Дългото чакане след трансфер-тема87

• 51 708
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
  • София/Севлиево
Бях при доктора на Ли.На мен Ера ми предложи преди първия трансфер и имаше смисъл-след него забременях,за съжаление не за дълго.За мен имаше смисъл от теста.Сега съм при нов лекар,но ще се ръководим от този резултат ако стигна до ЗЕТ(ще опитаме и свеж трансфер ако са подходящи условията за това,но не знам там Ерата колко е меродавна).
Томи,резултатът ти е мнооого добър,макар и нисичък,от сърце ти желая успех до края.

# 361
Бях при доктора на Ли.На мен Ера ми предложи преди първия трансфер и имаше смисъл-след него забременях,за съжаление не за дълго.За мен имаше смисъл от теста.Сега съм при нов лекар,но ще се ръководим от този резултат ако стигна до ЗЕТ(ще опитаме и свеж трансфер ако са подходящи условията за това,но не знам там Ерата колко е меродавна).
Томи,резултатът ти е мнооого добър,макар и нисичък,от сърце ти желая успех до края.

По спомен този тест важеше определено време, не помня, дали беше месец,два или три. Но не беше много дълго за всеки случай.

# 362
И на мен ми предстои ЕРА тест, декември месец.
Имала съм 3 трансфера общо без никаква имплантация (1 фреш трансфер на 2- 3двевни ембриона, 1 фреш на 2 5-дневни и 1 ЗЕТ на 2 5-дневни).
Очаквам новия Ц и започвам подготовка за ЕРА. Дано да се намери причината вече...

# 363
Момичета преди тези трансфери казват ли ви какво е качеството на тези ембриончета-това е най-важната подробност

# 364
Момичета преди тези трансфери казват ли ви какво е качеството на тези ембриончета-това е най-важната подробност
Явно има база за оценяване в различните дни на развитие и според клиниката. На мен първия трасфер беше на втори ден и оценката на ембриона беше Б ,което значи добро качество не отлично. Сега обаче правихме трансфер на трети ден и оценката е според броя клетки ,което аз не очаквах ама все пак е оценка. Като 8 клетки се приема ,че са най добро качество. И на мен ще ми е интересно да разбера повече .

# 365
На мен при ЗЕТ сега ми дадоха като оценка на два тридневни ембриона,единия с 8 клетки(първо качество)и другия с 10 клетки(също първо качество) За съжаление теста ми е кръгла 0. Успех на всички останали!

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 18:50 от Милото

# 366
На мен ми казаха само , че е добро качеството и до там, като докторът даже не беше сигурен колко точно ембриона трансферира. Пита после ембриоложката и тя уточни , че са били 3 и нито дума за качеството. Нищо не се споменава и в епикризата , която ми дадоха. На коментара след неуспеха, се оказа, че всъщност качеството не е било особено добро. Върнаха ми ги на 3-ти ден.

# 367
И аз получавам отговор от рода на: 'Добро качество са'. Ама колко добро, кой знае. Скоро ми каза ембриологът: "Единият ембрион е по-малък по размер, но е бластоцист". Какво означава това за качеството му ми е тъмна Индия.

# 368
  • София
Аз вече питам конкретно ембриолозите и после сравнявам и снимките. За качеството на 3ти ден се съди по:

-брой клетки
-симетрия на клетките, с еднакъв размер,
-брой ядра - всички видими трябва да са с по 1 ядро
- фрагментация ако им а какъв процент
- доближаване на клетките, степен на компактизиране

Н 5ти ден грейдването е по други критерии, не мога сега да пиша.

Все едно, в крайна сметка и това не е решаващо. И хубави на вид и с пид дори е не се имплантират понякога.

Много са факторите...

# 369
Аз вярвам ,че те не биха ни върнали ембриони ,за които предварително знаят че нямат шанс . Така че силно се надявам да излезем бременни много скоро.Hug

# 370
Мацката , аз пък нямам твоя оптимизъм. Според мен връщат и на втори и на трети ден не съвсем добри ембриони и такива, които не биха оцелели до пети ден , само да са извършили трансфер и да си вземат парите за него.

# 371
Мацката , аз пък нямам твоя оптимизъм. Според мен връщат и на втори и на трети ден не съвсем добри ембриони и такива, които не биха оцелели до пети ден , само да са извършили трансфер и да си вземат парите за него.
Наясно съм като цяло с това ,че е напълно възможно. Но понеже вчера ми беше трансфера и се опитвам да се настройвам позитивно .

# 372
Не се вглъбявайте толкова в качеството. Има такива с отлично качество, които не стигат до имплантация и такива с лошо качество, които се имплантират и съответно се износват до месец 9.

# 373
От личен опит -връщат некачествени Е само за да има трансфер.Според мен качествен Е не се захваща защото има някакъв проблем с лигавицата.
Аз не съм чувала за родила жена с лош ембрион.

# 374
  • Стара Загора
Аз имах 4 ембриончета (3 качество Б и един С) от 2 трансфера по един бластоцист свеж и ЗЕТ) от тези с качество Б имам и 2 бременности, така че не са за подценяване и тези с по-малко отлично качество Simple Smile Късмет и не се психясвайте. А относно клиниките, там където съм аз със сигурност не ги правят нещата на конвейер, не връщат повече от 2 ембриона, дори и 15 да имаш

Общи условия

Активация на акаунт