Избор на сушилня - Тема 16

• 25 263
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
  • Велики Преслав
Сложно@е как никой не ти е отговорил. Аз ти отговорих. Клас Б няма да създава проблеми но е хубаво да е клас А. А към Теодора Петкова. Мислиш ли че неподготвеното ти изказване помогна на някого. Ние казахме че и харчи много ток ако няма термопомпа. Голяма е разликата от 600 киловата на година до 170.

Васил Василев просто казах  на потребителката че има сушилня без термопомпа която не вари дрехите . Понякога тока не е на първо място !

Аз пък мисля че не е за пренебрегване. Друго си е 35 лева спещу 10 лева.

# 631
  • На брега на реката
Василев, сушилните без ТП не варят дрехите и дори не харчат толкова много. Отново го пиша, от опит!
Сметката ми за ток се повиши с 4-5 лв.месечно! Какви са тия 35 лв.? Ако имаш 6-7 такива машини е разбираемо, но едно нормално домакинство има една.

# 632
  • Велики Преслав
Василев, сушилните без ТП не варят дрехите и дори не харчат толкова много. Отново го пиша, от опит!
Сметката ми за ток се повиши с 4-5 лв.месечно! Какви са тия 35 лв.? Ако имаш 6-7 такива машини е разбираемо, но едно нормално домакинство има една.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 ти колко пъти я ползва в месеца. Полвин ли.

# 633
  • На брега на реката
Не ставай смешен!
В продължение на 5 години съм използвала сушилнята без ТП. Ползвана е поне по веднъж на ден или 6-7 пъти през почивните дни!
И да, знам какво говоря! Сметката за тока, се увеличи точно, с колкото съм написала.
От началото, ми сви някои дрехи, но менюто беше на немски и работата ми беше на принципа проба-грешка.
 След като  и свикнах, нямах поражения. И за разлика от тези с ТП, суши доста по-бързо.

# 634
  • Велики Преслав
Не ставай смешен!
В продължение на 5 години съм използвала сушилнята без ТП. Ползвана е поне по веднъж на ден или 6-7 пъти през почивните дни!
И да, знам какво говоря! Сметката за тока, се увеличи точно, с колкото съм написала.
От началото, ми сви някои дрехи, но менюто беше на немски и работата ми беше на принципа проба-грешка.
 След като  и свикнах, нямах поражения. И за разлика от тези с ТП, суши доста по-бързо.
ти си смешнатя защото вървиш срещу физичен закон. Мощността и е 2700 вата. Едно сушене се слага около 2 часа. 2,7× 2=5,4. 5,4× 30= 162 киловата на месец. 162 ×0, 23 стотинки ток= 37 лева. Като ти прочетох мнението се смях 15 минути. Направо сцепи мрака с това изказване. Джау Ленц, Майкъл Фарадей и Ампер са грешили в изследванията си.

# 635
Сушилните без термопомпа не пресушават и унищожават дрехите. Изобщо не сушат до 80 градуса.
Но сега даже бих търсила и предпочела точно такава от хигиенни съображения.
Единствен недостатък е малко по-високата сметка за ток - разликата при еднакво потребление е 8-10 лв. Във всичко останало нетермопомпените превъзхождат термопомпените. От потребителска гледна точка.
Сушат по-бързо, мачкат по-малко, по-тихи са, изключително лесни за обслужване - няма нужда от прахосмукачки, четки и подобни и при това се почистват наистина изцяло. Новата термопомпена технология е модерна, но това не значи, че наистина е по-добра. Със старата си сушилня, която ползвах на остъклен балкон и не се е разваляла, нито правеше конденз, не съм имала нито една пресушена,, нито свита дреха. Сегашната нова, модерна, шадяща, ми ги вади леко избелели, не толкова безкрайно гладки и меки както предната. Шуми повече и се бави повече.
Ако ми беше първата, щях да съм пленена от резултата, но знам че може по-добре и ме е яд, че не избрах пак като старата, а се подведох по марката и очакваното качество.

# 636
  • На брега на реката
Интересното е, че ти знаеш, колко ми е била сметката за тока?! Умишлено си правих сравнение за сумите преди сушалнята и след като започнах да я използвам. Само в един от месеците съм имала 8 лв.отгоре, но то си имаше причина!

Писах, че машината сушеше за около час, а не за два, а и защо смяташ, че нагревателя работи през цялото време?!

Папиш, благодаря, че се включи!

# 637
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
В Технополис казаха, че някои По-стари модели Беко си работели ок без значение дали е на тераса и какви градуси (показаха ми модел за около 500лв на Беко
без термопомпа, уж бил добър вариант)
Без термопомпа и добър вариант за мен лично е оксиморон. Няма как тази пържеща дрехте машина да е добър вариант, поне за мен. Няма ли вариант да си вземеш термопомпена и да я сложиш в/у пералнята, щом толкова нямаш място?
Аз съм със сушилня без термопомпа и не пържи дрехите . Не знам на колко градуса суши но никога не ми е смалявала дрехи . Суша всичко дори и възглавници . Използвам програмата за памук на  последна степен при мен слънце . Без термопомпа е  защото ще бъде на терасата но още не е . Ползвам я от около 2 месеца и съм много доволна .
Я вземи един IR термометър и премети колко градуса е вътре докато върти, ама след 30-40тата минута, да си е достигнала градусите и тогава ми обяснявай. Без ТП дрехите се сушат на много по-високи градуси отколкото със ТП - факт. Сушенето на високи градуси, дори и да не причинява видимо свиване, аморитизира страшно много дрехите - и ластици и самите нишки на плата, ама ти за 2 месеца няма как да го разбереш или хора които "обличат една дреха 2 пъти и купуват нова". Отделно - колкото е по-студена околната температура - толкова сушилнята е по-неефективна. Да не говорим, че на повечето уреди мин. градуси на околната среда ги дават 5-8гр. Аз силно се съмнявам, че на остъклена тераса няма да паднат под 8гр. Сушилня на тераса би правила конденз, който в отопляема част на домът няма как да се получи и т.н.

# 638
Включвам се, защото съм ползвала и двете, даже доста дълго време едновременно, и се чувствам подведена от подобни коментари колко по-добре е за нас и дрехите с тази новост и благинка. Ами, не е. При асолютно еднакви останали условия, не съм по-доволна от термопомпените.

И отново да добавя - за годините, в които съм ползвала нетермопомпена на тераса нямам нито една свита дреха, нито една захабена, нито един скъсан или изтънял ластик. Сушила съм абсолютно всички дрехи. Нямам изхвърлена. Имам хавлии, които са като нови, а са сушени изцяло в нея. Не съм имала конденз, нито някога ми се е налагало да отделям толкова време за почистване и обслужване на старата.
От сегашна гледна точка, във времето в което сме принудени да живеем, високите градуси на сушене са невероятен плюс, а не минус. Де да достигаше наистина толкова висока температура и новата технология, тогава вирус нямаше да се вмъкне в къщите ни.

Последна редакция: вт, 22 дек 2020, 16:46 от papi6

# 639
Фактите:
Без термопомпа и с термопомпа. Разликата в почти двойна.

# 640
  • На брега на реката
Единственото предимство на ТП е, че суши на по-ниски Т, което в днешно време, не съм сигурна, доколко е предимство!
Като казвам, че старите машини сушат да по-високиТ, това не значи, че съсипва дрехите. Във времето, може би да, но пък и кой носи една дреха 5-10 години.

За слагането на машината на остъклена тераса, не мога да се изкажа от опит, но имайки предвид, че старите машини отделят повече топлина, може би, би се образувал конденз, ако терасата е доста студена.

# 641
  • Велики Преслав
Сушилните без термопомпа не пресушават и унищожават дрехите. Изобщо не сушат до 80 градуса.
Но сега даже бих търсила и предпочела точно такава от хигиенни съображения.
Единствен недостатък е малко по-високата сметка за ток - разликата при еднакво потребление е 8-10 лв. Във всичко останало нетермопомпените превъзхождат термопомпените. От потребителска гледна точка.
Сушат по-бързо, мачкат по-малко, по-тихи са, изключително лесни за обслужване - няма нужда от прахосмукачки, четки и подобни и при това се почистват наистина изцяло. Новата термопомпена технология е модерна, но това не значи, че наистина е по-добра. Със старата си сушилня, която ползвах на остъклен балкон и не се е разваляла, нито правеше конденз, не съм имала нито една пресушена,, нито свита дреха. Сегашната нова, модерна, шадяща, ми ги вади леко избелели, не толкова безкрайно гладки и меки както предната. Шуми повече и се бави повече.
Ако ми беше първата, щях да съм пленена от резултата, но знам че може по-добре и ме е яд, че не избрах пак като старата, а се подведох по марката и очакваното качество.
  Памук по стандарт суши на 84 градуса.

# 642
Лятото съм сушила на отворен прозорец, зимата на отворена врата съм стаята и не съм имала никога конденз.
Да, разликата в рекламата за енергия е почти двойна, затова и очаквах двойно намаление на разходите от сушилня. Оказа се, че явно е трик на приятните числа, но реално 6-8-10 лева най-много е разликата месечно. За мен не си струва.

# 643
Някой преди малко каза, че имал избелели дрехи. Не е от сушилнята, а от самата материя в комбинация със сушилнята. Имам една тъмно синя нощница, памучна с малко изкуствен примес (не знам как се казва материята, но стои много мека). Е всеки път като я суша излиза като побеляла, а другите тъмни дрехи са си перфектни.

# 644
Само че същите дрехи вече съм ги сушила многократно в друга сушилня и не е било така.

Общи условия

Активация на акаунт