ОКТОМВРИйчета 2020

• 22 017
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
JayRay и нашата слага по една всеки месец, само че интересното е, че засега само 6-валентната слага два пъти, а пневмококи каза чак към 6ти месец. 🧐 Ще попрочета по темата и ще я питам пак следващия път. Иначе витамин Д ни изписаха още след 20 ден по 2 капки и оттогава сме си все на тази доза.
С разходките ми е малко филм сега - не стига, че е супер студено (и тепърва си предстоят студове), ами и нямам “дружки” за разходки 😂 Няма ли някоя “съседка” сред вас от София в района на Овча купел, Павлово, Княжево, Лагера? Rolling Eyes

# 631
Аз вчера сутринта направих бъбречна криза и това нещо ме боля повече от контракциите при раждането.. та идва спешна помощ, молила съм за обезболяващи и накрая благоволиха и ми сложиха система с но шпа и бусколизин и аналгин мускулно след като се оказа, че си отглеждам два камъка. Питах в кърмаческата тема и се оказа, че аналгин и бусколизин не са съвместими с кърмене, лошото в случая е, че други обезболяващи не ми действат. Тази сутрин пак се събудих със зверска болка в бъбрека и не знам какво да правя. Не искам да лежа в болница и да ме отделят от бебчо, че и с кърменето ще е предизвикателство..
просто исках да си излея мъката, а ако на някоя от вас се е случвало подобно нещо, моля да споделите какво и как ви е помогнало Sad
Моят мъж беше изкарал страшна бъбречна криза с повръщане и системи. Оправи го лимон с топла вода по няколко пъти на ден. И това не е много добре за кърменето, но е по допустимо от което и да е лекарство.Така изкара някаква отвратителна течност с камък който имаше малки шипове. Но определено имаше голям ефект и до ден днешен като изпита лек дискомфортно в тази област пие профилактично лимон с топла вода.

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 11:56 от Gabi91

# 632
  • София
Вики, по време на бременността пиех неоренал SR - от 3м до края. И аз съм с камъче. Но по време на бременността бебетата натискаха пикочните пътища, адска болка беше докато не се разместиха. Не е задължително ако имаш камъче да го извадиш, може да си го носиш дълго време без да ти прави проблеми. Повече течности, червени боровинки и на топло. Термофор ползвам аз (грейка с топла вода).

# 633
И аз така бях с повръщане и вчера и тази сутрин. Сега едвам успях да хапна нещо и пих лимони с водичка. Дано успея да ги изкарам тези гадове!
Иначе ние сме на 2 капки вигантол, а за пневмококи ни я биха 2 месец заедно с 6-валентната. На 3тия месец ни направиха реимунизация с 6-валентната мисля пак.
Ние сме 62см и 6200, според педито много, според мен супер нормални кг и ръст за възрастта. Благодаря ви, мили мами, за подкрепата. Боря ги тези кризи сега с неоринал и лимони и парацетамол.. дано мине и замине и да забравя...

# 634
Buku88 бързо оздравяване. И малкия е 61см. и 6кг. , би му реимунизация 6-валентна и 2 прием ротарикс, този път по-добре ги понесе, не е плакал. Вигантол давам по 2 капки сутрин преди млякото.Какво правите с "чурките", на нас го забели и каза и другия път и бил да е готов.

# 635
И на нас педиатърката ни каза да забелваме, но с ММ решихме да не. Четохме доста по въпроса и преценихме, че така е по правилно. В сряда съм на уролог заради бъбречните ми кризи и смятам да го питам и точно за забелването.

# 636
Вики, успех! Спомените ми от бъбречна криза са свързани с висене в банята на горещ душ. Дано отмине скоро!
На мен ми пада косата. Днес бая се разстроих. Очаквах го, знам как беше и първия път, сега взимах витамини, купувах балсами, но пусти хормони....
Бебката е добре, поне на нея не ѝ пада косата, а има доста 😅

# 637
  • София
Ние забелихме пишлето. Никакви проблеми не е имало. Главичката си се подава спокойно. Видяхме 2-3 сраствания, но лекичко при забелването и вече ги няма и тях. Ние добре, че почнахме, че иначе нямаше и да разберем колко много бяло се насъбира под кожичката.

Аз за косата дори не искам да коментирам Joy Все по-зле става положението. Фризьорката каза, че каквото и да правя няма да се оправи положението и само ще мине всичкото.

Да ви се оплача, че втори път ми дойде този месец. Декември ме пропусна и сега май се опитва да си навакса. При някоя да е така или да ходя на преглед? Някак ми се струва да е нормално, докато се наместят хормоните и всичко, ама пък де да знам...

# 638
И на мен жестоко ми пада косата, направо се плаша. Ама гледам и на малкия сякаш поизпада, и сега расте нова. Нямам търпение да видя каква ще е, правя, чуплива... Hug

Мислите ли вече "детски кът" къде ще слагате бебетата като пролазят? При нас толкова да няма място, в две стаи сме, първо мислех да го сместим в хола, но мъжът ми е хоум офис и се замислих че бебето все по-шумно ще става и ще му пречим. Май ще мисля как да го сместя в спалнята ни между неговата кошарка и спалнята. Мислите ли, че е ок местото за игра да е до мястото за спане? Не знам, замислих се покрай всичките уебинари за детски сън, нали обясняват, ритуали, вечер да го водиш в спалнята, да знае че е време за сън и тн.

# 639
  • Пловдив
Ох като ви чета за пилетата, май ще изтегля часа за уролог за сега и да го прави каквото знае, само да се подаде главичката. Уж правя нещо, никакъв резултат не виждам.
Детски кът няма да обособявам специално, има цял под на разположение.
Косата не ми пада повече от обикновено, но опашката утъня.

Вики, бързо да ти минава, един път ме боляха бъбреци, още помня.

# 640
Аз след като почетох по темата реших да не забелваме пишлето и да го оставим по естествен начин. За тези, които вече са го направили и е минало леко - супер! Решена работа и без проблеми:))

И моята коса пада и се ръси навсякъде. А представям си след 4-я месец какво ще стааа.

Някъде назад в темите някой пита за ерго раници. Имам две такива. Имам и слингове. В периода, в който малкият искаше само на ръце, се видях в чудо и след консултация по бебеносене, успях да се осмеля да го нося във всички носилки и ми спаси живота направо Simple Smile) сега вече ползвам раниците за разходки, тъй като около нас всичко е в кал, а и не много приятно за колички.

И аз бих се радвала на друшки мами наблизо, че още не ходя с колата надалеч и обикалям като лудите между блоковете Simple Smile
В Младост 1 съм аз.

За нослето, педиатърът ни каза, че щом не е запушен, не тече и бебето е толкова малко (2,5 м) то е нормално и няма нужда от изследвания в момента. Та ще видим, надявам се да е прав.

Иначе не знам какво става с моето бебе напоследък. От 3-4 дни се повтаря един сценарий. Хапва си (по-малко от обичайното), после стои спокоен и усмихнат 30-40 минути и изведнъж започва да плаче истерично. Не силно и крещящо, ами такова все едно цвили:) и не може хули да го успокои. Установих, че иска да спи, макар че не е минало много време след като се е събудил - по-малко от стандартното досега и за възрастта му. Последните 2 дни вече и със събуждането плаче, дори да е спал много. През нощта всичко е нормално. Яде повече и няма рев.
В 10-11 седмица е. На някой да се е случвало? Чудя се дали не е някой извънреден скок в растежа или нещо такова..

Поздрави на всички!

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 00:05 от DeeBee

# 641
Привет, минахме на ортопед с направление, но ни поиска пари за ехографа - не бил по каса (30 лв.). Някой да сподели моля опит? Трявбало на 6-7 м.пак профикактичен?

# 642
DeeBee и ние сме 11 седмица и в чудо се видяхме няколко дена, все едно някой ми беше сменил детето, голям рев и само на ръце. Но от вчера е доста по-спокоен. И аз си мислех дали не е скок в разтежа.

Alen mak, ние бяхме на невролог с направление и си платихме ехограф. Иначе на ортопед,  доколкото аз четох, е добре да се иде около първия и около шестия месец.

# 643
Още като се роди ни прегледа ортопед в родилното, след това в 3 мсец бяхме , и ни казаха в 6тия отново

# 644
Pistachio, мерси! Дано и при нас мине бързо.
Alen Mak, почти същата история и при нас. Бяхме на ортопед онзи ден. Имахме направление от педиатъра, но то било само за консултацията с ортопеда. За ехографа ортопедът каза, че му дават 17 направаления на месец от здравната каса и ей сега преди малко свършили. Та 25 лв н регистратурата ме прати да платя. Склонна съм да вярвам, че не им дават достатъчно от здравната каса, тъй като баща ми е също ортопед (но без детска специалност) и знам как за много манипулации направленията им които им отпускат са крайно недостатъчни. Например имаха по 3  на месец за ЯМР Sad та избирай на кого ще ги дадеш. И си мисля, че и този ортопед си прецени че нив може да си ги платим Simple Smile нищо де...здраве да е.
Странното е, че ни каза следващата консултация - на 4 годишна възраст! Прегледът беше 3 минути. След това каза, че е напълно здрав. Може да си го носим спокойно в във всякакви носилки бил вече достатъчно развит и здрав. И в бъдеще да не ползваме проходилка, но може  "walker".

Общи условия

Активация на акаунт