Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 6

• 68 410
  • 821
  •   2
Отговори
# 600
Здравейте , моля да препоръчате лекар , клиника, в Плевен или София за хистероктомия . И ако може да сподели за цена. Предварително благодаря!

# 601
В София, в Токуда - д-р Лъчезар Танчев, роботизирана херургия. Професионалист и невероятен човек. Радикална хистеректомия - 2100лв.

# 602
  • Стара Загора
В Плевен - "Св. Марина". Томов или Горчев.
Цените са в зависимост от операцията. Моята беше отворена с 13 дни престой - 2880 лв.

# 603
  • ...живея на последния етаж...
В Пловдив, болница СЕЛЕНА, д-р Матев.
Не питате за Пловдив, но аз съм много доволна. Тотална хистеректомия, лапароскопия и отворена операция заради огромна съмнителна киста. 1100 лв.

# 604
Здравейте! С пълна хистеректомия и 20 отстранени лимфни възли съм. След операцията януари месец, получих малко оток в горния край на краката за около два месеца. След това отока изчезна за около два месеца и от около месец отново се появи. Там мястото е изтръпнало и не го усещам  много като го пипам и от време на време ме боцкат иглички вътре. Това признаци за лимфедем ли са?

Това са признаци за лимфедем. Отидете на съдов хирург!

# 605
В Пловдив, болница СЕЛЕНА, д-р Матев.
Не питате за Пловдив, но аз съм много доволна. Тотална хистеректомия, лапароскопия и отворена операция заради огромна съмнителна киста. 1100 лв.

В болница СЕЛЕНА препоръчвам и д-р Илия Амалиев, радикална хистеректомия с лимфна дисекция-отворена 1700,00лв

# 606
Амалиев пущал сина си вместо него и има много недоволни.

# 607
Здравейте! Имам следното питане махнаха ми матката април месец и сега бих искала да тръгна на фитнес, но не знам дали вече е удачно.

# 608
Здравейте! Имам следното питане махнаха ми матката април месец и сега бих искала да тръгна на фитнес, но не знам дали вече е удачно.
Пипи, това питах и аз преди два месеци, момичетата казаха, че не е мн ок положението или поне да изчакам ( докторката в началото я питах след операцията кога мога да се върна в залага , тя по-скоро ми казва да правя разходки и походи из балканите, не и да се натоварвам..10на дни след операцията направих 7-8 км, месец по-късно 20 км с ходене за деня - нищо ми нямаше).
Търпях 3 месеца и се върнах в залата, чувствам се прекрасно, не се напъвам излишно, избягвам вдигания "тяга" или клякания с щанга на гърба, съветвам се и с треньори в залата кое е щадящо и колко. Повече от 10 кг с ръцете не вдигам. За корем правя съвсем леки упражнения с топка и се пазя уж Wink поне имам някаква надежда, че няма да стана още по-обла отколкото съм....

# 609
Пипи, това питах и аз преди два месеци, момичетата казаха, че не е мн ок положението или поне да изчакам ( докторката в началото я питах след операцията кога мога да се върна в залага , тя по-скоро ми казва да правя разходки и походи из балканите, не и да се натоварвам..10на дни след операцията направих 7-8 км, месец по-късно 20 км с ходене за деня - нищо ми нямаше).
Търпях 3 месеца и се върнах в залата, чувствам се прекрасно, не се напъвам излишно, избягвам вдигания "тяга" или клякания с щанга на гърба, съветвам се и с треньори в залата кое е щадящо и колко. Повече от 10 кг с ръцете не вдигам. За корем правя съвсем леки упражнения с топка и се пазя уж Wink поне имам някаква надежда, че няма да стана още по-обла отколкото съм....
Проблема е, че аз нямам никаква физическа подготовка...никога не съм тренирала, освен за кратко народни танци. За танците го питах моя доктор на контролният преглед...каза да изчакам още 2 месеца и да започна леко, но за фитнес не съм го питала. И затова питам, но май ще изчакам още малко време да мине.

# 610
Скрит текст:
Проблема е, че аз нямам никаква физическа подготовка...никога не съм тренирала, освен за кратко народни танци. За танците го питах моя доктор на контролният преглед...каза да изчакам още 2 месеца и да започна леко, но за фитнес не съм го питала. И затова питам, но май ще изчакам още малко време да мине.
Пипи, не зная Sad Аз с фитнес се захванах на "стари години" Wink от 2018 ходя, също без никаква подготовка, дори в детските години не съм била тренираща Нещо, покрай Ковида декември бях прекъснала и се върнах юли (точно 3 м след операцията). Ако има къде да обикаляш по 1-2 часа през деня на открито ще е супер, макар че в тези жеги сега не зная дали човек може да издържи разходки. А в залата...кростренажора, стълби, пътечка (аз обаче не бягам, само ходя) и упражнения за отделните мускулни групи по-леки, стига някой да ти покаже поне 1 месец как се изпълняват упражненията, че с гледане на клипчета уж става, ама ...не е съвсем така (съдя по себе си).

# 611
Много благодаря!

# 612
Извинявам се, че пиша тук но няма как по друг начин да кажа на Anna Ivanova 687868, че си е запълнила пощата и не мога да и пиша. Нека да освободи място.

# 613
Момичета, при тотална хистеректомия, имам ли право на ТЕЛК- и двата яйчника са премахнати?

# 614
До 50 години имаш,ако не е онкологично.

Общи условия

Активация на акаунт