В ЮНСКОТО Tумбаче Расте Близначе или Раче (Тема 2 - 2021)

• 46 051
  • 722
  •   1
Отговори
# 195
Днес бях на първи преглед. За момента всичко изглежда ок, отговаря на 7г.с,има си пулс, ембриончето е в матката. След 2 седмици ще ме запишат на ЖК.
С този бум на заболели се чудя какво да правя с рабоата. В нашата фирма офисите са от онези модерните без прозорци и сме много хора. Мисля да моля да оставам да работя от вкъщи или директно взимам болничен.
С яденето аз съм мн зле, от всичко ми се гади, ям предимно запечени сандвичи, айрян и май толкова.
Лека вечер дами 🙂

# 196
Аз имам рядко много много гъсто бяло течение, което и преди имах с предишните ми успешни. Четох, че е заради повишените хормони.

Мен също ми тежат гърдите, понякога усещам това чувство все едно млякото ми ще тръгне всеки момент когато гърдата в препълнена ..

Относно храната - един ден ми се яде супер много, а на следващия ден ям 2 хапки и всичко ми се обръща. Засега съм си на същите килограми както започнах.

Друго усещам, реве ми се постоянно... всичко ме разстройва, доста съм чувствителна както и физически... леко някой да ме докосне и превъртам... ужасно ме боли, а по принцип съм доста издържлива относно болка (както казва мъжа би, от злобата било ☺😂)

И последно...
имам 2 момичета (2 бременности) и още в началото кожата ми ставаше прекрасна и гладка и просто много се харесвах, а сега съм постоянно изприщена по лицето, странно е...

Вие Как сте?

# 197
Хей, момичета. Относно храните и гаденето - ееедва смогвам един път на ден готвено да ям и после часове се боря с гадене..хаха, кошмар. Само кисели плодове са ми в главата. В началото умирах за оризово мляко( не ми понасят млечни и ги избягвам доста)а вчера като отпих и го изплюх Grinning. Обаче от 2 дни как ми се яде киви...направо вечер в 8ч като по часовник ми се дояжда. С готвенето трудна работа - и от силни миризми ми става лошо. Днес на обяд ми се прияде мноого баница с леща ( и месо не ям ), направих я и ми се отдяде Grinning. Иначе бебо върви с 3дни напред, а витамините ми са над норми и с доц. Русев не бързаме да почвам да пия. А как сте с енергията и тренировките? Преди тренирах 5-6 пъти седмично с желание, сега пряко сили 3 пъти.. все ми се лежи и спи. Бях за един ден вчера в ендокринологията на Майчин дом , заради проблеми с надбъбречните жлези и ще почвам пак кортикостероиди ( и преди ги пиех до бременността ) и се убих от четене за тях и бременността, голямо психясване падна.
Относно болките в гърдите - има дни, в които нищо не усещам и се панирам, а на следващия блуза не мога да облека от болки..явно е на моменти. И изкарах една настинка да един ден,слава боге мина бързо без лекарства, но се скъсах  да пия сок от лимони с мед и парчета джинджифил, голяяма вкусотия Grinning

# 198
  • София
И друго ми е любопитно. Вие към момента как сте с храненето, килограмите. Какво в момента постоянно ви се яде и какво отвращава?  Аз от тази седмица започнах със сериозното гадене и повръщане и от почти всичко ми се гади. 😀 😀Единственото което мога да ям е макарони със сирене и някои плодове, нищо друго. Направо е ужасно. Предполагам, че е нормално, но ми е интересно как протичат нещата и при вас. 🤰
Аз, както казах по назад, имах ужасно сутрешно и вечерно гадене. По време на него ядях единствено тесто и плодове, само да ми замирише на нещо и ми се обръщаха червата. Вечер не можех да вляза в кухнята. Даже взех да връщам кг, което е много нетипично за мен. С хомеопатията бях добре 3 дни, сега се надявам пак да ми стане зле, за да се успокоя малко. Гърди рядко усещам попринцип. Иначе ми се яде повече кисело, а иначе съм маниак на тема сладко. Освен това кожата ми е ужасна, с дъщеря ми кожата ми беше блестяща, ама то зависи и от организъм явно. Иначе не съм чувствителна, макар че първото ми предположение, че съм бременна след като се разревах на една книга...на веселата част!

# 199
Аз имам вечер гадене...гърдите ме болят,излезнали са ми страшни вени 😃 вие ми се и леко свят,имам и подежи. По принцип Обичам сладко,мога да ям и по 4 шоколада на ден,сега ям по задължение,колкото и смешно да звучи. Не ми се яде въобще,даже като си помисля ми се повръща...Абе всичко бих изтърпяла само бебето да е наред и юни месец да си го гушна. Ако ще и по цял ден да повръщам. 😃

# 200
Аз гадене почти нямах, само малко в началото от месото. Тегли ме на солено и тесто. :/ От няколко дни и много салати.   Гърдите ме болят и сънливост следобед, едвам издържам на работа. Най- лошото е косата. Страшен косопад и много бързо омазняване. Ще стана слонче, усещам. Само да е живо и здраво човечето ми, всичко ще понеса.

# 201
а има ли изобщо някой, на който да му се прияжда сладко? Май масово сме на кисело/солено Blush

На мен 🙂. Без млечен шоколад за десерт след вечеря,  трудно минавам. Засега успявам да се спра на половин. Днес нападнат едни вафлички, докато не ми стана тежко не успях да ги оставя.

# 202
И аз съм на сладко и тесто.. за другото лято ще заприличам на шамандурка ако така продължавам Joy
И нз някои бременни се разхубавяват, а аз приличам на тийнейджърка, излезнаха ми ситни пъпки по цялото лице.
Но от всичко най-много ме мъчи вечната умора ама да е здраво бебчо пък другото ще го търпя Heart

# 203
Аз направо се чувствам като развалина. Мога по всяко време навсякъде само да си затворя очите и да заспя. Температурата си продължава, гади ми се от всичко, нямам желание за нищо. 😶😶

# 204
Трагедията с външния вид при мен е пълна. Започна много силен косопад. Косата ми се омазнява бързо и гладката ми кожа стана грапава.
Не ми се яде нищо, но ме влече солено.
Аз пак имам тъпи менструални болки. Някой друг с такива?

# 205
Аз също съм с тежест, не мога да кажа болка точно, но усещам тежина долу все едно ще ми дойде..  но май с последващи бременности това е нормално... дано е ..
Ralexa, ти кога започна да усещаш движенията на 3тото ти бебче, беше ли по-рано от второто? Може и затова сега да си толкова чувствителна сега Simple Smile

# 206
Добро утро!
Как сте?
Ралекса, аз вчера такива силни болки имах вечерта, че обмисля да ида до болницата (предната бременност пак имах и ходех, биеха ми но-шпа и минаваше), сега обаче не ми се ходеше и пих 2, никакъв ефект, изчаках да минат няколко часа и пих още 2, та ме отпусна.
Тази сутрин гаденвто е направо епични, след малко трябва да тръгвам на работа, като парцал съм...
Вече едвам дочакам сряда, да дойде време за преглед!

# 207
Здравейте,
Записвам се и аз с термин 27.06. Вчера бях на първи преглед и всичко изглежда наред. Днес сутринта си пуснах и излседвания (кръвни и урина). Лекарката ми предпочете да ги пуснем по-рано, тъй като се притеснява да не се усложни още повече ситуацията с COVID.
Вие как приемате мисълта за евентуално заразяване? Притеснявате ли се? Ние работим от вкъщи, но не мога да огранича изцяло контактите. Все пак ходим до магазина, виждаме се най-малкото с родителите (които също се срещат с други хора). Някак си не го виждам да живея под похлупак още близо 8 месеца.

# 208
  • Замък сред облаците
Здравейте пак и от мен!
Аз идвам да се похваля и оплача от някакви дреболии Smile
Днес си смених ЛЛ най-сетне, за да взема направление за майчино здравеопазване. Всъщност си смених адреса в София и съответно минах към джипито на половинката и родителите му. Очарована съм, хора!!! Човекът е разкошен, предразположи ме отначало, супер ефективен и ми обясни как в момента и до 45 дни след раждане не се плащат потребителските такси по каса за прегледи и т.н. Пита ми дали съм си избрала лекар, обясних че ще се следя по НЗОК при една и ще раждам другаде и че засега съм хвърлила око на Гагова, оказа се, че неговата голяма щерка преди години именно Гагова я е израждала и я препоръча и той от гледна точка на татко. 

Иначе сутринта ме сряза два пъти рязко отляво - единият път кихнах, втория път се навеждах да вадя закуската от фурната. Май матката вече е порастнала достатъчно, за да създава такъв дискомфорт.
И другото, което ми прави впечатление, е, че съм почнала да забравям и се разсейвам лесно. Не че и преди не съм била разсеяна, но сега осезаемо е в повече. За капак си забравих дуфастона снощи и тази сутрин. Разчитах, че имам блистер в офиса, но съм го приключила вчера. Ще го пия довечера, то се е видяло, ама просто.....като овца съм заблеяна Grin

# 209
Добре дошла Мира Simple Smile Няма как да живеем под похлупак нито 8-9м нито по принцип за съжаление. Явно трябва да се научим да живеем с вируса доста време. Аз гледам да съм сравнително спокойна. Спазвам всички мерки, пазя се от тълпи с хора и така. Каквото е писано, това.
Аз днес бях да се запиша на МК. Всичко мина добре, доктора ми назначи изследвания, които ще направя в понеделник, че вече бях закусвала и исках да са по-точни на гладно.
Интересното е, че на ултразвука сега излиза че съм в 11 г.с точно, а предния път бях с 3дни назад от моите сметки.. Сега съм с 4дни напред от моите сметки. По моя календар съм 10г.с и 3дни
Да се притеснявам ли според вас? Току виж ви изпреваря и родя през Май Grinning
Иначе пак чухме сърчице и всичко изглежда наред.
Докторът ми препоръча МЦ Фемина за БХС и реших да му се доверя и си записах час там. Пък и работят в събота, което мен много ме устройва. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт