно мнозинството да решава въпроси, от които хал хабер си няма
Emi2019,
Така е и това всички го виждаме. Но понеже мнозинството врещи за погазените си права това е положението. Управляващите удобно се правят, че всичко е цветя и рози и толкоз.

Общи условия

Активация на акаунт