Любители на кучета - 110

• 28 620
  • 772
  •   1
Отговори
# 120
Да знам ,че още дори не е Демекври

# 121
  • Mediterraneo
И аз знам, че още не е даже декември, но Рейна не признава, че ние ходим още боси и по тениски

# 122
  • Bарна, морето, сините вълни
Хехехе, шушулка. Heart

Жужетка, всичко ще бъде наред, стискаме палци.

Всички искат тутманик. Blush
П.С. Не обръщайте внимание на грозната стена, ама някой свали тапета...и този някой не беше Ерос. Simple Smile

# 123
Хехехе, шушулка. Heart

Жужетка, всичко ще бъде наред, стискаме палци.

Всички искат тутманик. Blush
П.С. Не обръщайте внимание на грозната стена, ама някой свали тапета...и този някой не беше Ерос. Simple Smile
Тутманика като го видях и аз го искам Joy
Ама за Еро не видях кюфте да е отделено
Blush

# 124
Влизам директно с въпрос към Иланг и ТуиГ. В зоопплюс има много изгодна Еукануба. Търсих из темата и видях, че сте хранили с нея. Шошко го знаем че е злояд, а тя явно не е овкусена, за Швепса не знам как я е приемал. Хари е лакома и ако забави темпа на изяждане на храната, ще е добре дошло. Тя яде Пурина с огромен апетит, но Еукануба май е по-качествена. Та на въпроса -  забелязахте ли увеличаване  а газовете с нея, или всичко беше нормално. Хари си пада миризливка и ако се влоши от храната, не знам какво ще правя с още 18 кг. Вече си имаме чувал Брит, който прокарваме покрай пурината по малко.
Също и защо има такава странна схема на хранене - малко куче яде три пъти повече от 8-9 месечно?

Тегло на кученцето   1 - 3 месеца   3 - 4 месеца   5 - 7 месеца   8 - 12 месеца
1 кг   100 гр   90 гр   -   -
2 кг   155 гр   145 гр   95 гр   -
3 кг   205 гр   190 гр   125 гр   -
4 кг   250 гр   230 гр   150 гр   -
5 кг   290 гр   270 гр   175 гр   -
6 кг   325 гр   305 гр   195 гр   105 гр
8 кг   395 гр   370 гр   240 гр   125 гр
10 кг   -   430 гр   275 гр   145 гр
15 кг   -   565 гр   360 гр   195 гр
20 кг   -   -   440 гр   235 гр
25 кг   -   -   -   270 гр
30 кг   -   -   -   305 гр

# 125
Nelika аз същи съм давала Еукануба на Макс преди години. Хубава храна, но беше мъка с яденето. Никал не я хареса, дори я подарих на колега, но пък от тогава той си храни кучето само с Еукануба. Всичко си е до куче дали ще я яде и как ще се отразява. За газовете е същото. Аз имам две кучета и от една и съща гранула единия има газове, другия няма. За газове имам еспумизан за бебета, ама отдавна не съм давала. Свикнах вече на пръцканията 😂

# 126
  • Пловдив
Nelika, Саске не хареса Еуканубата. Не хареса и Пуризон-а. Беше мъка с тези две храни.
Но яде с удоволствие Wolf Of Wilderness Dry Junior - вече е на 300-310 гр гранула на ден - тежи 18,5кг. По принцип дозата за неговите кг. е по-малка, но той тича активно над 2 ч. Акото е твърдо, но ака 3 пъти на ден. Саско не мирише, не съм усетила да насмърдява от някоя храна до сега. Не го къпя редовно с шампоан - 3-4 пъти максимум за 9 месеца откакто е при нас.
На същата марка купувам и консервите пак puppy вариант 800 гр. Изяжда от 1до2 на седмица. Страх ме е да не откаже пак гранулите и за това не минавам на едно хранене консерва, едно гранула все още.
https://www.allaboutdogfood.co.uk/dog-food-reviews/2191/wolf-of- … erness-dry-junior
https://www.allaboutdogfood.co.uk/dog-food-reviews/0099/eukanuba … uppy-medium-breed
Последно като пазарувах се чудих дали да не сменя с по-висок клас храна от wolf-а, но той я яде с желание, не пръцка, чувства се добре - а беше страшно зле със стомаха преди нея.
Горещо препоръчвам да пробваш тази храна - имат 1 кг. опаковки. Скоро бяха много намалени и аз си купих 6х1кг - излизаше по евтино от чувал 12 кг.
Също добри отзиви има за Тундра. Разбира се и за Акана и Ориджен. Но за тях нямам преки впечатления.

# 127
Много са сладки Еро и малката бонбонка Simple Smile

Рейна как се е завила, душицата. СтудЬ, майко. Simple Smile

Изка си я хапваше Еуканубата.
Напоследък доста подфъсва и подпръцква. Щеше да ме удуши онзи ден. Не знам от Брит- а ли е така или много успява да изкрънка от нашата храна.
Това животно не спира да дъвче. Или ще пасе трева, или като й хвърлиш пръчка я изяжда, а вчера на разходката постоянно обираше едни черни топченца , които падат от дърветата. Върви и мляска. Голям пордотин се оказа Joy
Но мен си ме е страх да не налапа нещо отровно. Май наистина ще й сложа намордник. Вие ползвате ли такива неща и можете ли да препоръчате накакъв, с който да диша нормално?

# 128
  • sf
Туй оранжевото съм аз 😁

# 129
  • София
Това е моята страница - кучаци Heartpulse на Деспи девойката с тумбаче (аааа!), Недялка донесе Коледа, а donsita слънчево оранжево! Ей това ако не е истински хубава есен, събрана в една страница!

Ние храним Буба с Орижен от няколко години. На нея й харесва и й се отразява добре - твърдо ако, рядко пръцка, козинката впечатлява докторите, а коремчето дето ни е слабото място, не се дразни. Идвали са вкъщи четирикраки гости, които уж не ядяли гранули, но тези ги подушат-подушат, па хапнат (ама то пусти глад след игрите...).

Alba rosa, на наши хора визлата папа пръчки (последно подряза една лозичка у нас), камъни - всичко, което му попадне. Но на камъните, като счупи втори зъб, вече му сложиха намордник. Държат го с него когато няма как да го следят изкосо, иначе ходи и без намордник, ако има кой да го контролира в момента Simple Smile Мисля, че е с ей такъв тип
Скрит текст:

Ако искаш, ще питам за марка и по колко време оцелява намордника?

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 10:57 от ToniShu

# 130
Тони, ще ти бъда благодарна ако питаш. Simple Smile

# 131
Моето безпородно вчера си хапна изплют бонбон лукче.  Дъхът му  бе като на млад ерген преди първа целувка.

# 132
Хахах Joy
Изунда и дъвки е дъвкала, орехи си чупи, черниците просто я настървяват, на котките отвън храната подяжда. За акита да не говорим... И крило от гълъб ми е носила - което за мен си беше чист ужас.

# 133
Alba и ние сме така с Бейли. Вместо да излезе да се разходи, да погледа, да играе, той е наведен като прахосмукачка и яде всичко. Отскоро пропуска разни плодове, но кокал ако намери, пликчета, онзи ден салфетки от дюнер... Мъка е. Но не се отказвам да го уча да не пипа храна навън, защото и мен ме е страх.. Намордник имаше текстилен, но полудява като е с него, тормози се и се мъчи през цялото време да го свали с лапите.

Храната от 4 м му е Еукануба и няма никакви проблеми с нея. Газове има често, но това е, когато му даваме от нашата храна, ако си е само на гранули те всичко е точно!

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 13:10 от Be_Special

# 134
Позата прахосмукача и при нас е всеки ден. Надявам се да я израсте.

Общи условия

Активация на акаунт