Почнаха листата да жълтеят, Юлчетата упорито хубавеят!

• 12 875
  • 299
  •   1
Отговори
# 15
Да се разпиша и аз в новата тема!

Фенобарбиталът, освен ефектите си върху ЦНС, е също така и унивесален ензимен индуктор - това на български значи, че стимулира работата на някои ключови ензими в черния дроб, в това число и на ензимите, от които зависи разграждането на билирубина.

Ели, ако искаш да ти дам телефона на мойта педиатърка да му дръпне на мъжа ти една лекция, защо не трябва да се дават сокове - тя успя да откаже майка ми. А за разходка в Южния парк и аз много искам, но трябва да се разбереме по-отрано, че транспортът ми е проблемен. Престраших се вече веднъж с градски транспорт и втори път не ща! Naughty

Вероятно спирането на кърмата за три дни е било с диагностична  цел - да се уточни, дали е от нея проблемът или не. За отбиването си е до бебе - Самуил шест дена в кувьоза го хранихме с биберон, пък и сега от време на време, като се налага да изляза някъде, но си суче нормално /Слава Богу Praynig/.

# 16
Аз се включвам само, за да ми излиза темичката Grinning
И да питам - Дидка25 от вашия отбор ли е? Диди, изчисти си кутията, че не мога да ти изпратя съобщение. онзе ден ти написах огромен ферман, а не успях да го изпратя Sad

# 17
Честито на всички месечинки   bouquet Да растът живи и здрави за радост на мама и татко.

# 18
Нан права си всеки знае себе си! Peace
Ние вече твърдо почваме къпането в 19.30 часа!Днес и беше объркан нещо режима и яде в 19,после рев до 20.00 и реших да я къпя!Ами тя като видя банята и спря да реве!Седяхме в банята и а реша да излезнем а е ревнала!И нямаше как напълнихме коритото и се къпахме в 20,после пак яде и сега спи!А отгоре на това сега спря водата добре че я изкъпахме по нейно настояване!Та вече ще я къпя всеки ден в 19.30 хем вече е тъмно хем и за мен ще има време после!
Мъжа каза че съм като машинописка в момента,ама то една тишина и аз тракам! Party
Днес се обади един стар приятел дето го бяхме забравили че е педиатър!А той наистина стар педиатър де!И като тръгваше наш тати да се видят му заръчах да го пита дали знае нещо за късно захранване за НЕдаване на сокчета,вода!И одеве като се върна тати,вика че казал Щом кърмя и хапвам пълноценна и разнообразна храна,да не давам сокчета а можело малко водичка ако искала !И сега нашия склони!Той много бързо се предаде!Като му го каза някой друг!Ама той работил в Торакс и вече му имал доверие щом го били взели там значи бил добър! newsm78Мъжка му работа!

А сега ви оставям че да си видя мъжа докато е тихо!
Хайде бай! Joy

# 19
  • София
само да споделя: днес увеличих списъка на доказано колико-образуващите храни за Яна - добавих и мюсли към прясното и киселото мляко, боба и царевицата. Може да е полезно за лактацията, ама цял нощ хленчи и се огъва, спа върху мен. След това през деня спа два часа и половина, което никога не й се е случвало, тя рядко спи повече от половин час, толкова изтощена е била, горката  ooooh!

# 20
  • Варна
здравейте мамита.
компа ни беше на ремонт тези дни и сега докато ви изчета бая зор видях
Първо искам да благодаря на всички които ме окуражиха по повод моя проблем и най вече на Izida която беше така добра да ми отдели от времето си и ми даде много ценни съвети  bouquetблагодарение на които нещата при мен взеха да се подобряват,но още няма да се хваля че да не ме чуе дяваля Twisted Evil
Асе,моля те дръж ни под око че като замина и ...................
имам един въпрос към теб.Може ли ако не е излекувана добре млечницата да ме болят гърдите?имам страшни бодежи и все едно че някай ме е бил.като натъртени са ми.то може и от това да ми е намаляла кърмата newsm78
искам да похваля българският лактогонен чай.направо прави чудеса Peace
за кърменето натъмно тъкмо смятах утре да пробвам,от много места чух че имало ефект
това за мюслите май и за нас важи.аз набивам по цели дни мюсли,а милото много взе да се превиве че почвам да се замислям да не е от тях Thinking
Честито на патерица на всички месечинковци  bouquet  bouquet  bouquet
Забравих да кажа.
Асе,хиляди благодарности че сподели това за леенето на куршум HugВчера ходих да ми леят,а после занесох дрешки да бебчо и на него ме ляха.оказа се че се е уплашил от силен шум, и има страх от падане.това второто е обобщено че не знам иначе как да го обясня Blushче аз се чуствам много добре ще видим тоз пусти рев на бабчо дали ще понамалее.днес беше доста неспокоен..........
айде лека и наспивна нащ.аз се връщам да дочета старата тема

# 21
Жоржи, може мила Sad от гъбички по-гадно няма, а болката, която описваш е много характерна. НЕ знам какво да те посъветвам... Ех, как ме е яд, че не мога веднага да започна да се обучавам за ЛЛЛ лидер Sad иначе щях да имам много по-адекватна медицинска информация и щях да мога да ви помагам много, много повече.
Ако искаш пусни си търсачка в кърмаческия или си пусни тема... пълно е с мами, преборили млечницата Simple Smile Веднага ще ти помогнат с много адекватни съвети. Но първо се порови с търсачката. Може пък в старите теми да откриеш нещо, което не си правила.

# 22
А сега да ви се оплача-уж я обличаме добре,а нещо сме го простудили това дете. Tired Моля мамите ,минали през хремата ,кажете какво правихте/давахте за да мине? Praynig Hug
Горкото,не може да яде спокойно,че му е трудно да диша само през нослето Sad Иначе пък не се оплаква,търпи си,милата ми Heart Eyes

Аз капех физиологичен разтвор и с една помпичка за нос изтеглях сополките и така детенцето си диша после добре. При нас мина за няколко дни хремата.

lala, а по колко пъти на ден ползваш физиологичния разтвор? Аз забравих да питам доки, а в аптеката ми казаха, че може до три пъти на ден, но е достатъчно веднъж преди лягане /но кое точно не казаха  Joy/.

Определено от мюслито и моя бебчо получава колики. Дори ми направи впечатление, че много повече се превиваше и дори плачеше, от колкото от млякото и сиренето  Cry. Само веднъж го опитах и не повторих повече.

# 23
Жоржи хубаво е че при теб всичко се нормализира.  Hug
Хм,защо си нямаме тук ЛЛЛ  newsm78

Физиологичният разтвор какви други приложения има освен за носленцето ?

Лека и безревлива нощ  Heart Eyes

# 24
  • София
И аз да питам тези, които са имали хрема, преварявате ли накрайниците на помпичката за нос преди ползване?

Ако имате активна гимнастика и не я ползвате още, препоръчвам да я пробвате - Яна е способна половин час да я гледа тая калинка и да й се усмихва  Grinning - можете я да видите в албума за бебетата на два месеца  Simple Smile

# 25
Здравейте, честита ни темичка!
и аз не съм писала скоро, но гледам да обръщам повече внимание на бебчо, а и по разходки ходим доста.
за хремата, незнам дали нашето е хреме, но Павел "хъркаше" и затова от време на време му капвам тонимер няколко капки и после с помпичката, преварявам накрайника.Това което не знаех, е че докато изсмуквам от едната ноздра другата трябва да е запушена.И така всичко е ок.
и аз реших да сложа ваксината по здравната каса.Павел не вдигна никаква температура, но доста плака милото.Мястото не е подуто.
Искам да питам мамите на АМ дали са минали на по голяма дупка на биберона, аз все още си карам с най малката(на Авент и Чико) ?
Приятен ден на всички! Целувки Heart Eyes

# 26
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Добро утро от Велико Търново! Днес май се очертава хубав ден! След малко ще се стягаме за разходка.
Ренито, това за даването на АМ при бебета с продължителна жълтеница, доколкото знам, е заради билирубина в кърмата, обаче не съм наясно с точното медицинско тълкуване на нещата.
Да ви се оплача, вчера цял ден Вяра не е спала, а вечерта преди, по време и след банята какъв рев му дръпна...уплаших се много! Тя много обича да я чипкат и така се смее обикновено, а снощи...плака до посиняване  newsm45. Какво беше това чудо не знам. Поуспокои се едва след като поседя 1/2ч на гърдата, но и яденето беше прекъсвано на  2 пъти от рев. Имаме сега една леля на гости, тя реши че някой е урочасал бебка...Аз не вярвам много на тези неща, ама......знае ли човек!
Честито на всички месечинковци!
Приятни разходки!

# 27
Пепи, моето момиченце много го урочасваха като беше бебе. Sad Вярваш, не вярваш нищо не пречи да й баят. При нас нещата се промениха, след като я кръстихме. Има се някакви сили, които влияят на живота ни и не е добре да ги отричаме. И вярата, и уроките и всичко необяснимо са видове енергии, които ни пазят или пък вредят. Не е хубаво да се отричат тези неща.

# 28
Здравейте и от мен!
Аз пак ще се жална,че вече нервички не ми останаха.... ooooh! Вчера пак се появи онази съмнителна червена подутина,заради която пих 2 пъти антибиотик и не давах едната гърда  Cry Ммммм да, както и предположих старата песен на нов глас, а тъкмо нещата се бяха нормализирали. От снощи пак съм на хапове - отрових си душата! Та искам да питам - как се отразяват тези антибиотици на бебка?Ясно е,че са от онези,с които може да се кърми,но все пак  newsm78 Според педито ни количествата в кърмата са много малки, но искам да чуя и вашето мнение. Толкова ми е тежко, защото знам че това ще е последният ми опит да кърмя, после вече спирам  Cry Толкова плаках снощи, защото знам какво ми коства да стигнем дотук(не вярвах че болната гърда ще настигне някога другата по количество). Съжалявам че още сутринта ви натоварвам,но имам нужда да споделя,защото само една кърмеща майка знае какво ми е.... Cry

# 29
Сложете нещо синичко на бебоците против уроки,май действа ThinkingПри нас пък се наблюдава една ужаснаааааа тенденция вече цяла седмица и се чудя от какво е..Към 18-18,30 се започва един истеричен рев безпричинно,та чак езичето му трепери;((
Пепи,шезлонгът е нещо фантастично,но май няма вече за кога да го взимаш,тъй като скоро бебоците няма да се събират в него.Алекс толкова го харесва,та чак не иска да спи в кошарата.Защо ли я купихме изобщо newsm78Да не говорим,че като легне в него и не е застопорен и се люлее сам и се успокоява,а и се заглежда в мърдащите се отгоре играчки.С една дума 3 в 1 като екстри;))

Общи условия

Активация на акаунт