Почнаха листата да жълтеят, Юлчетата упорито хубавеят!

• 13 248
  • 299
  •   1
Отговори
# 120
 pigi,албума ми е подарък и не знам къде го има.Но ще попитам,и ще ти кажа.
И аз мисля,че 200 гр.на седмица не са малко.

# 121
Аз си го купих същият като на Попова от фантастико. Има го син, жълт и розов и струва 20 лв.

# 122
Fiona,ходихме на 40ден в църквата,пяха ни молитвата и точно попа ми каза че детето не може да влезе в църквата докато не се кръсти newsm78и на мен ми стано едно такова странно но...... Thinking.
ще взема да питам и в друга църква да видя там какво ще ми кажат

а,забравих и като свърши молитвата ми каза само аз да вляза да запаля свещите.мъжът ми и детето останаха навън Crossing Arms
Как само ти???То за какво иначе го водиш детето???Какъв е този луд поп #Crazy да не е бил пиян:drunk1: Laughing

Машето албумче е това  http://www.bgphoto.net/photos/18862/o632864423929687500.jpg]http … 4423929687500.jpg от бебемаркет.

# 123
Жоржи, не може бебето да влиза, защото не е кръстено и не е представено на християнската вяра. По принцип бебето влиза до най-близката икона на Богородица, която за целта е много близо до изхода. И аз също си запалих свещ сама докато майка ми и бебето бяха навън.

# 124
Жоржи, не може бебето да влиза, защото не е кръстено и не е представено на християнската вяра. По принцип бебето влиза до най-близката икона на Богородица, която за целта е много близо до изхода. И аз също си запалих свещ сама докато майка ми и бебето бяха навън.
Абе ,хора  то се представя на Християнската в1яра на 4отия ден , а кръщението е съвсем друго - за пречистване.Дори едно време не са кръстили децата докато не са се разболявали или не са правели нещо много лошо и тогава са ги кръщавали , за да им се опрости и да се пре1истят.Това го знам от един познат, които е бил някакъв дякон в Рилския манастир и е сигурно.
Как тогава влизат децата за кръщене в църквата?като още не са кръстени???
За да се кръсти едно дете трябва да е след 40тия ден- не може по-рано.
Аз се заслушах в думите на свещеника на 40тия ден
....ето я твоята рабиня Петя, е дошла с неиното отроче да ти го представи...
...както на 40тия ден Исуус е бил въведен за първи път в църква така и то...
Карам го по спомени , но съм напълно сигурна в думите си!

# 125
Фиона, грешката е моя - бебето точно се представя на 40-тия ден, но не може да влиза. А кръщенето си е съвсем друга работа и затова бебето може да си е в църквата, все пак влиза, за да приеме вярата Grinning

Дрийми уърлд - моля изчисти си кутията с ЛС, че да ти пратя един обширен и доста приятен отговор от Хедра Hug

# 126
  • някъде
Асе, добре ли е да се дават и двете гърди при кърмене?  Thinking Нали казват- да се даде едната, за да може другата да събере мляко и да се даде при следващото хранене! newsm78

# 127
  • ES
Моми4ета, не става, нито с термометър, нито с сапун (и това ми казаха), ни води4ка от сливи  Cry. Утре сме на лекар, ама се 4удя да го мъ4а ли детето. Днес се скъса от пла4, ама може и колики да са....

# 128
Ех, че е интересно това  с децата, които не ги пускат в църквата. И какво казват? Или има стикер както за кучетата  по витрините на магазините. Нещо като С КИФЛАТА ДОТУК! Ох, не се сърдете, не се заяждам и никого не искам да обидя, ама не разбирам много неща...  Въпрос на разбирания.  Peace Моите отрочета нито ще ги кръщавам, нито ще им бая. Аз ще поема отговорността Simple Smile! Нещо като Лала, ама не точно. Hug
Мир и любов да има!
А за кърменето - аз по принцип давам само от едната гърда, но ако ми се стори, че има нужда давам и от другата. Въобще, не се придържам към някакви правила, по-скоро кърмя безразборно Wink.  Ей това може да си го позволи една майка  за втори път!!! Laughing
А Максималният расте, дебелее и хбавее безвъзвратно! Ето ти мир и любов! Защо ми е да влизам с кифла в църквата?!

Последна редакция: вт, 19 сеп 2006, 23:19 от Pingwina

# 129
По правило се предлагат и двете гърди, ако детето иска папа и от двете. Яде, яде, пуска, вдига се да уригне и се предлага другата гърда. Диди, няма такова нещо като "да се събере млякото" то се произвежда и докато бебето суче. Точно чакайки "да се събере" много жени всъщност прекратяват лактацията си. Разбира се това става обикновено, когато цедят и дават от шише - изчакват да се събере, а не стимулират количеството. Така вместо по 30-40 мл на всеки 2 часа, те цедят по 50-60 на три часа (казвам примерни количества) и изчакват, изчакват, а за организма това е сигнал, че няма нужда. Затова честата стимулация (най-добре с бебе, но при нужда може и с помпа) е това, което предизвиква лактация. освен това всяка гърда си е самостоятелен източник. Като даваш от двете, на следващото хранене започваш от тази, с която си приключила - просто гледаш да изравниш количествата (разбира се пълна уравновиловка е невъзможна Wink )
Що се отнася до "стискането" на зърното - правилният начин е - държите гърдата с длан, като четирите ви пръста са под нея, а показалецът се пада точно в основата на ареолата отдолу. Палецът е отгоре. Палецът и показалецът се приплъзват напред с притискане (все едно да гледате как се преде... сякаш, за да източите нишка) и издърпване. Така правите нещо подобно на сукането на бебето, без да наранявате каналите, масажирайки ареолата. Надявам се сте разбрали малко странното ми обяснение Wink

# 130
Аз пък не можах да разбера тогава защо са всичките тези суети за 40-я ден като така или иначе бебето не можело да влезе в църквата!? И какво, ако го кръстиш на 1 годинка например, забранено му е да влиза в църквата дотогава? Що за глупости! Хич и не питам дали е разрешено, влизам си! Иначе ние не го направихме този ритуал, защото така или иначе ще кръстим бебока в началото на ноември.

Ех, че е интересно това  с децата, които не ги пускат в църквата. И какво казват? Или има стикер както за кучетата  по витрините на магазините. Нещо като С КИФЛАТА ДОТУК!

И на мен ми прозвуча така! Поповете да внимават да не спрем въобще да си водим децата на църква. Оф, това ми е малко болна тема, че имахме големи проблеми, за да се венчаем с мъжа ми в България, защото той е католик. То бяха изпълнения, накрая направо им казах на поповете, че ще направят така, че младите просто ще спрат да влизат в църквите. И се венчахме в католическата. Там ме приеха с отворени обятия, въпреки че съм православна, а тук караха мъжа ми да се прекръсти.  Shocked Сякаш той не е християнин! Направо нямам думи. Накрая ми идеше да стана будистка и да приключа с проблема.  Joy

# 131
Накрая ми идеше да стана будистка...  Joy

Това е религия за кърмачки!

Лала, ти във френската ли си учила? Извинявай за любопитството.

Последна редакция: ср, 20 сеп 2006, 00:23 от Pingwina

# 132
Накрая ми идеше да стана будистка...  Joy

А сега вземи изолирай момичето, щото не кърми усилено Wink Laughing
А Йога е "спортът" за кърмачки Joy
(между другото наистина е така - източното спокойствие и разполагане с времето е това, което е нужно на всяка Уважаваща Себе си Кърмачка)

# 133
Аз си го купих същият като на Попова от фантастико. Има го син, жълт и розов и струва 20 лв.
Синеоче,не е същото албумче,аз щях да купувам такова,но ме изпревариха с подарък и е съвсем различно.
Що се отнася до църквите...ми то аз и на 40 ден си влязох с бебка вътре,пяха ми и запалих свещичка,като тя си влезе с мен до края на църквата,а не е седяла до вратата.После съм ходила още 2 пъти и съм влизала с нея,няма да я оставям сама нявън.И тук веднага се сещам,четох за един детски м-н в София,където продавачките не пускат майката с количката,ами количката да седи отвън  Shocked По пътя на логиката няма да вляза както в магазина така и в църквата,ако някой ми каже не може детето.... Naughty

# 134
Накрая ми идеше да стана будистка...  Joy

А сега вземи изолирай момичето, щото не кърми усилено Wink Laughing
А Йога е "спортът" за кърмачки Joy
(между другото наистина е така - източното спокойствие и разполагане с времето е това, което е нужно на всяка Уважаваща Себе си Кърмачка)

Права си Асе, защо само за кърмачки!? Аз бих препоръчала будизма за циялото ни стресирано и объркано общество! (То се е видяло, че родното ни православие служи само като кичозна декорация на българската сватба!) Нека да се поуспокои народът.  И занимнията с йога могат да бъдат профилирани - йога за политици, йога за шофьори, йога за малцинствата  Laughing !!!  Представям си ги всички по шорти и по цвички: здрав дух - здраво тяло! И после всички релаксирани, духовно мотивирани, а не да се гледат на кръв и зли помисли да им мътят мозъците! А цвичките и шортите ще докарат и сексуалната револяция! И ще станем едно сплотено хипи общество! Амин!

А всъщност, йога за майки с бебета има-бебето си стои с теб в залата, а ти си отваряш чакрите! Laughing Laughing Laughing В петък мисляда отда да видя дали ще се получи! Ако на някой му е интересно-ще споделя!
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт