Зимна гобленарска тема - 145

• 50 346
  • 758
  •   1
Отговори
# 480
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
чудесен е.
и при такова разнообразие от цветове, рамката може да бъде всякаква - жълта, зелена, синя, лилава...
Simple Smile покажи я, да ѝ се порадваме и ние. Simple Smile

# 481
Cvete222, да добавя към предишния отговор, аз бродирам на лен с тези игли, обикновено размер 7. Използвам DMC конци - 3 или 4 нишки, иначе става твърде грубо за мен. Комплектите са скъпи, затова си избирам какво ще бродирам и го копирам на плата с водоизчезващ маркер или с хартия, подобна на индиго, която не цапа плата. Веднъж трансферирах дизайна и с маркер за гладене, но много се “разтече” и не бих ползвала повече.
Питай, ако имаш други въпроси Simple Smile.

# 482
Cvete222, да добавя към предишния отговор, аз бродирам на лен с тези игли, обикновено размер 7. Използвам DMC конци - 3 или 4 нишки, иначе става твърде грубо за мен. Комплектите са скъпи, затова си избирам какво ще бродирам и го копирам на плата с водоизчезващ маркер или с хартия, подобна на индиго, която не цапа плата. Веднъж трансферирах дизайна и с маркер за гладене, но много се “разтече” и не бих ползвала повече.
Питай, ако имаш други въпроси Simple Smile.

Много благодаря. В момента почнах с един кръстат бод и като го завърша ще се пробвам. Само не знам точно откъде и каква материя да си купя.

# 483
всяка гладка плътна материя става. Simple Smile бяло хасе, американ (но той е жълтеникав), даже трико, но то е по-меко и трябва да се изпъне много добре.
Simple Smile

# 484
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Не е четвъртък, но искам да си покажа напредъка по смарагдената фея Blush
Преди:

И днес:

Адски е пипкаво, много бавно върви, но пък става невероятно! Отзад е направо на китеник, ще трябва да мисля друга рамка като напредвам, защото гергефа няма да може да се захване хубаво на толкова много конци на задната страна...
Хубав и усмихнат ден, момичета!

# 485
  • Варна
Cvetemoe, не се сдържам и искам да ти кажа, че става наистина уау! Да си я ушиеш с хъс до края! Браво и за куража, че не се отказа.

И за да не е гол запис, нещо малко и от мен - исках поне главата да ушия и тогава да показвам, но така като гледам, с тези мои темпове на шиене, ще стане сигурно март, затова сега малко, но от сърце Simple Smile:

# 486
Като видях питане за друг бод, се сетих какво правих преди доста години в Холандия  по поръчка. Това е покривало за чайник, за да стои чая горещ.

# 487
цвете мое, невероятна комбинация от смарагдови цветове. неземна е.
манжелка, много реалистични вълци. като се замисля, лош гоблен на риолис май не съм виждала.
мери, това машинна бродерия ли е?
не е съвсем на фокус и не мога да преценя. Simple Smile красиво е.

# 488
  • Карлово

Не съм го виждала още...Някъде по път е. Но нямам търпение да ви се похваля . Изработка на Арт Деко.
Цветенце става прекрасно! Манжелка , Риолис са винаги на ниво, очаквам продължението!

# 489
  • Варна
Тихерула, след твоя разкош всичко друго бледнее! Разкошен е!!!

Вълците ми са Овен, ако помните как се възмущавах, че ми е трудно да шия с цветна схема Simple Smile.

# 490
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Искрено ви благодаря, момичета! Страхотен стимул сте ми! Heart  Heart
 Heart

Тихерула, просто нямам думи! И бродерията ти, и рисуваното паспарту, и рамката! Heart Eyes Съвършено! Поклон!

# 491
тихерула, някаква фантастична красота се е случила с твоя гоблен. Страхотно оформление, просто да хванеш пътеката и да влезеш в есенната гора Heart Eyes.

Manzhelka, голяма красота си подхванала и ти. На вълчо прогледналото оче е като истинско.

CvEtEmOe
, и при теб е....уау. Какви цветове, как подреденичко шиеш! Искам да виждам още и още, така че давай Hug

# 492
мери, това машинна бродерия ли е?
не е съвсем на фокус и не мога да преценя. Simple Smile красиво е.

Не, това съм го бродирала аз на ръка с различни видове бодове. Съжалявам, че не се вижда добре, но снимах от хартиена снимка, понеже е шито преди около 20 години

# 493
Simple Smile извинявам се, ако въпросът ми те е обидил. просто са толкова спретнати, подредени бодчетата на пълнежа и декоративните на листенцата...
много изпипано.

# 494

Много благодаря. В момента почнах с един кръстат бод и като го завърша ще се пробвам. Само не знам точно откъде и каква материя да си купя.

Разходи се по магазините или поръчай онлайн. Аз предпочитам от магазин да купя, защото виждам какво купувам. Онлайн съм поръчвала няколко пъти и имаше изненада с цвета.

Общи условия

Активация на акаунт