Кралски работи и клюки - ноември 2020

• 63 970
  • 1 697
  •   1
Отговори
# 1 500
Кейт от последната и изява:

# 1 501
  • Пловдив
Не съм ви чела Хич...

Само да кажа - харесах едната визия на Мери (обувките й)...

До колкото помня хемофилията е болест на кръвта, само при мъже, но скорошни изследвания сочат, че и жени носят гена...
Хич не са скорошни, учили сме го в училище през миналия 20 век.

# 1 502
Не съм ви чела Хич...

Само да кажа - харесах едната визия на Мери (обувките й)...

До колкото помня хемофилията е болест на кръвта, само при мъже, но скорошни изследвания сочат, че и жени носят гена...

Още преди 20 г. учехме в училище, че хемофилията се предава от майките на синовете, като и косопада. Просто при мъжете се изразява болестта, а жените само я пренасят.
Освен политическите мотиви на руското императорско семейство за свързване на Николай II с дъщерята на графа на Париж, претендент за престола на Франция, тогава вече република, една от основните причини за нежеланието за брак между тогавашния престолонаследник и Алис е била именно хемофилията, която тя може да донесе.
За съжаление Александър III вследствие на стари травми се разболява лошо и бързо и предвид възможността Николай да седне на престола все още неженен, родителите му с половин уста се съгласяват на този брак. Не знам, дали знаете, но сватбата е направена на бързо, около месец след смъртта на баща му.

# 1 503
  • След завоя в дясно
Причината е, че в гроба на Романови намират останките само на Николай, Александра и три от дъщерите им. Потвърждават това чак през 90-те, чрез ДНК. А след 2000г. намират и гроба на Алексей и Анастасия и тогава молят Филип за ДНК и доказват, че са те.
Само, че как доказват коя дъщеря коя е...
По размера на костите.
Алексей и Анастасия са открити погребани на известно разстояние от другите, но в същият район. Теорията, е че тези натоварени със задачата да свършат тази работа го направили просто от немарливост или им е тежала много каруцата.
Самозванката на Анастасия доколкото съм чела е от полски произход. Успява да убеди една от далечните царски роднини, че е успяла да избяга от болшевиките. Роднината е виждала само веднъж и то като малка Анастасия и съответно има съмнения, но самозванката успява да я убеди, като и споделя информация, която само най тесния кръг от царското семейство знае. Съответно госпожата и отпуска определена сума пари, за да преживява. В крайна сметка самозванката се оказва много опитен лъжец.

# 1 504
Причината е, че в гроба на Романови намират останките само на Николай, Александра и три от дъщерите им. Потвърждават това чак през 90-те, чрез ДНК. А след 2000г. намират и гроба на Алексей и Анастасия и тогава молят Филип за ДНК и доказват, че са те.
Само, че как доказват коя дъщеря коя е...
По размера на костите.
Алексей и Анастасия са открити погребани на известно разстояние от другите, но в същият район. Теорията, е че тези натоварени със задачата да свършат тази работа го направили просто от немарливост или им е тежала много каруцата.
Може би е така, просто момичетата не са ли с много малка разлика по между си. Анастасия ли беше най- малката от дъщерите?

# 1 505
Много интересни неща споделяте за руското царско семейство, благодаря.
Аз съм се зачитала преди време за нерадостната съдба на принцеса Анастасия и съм дотам с тях.

Мегън и Хари са празнували Деня на благодарността с Дория.
https://www.harpersbazaar.com/celebrity/latest/a34797512/meghan- … 20-doria-ragland/

Превод с Гугъл:
"Те ще имат спокойна вечеря у дома и с нетърпение очакват да празнуват първия си американски Ден на благодарността в Щатите като семейство." Източникът продължава: "Те планират да се насладят на домашно приготвено ястие с традиционни ястия на Деня на благодарността, включително рецепти, приготвени от пресни зеленчуци от тяхната градина."
Според People майката на Меган, Дория Рагланд, се присъединява към Съсекса за празника, тъй като живее наблизо в Лос Анджелис. Източник каза на изданието: "Те са много щастливи ... Арчи процъфтява и расте бързо. Като семейство прекарват часове навън."

Последна редакция: пт, 27 ное 2020, 11:21 от Анонимен

# 1 506
  • Варна
Че той не мина ли вече?

# 1 507
Роклята я е носила и преди

А, ето я и Керъл през 2010

И блейзъра на Зара

Има и едно видео с червен пуловер

Обявяват резултатите от всеки въпрос чрез отделно видео.

Последна редакция: пт, 27 ное 2020, 11:19 от TinoTino

# 1 508
Красив колаж - булките на Уиндзор:

# 1 509
Че той не мина ли вече?
Вярно, че е минал вчера.
Коригирах се в минало време.

Страхотен е колажът с булките. Flowers Hibiscus

# 1 510
Коя е тази Сара, представена като булка до Ан? Сара Фъргюсън е отдолу.

# 1 511
  • Sydney
Жени също могат да са болни от хемофилия... и това ли сте го учили в училище... Що се заяждате?

Отдавна се каня да спра да чета и пиша в темата, май момента настъпи...

# 1 512
  • Пловдив
Коя е тази Сара, представена като булка до Ан? Сара Фъргюсън е отдолу.
Мисля, че е Сара Чато, на принцеса Маргарет дъщерята.

Жени също могат да са болни от хемофилия... и това ли сте го учили в училище... Що се заяждате?

Отдавна се каня да спра да чета и пиша в темата, май момента настъпи...
Това е изключително рядко. И също се учеше в училище през 20 век. Не се заяждаме, а приеми, че не си права.

# 1 513
Янтра, благодаря.

Права си, но, както казваш, е много рядко. Въпросът беше, че жените  предават гена на болестта на децата си. Не се заяждам.

# 1 514
  • София
Харесва ми бялото сако на Кейт, мислех че и синята рокля, но първо я видях на телефон. Сега вече от тези снимки - не.

Общи условия

Активация на акаунт