Фермата сезон 6 Тема 9 /02.11-08.11/

• 70 642
  • 1 928
  •   1
Отговори
# 300
По тазо логика можем да обвиним и Милена, че се възползва от лична трагедия, защото и тя разказваше за проблема с бременността си. Как са я карали да прави аборт, страха че ще се роди дете с увреждания. Тя също го разказа, но никой не я жегна повече, никой не го спомена повече този проблем.

Тя го разказа само пред Асен, мисля.

За мен Милена не е злобна, но определено има някои глупави постъпки. Или по-скоро тромави и нескопосани до степен да граничат с глупост. Не ѝ се получават нито шегите с Боби, които, сигурен съм, в нейната глава звучат освен смешно и доста приятелски и закачливо, нито речите и изказванията ѝ, които си е мислила, че понеже на нея и звучат логично, то всички веднага ще разберат. И когато това не стане, тя се опитва да обясни и затъва по-надълбоко. Не ми казвайте, че на никой от вас не се е случвало, когато сте премисляли нещо да ви се е струвало супер логично и издържано до момента, в който го изречете. Нейния проблем е, че е приела ролята на "борец за правда" и си мисли, че всички ще я подкрепят, само защото се изказва срещу нещо, което тя възприема като несправедливост. Така беше и в случая с незачитането на вота от Кустев и с намалените цени за Боби след нейното фермерство. Същата логика следва и в подкрепата си за Поли и в 'сблъсъка' си с Ангел и Нядя. Тя е мислила много върху отношението на двамата към нея и бидейки неспособна да разбере тяхната антипатия (тъй като според нея, подбудите ѝ са чисти и в името на справедливостта) е стигнала до заключение, което ѝ се е видяло правдоподобно и обясняващо тяхното държание. Разбира се, то е далече от действителността, но за момента, тя дори не се е спряла да се замисли, колко логически пропуски има такова обяснение, защото е по-важно да се противопостави на тази "несправедливост", разчитайки, че всички веднага ще я разпознаят като такава. Абе накратко, малко е като "слон в стъкларски магазин" в общуването си Милена. За нея, сигурен съм, праволинейността и прямотата са по-висши добродетели от състраданието и емпатията.

Разбира се, може да не съм прав в поредния любителски опит за психоанализа, но това е моето мнение. И в никой случай, не е оправдание за дъжанието ѝ, а по-скоро опит да си обясня, как някой може да е толкова саморазрушителен.

# 301
Катрала, май и Данчо още във визитката си говори за своята мъка, не само Надя.

Няма какво да се заблуждаваме, много грозно се изтърва Милена - правейки уж психопортрет на "чудовищата" Надя и Ангел, реално се опита да обясни на съфермерите и на зрителите Защо Те се отнасят зле с нея. Защото те с другите май не се държат така?! Или?
Както и да е, изтървала се, глупачка, но после продължи да убеждава този и онзи в правотата си. И дори да е така, кое ти дава право да ги съдиш?!

Като те поочука животът, ставаш обикновено доста циничен, по-рядко смирен, но това да си мои виждания и не ги налагам на никого.
Преди време някой тук нарече Надя жестока и безсърдечна, защото не се впечатлява, когато ѝ умре някоя кокошка или друга животинка..  Та тя е преживяла загуба на дете, нищо не може да се сравни с тази болка... та, нормално е да приема спокойно смъртта на някое пиле или пале.

# 302
Абсолютно точно казано, Смиляна! Тя търси причината да не я харесват в другите и в починалите им деца, а не в собственото си държание. Толкова е безгрешна милата.

# 303
  • London
Да.... Но всеки показа децата си, няма как да покаже неговото и да не се наложи да каже 5 думи, защото очевидно нещо му има. И в този ред на мисли не смятам, че на хора като мен и Данчо ни е по-леко....с деца със специални нужди. Но на Данчо не му е изписано на фейса всичко това, което е хубавото.... Човек сам избира как да изглежда, потъващ кораб или такъв порещ вятъра.

# 304
Кат, не можеш да знаеш на нейно място какво би казала. И по-добре...
Аз силно подозирам груба намеса на продукцията в инфото за визитките. Вероятно са чоплили и ровили да разберат защо аджеба е хукнала на село Надя. Тя може да е злобна и всякаква, но не е оплаквачка. Ачо и той.
Всъщност на много хора открай време се случват такива неща. Баба ми е загубила първото си дете -без упреците, че е виновна тя. Серт човек беше. Но беше преживяла и една война. Така че не знам кое я караше да не показва чувствата си. И всъщност много от познатите и роднините ни имат такива загуби в историята на рода си. Не вярвам някой да използва една такава случка, за да трупа активи, а и не съм забелязала.

# 305
Кротичко да отбележа, че този път купон имаше! Юхууу!
Предположих, че Ваня ще е избрана, сега я чакам да се окопити и развихри.
Данчо, ако продължава да виси до Даяна, поне да хваща иглата и да шие пердета. А дали другите правят тънки сметки според него не знам, но подозирам, че и на тях им е писнало от лигавщините на двамата. "Даяна, говори тихо, че всичко се чува от нашата стая!" Smiley

Милена за три седмици отсъствие се дипломирала като психолог. Тя виждала, тя наблюдавала и знаела...
Аз не виждам Ангел или Надя да са огорчени, нещастни, злобни и каквито там ги обвини Милена. Виждам хора в мир със себе си. И не всички държат да са екстроверти и обградени/работещи с хора за да се чувстват щастливи.
Ачо бил козирог, подозирам и Надя че е.Smiley
аз съмSmile

Със същите камъни, дали Милена не играе щастлива съпруга и майка, оттеглила се в името на семейното благоденствие? Всички длъжни ли са да ѝ вярват колко е удовлетворена от живота си? Защото този позитивизъм при нея на мен ми е фалшив.

# 306
Катрала, май и Данчо още във визитката си говори за своята мъка, не само Надя.

Няма какво да се заблуждаваме, много грозно се изтърва Милена - правейки уж психопортрет на "чудовищата" Надя и Ангел, реално се опита да обясни на съфермерите и на зрителите Защо Те се отнасят зле с нея. Защото те с другите май не се държат така?! Или?
Както и да е, изтървала се, глупачка, но после продължи да убеждава този и онзи в правотата си. И дори да е така, кое ти дава право да ги съдиш?!

Като те поочука животът, ставаш обикновено доста циничен, по-рядко смирен, но това да си мои виждания и не ги налагам на никого.
Преди време някой тук нарече Надя жестока и безсърдечна, защото не се впечатлява, когато ѝ умре някоя кокошка или друга животинка..  Та тя е преживяла загуба на дете, нищо не може да се сравни с тази болка... та, нормално е да приема спокойно смъртта на някое пиле или пале.

Ензимче, ако някой извърши посегателство над личността ти или на твой близък, ти дава право да го съдиш , независимо какво е преживял , защото ти не си отговорна за случилото му се. И да на село хората обикновено така се отнасят към смъртта на пилетата и патетата.Без никакви драми

# 307
Едно видео включване от Поли, за разведряване на темата
https://www.instagram.com/p/CHC7VnCjtl6/?igshid=wyskwhk992e9

# 308
В интерес на истината, ако някога вляза, лично аз ще си кажа основната болка в интрото за себе си, но не защото смятам, че трябва да се набиват от раз тези неща в очите на хората, а защото е болка, която е свръзана изобщо с хората по принцип. За другите неща надали бих споделила така.Но хората сме различни...

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 14:52 от Little Miss Ratatouille

# 309
Няма универсален начин, по който някой ще реагира на загубата на дете. Да, всички роители тук знаят, че това е най-страшното, което може да се случи на човек, но как това се е отразило на някой няма как да знаем. В живота на хората се слуват толкова много неща и дали някой е циничен, злобен, добър, затворен, открит, състрадателен и т.н. зависи от много повече фактори от само едно събитие, колкото и да е трагично.

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 15:02 от NessunDorma

# 310
  • London
Страшно е повече да загубиш дете което си отгледал, с което си живял, с което си имал емоционална дълга връзка, имам позната, която загуби 20 годишен син. Е, това е наистина страшно.....

# 311
Всяка загуба на дете е страшна независимо колко си живял с него. Още по страшно е когато те обвинят за това.

# 312
Тайа е, да получиш обвинения вместо подкрепа в такъв момент - просто не е човешко.

# 313
  • при късмета

Тя сама обясни в едно интервю, че животните на село, за нея са временно явление. Отношението ѝ към тях няма нищо общо със загубата, каза, че на село всички така приемат животните и не се привързват. Което си е вярно.
Всеки си има своите болки, загуби и тежести, не е само Надя. Уважавам хора, които не акцентират върху това в комуникацията си с околните. А тя още от визитката бам... Бях с алкохолик, той ме тормозете с години. Вие ако участвате какво бихте казали във визитките си, интересно ми е, защото аз например не бих пляснала подобно нещо и да е факт примерно.
Държиш всички да постъпват и мислят като теб, но хората са различни. Имат си правото на различни разбирания, реакции и действия. Това, че ти не би направила нещо, не значи, че никой друг не бива да го прави, не значи и, че като го е направил е имал твоите анализи на мотивацията си.
Аз пък не се сещам за участник, който в един или друг момент не е споделил нещо изключително лично и някаква драма. От всички, не само от сезона. До колкото помня, отвратителното държание на щерката от миналата година, самата ти отдаваше на преживяното от нея и я оправдаваше със същите аргументи. Сега като го прави друг, не трябвало

# 314
  • USA
Визитките са направени с цел сензация.

В този ред на мисли..здравей,Дана.Имам въпрос.Вие ли решавате какво да кажете във визитките или от продукцията се намесват/пишат текста,който вие изговаряте?

Общи условия

Активация на акаунт