Забременели след ин витро - тема 48

• 57 949
  • 765
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Според мен са се хванали и двете.Успех!

# 616
Здравейте Момичера, един кратък въпрос. Чхг 3466 на ден 15 след ЗЕТ на петдневни ембриончета. Дали стойността е като за две или за едно?  Благодаря.

Моето ЧХГ на 14ти ден беше почти същото. При мен се оказа едничко. Най-вероятно рано се е захванало. На мен от 5ти ден на трансфера ми се повдига. Не е задължително да е едно, както и не е изключено да са две, докато док не ви прегледа. Колкото и да са, пожелавам ви здраве. Simple Smile На мен лично акушерката ми каза, докато не те прегледаме, нищо не си мисли. При мен, на моменти, дори ми се утрояваше ЧХГ-то за 48ч.

# 617
Благодаря много! Аз се стреснах малко, защото от две се притеснявам. На 05.04 ми е прегледът и ще видим. Важно е всичко да е наред, колкото и да са.. 😊
Здравейте Момичера, един кратък въпрос. Чхг 3466 на ден 15 след ЗЕТ на петдневни ембриончета. Дали стойността е като за две или за едно?  Благодаря.

Моето ЧХГ на 14ти ден беше почти същото. При мен се оказа едничко. Най-вероятно рано се е захванало. На мен от 5ти ден на трансфера ми се повдига. Не е задължително да е едно, както и не е изключено да са две, докато док не ви прегледа. Колкото и да са, пожелавам ви здраве. Simple Smile На мен лично акушерката ми каза, докато не те прегледаме, нищо не си мисли. При мен, на моменти, дори ми се утрояваше ЧХГ-то за 48ч.

# 618
Момичета, има ли сред вас такива, при които причина за неуспех за самото забременяване е била вродена тромбофилия? Или това може да е проблем само при износване?

# 619
Момичета, има ли сред вас такива, при които причина за неуспех за самото забременяване е била вродена тромбофилия? Или това може да е проблем само при износване?
Доколкото съм запозната, тромбофилии са проблем за износване, не на забременяване.
Консултирайте се със специалист.

# 620
Възможно е тромбофилиите да бъдат и причина за неуспешна имплантация, зависи коя мутация имате, но при мен успеха дойде когато започнах терапия от първия ден на цикъла още преди трансфера.

# 621
Ако не е проблем, бихте ли споделили това първи трансфер ли е бил при вас? Предстои ми първи опит инвитро, след много четене и по съвет на няколко момичета тук реших да си направя изследванията на своя глава преди стимулацията. Някои споделиха, че е добре да се направят и имунологичните, те не се покриват от фонда, но предпочитам да съм спокойна, че съм опитала всичко.

Възможно е тромбофилиите да бъдат и причина за неуспешна имплантация, зависи коя мутация имате, но при мен успеха дойде когато започнах терапия от първия ден на цикъла още преди трансфера.

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 11:59 от P123

# 622
Аз също преди първата ни (и за сега успешна) инвитро процедура реших да си "вържа гащите" и по препоръка на лекар пуснах пакет за придобита тромбофилия, и по мое усмотрение си пуснах пакет за вродена тромбофилия. Отделно си следя щитовидните хормони и витамини. Аз мисля, че няма нищо лошо стига да имаш средствата, разбира се, да се застраховаш - то си е за нас в крайна сметка.
П123, успех с процедурата Simple Smile И на всички други, разбира се!

# 623
Ако не е проблем, бихте ли споделили това първи трансфер ли е бил при вас? Предстои ми първи опит инвитро, след много четене и по съвет на няколко момичета тук реших да си направя изследванията на своя глава преди стимулацията. Някои споделиха, че е добре да се направят и имунологичните, те не се покриват от фонда, но предпочитам да съм спокойна, че съм опитала всичко.

Това ми беше 5-ти трансфер и за пръв път с положителен резултат. При всички предходни нямаше никаква имплантация, преди това и 3 неуспешни инсеминации и няколко години опити у дома... За нас беше истинско чудо този път и Божия благословия Simple Smile Започнах с доста проблеми бременността, вного влошен кръвоток, много висок риск от прееклампсия и плацентарна недостатъчност, плацента превия тоталис, като подобрихме кръвотока с по- висока доза клексан и аспирин 150 мг. Та според мен това е резултат именно от мутациите....

# 624
Момичета, бременна съм в 9г.с с близнаците след ЗЕТ. Имам почти постоянно болки, ту като при цикъл, ту придърпваня,кръста, пробожданя, и понякога са толкова силни, че ме плашат. На последния преглед ме огледаха обстойно, и каза, че всичко е наред! Казаха ми, че след 12-та седмица ще утихнат, но аз все съм на нокти. Октриха ми тромбофилия, и генетични мутации,на прост език било,че матката ми е негостоприемна. На фракси съм, и веднъж ми вливаха Привиген.

# 625
Момичета, бременна съм в 9г.с с близнаците след ЗЕТ. Имам почти постоянно болки, ту като при цикъл, ту придърпваня,кръста, пробожданя, и понякога са толкова силни, че ме плашат. На последния преглед ме огледаха обстойно, и каза, че всичко е наред! Казаха ми, че след 12-та седмица ще утихнат, но аз все съм на нокти. Октриха ми тромбофилия, и генетични мутации,на прост език било,че матката ми е негостоприемна. На фракси съм, и веднъж ми вливаха Привиген.

И аз бях парцал до 14 г.с.. после идват по светли дни и тогава откриваш смисъл в думите : наслаждавай се на бременността. 🤣🤣
Стискай зъби още малко е останало 🥰

# 626
Marvi, с теб вървим заедно. И аз съм 9+6 с близнаци. Също имам придърпвания и пробождания, преди 2 дни бях на преглед и ги обсъдихме, казаха ми че е нормално от разтягането на връзките на матката да имам такива усещания, както и от червата. Аз по принцип си имам проблеми с метеоризъм, които се обострят понякога и сега и в такива случаи ме боли доста, но се успокоявам, че първо не е болка в матката, второ нямам зацапване или кървене. Така че бъди спокойна до колкото можеш и вярвай на лекаря си, че ще утихнат такива болежки в даден момент.

# 627
Благодаря за подкрепата момичета! За първи път стигам толкова далеч след седем трансфера, и изпитвам ужас като ме заболи повече.

# 628
Здравейте момичета, чета ви от известно време в 8г.с. съм и имам притеснение! Преди три дни бях на преглед и чухме сърдечна дейност, много съм щастлива за което, но от тогава гаденето ми спря!!!
Вчера имах и леки бодежи в матката!!! Според вас има ли за какво да се притеснявам? На преглед съм чак на 22.04??? Благодаря предварително и приятен ден...

# 629
Здравей, няма нищо притеснително в това. Матката се разширява и е нормално да имаш пробождания отвреме навреме. А гаденето и при мен изчезна изведнъж. Сега съм на фаза да нямам апетит и да хапвам по малко, защото иначе ми става тежко 😄

Общи условия

Активация на акаунт