Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - късметлийска тема 81

• 54 607
  • 768
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте,
От петък пия хранителните добавки по рецепта 1 и 2 на д-р Стаменов и имам ужасни киселини. Някой друг да е имал подобен проблем?
Както пише на опаковката ли ги пиеш? Опаковка 2 от рецепта 1 /поне при мен/ се пие слад храна. Да не я пиеш на гладно? Аз не съм имала такива оплаквания честно казано. По-скоро по едно време ме боляха яйчниците и ги спрях за малко, за да видя от хапчетата ли е, но така и не ми стана съвсем ясно. Само че съм на 1 и 3.

Последна редакция: вт, 09 фев 2021, 11:37 от *Bobby*

# 541
Да, след храна ги пия и въпреки това имам киселини.

# 542
  • София
Може би имаш по-чувствителен стомах.
Аз преди половин година се засилих да пия добавки, накупих си вит.Е, A, D, B, вечерна иглика, Q10, инозитол, астаксантин, защото имам проблем с лигавицата и Персенска искаше да пробваме ЗЕТ на естествен цикъл, а аз нямам фоликули и така пих 2 -3 седмици всичко и започна да ме боли стомаха, киселини, като цяло аз си имам проблем с определени храни, но тогава беше страшно чак до гастроскопия стигнах.

# 543
Здравейте, ако някоя от вас е имала същите премеждия като моите, моля да ми пише как са се развили нещата накрая.

Започнах процедура на ЕС с идеята събраните Е да бъдат изследвани генетично ПИД. Миналия месец имахме 3Е на 5 ден и от ембриологията ми се обадиха да ми кажат, че ще ги изследват и замразят и като отида на следващия си преглед в болницата да си подпиша документите за изследването  и замразяването, като постоянно си гледам онлайн приложението за да видя дали са ми начислили вече изследванията за плащане и нищо...при следващото си посещение в болницата си подписах документите на регистратурата и реших, че вече всичко е готово и няма какво повече да подписвам и пак седнах да си чакам сумата за плащане, но тя продължава да не идва. Днес пак бях на преглед и отидох да попитам дали са готови резултатите и кога ще ми начислят сумата, но те ми казаха, че не виждат в системата си,  че се чака такъв резултат изобщо и сега се чудя дали изобщо е направено изследването и какво се случва. От регитратирата и информация не можаха да ми кажат нищо повече. 

Ще питам пак следващия път като отида, но ако някоя от вас е имала същия опит, моля да сподели, защото ми е притеснено дали изобщо са ги изследвали...

# 544
Здравей! На една от пункциите ми на ЕЦ, решихме да направим ПИД на ембрионите. Имах 3 петдневни, пункция на 20.07, резултатът беше готов на 08.08, като съответно трябваше да платя преди да ми го дадат.

# 545
Здравейте, ако някоя от вас е имала същите премеждия като моите, моля да ми пише как са се развили нещата накрая.

Започнах процедура на ЕС с идеята събраните Е да бъдат изследвани генетично ПИД. Миналия месец имахме 3Е на 5 ден и от ембриологията ми се обадиха да ми кажат, че ще ги изследват и замразят и като отида на следващия си преглед в болницата да си подпиша документите за изследването  и замразяването, като постоянно си гледам онлайн приложението за да видя дали са ми начислили вече изследванията за плащане и нищо...при следващото си посещение в болницата си подписах документите на регистратурата и реших, че вече всичко е готово и няма какво повече да подписвам и пак седнах да си чакам сумата за плащане, но тя продължава да не идва. Днес пак бях на преглед и отидох да попитам дали са готови резултатите и кога ще ми начислят сумата, но те ми казаха, че не виждат в системата си,  че се чака такъв резултат изобщо и сега се чудя дали изобщо е направено изследването и какво се случва. От регитратирата и информация не можаха да ми кажат нищо повече. 

Ще питам пак следващия път като отида, но ако някоя от вас е имала същия опит, моля да сподели, защото ми е притеснено дали изобщо са ги изследвали...

Резултатие от ПИД излизат в рамките на 2 седмици и не се виждат в приложението преди това. Когато са готови ще видите в приложението, че имате задължения. Скоро след това ще ви се обадят да ви кажат, че може да ги вземете лично от рецепцията в болницата. По телефона не дават никаква информация за резултатите.

# 546

Здравей и от мен. Аз също правих Пид. Начислиха ми сумата, след като резултатите бяха готови.
Желая ти успех ♥️

# 547
Момичета, малко страничен въпрос, НО как реагират вашите мъже на дългото чакане за коментари, процедури и т.н. Имат ли същото търпение като вас.. ММ вече всеки ден ме пита дали са ми звъняли за този прословут коментар, защото много се бавят нещата с него, а вече е безкрайно нетърпелив.. От години нямахме възможност дори за трансфер, защото нямах Я и сега след този неуспех е още по-нетърпелив.. Започнат едни съмнения дали нещо не ни разиграват и да не ни приемат сериозно, а аз се опитвам да му обясня, че просто има много хора с проблеми, като нас.. Вече не зная какво да му кажа..

# 548
От личен опит мога да споделя,че съм бил на всеки преглед с моята жена,също съм се вълнувал от всички изследвания опити,процедури и т.н.Тя приемаше нещата по спокойно да не кажа,че не се вталясваше много,задвижващото колело бях аз,записах час за първичен преглед, записвах часове за прегледи.......Доверихме се на това което казаха лекарите,не търсихме второ мнение оставихме нещата да се случват по реда си.Има ли сме тегави моменти  висене по 4, 5 ч в клиниката но важен е крайния резултат за който всички се борят.Не съм спал да чакам да звъннат да кажат дали са се оплодили,развили Я.
Бяхме при Шефкетова тя забременя,прехвърлихме се при Цветков, Персенска е правила процедури на жена ми мармалад но много сладък.В един момент имам чувство, че ни стана 2дом клиниката  виждали сме изтормозени лица,щастливи такива много снимки,бременни жени и си знаехме ,че ще дойде и нашия ред.Не зная кой в какво вярва  и не ме интересува но ако имате време отидете до Кръстова гора.

# 549
Благодаря! По случайност или не, бях там преди 2-3 дни.. Simple Smile

# 550
Ina2256, qweenV, Perla23, благодаря за отговорите. Ще чакам и да видим..успокоихте ме.

# 551
Аз съм от вярвящите. Къде ли не отидох, какво ли не занесох... Навсякъде се помолих от сърце и със сълзи на очи. Септември си взех отпуска, за да отидем на Кръстова гора. Почувствах се много добре и дори сме решили да преспим там на пролет, защото тогава нямаше как. С всеки месец обаче се влошавам и вече започвам да си мисля, че никой няма да ме чуе. Може би просто не ми е писано. Напоследък го давам по-спокойно. Нещо като "предавам се преди тотално да се откажа". Прекалено много позволих на тази моя борба да отнеме хубавото в живота ми.
А иначе ако има нещо, на което се научих през годините борба, това е търпението. Да, някои от нас нямат много време за губене, но и да тичаме пред вятъра нещата няма да станат по-бързо. Blush

# 552
Аз съм от вярвящите. Къде ли не отидох, какво ли не занесох... Навсякъде се помолих от сърце и със сълзи на очи. Септември си взех отпуска, за да отидем на Кръстова гора. Почувствах се много добре и дори сме решили да преспим там на пролет, защото тогава нямаше как. С всеки месец обаче се влошавам и вече започвам да си мисля, че никой няма да ме чуе. Може би просто не ми е писано. Напоследък го давам по-спокойно. Нещо като "предавам се преди тотално да се откажа". Прекалено много позволих на тази моя борба да отнеме хубавото в живота ми.
А иначе ако има нещо, на което се научих през годините борба, това е търпението. Да, някои от нас нямат много време за губене, но и да тичаме пред вятъра нещата няма да станат по-бързо. Blush

Напълно ми е познато.. И аз къде ли не съм ходила, къде ли не съм се молила, както каза и ти със сълзи на очи, разкъсваща се от болка отвътре.. Но това безсилие, което усещам, ме убива още повече.. Да искаш нещо толкова силно, да правиш всичко и всичко е срещу теб.. Но при нас са и почти 7 години и вече и ние сме на предела, и психически вече се усещам, че не съм същият човек. Постоянно в някакво очакване или страх, не можеш да се зарадваш на нищо в живота, защото смяташ, че и това е само илюзия и така.. Да не изпадаме в депресия... Simple Smile)

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 22:34 от Анонимен

# 553

Когато вървиш по този път дори и не вярващия става вярващ - аз Simple Smile

Не знам дали ми е работа да пиша и как ще ви повлияе. Но имам най-добрите намерения. И мисля, че все на някой ще помогне моя кратък разказ.

Моя път в опитите не беше много дълъг. Мина време след като родих дъщеря си. Чак наскоро осъзнах, че в онези няколко години опити аз бях спряла да живея. Буквално. Вътрешния ми свят беше само болницата и очакването. За следващото посещение, за поредния опит, за нивата на ЧХГ то и т. н. Тази "битка", надежда и редуване с разочарования може да изцеди човек, ако се остави да живее само с нея. Живота е един и вие заслужавате да го живеете добре! Втори факт. След като родих, около 1 година по-късно забременях естествено. Не се получиха тогава нещата. Но това за мен е ясен сигнал, че когато се отпусне мозъка и тялото психически, чудото може и да стане. Когато се опитвах да забременея мислех, че това са "празни приказки". Но сега знам, че не са. Не живейте в капан. Искрено пожелавам успех във всеки един смисъл !

p.s. Вижте профила на Ebie Hepworth в инстаграм. Тя е като нас. Споделя целия си опит, сблъсъци с процедури, весели и тъжни моменти. Поради неуспешни опити си осиновява дечица. Дали това й помага в пътя, дали се успокоява вътрешно - не знам. Но сега вече, съвсем наскоро роди близнаци от инвитро.

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 00:18 от mimikona

# 554
Именно. През последните 6 години най-точния израз е: спрях да живея. Миналата година го осъзнах и реших да променя малко нещата. Усетих, че съм щастлива в месеците, в които макар и по принуда заради влошеното ми състояние, не ходех по прегледи и изследвания. Толкова спокойна се чувствах тогава... Решила съм тази година да ми е последна, но няма да се вманиачавам, а ще оставя нещата да се случват сами. Без напъни и влагане на много емоции. Изцедена съм отвсякъде, на моменти се чувствам като инвалид. В крайна сметка човек трябва и да остане здрав доколкото е възможно, а не да роди и да легне болен от толкова интервенции. Simple Smile
Orangee, никаква депресия. Hug

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 00:25 от *Bobby*

Общи условия

Активация на акаунт